YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   korg pa3x problem (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=22827)

denix 28.05.2012 21:05

korg pa3x problem

Sinoc radilo sve ok, medjutim, danas upalim klavijaturu, i pojavi mi se na displayu Internal Disk Error, i ispod pise: The internal disk is not present or damaged...Probao sam resetovati klavijaturu...Onda se pojavi "Internal Disk Initialization", The Internal disk is new or partitioned in wrong format, onda stisnem Ok, i pojavi se opcija za odobir Os na usb drive.Kad odaberem OS, nakon minut vremena na ekranu se pojavi "Fatal Error" Disk Initialization error, i opcija restart, i sve tako ide u krug...Dali to veze ima sa baterijom, ne znam, Nakon sto su postavili obavjestenje na internet,prije 3 sedmice, ja sam je izvadio...ako neko zna, nek pomaze, ako ne, servis majka, ebiga!

srkiboj_zr 28.05.2012 21:13

po nekoj mojoj logici crkao ti je ssd sa kog se ucitava stanje

Vex 28.05.2012 23:01

Probaj da vratis bateriju nazad? Malo mi je nelogicno,ali probaj ;-)

TT-SGS-CM9

denix 28.05.2012 23:47

Probao sam malo cas da vratim bateriju, i sa baterijom isto...sranje tek slijedi, kad je odnesem na servis, bas se pitam koliko ce im uzeti vremena za to, jer mi klavijatura bas treba.

Vex 28.05.2012 23:56

Probaj da se cujes sa njima da im objasnis,i da zakazes da vidis ako znaju sta je da ga odmah rese... Koliko ti je stara klavijatura?

TT-SGS-CM9

denix 28.05.2012 23:59

Probat cu ih zvati...a klavijaturu sam narucio prosle godine u maju, a dobio sam je u julu.

Vex 29.05.2012 00:03

Hm... A jel si imao neke simptome pre toga? Pitam zbog sebe,posto je i moj pa3 toliko star... Mislim ,NE DAJ BOZE!

TT-SGS-CM9

denix 29.05.2012 01:52

Od kako sam izvadio tu prokletu bateriju, klavijatura je bila vrlo spora,a onda sam poceo primjecivati da se nekad sve zaledi na par sekundi, nekad sam je cak morao i restartovati,,,display ponekad nije uopste reagovao!

Vex 29.05.2012 01:56

A jel si probao kad si vratio bateriju da ponovo odradis format pa da vratis OS+RES ?

denix 29.05.2012 02:05

Da, probao sam i to, i nista, isti problem...Sutra ih zovem jer danas kad se to desilo nisu radili...mada, sumnjam da ce mi pomoci, posto necu biti kuci do petka...tad cu vjerovatno i odnijeti klavijaturu na servis.Znaci, ako vam kljava pocne lediti, da se tako izrazim...moglo bi se desiti kao i meni...a dok nisam izvadio bateriju, sve je radilo savrseno...

Vex 29.05.2012 02:13

Korg garantuje (tako bar oni kazu) da klavijatura moze da radi bez problema i bez baterije,mada postoji problem sa podesavanjima u Maxx audio , bez baterije ne pamti trenutna podesavanja...mada ne moze sa sigurnosu da se tvrdi da je kvar prouzrokovan odsustvom baterije...Ljudi u servisu ce ti najbolje reci. Ako ti nije problem,izvestavaj kada imas vremena u temi sta se desava sa kvarom i popravkom.

korg18 29.05.2012 10:33

korg18

druze moj,uradi citav resource sa novim sistemom,koji imas na korg stranici,problem kao i kod mog kolege u toku svirke mu nekad nece displej,pa blokira,pa ispisuje internal error,bas kao kod tebe,bateriju je vadio,medutim kada smo vratili sada novi os i sve uriktali,vec 4 mjeseca nema problema,korg pa3x je imao manu u os,u kojem je fabrika nesto pogrijesila pa su odma pravili drugi os,baterija se vadi samo kada je kablo ustekano u klavu tako da ima neki napon,ti si vjerovatno vadio bez napona,eto toliko probaj i ovo nista te ne kosta.

denix 29.05.2012 20:02

probao sam ubaciti resource, ali ne moze, kad odaberem resource, pojavi mi se please wait, i onda pokaze fatal error, nesto nije u redu sa diskom.Ako postoji neki specifican nacin da se to uradi, recite kako ide, ja sam probao sa tipkom intro, ako jos nesto postoji javite.hvala

sashaa 29.05.2012 22:00

a jesi li probao opet da skines resource i OS mozda je prilikom downloada napravilo neku gresku

denix 29.05.2012 23:54

To nisam probao, ali sumnjam da je to razlog,jer ista stvar se desava i za Res i za Os, a nemoguce da oba nisu skinuta dobro...bar bi Os koji je par Mb trebao da je Ok...ali ne znam sa sigurnoscu, nisam kuci do cetvrtka, odmah cu to probati...kamo srece da je to razlog.

Vex 30.05.2012 00:07

Da pitam za svaki slucaj: odradio si prvo FORMAT klavijature onim malim fajlom? Ako nisi radio format mozda zato nema efekta

TT-SGS-CM9

denix 30.05.2012 00:24

Skinuo sam i Operativni sistem(15,8 Mb), a i Resurs fajl koji je oko 218 Mb, probao i jedan i drugi, postupkom preko Intro tipke, i nista, isti problem...Ne znam dali postoji jos neki nacin???Kod pa800 postoji nand format(media+style), ali ne znam dali to postoji kod pa3x.Kombinacija ovih tipki kod pa3x ne vrsi istu stvar.

Vex 30.05.2012 02:40

Ja sam se u glavi prebacio na pa800-pa2x...za Pa3x ne postoji format kao za pa800/pa2x...

Tebi treba samo ovaj fajl od 218 mb...Ali ako nece sa njim da podigne sistem,samo servis.

Mada mozes da probas i ovo,mozda radi na PA3x:

http://www.yu-midi.org/forum/showpos...#axzz1wJEgVO76

a procitaj i ovu temu,isto je uputstvo ,post br.6 http://www.yu-midi.org/forum/showthr...#axzz1wJEgVO76

Mozda pomogne.

denix 30.05.2012 12:42

Sutra cu to probati, jer kako se sjecam nisam dirao tipku Pad 4,nakon Media+Style zajedno, mozda zato nije htjelo nista uraditi...javit cu sta je bilo.

tranzit 30.05.2012 21:17

Ti si sam dao najbolju dijagnozu, sa hard diskom nije nesto u redu... ili je samo banalni problem sa sektorima ili je hard disk otisao na onaj svijet. Nema druge nego da vadis hard disk i prikacis ga na PC radi provjere, ako bas ne bi da ga vucaras na servis. Ako je instrument pod garancijom (a vjerujem da jeste) onda ne znam da li bilo bas uputno da sam cackas oko toga.

taletdkmk 30.05.2012 21:34

Otvori zadnji deo gde je za da montiras hdd, proveri mozda je izmesten usb stik. Ako je to nema sanse nikakve da preinstaliras. Svaki put ce ti pokazati error. Ako je dobro namesten onda probaj sa neki drugi novi usb stick minimum da je 4 gb. Ja u svojoj sam odma promenio i imam 16 gb i radi extra sint dibar je da ga ne podrecim. Probaj pa javi. Pozz

denix 30.05.2012 23:43

Kavijatura je jos pod garancijom...E sad,,,prije otprilike mjesec dana(kad sam vadio bateriju) stavio sam usb stick od 16 gb, i radilo sve ok, eh kad mi se ovo sranje desilo, probam vratiti onaj orginalni stick, i nista, isti probelm.I sta sam jos primjetio...kad sam onaj stick od 16 gb, koji je bio u Korgu, okacio za komp, pokazivao je samo 2 Gb, znaci masina ga sama u sebi pretvori u 2gb, ma koliku velicinu stavili.Jedva cekam da dosjem kuci sutra, da probam jos par stvari koje su mi predlozene ovdje, ako nista ne bude, petak, servis majka.

taletdkmk 31.05.2012 00:39

Kad stavis 16 gb klavijatura ga formatira, zadrzi 2 gb za sebi a ostalo kao hdd. Sumnja da ti nije bio ucvrscen dobro ne znam sta drugo bi moglo da bude. Jedino da ti mesto zajebao sint?!

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk

pericadex 31.05.2012 01:49

Sto se svi zale na pa3x... Malo-malo, neko ima problem sa njim, nije mi jasno nikako, nova stvar, skupa stvar i da ima tako probleme...

Vex 31.05.2012 02:22

Ne zale se svi. Ja sam se RODIO sa pa3x. Ne toliko po pitanju samog tona nego i sto se tice sirine i zgode za rad...Uzivancija... Cinjenica je da pa3x ima bugove,ali imao ih je svaki PA aranzer,pa su bugove peglali u hodu. Pratim i strane forume,ovakvi problemi nisu masovni.

TT-SGS-CM9

taletdkmk 31.05.2012 12:05

Vrlo jednostavno samo nikako niko da ukopca. Softwer kada prave za pa spremaju programeri a ne klavijaturisti. Kasnije kad izadje softwer po forumima kazu se nedostatke od strana korisnike i oni to doteravaju. To jo moje mislenje i u reju je mislim spored meni da takva komplicirana masina ima nedostatka u siftwera u pocetka. Pozdrav

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk

Marco7 03.06.2012 05:58

E kralju to se meni sinoc desilo na svirci!Prvo je pocela da ledi i onda mi je zakovala pa sam morao da je restartujem i kad sam je upalio ponovo nije htela da digne sistem i sad ne mogu da joj ucitam sistem nikako!Znaci popizdeo sam nacisto!!!

denix 03.06.2012 06:12

Eto vidis, znac,i na zalost, nisam jedini sa ovim problemom. Ja sam sve moguce probao, ali nista nisam uspio.Dali je to zbog baterije, ne znam, ja sam vec juce klavijaturu odnio na servis, jos uvijek je pod garancijom, i kad sam se vratio sa servisa kuci, stigla nova baterija...pa se bar malo nadam da mi se slicno sranje nece ponoviti nakon sto je poprave zato jer ce imati tu novu bateriju. Zao mi je Marko, ali volio bih da postoji neko rjesenje osim servisa, ja ga nisam uspio pronaci.Sad valja cekati da to poprave, nadam se da im nece uzeti dugo.Sve najbolje.

Marco7 03.06.2012 06:15

Evo uspeo sam da podignem sistem OS100 ali mi klavijatura usporeno radi i to nije dobro!posot nemam prospekt jer sam ga poklonio drugaru koji je prodavao njegov Pa3 imam samo jedno pitanje za ove sto su menjali bateriju!Treba li naponski kabal da bude ukljucen dok se vadi baterija?

tranzit 03.06.2012 06:50

Ne... i to iskljuci strujni kabl malo ranije nego sto ces mijenjati bateriju a oslobodi se statickog elektriciteta prije nego krenes to da radis. Najbolje je da dodirnes cesmu ili vodovodnu cijev a moze i radijator pa tek onda na posao.

Marco7 03.06.2012 07:06

Hvala sefe :) Znam da je bilo neke price na Korg forumu oko tog kabla i to pa zato pitam!Uspeo sam da dignem klavijaturu i sad za sad radi normalno a videcemo veceras na svirci kako ce da se pokaze!Sto se baterije tice ona moze da napravi strujni problem i verovatno je to uzrok kod nas dvojice zato je klavijaura stekala i ledila jbg!Odoh da spavam jer sam sad sa svirke koju necu zaboraviti do kraja zivota a jedva gledam sto od nervoze,sto od voznje i jos nekih sitnih problemcica!Kad sam krenuo na put prvo zaboravim pare pa sam se vracao 20km pa onda na pola puta mi otkazu kocnice ali nekako stignem do Krusevca pa zatim me klavijatura sjebe u 01.20h ali mi je izasao u susret kolega Aca iz Ks-a i doneo odmah njegov aranzer i zavrsili smo vece sa svirkom jbg. . . Pozdrav ljudi ;)

tranzit 03.06.2012 07:26

Naravoucenije ti je iz svega toga, ne instaliraj odmah novi update dok se ne pokaze koliko ih se s'ebalo. Cekaj da se drugi opeku pa da izidje update na update a ti onda hvataj za mlaku ringlu.:lol::lol::lol::lol:

oliver 07.06.2012 20:56

I kod mene poceli problemi
- prvi je to da semplove zvuce kao rastimani
- Max EQ -
- Vokalizer - drugi glas cas radi cas ne radi.

Neznam sta da radim, neka neko objasni ako je resio neki problem.
hvala

ELKO 07.06.2012 21:12

Pokusaj da nadjes na korgovom sajtu njegov osnovni operativni sistem i resurse. Slicna stvar se desila kod kolege ali na pa800 nije htjelo da ucita i morali smo skinuti sa sajta prvi operativni sistem koji je postavio sve na svoje mjesto i nije vise pokazivalo gresku u load opciji, pa tek onda ucitati resurse pa noviji operativni. Ovo ti pricam iz licnog iskustva. Znam da je pa3x malo drugacija ali ucitavanje os ide na isti nacin.Vrijedi pokusati

denix 16.06.2012 00:40

Klavijatura konacno stigla,,,u pitanju nije bio hard drive nego "circuit board connection", to mi je samo receno u servisu,,,znam sta to bukvalno znaci, ali o sustini problema nemam veze...eto ako ce nekome pomoci...konacno i nova baterija stigla, tako da se iskreno nadam da vise nece biti problema.Za sad sve radi ok,jos i taj novi OS da stigne, i nadati se najboljem.Sta je uzrok kvaru bio,ne znam, ali znam da je klavijatura cudno radila nakon sto sam izvadio bateriju, i zamijenio usb stick. Vise nista ne diram, i nadam se da sam prvi i poslednji sa ovim problemom.Sretno

zoric 17.06.2012 01:36

Gde si zamenuo bateriju?u servisu su ti to odradili?
I da se i ja pozalim malo.....neznam kod vas kakva je situacija,ali meni se cuje zujanje na zvucnicima i na L i R ulazu......nije do kablova promenuo sam ih bar deset.....nije ni to da je ulaz na kljavi otisao jer nemoguce da krce i jedan i drugi od prvog dana.....sinoc je na svirci to bas doslo do izrazaja......nisam jos pokusao sa nekim UPS-om da e varira napon....ima li jos neko ove simptome?

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2

Trenutno vrijeme na Forumu 19:48

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org