![]() |
Bk5
Pozdrav svima.
Ovo je moj prvi post ovdje ali vec dugo sam clan yu-midi. Upravo sam narucio BK5,pa ko ima iskustva sa bk5 ili bk7m neka malo napise svoj/ Mislim da ako pricamo o razmjeru cijene da ce biti odlicna klavijatura. Inace do sada sam radio sa Korg pa800 kao i sa Yamaha 9000pro nekada davno. Ovo je moj prvi Roland arranger.Nekada sam imao xp30 i jedan od meni najdrazih klavijatura JP8000 kojeg mi je i sada zao sto sam prodao. Sviram svu vrstu muzike ali se vise opredjeljujem za zabavnjake,pogotovo sve prije 2000-te godine.Zabavnjaci mi bolje leze kada pjevam. Znaci pop,rok i ostale stvari.Ali inace po struci sam harmonikas ali ovi mi se novi narodnjaci vise gade i rado ih ne sviram. Znaci ko ima iskustva sa BK5 ili BK7m,takodje dobro bi dosli i ko ima ritmova kako narodnih tako i ostalih zanrova,jer sviram i stranu muziku. Jos jednom pozdrav svima na forumu. MIRZA |
Imas ovde na forumu temu o novom Rolandu. Tu su se javile i kolege koje su vec svirale na njemu i sve je bas lepo objasnjeno. Pronadji samo temu.
Pozdrav. |
Nedavno sam bio na prezentaciji BK5,BK7 i Rolandovih harmonika.Mogu ti reći da je to sprava koja ostavlja utisak da će opravdati svoju cenu kao i modul BK7.Mislim da nekih ritmova konkretno za bk5 nećeš lako naći, ali on je kompatibilan sa ritmovima koji su pravljeni za Rolandove klavijature (G70, E80 pa i starije)koje su proizvedene pre bk5.Pokušaj pronaći u Download sekciji.
Pozdrav |
Pozdrav.
Hvala na javljanju. Provjericu na download sekciji ritmove od Rolanda.Bk5 bi trebao dobro da cita skoro sve ritmove od g70 ili e80-60-50.A vidim da je i Deja Morison ubacio ritmove od bk7m za narodnjake pa cim stigne bk5 javljam utiske.Trebao bi da stigne pocetkom Maja.Posto u Kanadi sve kasni. |
Deja Morison je sa još dva muzičara radio prezentaciju koju sam ti spomenuo u prošlom postu.Ono što sam ja čuo od ritmova, a naročito boja koje su prezentovali ostavlja vrlo pozitivan utisak.Bilo dobro u međuvremenu ako imaš nešto od materijala za kolege koji sviraju korga da pokušaš napraviti poneki upload i za njih.Na forumu imaš temu kako uploadovati materijal gde je objašnjen postupak.
Srdačan pozdrav |
|
Ukljucicu se onda na tu temu o bk5.
Ova slobodno moze na brisanje. |
Roland ima standardan format ritmova i nema problema oko citanja ritmova i sa stare E serije pa sve do nove.
|
Ma cita BK 5 i latinicu i cirilicu i arapsko pismo i kineski :lol:
|
Cita i glagoljicu. Cijelu E seriju, G, VA i BK-7m jednom rijecju, sve.
|
Dal'je jaca od pa80?
|
=)) po meni jeste ali vec je sve pisano o tome drugoj temi pa molim moderatore da ako je moguce spoje teme da ne bi pisali na dva mesta.
|
Ovo sam nasao na internetu mozda nekom pomogne sto se tice ove klavij....
Jedna tipkovnica, jedan klavijaturist .... Sa debi u BK-5, Roland s ponosom postavlja još jednu prekretnicu u povijesti auto-pratnja instrumenata. U BK-5 značajke visoke kvalitete, svježi zvuk u kombinaciji s jednostavnim korisničkim sučeljem i naprednim značajkama. To je savršen partner za "one-man band", kao i glazbenih hobisti i amateri.
Self-sadržane, učinite sve-tipkovnica s auto-pratnje motora i zvuk ugrađen u sustav Širok izbor zvukova, glazbenih suradnika i ritmova koji pokrivaju široki krajolik glazbenih žanrova (uključujući East-Europe, Latinske Amerike, Azije i više) Friendly grafičko korisničko sučelje Učinci na brodu, uključujući i reverb, zbor, EQ, multi-band kompresor, kao i deseci multi-učinaka Glazba ritam kompatibilnost s Roland BK-7m/E-series / G-series/VA-series instrumenata Kompatibilan s formatima podloga (SMF, MP3, WAV, i ritam) izravno s USB memorije, trenutak audio snimanja na USB memoriju Automatsko prepoznavanje akord za SMF datoteke Video izlaz podijeliti SMF/MP3 Lyrics s prijateljima ili publike na vanjskom zaslonu Generator zvuka BK-5 je powered by državne-of-the-art Roland zvuka motora, pakiran s više od 1100 velikih zvukova i desecima bubanj i udaraljke setove. Instrument je u mogućnosti da obrađuju 128 glasove istovremeno, a kompatibilan je s različitim oblicima, uključujući izražavajući GM2, GS i XG Lite. Feed BK-5 A Standardni MIDI File, izvijati se, i dobiti spremna za veliki zvukom benda! Kreativna kontrola Osim reprodukcije MIDI datoteka sa svojim unutarnjim generator zvuka, BK-5 također može igrati i manipulirati audio datoteke. Reproducirati MP3 ili WAV datoteke putem USB-a i koristiti na brodu kontrole za promjenu ključa i potpis tempa bi najbolje odgovaraju vašem vokalni raspon performansi ili stil. Također možete koristiti BK-5 Centar Odustani značajke kako bi se smanjili vokal iz već postojećih pjesama stvoriti trenutni karaoke-style-pjevati uz pjesmu. USB kompatibilnost Proširiti sposobnosti BK-5, USB priključak je osiguran za spajanje standardnih USB uređaja za pohranu poput USB ključ ili se sam napaja USB tvrdi disk za igranje i mijenjanja / spremanje datoteka. Možete koristiti i USB priključak za snimanje predstave kao audio datoteka (WAV, 44,1 kHz/16-bit linearni format) na USB uređaj za pohranu. Video kompatibilnost U BK-5 na kompozitni video izlaz se može spojiti na vanjski monitor, koji omogućuje publika i drugi glazbenici na pozornici pratiti tekstove i akord simbole obavljenom pjesmu. Uključite svoj show u multimedijski doživljaj! |
Ja samo mislim da pre koriscenja ritmova sa drugih modela serija E, G i ostalih ipak mora da se preradi u klavijaturi jer mislim da ce BK 5 da prikaze boje iz GM banke a to znaci da moraju da se promene parametri, ali to nije veliki problem. I o tome smo diskutovali u prethodnoj temi i cini mi se da su mi kolege tako odgovorile.
|
pretostavlja i ja da ce neke boje morati da se prerade koje BK5 nema u sebi ali u svakom slucaju posto je klavijatura nove generacije treba to iskoristiti i napraviti da zvuci ko bomba.
noviji su setovi bubnjeva i jos mnogo toga ima da se uradi da to zvuci perfektno. |
Na GW8 mora pa pretpostavljam da mora i na BK5
|
Aladine, tako ti Boga, je l to bio prevod specifikacija koje je radio Google.... hahahaha. Je si li ti procitao uopste sta je google preveo ? Nije bilo potrebe za tim.
Dodato: Citat:
|
=)) Cekao sam da ti odgovoris na ove postove.Google je cudo,radi i kao prevodilac ali bukvalni:lol:
|
Ne da mi, moj Nesho, djavo mira pa ne mogu da odolim kad se ukaze ovakva prilika za odgovor. A i ovo sto Todor upita, porediti muzicki instrument koji ima 32 MB sample contenta ROMa od prije 12 godina, sa instrumentom najnovije generacije sa 8 puta vecom bazom samplova i sa nekoliko klasa boljom i sintezom i efektima a i tastaturom je zaista smijesno.
Dodato: Ne zamjeram ja Todoru sto upita nego mi nije jasno da takvo sta moze i pasti na pamet. Todore, to su dva svijeta koja nemaju nista zajednicko sem par komandi za ritmove i jos po neku zanemarljivu sitnicu. Ja sam medju prvima bio kada se radilo o kritici Rolanda sto ne ubacuje sampler u svoje aranzere, medjutim sam vremenom i pojavom ovih novih modela polako ali sigurno shvatio da to tim instrumentima stvarno nije neophodno jer izbor i kvalitet sounda pokriva sve zelje korisnika, bar sto se Balkana tice. Sa druge strane, ti svi nabijedjeni "sampleri" cak i u aktuelnim aranzerima su toliko jadni i bijedni, da i nisu vrijedni pomena. Ako je bas nekome do samplera onda brate, dokupi sampler (hardver, softver, nebitno) ali onda zaista sampler i pici blago cici. |
Upravo tako Tranzit.
I sta se sve danas ubacuje u samplere??Nista novo,samo staro.Znaci dzaba nova roba kada idemo u nazad i stavljamo samplove od dx,ili Korg M1/T3.I svi koriste iste stvari i svi isto zvuce.Za svirku nema potrebe imati stotine i stotine samplova.Treba 20-30 dobrih instrumentata za narodnjake i zabavnjake i to je to..Meni cak ni terce ne trebaju.Niti sam ikada radio sa njima niti cu ikada da to koristim. |
Dok ne cujem snimke bk 5 za mene je pa 80 bolji,moj pa80 je tako dobro sredjen da cisto sumnjam da bk 5 bolje radi,a i to je stvar ukusa sve ;)
|
@Todorgm
uz duzno postovanje,preslusao sam tvoje snimke sa Korgom koji toliko hvalis,mislim na tvoj set i tvoj PA80.Kazes da opasno dobro radi da je sredjen. Ja mogu da ti kazem da ce Roland BK5 sa fabrickom postavkom bez ikakvog sredjivanja da oduva taj tvoj PA80. Ja trenutno pravim set za moje potrebe na Korgu PA 500 koji imam u rukama tek neko kratko vreme i mogu ti reci da ce cak i PA 500 sa dobrim setom da oduva taj tvoj PA 80. Dzaba sempler i semplovi kad ne znas da ih koristis. Znam da ce te ovaj moj post mozda i uvrediti ali ja navodim samo cinjenice i nista vise. |
@todorgm potpuno si u pravu da je to stvar ukusa, medjutim BK5 je u
prednosti u odnosu na PA 80 u smislu tehnickih mogucnosti.Da bi se to ustanovilo dovoljno je procitati manual.Ovo govorim sa dobrim namerama jer sam cuo BK5 na prezentaciji i smatram da ta klavijatura moze dosta da pruzi onome ko je za nju stvarno zainteresovan.Preterano je ocekivati, s obzirom na njenu cenu, da ce pruziti ono sto pruzaju tri puta skuplji modeli, ali cim je cujes i procitas manual mislim da ces se i ti naci u dilemi jer se to desilo sa svima koji su to iskustvo prosli.Nadam se da neces pogresno protumaciti moj post jer mi nije namera da potcenjujem tvoje misljenje, nego samo da ti priblizim moje utiske i jedno bitno zapazanje da nije vazno trenutno ubedjenje ako postoji nedostatak informacija. Pozdrav |
DOktore neso ne znam zasto se ti pronalazis u ovome moj pa80 je po MENIjaci od mnogih skupljih sprava to je MOJE misljenje ,takodje moje misljenje je da i pa500 nije bolji od pa80,a te snimke sto si slusao su samo delic seta koji imam ...i opet kazem dok ne cujem uzivo snimke bk5 ili ga ne cujem uzivo u lokalu i na tezgi za mene je pa80 bolji ,a to oduvavanje klavijatura i vredjanje kako ne znam da koristim semplove necu da komentarisem ,...pozzz za kolegu ibaneza-takve komentare uvazavam ;)
|
|
Citat:
Citat:
Prvo tvoja konstatacija da li je jaca je bez veze.nije klavijatura neki bokser pa da pitas ko je jaci. drugi post ti je kontraverzan.Pises da nisi cuo BK5 a tvrdis da tvoj PA80 nolje radi.Ne znam kako je to moguce da tvrdis kada nisi ni cuo BK5.Da si napisao recimo moj pa80 je za mene najbolja klavijatura za sada dok ne cujem nesto boljeja ne bih reagovao.Ovako ti tvrdis nesto sto nema veze sa cinjenicama. Ovde ne bi trebalo da se iznose pristrasne stvari vec da se pise o postavljenoj temi. E onda si me zaintrigirao pa sam stvarno zeleo da cujem kako tvoj PA 80 posto ga toliko hvalis i hvalis tvoj set. Na zalost nisam odoleo da napisem ono sto mislim mada znam da to i nije bas tako popularno ovde na forumu.Svaka kritika se smatra zlonamernom(uglavnom)od pristrasnih clanova koji su zaljubljeni u svoju klavijatur. Smatram da ni jednom recju nisam tebe uvredio kada sam rekao da BK5 moze da oduva TVOJ PA 80. Ako te je uvredila istina onda stvarno ne mogu da ti pomognem. Razmisljao sam se i da li da ti uopste odgovorim na tvoj post ali opet mi djavo ne da mira pa sam morao. nemoj smatrati ovo nista licno.Ja nemam nista protiv tebe vec protiv tvojih postova koji nisu utemeljeni na cinjenicama. |
Odakle samo to da je "Pa80 puno i veca klasa sinta" ? Po cemu, kako, zasto ? Ajd da ne pisemo napamet i bez ikakvih predznanja. Samo kratke ali vrlo bitne informacije: PA80 bazira na sound chipu od 32 MB ROM samplova a BK-5 na 256 MB, uz to sinteza kod PA80 nije nista ni naprednija ni kompleksnija nego kod BK-5, naprotiv. Efekti sa BK-5 su za dobre dvije klase kvalitetniji nego na PA80. Mislim da je dovoljno i da ne treba dalje objasnjavati. Ko bas zeli detaljno objasnjenje, razlike, prednosti i nedostatke... na raspolaganju sam.
|
Bolja je fabrika na Bk-5 od pa80 to stoji ,u tih 256mb su ubacili neke modernije zvukove...E sad za efekte nisam siguran bas jer su na (pa80,pa1x) odlicni i svi do jednog upotrebljivi.Pa 80 cita semplove i to mnogo znaci i potcenjuju ga oni koji imaju pa500 i tu je vecito prepucavanje...Ja sam radio na pa80 do prosle godine i sa 16mb sam napravio zvuk koji meni odgovara za narodnjake i koji nikad ne bih mogao da napravim na bk-5 i to potpisujem.Harmonike,saksofoni,klarineti,gajde,fru le,trube,organe,violine,bas i kontre i svi ti semplove mnogi koriste i na pa1x,2x,3x i to bk-5 nikad nece imati...Pa80 je klavijatura koja je najbolje isprogramirana do sada i dosta kolega je koristi pa verovatno i nesto vredi zar ne?Te klavire,el klavire,gitare,gudace,tumpete i leedove koja ona ima ne vrse posao nekom narodnjaku kome trebaju pomenute boje gore.Ajde vreme ce pokazati sta moze da izadje iz nje i koliko ljudi ce je kupiti ovde kod nas u Srbiji.Nemam nista protiv ali cena sve govori i nova kosta kao polovni pa80 posle 12godina i verovatno je to slucajno:D
|
I ti si kolega promasio temu.Procitaj prvi post kolege koji je postavio temu pa ces se i sam uveriti da li si mu ovim postom nesto pomogao ili nisi.
|
Pa dobro imali koja druga muzika osim prokletih narodnjaka?Zar se samo po tome mjere klavijature?
Neznam zasto se uopste poredi BK5 sa Pa80? Sta je srce svakog arrangera?? Ritmovi.A tu je pa80 kanta naspram BK5 ili BK7m. Ovi Rolandovi ritmovi se mogu mjeriti sa Tyros4 ili PA3x ritmovima, a kosta tri puta manje. Da ima mane, bogami ima. Ali kao i svaka druga klavijatura ali za to ne kosta puno para. |
Ja se izvinjavam ali video sam da se raspravlja o Bk-5 i pa80 pa sam rekao svoje misljenje...Kolegi koji je postavio temu nisam pomogao ali onima koji se dvoume izmedju ove dve klavijature jesam...Pozdrav i sve najbolje!
Dodato: Uzivaj ti u svojim ritmovima onda na Bk-5 a proklete narodnjake ne diraj;)Jer da si narodnjak siguran sam da ne bi uzeo Bk-5...Svako ima svoj ukus prema tome ne raspravljamo vise i eto jedva cekam da cujem koji domaci ritam na ovoj klavijaturi,mozda kao aranzer i nije tako los ali je jos uvek ''zelena'' sa programiranjem ali vreme ce pokazati svoje... |
Citat:
|
Jarane sviram i ja narodnjake isto kao i ti.Ali ne sviram samo narodnjake.Sviram i ostalu muziku,pogotovo nasu staru zabavnu muziku.Takodje sviram i stranu.
A dzaba nam toliki sampleri u kalvijaturama kad se uvijek iste stvari stavljaju od dx11,pa M1 i tako u krug.Znaci nista novo.Kupujemo nove klavijature da bi ih punili sa starim klavijaturama.Ovo ti govorim jer sam godinama svirao Korga, i PA80 a takodje sam imao zadnjih nekoliko godina i Pa800.Znaci znam o tim klavijaturama sta mogu i sta ne mogu takodje. A ti kudis klavijaturu koju vjerovatno nisi jos ni vidio uzivo i poredis je sa jednim pa80 koji je 10 godina iza bk5. I bk5 ima mnogo mana kao i svaka druga. Kad bi Roland htio malo da uradi neke stvari pa da recimo napravi APP za Ipad da kontrolise bk5 ili bk7m kao sto je uradio Mackie sa njihovim novim mixerom DL1602 onda bi to bila druga prica. Nemoj da uzimas stvari srcu, nego pregledaj specifikacije i i sagledaj cinjenice.Ako ti pa80 radi posao onda odlicno, nema potrebe da mijenjas. Ja recimo uz dobre narodne ritmove moram da imam i odlicne ritmove za zabavnjake a tu je pa80 dosta tanak i zastario. pozdrav |
Tranzit znas sta je tu naj smjesnije sto je cova doso hvalit svoj set,a sint radi srednja zalost.....ono kad sam reko da je veca klasa mislio sam da je u svoje vrijeme bio na vrhu,a BK5 nije na vrhu jer je tu E80 i G70..... glupo je sto se uopce dvije firme uporedjuje svaka ima svoj pravac i odkud u ovoj prici uopce pa80-BK5...BK5 je noviji vjekovima.....pozzz
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
E kad bi Roland ovako nesto napravio za BK5 i bk7m ne bi mu bilo ravnog.A mislim da mogu samo da hoce.Tu bi mogao Deja Morison da urgira kod Rolanda.
http://youtu.be/ha4Yzjv0Fiw |
Kako ubacuju dx i m1 tako moze i novije stvari da se ubacuju tako da ti to nije merilo a sa pa800 preci na Bk5 to mi ne ide u glavu nikako.Neso mozemo zajedno da se smejemo nije problem:D
|
Ja samo ne znam ko je i kada postavio za aksiom tu "cuvenu" rolandovu ritam sekciju...jeste bila "cuvena" 1998.kada G1000 nije imao konkurenciju...Sada su skroz neka druga vremena,tehnologija je napredovala,kao i konkurencija... Ja sam misljenja da je dzaba veci ROM klavijature ako sama klavijatura nije sto operativnija za LIVE nastup-ali ne pod staklenim zvonom-programska svirka u hotelu ,nekom krem prijemu i slicno- nego narudzbine i resetanje. Isprobavao sam BK5 i misljenja sam da je BK5 za "stakleno zvono" ili za ustogljene svadbe bez baksisa,ako uopste moze da se to okarakterise kao kategorija:-D :-D :-D ...tako da mi je skroz normalno kad u ovakvim situacijama neko poredi babe i zabe,konkretno bk5 i pa80...svako gleda iz ugla svojih potreba,i ljudi komentarisu sa te tacke gledista,a pritom nesveno prave takva poredjenja kojima se cudite...Od pojave Rolandove VA serije je operativnost Rolandovih klavijatura otisla niz brdo i od tada Roland i dalje pada sto se operativnosti za LIVE nastup tice.
Voleo bih da kolega Morison opise proces sredjivanja ritma na BK5,koliko je potrebno da se jedan ritam ispegla da bi zazvucao ozbiljnije,kao sto zvuci u njegovim snimcima. Cuo sam licno da to sve ne zvuci bas tako "out of the box"...koliko na primer dB-a na EQ-u mora da doda na bass drum-u da bi zazvucao,i sta sve mora da "ispegla" u ritmu u Make Up Tools da dobije konacan rezultat....Verujem da ima dosta posla. Licno ,Roland aranzer mi se ne svidja sto sa njim mogu da dobijem ton kakav Roland zeli,a ne kakav JA zelim- u simislu da ce se sta god uradio Rolandov ROM cuti i prepoznati na 100km. Trebali su BK5 sa soundom i mogucnostima da spakuju u neko ozbiljnije kuciste ,sa vecim display-om i vise funkcijskih tastera i sa nesto vecom cenom(tipa 1200-1300e). Bili bi shvaceni ozbiljnije i verujem da u tom slucaju niko ne bi pravio poredjenja tipa bk5-pa80...onda bi se verovatno vodila polemika bk5 vs pa800 sto opet ne bi moglo da se poredi. Roland je prica za sebe i ne vredi ga uopredjivati sa drugim proizvodjacima...kao sto treba kolege koji sviraju Rolanda pustiti da uzivaju u svom svetu i obratno-Korg,Yamahu i Ketron u svoj kutak,bas iz razloga sto sam primetio da su se stvorili tabori i svako misli da je najbolja firma ona na kojoj taj pojedinac svira zbog subjektivnog dozivljaja lakoce koji je stvoren naravno radom i navikom. I posle ce taj neko zeleti da pronadje Rolanda u Korgu i obratno ili koja god kombinacija - a to nece naci i onda krece nezadovoljstvo i omalovazavanje. Mislim da je to glavni problem. Sent from Tapatalk 4 |
Trenutno vrijeme na Forumu 11:39 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org