![]() |
kako povezati mikrofon
pozz zanima me kako najbolje da povezem mikrofon da vucem efekte sa miksete a koristim vokoder iz klavijature da li moze na drugu foru osim na out 1 ili 2 ? pozz
|
Ima li ta mikseta Direct izlaze (Direct Out) na kanalima ?
|
mikseta je dynacord 1000 kec, trebalo bi da ima ...?
|
1 Privitaka
Ne bi trebalo da ima. Zalosno ali je tako. Nego, na svu srecu pa ima Insert po kanalu, a njega mozes iskoristiti kao Direct Out s tim da napravis jedan specijalni kabl ciju sliku imas u prilogu. Kad ovo imas, jednostavno ukljuci mikrofonski kabl u mikser a ovaj kabl koji budes napravio iz Ineseta tog kanala u ulaz na aranzeru. Na jednoj strani stereo banana a na drugoj obicna, znaci mono banana, ostalo ti je prikazano na slici.
|
da li stereo banana ide u aranzer ili u mikser ili je sve jedno? i da li mora sa bananom u aranzer jel moze sa kenonom? pozz
|
Stereo banana ide obavezno u Insert kanala na mikseru. Ona sa tim spajanjem polova i jeste ono sto omogucava koristenje Inserta kao Direct Outa.
Nije "kenon" nego XLR. Kenon je nesto sasvim drugo. Mozes umjesto banane da upotrijebis i XLR. Pazi na pinove kod XLRa. |
da li dobijam jaci signal ako povezem XLR ?,jel stereo banana ide u poseban kanal u mikseru ili na isti gde mi je ukljucen i mic? kako bi bilo najbolje da objasnim majstoru da mi napravi kabal ima li neki strucan naziv ?
|
A sto ne procitas moj post pazljivo, sve pise o nacinu prikljucenja ? Naravno da iz istog kanala u koji si ukljucio mikrofon, vodis Direct Out jer odatle izdvajas u sustini signal za ulaz na aranzeru. Pokazi majstoru sliku i sve ce znati ako je majstor. Kabl nema nikakvo specijalno ime.
|
hvala tranzit skapirao sam , malo sam se istripovao da treba na drugi kanal u insert mislio sam da tu ide terca iz aranzera posebno.
|
napravio sam kabal probao sam ubacio sam mic u kanal ali kada spojim kabal u insert i u klavijaturu onda pocne da vuce iz klavijature kao da sam ubacio direktno u klavijaturu.... @tranzit help ...:)
|
Jel si probao da ides sa output 1 ili 2 ?
|
za out 1 2 znam nedo pitam za drugi nacin na insert... da li neko zna kako se povezuje?,onako kako mi je tranzit objasnio vuce iz klavijature vokal....
|
mikofon u sajzer jedan kabel od sayzera do miksete toliko
Citat:
|
A sto ne procita prvi post kako valja ? Bas to sto pises kolega ne zeli.
|
ako ne zeli ne mora da ukluci mikrofon:):):):)
|
E... to ti je pravi argument i najbolje rjesenje.
|
ja toliko znam druze:)
|
Citat:
|
izvinjavam se sto kasnim sa odgovorima @tranzit imao sam dosta posla ovih dana e ovako da objasnim sta sam uradio znaci ubacio sam u kanal 1 mikrofonski kabal ukljucio mikrofon probao radi normalno sve naravno efekti sve radi onda sam uzeo kabal koji si mi rekao da napravim dakle sa jedne strane banana stereo sa druge strane XLR ubacio sam stereo bananu u insert u kanal 1 XLR sam ubacio direktno u klavijaturu.,dobio sam vokal ali nemogu da stelujem na mixeru efekte nista ni eho ni hal ni jacinu bas visoke bas nista znaci kako je nastelovano u klavijaturi efekti tako se cuje kao da sam kabal od mikrofona direktno ukljucio u klavijaturu dakle nema veze sa mixerom... nadam se da si razumeo
Dodato: imali nekih odgovora ??? pozzz |
mikrofon i klavijaturu spojis u vokalist,a vokalist na miksetu,tako je najbolje...;)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 00:41 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org