YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Pa zar ima i ovakvih na svetu? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=2287)

BasariStudios 10.08.2007 07:03

Pa zar ima i ovakvih na svetu?

Ko je ovima dao ozvucenje???

http://www.speedyshare.com/307519865.html

dalabu 10.08.2007 07:22

Nedime.Taj Bekrija ostavi mikrofon pobije se sa gostima i nastavi pjevati.A razglas licno stima.Tako ti je to ovdje jarane.Ovdje je veci Texas i saluni nego kod tebe tamo.hahahah.Ako hoces Muju angazovati evo ti broj tel 00436508174292.Pozdrav tebi

Alix 10.08.2007 08:35

Dalabu---Da to nije onaj Mujo što je radio s nekim Žućom i Ruletom u Dalasu?Inače sad je Žućo došo nazad u Sloveniju pa mi je pričo za nekog Muju pjevača koji kaže za sebe da je kopija Safeta Isovića...E sad vidim da je ORIGINAL,samo ako je to taj...Nema ovaj Nedim ne zna šta je dobar sevdah---ovo je najbolji snimak što sam ga čuo u zadnja vremena,još kako ga sviraš improvizira,jebo ti amzu i ostale....auuu...La Nedime izvini se gospodinu za slab komentar, :lol: :wink: ...Pozdrav!

neconix 10.08.2007 14:28

Kako se samo ne zbuni od silnog delay-a? 8O

marco 10.08.2007 15:15

:D :D :D :D :D :D :D
Sto mi se svidja eho kako je namesten.

nele1 10.08.2007 15:31

ma

MA NEMOJTE LJUDI KO BOGA VAS MOLIM
STO BIH REKO DEDICA IZ FILMA

NEGO NEMOJTE VI DA POCENJUJETE OVE MAJSTORE
ZAR NEVIDITE DA SU PREVEZBALI
MI TO JOS NECUJEMO TOJE NOVI TREND
AJ UZ ZDRAVLJE:

BasariStudios 10.08.2007 17:30

Ma jebo svirku i eho, nego dok peva pokusajte da cujete dal se muzika
uopste cuje negde.

nele1 10.08.2007 17:51

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee CARKO

NEDIME ZAR NECUJES DA SVIRA KO KEMIS UBUCA COVEK
NJEGOVA KOMBINACIJA JE DA STO VISE TONOVA IZBACI U MINUTI NIJE VAZNO NA STA TO LICI I DALI PRDI NA HARMONICI
ZATO I REKOH NOVI TREND
KOGA NEPOZNAJEMO
AJD U ZDRAVLJE

Alix 11.08.2007 01:33

Samo vi zezajte čovjeka...A što on kupi pare po Texasu to niko ne gleda...Kod nas u Bosni na vašeru sviraju obični seljaci---bubaj,gitara,harmonika,violina i neka gudalica-šargija...ljudi nemaju pojma ni šta je akord ni koji đavo a tuču bakšiš bolje neg mnogi jaki muzičari...Samo treskaju one nabrajalice čobanske a narod to voli ko da im je to droga...I šta da se na to kaže?Bože sačuvaj što je nekima produvalo kroz uho...Pozdrav!

nele1 11.08.2007 01:48

EEEEEEEEEEEEEEEEEE ALIX

TOSI U PRAVU UVEK TI KOJ NISU IMALI POIMA SU SE UBIJALI OD BAKSISA A OVI KOJ ZNAJU ONI SU DUPLO GORE PROLAZILI
TOJE ZA TE LJUDE TALIJA STO SVIRAJU TAKO
POZDRAV KOLEGA I ZIVEO MI 100 GOD

nele1 11.08.2007 13:21

eto

eto tako je al nazalost

DinO74 11.08.2007 14:43

Majko mila i draga, ovaj covjek ima opasno kasnjenje u mozgu cim je navaljo ovoliko eha... a tek svirka s brda s dola... (ovo stimanje me podsjeca na sator, plasticni stolovi i stolice,pivo od pola litre,jagnje na raznju, ringispil...ojha!)

nele1 11.08.2007 15:27

HAHAHAHAH

HAHAHAHAHA

dalabu 11.08.2007 17:34

malo se pretjeruje ocigledno.Power-mate i nema veliki izbor stimanja 5.55 ili 5.56. sranje od mixete.A dajte malo vasih primjera da cujemo pa da komentarisemo.Nego odmah proradi balkanska zajedljivost.Hajde da pocistimo ispred svojih vrata prvo a ne da omalovazavamo neciji rad.

yu-midi 11.08.2007 18:39

Trenutno nemogu da preslusam ovaj snimak posto sam sa odmora stigao pa odma na posao :lol:
tako da se iz firme javljam ali nije ni vazno.
Taj svirac PACE koliko znam i koliko sam cuo za njega je veoma dobar svirac bio,ali je covjek imao problema sa zdravljem tako da sada samo povremeno radi sa aanzerom,a sto se tice Muje covjeka sam upoznao preko Vlade (diesel band) posto je radio sa njima neko vrijeme.slusao sam ga i Live,mogu reci da je nako srednje,kao i vecina nema tu nista posebno.
Svi mi nekada svjesno a vise puta nesvjesno pogrijesimo tako da nikad se nezna sta nas ceka!

Pozz....
Miodrag

PS:
Gledao sam juce Mileta K. u Bijeljini sa Sedadom Live ako niste znali I Sedad je presao na PA800 nisam mogao da vjerujem da je mogao da se rastene sa Rolandom, i sredio ga je do daske ! ! ! kao i uvjek sto je imao cist i dobar sound :wink:

nele1 11.08.2007 21:14

KOLEGA DALABU

SLUSAJ LEGENDO NERADI SE OVDE UOPSTE O PEVACU I O NAMESTANJU
VEC NIJE NORMALNO DA NEKO TAKO KAKI NA HARMONICI I MISLI DAJE KEMIS:
TOJE MENI SMESNO.
INACE PEVAC NIJE LOS SAMO IMA 10 KG EHA.
VIDI I SAM ZNAS DA U SKOLI PROLAZE DOBRI DZJACI DOK ONI LOSI NAJEBU.
A STO SE TICE CISCENJA SOPSTVENOG SMECA IMAS PRAVO
SVAKO TREBA PRVO DA VIDI SVOJE GRESKE PA ONDA DA KOMENTARISE
POZDRAV ZA SVE KOLEGE

dalabu 11.08.2007 22:15

Nele:Tacno je to sto kazes ali.Ali covjek nije ni ubacio taj primjeri niti je komentarisao niti je sta rekao u opste nego ga mi ovdje usrasmo.Ja poznajem obojicu i nikada za kolegu ne bih nikomentarisao kako svira,vozi auto,zakucava ekser....ili bilo sta da radi,a da njega nema.U ovom slucaju je tako.Mi kakimo a mozda on ne misli da je Kemis,pa malo je Kemisa.Mozda on misli da je Omer Pobric sa onim svojim jeftinim trilerom(ti sigurno znas vrlo dobro na sta mislim)ali Omer cio zivot uz Safeta Isovica.Jebi ga Pace i Mujo ispadose mozda Omer i Safet heheeh.Ali nisu losi momci ni jedan u svakom slucaju.Neka su oni nama zivi i zdravi a zivio i ti meni.Prvo covjek pa onda muzicar hahahaahahah

nele1 11.08.2007 22:36

TAKO JE

TAKO JE
ZDRAVLJE JE NAJVECE BOGASTVO
POZDRAV

fostex 12.08.2007 00:16

heheh

heheh pa ljudi ovo je svirka uzivo i kako cete tako komentarisati stim, ovo je snimano iz miksera, a mozda to vani na kutijama i u tom prostoru zvuci kako treba, a na snimku direkt iz miksera ima previse efekta.
Ipak ruku na srce sta god da je, malo je pretjeralo sa efektom jer muzike nestane dok se on dere.
pozdrav. .

DinO74 12.08.2007 02:58

Fakat se dere a koliko sam ja mogo do sada da skontam, ti DALABU si vazda bio pametnica pa de posto si vec pokrenuo...de ti brate PRVI postavi svoj demo...hajde majke ti ja cu odmah svoj ali objasni raji stil i sta i gdje vec sviras!!! Mozda u dijaspori, ali sa tim stimom...ovdje u BiH bi jedino mogo da prodje na Cevljanovickoj koridi i ti ti on..

dalabu 12.08.2007 11:20

Dino74.U pravu si ti.Nemam ja pojma ali ni ambicija a pogotovo nemam zivaca da se svadjam sa tobom zbog nekih razilazenja u misljenju.Pametan ili ne kao prvo tebi se nisam ni obratio.Jos si ti mali da bi se samnom mogao takmiciti pa makar to bilo sviranje pjevanje kopanje ili trcanje...nema veze sta ali mali si.MIslim mlad si:A za tvoje preduhitrene izjave evo ti podatak na Cevljanovicima ove godine(a tebi je to u komsiluku)neznam jesi li bika vodio sa sobom je pjevala Jana.Zamisli ja to ovdje znam a tebi pred vratima a nisi kao znao hahaha.Budi ti meni ziv i zdrav jebes muziciranje.Pozdrav Maliii.

nele1 12.08.2007 13:01

AJDE

AJDE KOLEGE NEMOJ TESE SAD SVADJATI OKO OVOG SNIMKA
CUTITE IMA I GORIH PA SVIRAJU STA CES
MUZIKA SVE TRPI
NAJBITNIJE DA SMO ZIVI I ZDRAVI I DA SU NAM PRAVI
POZDRAV

WUK013 14.08.2007 03:21

"kao i uvjek sto je imao cist i dobar sound"

Pozdrav GAZDA!
Imam pitanje za tebe:
Zvuci li taj Pa 800 kao roland,ili je stvarno u pitanju novi sound, kako bi i trebao biti?
Razumes sta zelim reci,obicno posle rolanda,trazis rolanda
stalno(opet ja sa svojim teorijama :oops: )
Eto pa ako stignes odgovori,please!!!

Alix 15.08.2007 21:41

E moj gazdolino,nije se čoveku isplatilo nositi onog velikana...Doduše sve komplet sređene aranžmane je dobio od jednog momka iz Graza,Edo mu je ime ako se sjećam...Doduše dan danas bi svsako da svira,ali Bože moj,malo ko ima veze pa da se ubaci sa pjevačima...Ja poznajem bar jedno 5-6 muzičara koji bi mnogo bolje odpratili Mileta (Sedad me nijhe nešto impresioniro pa nek se buni ko god hoće) ali et tako je to...Isto tako dok je Seiko pratio Sinana znalo se da ima dobru muziku,čim je došo onaj šupak s njim u Celje---Ma katastrofa...Da ne nabrajam ko prati Kemala ili čak Šerifa,i to ljudi stavili na Youtube...DA SE NAJEŽIŠ!...pozdrav!

tranzit 15.08.2007 23:19

Sve je to lijepo i krasno i ta kolegijalnost i da ne treba pricati i pisati o kolegama koji na to ne mogu odgovoriti ali fakat je da taj harmonikas Pace mozda zlatan covjek, kao muzicar nije bas na nivou zadatka. Sto se Muje Bekrije tice i bez obzira na eho, vrlo dobar pjevac. Ali kako to sve moze da zvuci i bez prevelikog eha i ostalih zajebancija a i uzivo poslusajte sami pa donesite sud.

http://www.youtube.com/watch?v=NhJw_...elated&search=

http://www.youtube.com/watch?v=eALWA...elated&search=

dalabu 16.08.2007 01:32

Tranzite prijatelju ima tu josh jedna stvar.Razlika izmedju studijskog i birtijskog snimka??????A da ne govorim o tome da 2 bosanca misle jednako to je rjetkost danas.Hahahaha.Pozdrav

Alix 16.08.2007 07:27

TRANZITE...Imaš pozdrav od mog velikog kolege Sameda...A ovaj snimak što si stavio....Ovaj klaviaturista je Jasko Šiljdedić iz Bihaća (ima studio Lejla) svira za mene pored Miralema-Ose i Dževada najbolje u Bosni,slatko,čisto,s dobrom akordacijom i bez muljanja...A pjevač...Ma kakav Šerif kakvi bakrači,ovam momak će im J#$%&i znanje ako već nije...Pozdrav!

blusa 16.08.2007 08:41

To je Adnan Covic Ado ovde iz New York..

tranzit 16.08.2007 10:33

Citat:

Originalno postovano od dalabu
Tranzite prijatelju ima tu josh jedna stvar.Razlika izmedju studijskog i birtijskog snimka??????A da ne govorim o tome da 2 bosanca misle jednako to je rjetkost danas.Hahahaha.Pozdrav

Ama sigurno da postoji razlika ali kako si i vidio ovo je snimano uzivo i bez studijske obrade. Nisam ja ovo ni postavio da bi se diskutovalo o kvalitetu snimka nego o kvalitetu muzicara i pjevaca. A to o dva Bosanca i njihovom istom misljenju si potpuno u pravu, zato smo valjda to sto jesmo, Bosanci.

Trenutno vrijeme na Forumu 11:14

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org