![]() |
Korg pa500 konvertiran u pa800 sa 256mb ram
Dragi kolege evo naletio sam slučajno na jedan video na youtube.
Radi se o Korgu pa500 sa Display-em u boji, samplerom i os od pa800. i naravno 256mb ram. http://youtu.be/zxnpwt4G1Ko http://www.youtube.com/watch?v=zxnpw...eature=related Pozdrav i uživajte! Dodato: Moje pretpostavke. Ubačen je display u boji od pa800 a na snimci spominje da je od pa2x ok nema veze. Matična plča je od korga pa800. Usb stick je sa adapterom. Ram memorija nadograđena kao što se već može na pa800. Hehe zanimljivo.:lol: |
E ovo je stvarno vrh... :D
|
gledao sam snimak i mislim da je to mlacenje prazne slame.
Dacu primer,kupis PA 500,pa uradis prepravku u PA 800 i kosta te sigurno vise nego da kupis PA800. ne vidim sta se dobija tom varijacijom sem troskovi.I ne daj boze da ti se posle nesto pokvari eto vec cene jednog PA2x-a.:lol: |
Stvarno zanimljivo, pa sada koliko ce sve da bude vremenski ok ovaj korg pa500 sa izmjenama?
|
Citat:
|
Zar nije prvo sigurnije i pametnije da kupis pa2??? Jedina mana su led diode...
Sent from SGS |
A da kupiš pa800 i nalepiš da piše pa500 na klavijaturu? Mislim da je tako lakše.....
|
tipka na pa 500 je po meni jedna od najgorih proizvedenih u svijetu,i ja se slazem sa kolegama da je ovo glupost,toliko troskova na pa 500 hm
|
Dirke je bar lako ubaciti od pa800.... nek nađe od nekog ko je radio preradu na dugmetarca...
|
Pa i na pa800 su dirke očaj ako cemo realno,ali sa druge strane su za klasu bolje od pa500 :S
Sent from SGS |
@nikadvisekorg @Vex Jel neki problem prebaciti dirke od PA 800 u PA 500?
|
Ja licno nemam iskustva sa konkretno prebacivanjem dirki,ali se same dirke relativno lako skidaju,odviju se srafovi koji ih drze za sasiju i otkace se konektori sa maticne ploce i dirke izlaze.
|
Cekam da izadje video clip KORG IS50 CONVERTED TO KORG PA3XPRO, mislim da bi to bio vrhunac =))
|
pa500 to pa800
Nije zezanje, koliko sam mogao da zakljucim neki strucnjaci su u Iranu provalili foru kako da na pa500 dodaju memoriju za semplove, modifikuju op.sistem, ugrade kolor displej i USB...sve za 800 dolara. Naravno zamena displeja nije obavezna tako da za 500 dolara dobijes prepravku koja funkcionise. Ima i u Nemackoj neki baja sto to radi. Samo me cudi da mi u kreativnoj Srbiji nismo to smislili pre svih.
|
E pa ako imas para za pa500 oko 750-800€ onda i tih 800 dolara nadodas i kupis pa1x ili pa800. Na kraju ti ga isto dođe!
|
Pa Srbi nemaju toliko para za zezanje i bacanje ;-)
TT-SGS-CM9 |
ljudi moji dali vredi ovo uraditi sa pa500
|
Sviranje qrcu.... ajde da je za 100e pa i da se isplati..... pa500 košta 800e najmanje, i da dodaš još 800 dolara i da vam je u mestu odakle ste to je još 500-600e preko cene pa500 i šta ste postigli kad pa800 već može da se nađe za 1200e? Koja je logika raditi tako nešto što je neprovereno kod nas, bar za sad i nije nimalo jeftino da bi u plastičnoj kanti napravili da može da čita semplove. Bez uvrede ljudima koji sviraju pa500, ali bolje dodajte još koji evro preko toga pa kupite pa2x.
Da je 100e pa i da diskutujemo o tome, ovako neka mi jedan od vas kaže valjan razlog koji argumentovano opravdava cenu prepravke od 800 dolara??? Citat:
ne mislim da sound već na hardver..... ustvari što da ne, bar će vas zavoleti serviseri..... |
Vjerovatno postoje ljudi koji su eksperti i koji su u stanju da unaprijede klavijaturu u odnosu na fabricko izdanje.Ko voli nek izvoli, ja licno ne bih eksperimentisao sa slicnim stvarima. Ne postoji veci stres nego da ti u pola svirke zakuje klavijatura.
|
ja bi prvi eksprerimentisao ukoliko postoji ekonomska opravdanost intervencije tj prepravke. Sa ovim cenama koje pominjete je čista glupost u ovom slučaju.
|
Ma ili kupi orginalni pa 800 odnosno pa2x , ne treba to komplicirati sa pa 500 bez veze je heheh,
|
najbolja klavijatura koja je ikad napravljena :D pa500 :D
|
Pa 500 je izuzetan za svoju cenu a ako neko hoce preradu bolje da doplati i uzme pa800 !!!
|
da se nadovežem, potpuno neisplativo, osim ako neko ima višak para za eksperimentisanje, da vam džabe daju pa500 + tih 800 dolara, eto vam ga pa600 koji se pojavio u međuvremenu.
|
nije isplativo uopste pogotovo sto su sada izasli sempleri koje mozes da zakacis na bilo koju klavu koja ima midi !!!
|
Trenutno vrijeme na Forumu 18:36 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org