YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Cubase 5.1 start problem (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=22816)

mirandess 26.05.2012 23:49

Cubase 5.1 start problem

Evo ovako, imam problem sa cubaseom, naime kad ga pokrenem, i kada se otvori onaj logo i dole gdje se ucitavaju ono: midi,vst... itd... odjednom mi zaledi sve i izbaci mi natpis Program cubase je prestao raditi... I tako po sto puta.
Probao sam restartirati kompjuter ali nista, instalirao sam tj. reinstalirao sam Cubase barem jedno 5 puta i opet nista, pokusao sam startati tako sto sam isao desni klik na cubase.exe>svojstva>kompatibilnost> pokreni ovaj program u nacinu kompatibilnosti za Windows 7. I opet nece....

Da napomenem procesor je i3 2.27Ghz i 3gb ram... 32 bit Windows 7 Starter i nesto pise ispod u svojstvima sustava Service pack 1.

Sve sam probao, do prije mjesec dana mi je program radio.... :/ Pliz help pipl :(

harepa50 27.05.2012 00:12

Ako si učitavao neke VST instrumente ili plugine i nisi nešto dobro uradio, ili ako nisu ispravni, moguće je da oni prave problem. Ako jesi, skloni ih iz Cubaseovog foldera.

mirandess 27.05.2012 00:20

Ma nisam nista ucitavao tj. instalirao sam sve od reda kako treba... :S nisam nista naknadno ubacivao niti dodavao... Ono, sve sam normalno instalirao, po p.s.-u sto bi se reklo... :S

marko87 27.05.2012 00:44

Najverovatnije los krek B-) Probaj desni klik na Run as Administrator, ako nece tako probaj sa iskljucenim antivirusom. I jel javlja antivirus nesto?

harepa50 27.05.2012 01:05

Ali kaže da mu je radio program do prije mjesec dana...Može biti i do OS-a. Taj Starter je podobro ograničen. A da nabaviš Ultimate, po mogućnosti 64-bit?

nemanja 1982 27.05.2012 09:01

I ja imam isti problem,program je radio normalno i odjednom pri ucitavanju samo izbaci,sve sam zivo probao da uradim,obrisao ga,ponovo instalirao i na kraju dosao do zakljucka da moram uraditi sistem da bih ga mogao instalirati. :(

tranzit 27.05.2012 13:40

Da ne objasnjavam nadugacko i nasiroko zasto se to desava, instalirajte Update 5.1.2 i bice sve u redu.

nemanja 1982 27.05.2012 14:24

Hvala tranzit legendo.Pokusao sam da instaliram bas taj Update,ali izbaci mi neki problem,gde pise (Cancel,Retri,Ignore). Idem na Ignore,on zavrsi instalaciju,pokrenem Cubase i pise ovo ( Application 'Cubase 5.0' has caused the following error:
Class not found
The application installation is not complete. Please reinstall application or update protection device driver.) ''

tranzit 27.05.2012 14:27

Il' da ipak objasnim. U verzija 5.1.1 Cubasea se poslije izvjesnog vremena javlja bug pri podizanju u vezi sa StudioMenagerom i VST3 pluginovima na Vista i Win 7 sistemima i to radi Intel Compilera koji je zaduzen za plugin set pri podizanju programa. Jedino 5.1.2 update moze trajno da rijesi problem a taj problem sto ti Nemanja imas, se rjesava pomocu Cubase_Patch_512 updatea, to jest moras imati jedan Install Folder u kojem se nalaze taj patcher i C5emu.exe u istom folderu u kojem ti je i instalacioni Cubase.exe.

nemanja 1982 27.05.2012 14:54

Imam ja taj Install Folder,i obe stavke u njemu instaliram i opet isto :( Brisao sam ga,pa instalirao ponovo,i instalirao Update i nista. Mora izgleda da se OS uradi. Hvala puno na odgovorima.

tranzit 27.05.2012 15:05

U tom slucaju, definitivno je OS u pitanju ili eventualno antivirus program (ako ga imas instaliranog) jer on zna jednostavno da "pojede" ili baci u karantin poneki .dll smatrajuci ga za virus ili trojanac. Moram ovo po ko zna koji put da ponovim: antivirus i internet nemaju sta da traze u jednom audio sistemu a LAN i modem bi trebalo obavezno i bez izuzetka da budu deaktivirani. Ipak prije nego ponovo instaliras novi sistem probaj sa Tune Up Utilities da "procesljas" Registry.

nemanja 1982 27.05.2012 15:57

Uh,kad bi mogli da mi pojasnite to,kako ide postupak,posto ja nisam expert kao Vi :D da napomenem,imam ASIO drajvere instalirane,da oni slucajno ne prave neki problem? Antivirus mi je N32.

Dell 27.05.2012 16:08

Jebiga, to je ona teznja ka idealnim uvjetima, da pc na kojem se radi oko zvuka nema nikakve veze sa internetom, ali kako smo mi balkanci multipraktici na jednom pc-u se moze nac i cubase i photoshop i premiere i dreamweaver i jos ko zna sta, rekao bi covjek da je svaki od nas genijalac :lol:

Izbrisi nod32 sa pc-a i onda reinstaliraj cubase pa ponovi pokreni. Ako ne bude radilo, vracaj antivirus, a ako bude javi nam pa cemo vidit sta cemo za zastitu pc-a ;)

tranzit 27.05.2012 16:20

Eto rjesenja problema. Taj tvoj antivirus je napravio haos po Registryju. Nadji Tuneup Utilities 2010 i obavi Registry Clean. Kao prvo deinstaliraj tu spodobu od antivirusa. Moli Boga da ovo pomogne, a ako ne... onda nova instalacija windowsa (obavezno Win 7 i ako ti procesor dozvoljava obavezno 64Bit). Ljudi uozbiljite se, antivirus program i internet su kao kuga za audio, sto zbog cisto fizickih smetnji koje prouzrokuju jer stalno cackaju po sistemu pa svakih nekoliko sekundi bukvalno ubijaju performansu sistema jer nekoliko desetina puta na kratko povecavaju latencu sistema (zbog cega se javljaju povremene smetnje u vidu pucketanja, blokiranja...), a sto zbog velikog sr.nj. koje naprave po Registryju. Ne moze se audio raditi na svakoj konzervi iz prodavnice kompjutera iza coska i na normalnom windows sistemu koji nije obradjen za taj audio. Svi bi da imaju "najskuplje sounde" i najbolji zvuk za par stotina eura... nece da moze, nikako nece da moze jer na drugoj strani se daju hiljade eura za hardver instrumente koji su u poredjenju sa zestokim VST instrumentima igrackice ali za onu najmanju djecu. Em se ti najbolji VST instrumenti dobiju za badava, em da sve to radi na laptopu od 300 ili 400 eura i to bez dobre externe audio karte i bez strucnog optimiranja sistema za audio... nece moci... sto je mnogo, mnogo je. Ovo se ne odnosi na na koga licno vec na uopsteni trend kod nas, kako je i Dell to u svom postu napisao.

mirandess 27.05.2012 22:32

Ja sam pokusao uradit update, Load-ira se onaj kvadratic i samo izbaci iz svega... :S
Windows je original, Starter, a antivirus Microsoft Security Essentials (onaj sto dodje uz original os)... Samo mi nije jasno sto sad nece, a prije mjesec dana ferceralo sve bez problema... :S Ima li neki drugi cubase koji moze zamijenuti ovu Cubase 5 verziju ili je jednostavno ova najbolja...?

Dell 27.05.2012 23:31

Probaj sa SX3 ako nece bas vise oko snimanja i nekog rezanja midia radit, mada meni nije radio na sedmici.

bokiccmokic 29.05.2012 16:20

Citat:

Originalno postovano od nemanja 1982 (Post 216617)
Imam ja taj Install Folder,i obe stavke u njemu instaliram i opet isto :( Brisao sam ga,pa instalirao ponovo,i instalirao Update i nista. Mora izgleda da se OS uradi. Hvala puno na odgovorima.

skini update 5.12 i sve ce da radi

harepa50 29.05.2012 23:33

@bokiccmokic

Kolega tranzit je već u postu #7 napisao da se uradi update na 5.1.2, a u postu kasnije kolega kaže i da je s tim probao. Čitajte postove malo.

tranzit 30.05.2012 21:07

Omiljeni hobi na forumu, skupljanje postova ili uobicajeno ponasanje, necitanje postova.

Dell 30.05.2012 22:08

Bolje bi im bilo da sakupljaju salvetice :lol:

tranzit 30.05.2012 22:50

...znacke, slicice, markice...

pa1x pro elite 20.06.2012 08:43

Da ne otvaram novu temu .zanima me kako postavit zvučnu karticu , točnije kad usnimim neku midi traku i kad pustim da svira ne cuje se nista ,
pogledo sam neke tutorijale , ali kad odem u postavke kod mene toga nema ,
ovo je trenutno dostupno ,
Highslide JS

tranzit 20.06.2012 08:51

Nije instalirana zvucna karta, koja god da je (interna ili externa).

Enzzo32 16.08.2012 20:15

Opet ja kasnim sa odgovorima.Pritisni F4 kad si u Cubase,i dodijeli kartu koju imas na Out i na IN.Mislim da je to problem.Nadam se da nisam okasnio.Pozdrav

tranzit 17.08.2012 00:20

Nista nece promijeniti taj "F4". Nema nikakve audio karte instalirane u samom sistemu, prvo instalacija karte a onda odabiranje iste potpuno klasicnim putem kako i stoji na gore prilozenoj slici. Nema mnogo filozofije, procedura ista i u Hadzicima i u New Yorku.

zeljko 17.08.2012 01:40

:lol:Procedura ista i u hadzicima i New Yorku lol

Trenutno vrijeme na Forumu 21:13

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org