YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Ubacivanje midi fajlova (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=2275)

svirko 07.08.2007 09:20

Ubacivanje midi fajlova

Zamolio bih ako neko zna dali je moguće na Korg PA 50 ubaciti pod perfomance ili pod user programe midi fajlove. Ako jeste, na koji način.

Pozdrav svima,

Damir

dalabu 07.08.2007 10:31

nisam imao nikada taj pa50 ali mislim da je tvoja ideja NEIZVODLJIVA logicno.

blatusan 07.08.2007 17:52

Nema nacina nemoguce!!!!

WUK013 09.08.2007 03:01

svirko pozdrav!
Zanima me zasto ti treba ova "kombinacija" ?
Objasni malo,mozda je ideja dobra ali izvodljiva na drugi nacin! :lol: :lol:

BasariStudios 09.08.2007 03:28

Ja mislim da to nikad nece ni biti izvodljivo, razlog za to da postoji da je
potrebno ne verujem, kakvi smisao ima da imas MIDI file umesto boju.
Ne mogu skontati nikako.

Alix 09.08.2007 08:13

Ma znaš šta ima tu...Čova je fajlaš...Uzmi napucaj sebi boje i ritmove i uči da sviraš ko pravi muzičar ane da glumiš ko neki tipovi na bini...Ejh kad gledam fajlaše,ljudi lome prste i ruke od trilera i prebacivanja po skalama a ne zna jednog akorda da pritisne kako treba...Svako je sposoban pritisnuti PLAY i STOP tipku,ali znati Odpratiti jednog pjevača kako treba i složiti improvizaciju da impresioniraš ljude...E to je umjetnost muzike...Bez zamjere jarane nisam to konkretno tebe mislio ali zbog tih jeftinih fajlaša mnogi veliki muzičari sjede kući i nemaju tezge što oni glumatori idu da "sviraju" za pišljivih 50eur...Pozdrav!

svirko 09.08.2007 15:10

Ma pitanje je čisto informativno,možda bih ubacio 5-6 midija,zašto ne, ali samo one u kojima imam promjenu četiri pet brzina ritma. A inače ne koristim fajlove, kako to misli kolega Alix, jel mislim da nakon 32 godine na bini i završenom muzičkom školom znam dosta dobro svirat.

pozdrav svima,

Damir

Alix 09.08.2007 15:16

Ma svaka čast druže,stvarno ako si 32 godin na bini mislim da si izvanredan muzičar...Al znaš kakop je danas sa ovim fajlašima---pa ljudi za male pare sjebaše pola muzičara...Ipak današnje gazde gledaju kako bi više u džep stavili a na kvalitet muzike ni ne obraćaju pažnje...bez zamjere druže SVIRKO,a za to dali se može staviti midi fajl:NE MOŽE,zato što su to drugi formati...Znaš Ritam ili boja imaju drugi format nego što to ima Midi File...Pozdrav!

blatusan 09.08.2007 16:37

Da je ovaj 32 godine na bini nebi imo pa50.

Jugo 09.08.2007 16:40

:lol: :lol: :lol:
Ukusi su razliciti!!! :wink:

blatusan 09.08.2007 16:41

Nije kvalitet! Al pardon sto se mjesam ignorisite me!

DinO74 09.08.2007 18:40

Alene konjko,,, nasmijo si me sa tom izjavom... buahhahaa

blatusan 09.08.2007 19:11

Hehe, tako je ha ja!

Alix 09.08.2007 19:24

La Alene ti što me nasilješ to više svjet nije vidio...Al doduše i financije su u pitanju...Znaš kod nas ma jedan vrlo jki muzičar koji svira na 2 obične kante prije drugog svjetskog rata,cjela Slovenija ga poznaje....Sa Soltonom MS5 i Yamahom DX11...Doduše na to čandrka već preko 10 godina a nije bio u stanju da sebi priušti neki bolji instrument...E sad pare nisu bile pitanje već et jednostavno mu se ne da nabavljati nove klaviature...Možda je i ovako u tom primjeru...Pozdrav!

blatusan 09.08.2007 19:27

Dobro necu dalje da nabrajam al ovaj je za mene fajlas i nek mi se neobraca imam svoje razloge a necu da govorim jer nije do mene. Neka jaro samo ti turaj diskete sa (.midi) Al to ti nekoristi jaro moj!

Millan 09.08.2007 23:11

Ma midi fajl je iz raja izaso, bar ne moram da skidam ove glupave pesme sto traju 2 meseca. Ajd nisu teske, 3-4 akorda i to je to, nego sto su mi sve iste, svaka lici na drugu, pa nikako da upamtim... :lol:
Sto se tice ljudi koji pustaju fajlove, a ne znaju da sviraju, pa neka ih, i oni moraju od necega da zive, snalaze se ljudi, treba i imati onu stvar da odes tako na svirku, ja im skidam kapu. :wink:
Inace, dobar i kvalitetan muzicar ne treba da se plasi midi fajlova uopste, za njega uvek ima posla... :wink: :)
P.S Ovo je samo moje licno misljenje, bez namere da ikoga vredjam i ulazim u dalju polemiku.
Pozdrav

blatusan 09.08.2007 23:31

Normalno care! Ja ih se neplasim! Ja ih sazalijevam i gade mi se, to je to!
Pozdrav,Alen!

No.1 10.08.2007 00:16

Pa i midi treba da zvuci.I to treba da se odradi.Mozes da napukas midi sa tako dobre semplove i loopove da bude bomba, pa imas plus performans sviraj i nesto ti, dodaj svoj stil.
Kod nas su 95% fajlase, i to ne kvalitetne.Ovaj ************ cini mi se da od Makedonije samo zivi.
Ja isto koristim neki fajl al volim da ga dobro sredim i da ga iskombiniram sa neki loop.I sviranje sa aranzerom pa i nije nesto bog zna sta.Imamo sve ritmove sa introm, ending...tako dobro da je slicno kao midi fajl.Mnogi svire aranzer pa svaki forspil je na intro, i to nije fajlas???
Mala razlika.
Ko zna svirat vidi se u kompletnom bendu total in live.Samo to postujem.Al jebiga muzika stanuje sve poneplacena pa tako da sve orkestre stesnuju se na aranzere, a neki jos gore, sa lap-top.Evo vam jedan paradoks.
Razmislite????

Alix 10.08.2007 08:26

MILANE---Prijatelju moj danas malo koji gazda zna da cjeni PRAVOG muzičara...Ja se sjećam da sam ponekad imo par ponuda svaki vikend...Čak sam neke moro vulgarno da odvraćam...Poslije nekog vremena spalo da NIGDJE nema tezge...Đe god odem da vidim,gazda se pozdravi,nešto popijemo a ono fajlaši na svakom koraku...I jedan moj veliki drugar (imena neću da spominjem) kaže meni da mu se ne isplati imati uživo muziku...Ko veli "živi" muzičari traže velike cifre od 70-80eur pa nagore a njemu dođe čovjek da "SVIRA" i "PJEVA" za 50 ili 80eur...I ja mu kažem da se uživo ne može porediti sa fajlašima a on meni kao iz svega poštovanja,ali njemu je važnije da jeftinije prođe i da je narod zadovoljan...A jebo ti naš narod,kad se napije njega boli kita kakva je muzika.nego samo da se on može da isprsi pred društvom i bajagi pravi lom...Mi smo inače poglup narod komplet balkanci---Ja nebi mogo otići u kafanu i slušati nekog fajlaša kako glumi i vuče bakšiš,a neki veliki muzičari sjede kući jer ne mogu ići ispod cjene.Sva sreća što sam se sad spojio s jednim dobrim pjevačem i hvala Bogu uvjek ima svirke,on to sređiva,njuši pogađa,dogovara al bogami bila je kriza pogolema,sve neki glumatori i šupci,kad ih vidiš oni jadnici satraše se od sviranja a jedan obični C-dur ne znaju da pritisnu sa tri tipke...Svi znate šta to znači,Pozdrav!

blatusan 10.08.2007 08:35

Ma Almire jarane nemoze drugacije. Ja ove tezge sto sam do sad imo, nisam nikad ubacio midi a znas sta sam u muzici i na kojem sam mjestu, dakle kad meni nije trebalo a znam sta je to!! Netreba! Uredu je koristit midi fajlove da se prave ritmovi i sta ja znam ali na svirkama sto kazes muzicarima koji mogu zapalit kafanu atmosferom to puno znaci. Sjedi u kuci suti i ko te jebe. Imo sam jednu priliku mozda sam ti i prico. Izgubio sam bas kafanu radi fajlasa. Sef zove i kaze dodzi po instrumente naso sam boljeg, kontam sta cu kupi prnje i put pod noge! Pokupio sam ja i dolazim u petka da vidim kolko je bolji. Kad vidim korg pa1x reko ovo je opasan. Pocinje sa programom cacka nesto po X i poce ritam i sta je aznam a on mikrofon drzi sa sa dvije ruke ustaje i pjeva i igra a niko za klaviajturom. Imo sam cast da to gledam svu noc. Ali ko sto je kod mene poznato ja sam priso i propito ga kako dze svira i sta ja znam. Kad je skoto da imam 5% pojma o muzici poce se ironicno smijat i kaze." vidis majmune ja za 100eura pusti midi da tandrce a ti se sjeba, ko te jebe glupog!" Nije mi trebo nista govorit jebo sam mu majku. I sad da ja tolerisem fajlase, nema sanse, za mene ste svi kukavice velike kukavice. Lakse bi mi bilo kad se ufatili pravog DJ biznisa sa Dj opremom a ne uzet pa1xpro ili sta ja znam i zvat se "Dj- fajlas" Naprimjer!!! :evil: :evil:

Alix 10.08.2007 08:45

Sami smo krivi..Najveći krivac su veliki muzičari koji su u osnovi veliki prdaroši...On profesionalno snimi jedan midi fajl i sjedi u studiju i prodaje to...Jebe se njemu što s tim sjebe drugog jakog muzičara---njemu ionako nije potrebno da svira po kafanama jer zna da živi od prodaje fajlova a oni tezgaroši sjede kući bez posla...I šta sad?Ništa!Hvala Bogu što imam 2 sposobne ruke pa sebi sredim ritmove i boje,pa kad složim jednu jaku improvizaciju ljudi polude...Nisam ja sad neki jaki klaviaturista ali brate ja kad zapalim narod i kad vidim da se gazda smješka---čisti pogodak,znam dok je taki ambient da imam stalno posla...A ne znam ko je spomenuo da je i Fajlaški poso komplikovan...Jes đavla!Svako zna da pritisne PLAY i STOP,ili da prešalta sa jednog Sequencera na drugi...Svako zna isto da u Midiju zamjeni Drum Kit ili instrumente po Trackovima,Ali svako NE ZNA da odprati pjevača u njegovoj pravoj intonaciji (bez transpozi ili Intro Fill-a) bez toga da bi ga forsiro i mučio i svako NE ZNA da sa dušom odsvira neku improvizaciju ili fošpil koji dirne narod,da ga onda nagrade s bakšišom---To znaju jedino PRAVI MUZIČARI...Pozdrav!

svirko 10.08.2007 09:09

E moj narode, žao mi je što sam izazvao toliku lavinu nezadovoljstva na forumu a još mi je više žao što me neki nazivaju fajlašem, jel ja to nisam. Vi tu spominjete neke cifre od 50-80 eura po gaži, a šta kad bi ja vama reko da sam evo sinoć sviro jedno krštenje za j... 140 kuna!?I to upravo radi toga što jednostavno se odluči: ili češ svirat za siću ili nečeš opće svirat, jel gazdama nije važno kakva je muzika,oni će sebi naći još jeftinije. pa ti sebi kupi sad neku vrhunsku klavijaturu!!!Ja jesam 32 godine na bini al sam sviro harmoniku i bas gitaru, inače znam svirat sve instrumente, a klavijature sviram oko godinu i pol, samo što sam predobar u duši pa me uvjek sj... kojekakvi šuft muzičari koji imaju love i ovako pa si mogu priuštit sve i svašta.I ako želite na forumu mogu vam napisat svoj doživljaj od lani da vidite kakvi danas sve sviraju.

Pozdrav svima,

Damir

blatusan 10.08.2007 09:24

Jarane, vidi, ja tu temu "FAJLASI" nemogu podnjet jer tu sam jako osjetljiv i brzo popizdim! Vidim napravio sam gresku sto sam te osudzivo nije to domene a i vidim da sam te pogresno procijenio! Ja sam mnogo mladzi od tebe, 20 godina imam i muzicku sam zavrsio i evo vec sviram tezge 2 i po godine. I sve te 2,5 godine imam pa50 i nista vise to ce ti svi ovdije potvrdit! Ja ti se izvinjavam duboko. I ja nisam ondaj "muzicar" koji sebi sve i svasta moze priustit! Almir (Alix) ce ti reci kolko ja zelim neku jacu klaviajturu ali uvijek dodze neki problem koji se mora rijesiti i nikad da me uhvati ta sreca. Ali ja sam s aovim pa50 pre pre pre prezadovoljan! I ako ti mogu kako pomoc u vezi pa50, samo javi tu sam!
Pozdrav i izvinjenje, Alen!!!

blatusan 10.08.2007 09:33

Almire, i svi ostali, ja sam se zezno duboko! Ja ovo Damira znam licno i zaboravio sam mu nik na stranici(forumu) Ovaj cojk nije fajlas ni 5% Izvini Damire nisam znao da si ti. Al jebiga stavi se u moju poziciju i ako mozes shvati me! :oops: :oops: :oops: :oops:

Alix 10.08.2007 09:47

Damire,druže slobodno popdjeli te svoje doživljaje s nama...Dakle ko ima kakav doživljaj zadnjih par godina---Slabe svirke,loša iskustva,nevjerovatna iskustva ili sličnop,slobodno pišite,tema je otvorena za sve koji žele da razmjene iskustva i doživljaje...Evo nek prvi počne naš kolega Damir koji je i otvorio ovaj post,a mnogi vjerujem da će se pridružiti debati...Pozdrav!

svirko 10.08.2007 09:54

Evo ja se još jednom najiskrenije izvinjavam Alenu tu pred svima na forumu, mi smo riješili nesporazum, i očito nas muče isti problemi a to su financije.

Veliki pozdrav svima

Damir

svirko 10.08.2007 10:17

Pa evo ovako,bilo je to lani na moru, na otoku Viru.Bio sam tamo sa ženom i djecom na ljetovanju i u apartmanu gdje smo bili,svaku večer se ono negdje čula muzika. Doduše zvukovi su bili neki ko da pustiš vrhunski izrađen midi na komp preko najlošije zvučne kartice, al pjesme idu jedna za drugom, maltene ni sekunde pauze između. Slušam ja, čovjek pjeva, dobar glas ima i lijepo pjeva, jedino što si je vokoder narikto dvoglas, al tako da dok pjeva iz mola, ovaj ga prati iz dura. I slušam ja tako dve tri večeri, i neda mi vrag mira, idem ja vidit ko to tamo svira. Približavam se ja "mjestu svirke" i vidim, čova ima klavijaturu neku ogromnu ko koncertni klavir, al bez ikakve oznake ili imena.Prolazim kraj njega, i dođem iza vidim klavijatura nema niti kakvog "registra" niti kakve diode da svjetli, i izgleda ko od stiropora. Kad ja malo bolje pogledam, on drži ruke na toj "napravi" i maše s njima gore dolje, al nikako lijevo ili desno!A kad ono kraj njega dva laptopa, jedan za tekstove, drugi za midije, a on slobodno klati s rukama. I čova tako svira, sad će bit tri godine, i stalno ima posla, što je najjadnije!
Ja mislim da ga je Alen kojim slučajem vidio, da bi ga zatuko na licu mjesta!!
I kod njega je bila puna terasa ljudi, a malo dalje čova svira uživo, imao je Rolanda G 800 i G 1000, osječaš toplinu onih zvukova i ritmova, alje sviro sam sebi.
Žalosno, zar ne?
Evo ja se izvinjavam što sam malo bio opširan, to je to.

Veliki pozdrav svima,

Damir

blatusan 10.08.2007 10:24

A jebo bi mu porijeklo! Na stiroporu svira!! Cudi me da ga ovaj sa sa Rolandima nije silovo!! Zalosno,zalosno!!

Jugo 10.08.2007 15:19

8O
Zatuko bi ga tim istim stiroporom!!!

nele1 10.08.2007 15:43

JEBIGA

JEBIGA STACES ODE MUZIKA U KURAC
DANAS I MOJA BABA MOZE DA SVIRA
UZME PA 80 I STAVI JEDNO 1000 PESAMA NA HARDDISK
I VOZI SINE
TREBA DASE OTVORI MUZICKA POLICIJA ZA TAKVE KOJ KORISTE MIDI FAJLOVE
AJDE BICE BOLJE NEKO VICE NA ZAPADU NISTA NOVO
POZDRAV

dalabu 10.08.2007 17:35

Nije da ode muzika u kurac nego je vec otisla.ALI nisu tu samo fajlai i fajlovi krivci i ne treba njima slati policiju nego kompozitorima , izdavacima itd.Pa i aranzeri su plastika(stiropor)nije to muzika vise.A i sta da svirash na njemu kada danas pola tih novih pjesama je nemoguce i odsvirati.A sto je najzalosnije ako ne sviras novitete nece te niko ni angazovati.Pa Indira ***** kad dodje ovdje vodi raleta sa leptopom(doduse nije ni u stiroporu)a cio orkestar glumi budalu na bini(kao svira)a 800 majmuna(gostiju)plesu vriste i urlicu za njom i nema veze sto je matrica stala u pola pjesme ili Rale pustio pogresnu pjesmu.EEEEEE koga tu da namlatish,silujes.A kada kazes gazdi da imas harmonikasa kaze on:uuuuu nemojte mi samo dvojki molim vas.Ili te nazove da se dogovorite za tezgu i kaze daj nazovi da se dogovorimo za svirku jer mi je tel prazan tj nije ga napunio.Ili:koliko je tvoje za veceras ti kazes 100e an pita:moze li za 90e.Ode sve u kurac.Prije neki dan 40stepeni vruce,svadba,200ljudi,pjevac ubi,bos,noge u lavoru sa vodom,mini disc pustio(simfonija cijela na njemu)i pjeva,a 200 majmuna plese sa njim.Da nije smjesno bilo bi zalosno.Pozdrav za sve

nele1 10.08.2007 17:53

SLUSAJ LEGENDO

POSLE KISE DOLAZI SUNCE
KAD TAD
POZDRAV

Jugo 10.08.2007 21:01

E to me jos uvek drzi u nadi.... :wink:

No.1 12.08.2007 02:53

Da se samo nadovrzem na pricu sa Indirom...al ovo je sa Zeljko Joksimovic kad je bio ovo leto u stari grad u Budvi.M-tel sponzorirao je njegov koncerat i Zelko je pevao in-live sa 5-clani band za sobom:klavijaturista,bubnjar,bass,solo gitara,i sax.I mogu da kazem da je sve bilo sjajno od pocetka kad sam slusao sve dok se ne desi ovo:
Imalo je na bini jedan PC(ne lap-top) i cudio sam se zasto je bio,al on je radio kao metronom sa odsvirane neke delove percusione...efekte..pratece zenske vokale..i bubnjar sa slusalke prati to, a i svi ostali.Ajde to Ok pa nekako,al kad je dosla na red Varnice,e tu je sve odradio PC.Znaci gitarista pustio je studiski snimak od komjutera i onu su glumili da sviraju.
E ja sam se razocarao i pobego u svoj apartman. A Zeljka svaka cast,covek je sjajno odradio posao.

svirko 13.08.2007 10:35

U potpunosti se slažem sa kolegama da te danas niko neće ni slušat ni angažirat ako ne sviraš novitete,kojih je usput rečeno jako,jako, puno, ali jako jako malo koje možeš odsvirat sam.Moro bi bit hobotnica i imat barem tri stupa po tri klavijature i to vrhunske da bi mogo odsvirat sve one efekte koji se natrpaju u današnje pjesme.Išle su mi na živce one stare pjesme kad sam počeo svirat, sviro sam neke hitove po 20-tak puta za jednu večer, al sad žalim za tim vremenima, jel te si pjesme barem mogo normalno odsvirat.

Pozdrav svima,

Svirko

nele1 15.08.2007 01:48

MA

OVO SVE DANAS TIJE CUDO SAMO KENJAJU OVI KOMPOZITORI
IZGLEDA KAD ODU U WC IMAJU VELIKU INSPIRACIJU
:lol: :lol: :lol:

Trenutno vrijeme na Forumu 16:07

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org