YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za kupovinu (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=75)
-   -   savet oko cenu za korg pa1x pro (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=22962)

Svirac bt 14.06.2012 03:30

savet oko cenu za korg pa1x pro

kolege jel se islpati za 1200 evra korg pa1x pro 32mb, sa mp3 ??

nikadvisekorg 14.06.2012 04:07

ako je u dobrom stanju, da, tu je negde i kod nas.

tayros2 14.06.2012 15:02

to mu je cena druze ja sam moj prodao za 1250 bez mp3

nikadvisekorg 14.06.2012 15:07

ja sam prodao za 1100 bez mp3 ali u odličnom stanju..... ali ne kupuje se svaki dan pa i do 1200e da treba da dam kad bi kupovao dao bi kad bi našao odlično očuvan primerak. Džaba ti 100e manje ako je vizuelno loša, i dovoljno je par sitnica da ne rade kako treba eto ti troška taman do druge cifre, a opet imaš lošiju.

Odlično očuvane klavijature se uvek lakše prodaju iako su malo skuplje.

Svirac bt 14.06.2012 19:02

1 Privitaka
Fajl 5479

nikadvisekorg 14.06.2012 21:00

jao izvini ja sam napravio previd da si pitao za pa1x pro, on je jeftiniji teže se prodaje zbog veličine i zbot toga što nema zvučnike, na ove cene što sam ti rekao skini 100e i toliko se kreće. Ja sam nalazio i po 1000e u dobrom stanju bez mp3 ali treba da naleti, a za 1100e uvek možeš da nađeš dobar pro.

Minicevac 14.06.2012 22:14

Ako je odlicno ocuvan cena je super...Ja sam moj pa1x pro elite prodao pre mesec dana za 1450e pa ti vidi sam ali bio je bez ijedne tackice,kupljen na ebay kao iz fabrike u Nemackoj...

nikadvisekorg 15.06.2012 00:28

I šta sad, treba da ti poverujemo i da apludiramo? U kojoj to zemlji? I onoj gde u oglasima stoje na 1200e već pola godine, a prodaju se za keš jedva 1000e, i to ako neko uopšte nudi keš, sve same trampe i po koja nepristojna ponuda od sitnih matrapaza od 900-950..... jedini način da daš pa1xpro danas za 1400evra je da nekome računaš pa80 na 1000e, ili da nađeš nekog totalnog početnika koji nema pojma o cenama a ima lovu (ne znam dal takvi još postoje) pa da mu "uvališ" bukvalno.

Idi redom na kupujemprodajem zovi bilo koji od oglasa ako je ozbiljan da proda klavijaturu možeš za 1100e pa i manje kupiti odlične primerke, e sad ima i likova koji stave oglas i lupe cenu pa misle sad će neko da se zaleti.

Minicevac 15.06.2012 02:11

Drugare jel hoces da ti kazem ime coveka kome sam prodao u Nisu pa da mi aplaudiras?Cemu to?Pa1x pro elite po meni mnogo bolja i kvalitetnija klavijatura od pa1x i u startu je bila skuplja...Covek imao pa2x pro kupio ga i ubrzo prodao i vratio se na pa1x pro jer su mu falile neke boje koje nema na pa2x pro...Ne kazem da je pa1x pro bolji od pa2 x pro ali svakoko je pouzdaniji...

Svirac bt 17.06.2012 12:36

ja sam postavio sliku od masinu , dobro ocuvan je , ali ima neka razlika to sto kolega rece korg pa1x pro elite to je drugi model ili to je isto kao na slici sto sam postavio ?

milepsr 17.06.2012 13:10

Citat:

Originalno postovano od Minicevac (Post 217999)
Covek imao pa2x pro kupio ga i ubrzo prodao i vratio se na pa1x pro jer su mu falile neke boje koje nema na pa2x pro...

=))

nikadvisekorg 17.06.2012 16:09

elite je isto sranje što i običan pa1xpro samo je u startu dolazio sa mp3 bordom, piano exp i još par dodataka na nekim tržištima..... ljudi misle elite znači sad nešto mnogo bolje, jedina razlika je u tom natpisu koji stoji na klavijaturi jer pojedinci prodaju neupućenim po skupljoj ceni, a iz klavijature sve povađeno osim harddiska. Elita je onaj ko plati takvu klavijaturu skuplje od običnog pa1xpro a da u njoj nema ništa osim hdd-a.

sale_band 17.06.2012 17:57

Isto sto ti je sada PA800 elite... Isti sint samo dodje sa 80GB hard diskom...

Svirac bt 18.06.2012 15:20

dogovorili smo se na 1100 evra sa hard disk mp3 futrola , ja mislam da je ipak mn bolja masina od mog pa500 oseticu razliku :D
Dodato:
mnoge me savetuju da uzmem pa800 nego pa1xproo :/

Minicevac 18.06.2012 18:32

Jeste smesno,ja to nikad ne bih uradio ali kazem sta je on uradio...Ali stvarno neke boje nema na pa2 koje su bile na pa1 e sad da li su bolje ili nisu to je stvar ukusa a ti Mile mozes da se smejes koliko hoces
Dodato:
Ne bih rekao da je pa1x pro elite sranje i neznam zasto uopste pricas tako?To sto si ti imao pro a neko elite nema potrebe da pljujes po klavijaturama...Hard disk moraju da imaju i jedan i drugi jer odatle ucitavaju semplove u ram.Mp3 board znaci dosta i kosta 100e najmanje,cd rezac,klavirsko prosirenje i Vif3...Zvuk je isti ali dodatna oprema znaci!

nikadvisekorg 18.06.2012 22:20

Citat:

Originalno postovano od Svirac bt (Post 218277)
mnoge me savetuju da uzmem pa800 nego pa1xproo :/

ti što te savetuju neće da ti daju pare kad trebaš da menjaš ploču i ram na isti taj pa800..... a obično takve savete daju oni koji "slučajno" prodaju pa800.

@minicevac ne pljujem ja pa1xpro elite, čitaj malo šta sam napisao, koja je razlika između pa1xpro elite (koji naravno ima sve) i pa1xpro koji ima mp3 bord, hdd, cd rezač (koji ničemi ne služi) ako mi kažeš neku konkretnu razliku osim toga što piše elite vodim na pijenje dok se ne u*ereš =))

samo ne razumem šta nekome vredi to što piše elite da plati skuplje ako je neko poskidao i mp3 bord i ostalo a prodavci obično traže veću cenu za elite, a zbog čega? Jeftinije da se kupi običan pa1xpro i da sam kupiš sve ostale dodatke nego da platiš nekome porez na luksuz zvan elite.

mp3 bord ako prodaš više od 80e poklanjam ti ga, ja sam prodao 10 komada od nove godine do sad, jedva 70-80e izvučem, cd rezač ide bilo koji ata od starijih laptopova, 5-6 evra najviše, klavirsko proširenje sam poklonio ionako ničemu ne služi pored semplova, a može za 30-tak evra da se nađe, novo je 55 evra, a taj vif kome to treba uopšte? u pitanju je video izlaz, šta će to nama?

Da li to što sam nabrojao vredi 400e više? Ja mislim da NE.

Minicevac 19.06.2012 01:11

Jebes ti to ako neko prodaje pa1x pro elite a izvadio mu mp3 board i ostalo i ostao mu samo natpis.Moj je bio kao iz fabrike pa sam ga zato prodao za 1450 i to pre mesec dana ,sa torbom koja u najmanju ruku vredi 50...E sad taj pa1 pro za 1000e nije u sjajnom stanju,stranice oguljene od transporta,tasteri razmrdani,pitanje kako radi ekran i kod prelaza otisci od prstiju i sve to ukazuje da je koriscen najmanje 5-8 godina sigurno.Iskreno mislim da pa1x pro bez ikakvih dodatak u perfektnom stanju koji maltene nije ni sviran,sto je retko da se nadje doduse ali nadje se s vremena na vreme, vredi 1200 ,kad za pa800 traze 1400 pa i vise a on je po meni ispod pa1x...

brajo456 24.06.2012 14:25

Oprostite sto upadam ko padobranac, kolika je realna cjena obicnog pa1x u odlicnom stanju sa hd 20 gb 32. Ram i cd przilicom?
Postovano sa mobilnog uređaja

Minicevac 25.06.2012 02:30

Ako je fino sacuvana klavijatura u najmanju ruku 1200e vredi kod nas...

nikadvisekorg 25.06.2012 04:07

pusti to koliko vredi, nego kaži čoveku koliko se prodaje.....

Minicevac 25.06.2012 11:54

Zalosno je sto su cene mnogo pale...Pa po oglasima vidim da ih jedva prodaju i za 1100:(

milepsr 25.06.2012 12:01

Sto je zalosno ? Pa ne moze obicna elektronika da drzi istu cenu mesecina i godinama, logicno je da se vremenom obezvredjuje.

sale_band 25.06.2012 13:18

Ja ga nebi ni dzaba, da vam kazem iskreno...
Za te pare PA800 mi mnogo izazovnije zvuci a ni pa2 nije mnogo daleko (ukoliko se kupuje u USA) jer vama u Evropi euro izvadi dusu!
Pogledajte malo americki ebay pa uporedite vrednosti.
Cak se i pa3x 61 moze naci oko $3000 USD sto, po meni, nije mnogo skuplje od 1200 eura za nesto sto je desetak godina staro

nemanja 1982 25.06.2012 14:16

Sto rece jednom jedan kolega ovde,ti sto ti savetuju Pa800,nece da ti daju pare kad treba da menjas ram i plocu :lol: Pa1xpro,po meni odlicna masina,a svirao sam sve i svasta.Pa800 ne bih ni u ludilu kupio,sama pomisao na dirke,izradu kucista,mozda i bolje zvuci od Pa1,ali izrada nula. Sve u svemu, ako nadjes u dobrom stanju Pa1xpro sa 32 MB,MP3,HD,mislim da 1200-1300 nije puno. Pozdrav.

nikadvisekorg 25.06.2012 14:43

Ukucajte na kupujem prodajem i druge oglase gde ima muz instrumenti pa ćete videti neki prosek cena, tj. ima i onih koji stave klavijaturu samo da je ne prodaju, misle da ima još budala koji imaju viška para pa će da kupe nešto iako je 300-400e skuplje.

Ima par odličnih pa1xpro koji se daju na 1000e lično sam zvao, treba mi za mog kolegu, dok pa1x ide 100-tinjak evra više, traženiji je jer je manji i zgodniji za transport.

Mada kad bi za mene uzimao između te dve uzeo bi pro verziju zbog aluminijumskog kućišta i 6,5 oktava. A stranice kad se skrate samo je 12cm duži od običnog pa1x.

Ovaj što je rekao da pa800 zvuči izazovnije nek dođe da mu pustim pa1... šta tu ima da zvuči izazovno, jedino zbpg čega je pa800 "u prednosti" je usb ulaz, i ekvilajzer po svakom instrumentu posebno. A i to je softverski..... sve ostalo je na strani pa1x.

A i od tog zvuka šta ima da mi zvuči izazovno ako sam neki prosečni korisnik, ionako svi kupe klavijaturu da bi ubacili set od južnog vetra ili **** mija i ostale traskalice koje isto zvuče na koji god sempler da ih ubaciš.

Razlika je u tehničkim mogućnostima između te dve, a ne u zvuku.

Po mom mišljenju (ne mora da je ispravno) za 1000e nema bolje investicije od pa1xpro. A ko razume shvatiće, a ko ne razume pa800 kupiće..... i zavoleće ga svaki serviser kod kod odnese istu :p

a sad čekam da se jave ovi što su stavili pa800 po oglasima da me ispljuju =))

sale_band 26.06.2012 01:32

Nisam ja stavio pa800 na oglas druze, niti sam pokusavao da vagam kuciste, izrada itd... Svaki instrument je dobar na svoj nacin, jer, "u ruke Mandusica Vuka, svaka puska bice ubojita".

Cinjenica je da je pa800 novija i tehnicki naprednija sprava i jos uvek se zvanicno proizvodi.
Te price za "RAM i plocu" ne podrzavam iz licnih stavova i razloga o kojima nebih sada da polemisem.
Ako kolega hoce pa1x, srecno mu bilo, ja sam samo izneo svoje misljenje.

nikadvisekorg 26.06.2012 01:39

Citat:

Originalno postovano od sale_band (Post 218792)
Cinjenica je da je pa800 novija i tehnicki naprednija sprava i jos uvek se zvanicno proizvodi.

Jedina tehnička prednost je mogućnost da čita usb fleš, koju drugu TEHNIČKU prednost ima pa800 u odnosu na pa800, baš si me zaintrigirao, neće se naljutiti moderatori ako odgovoriš na ovo pitanje, verujem da i njih zanima?

Citat:

Originalno postovano od sale_band (Post 218792)
Te price za "RAM i plocu" ne podrzavam iz licnih stavova i razloga o kojima nebih sada da polemisem.

Kao na primer? Znači mi koji smo se opekli i platili školu (meni se 3 puta kvarila u 3 meseca) smo budale a kvarovi su izmišljotina?

Postoje 2 vrste pa800, oni koji su se kvarili i oni koji tek treba da se pokvare.

nesaband 26.06.2012 01:46

@nikadvisekorg =))

zato lepo kupis korg pa 500 i nemas te probleme :lol:
nego da vam javim,jedan moj kolega je kupio dva PA 800,jedan za ne daj boze da ima.:lol:
dobra je to klavijatura ali za izbegavanje.A sto se tice PA1xpro nemam zamerki sem sto je mnogo teska i velika.Inace je vrhunska sprava

sale_band 26.06.2012 02:44

Citat:

Originalno postovano od nikadvisekorg (Post 218794)
Jedina tehnička prednost je mogućnost da čita usb fleš, koju drugu TEHNIČKU prednost ima pa800 u odnosu na pa800, baš si me zaintrigirao, neće se naljutiti moderatori ako odgovoriš na ovo pitanje, verujem da i njih zanima?

Kao na primer? Znači mi koji smo se opekli i platili školu (meni se 3 puta kvarila u 3 meseca) smo budale a kvarovi su izmišljotina?

Postoje 2 vrste pa800, oni koji su se kvarili i oni koji tek treba da se pokvare.

Sta se, bre, odmah palis?
Gde pise da ja (ili neko drugi) moram da se slozim sa tvojim misljenjem i obrnuto?

Ako ti je crko RAM, nije smak sveta jbg,
Ako je nesto drugo bilo u pitanju, opet jbg.
;)

nikadvisekorg 26.06.2012 04:32

Ne skreći sa teme, koje su tehničke prednosti pa800 nad pa1 nisi mi rekao?

ja i ne tražim da se bilo ko slaže s mojim komentarima, iskreno baš me briga, ali kad neko ostavlja neargumentovane komentare ne mogu a da ne repliciram.

Kao prvo ne znam za šta tebi služi klavijatura, možda da sviraš mački ili papagaju kod kuće, ja od nje živim i zarađujem i drugog zanimanja nemam, i ne smem sebi da dozvolim rizik da imam nestabilan instrument koji može da me za*ebe na sred tezge.

Ako je crko ram 100evra, ako je crkla ploča 250-350e, ako crkne i jedno i drugo sam računaj, a gde je tu odlazak do servisa, čekanje da stignu delovi, pa nerviranje, pa šta ako ti se to desi na sred svirke, i udaljen si od kuće, a i da nisi nemaš rezervnu.... aranžer, sam sviraš sa pevačem a "alat" ti se pokvari na sred svirke..... ili trebaš da ideš na tezgu a nemaš instrument?

Ja sam kroz to prošao, 3 puta mi se sranje kvarilo u roku od 3 meseca koliko sam je imao.

Popravke i 3 puta nošenje na servis su me izašle više od 500e jer mi je crkla i ploča i ram, neka hvala to đubre neće kod mene ni u avliju da ne baksuziram ostale klavijature.

Ako je to za tebe sitno onda ne znam šta tražiš na ovom forumu idi na neki gde diskutuju o jahtama i avionima.

20 muzičara iz mog okruženja koje mogu imenom i prezimenom da navedem su imali isti problem, samo dvoje znam da nisu imali problema sa pa800 njima i dan danas radi.

Da ne bi otišao mnogo u off jer je tema o pa1x, samo sam ti ukazao na neke činjenice nadam se da uprava neće zameriti smatram da je ovo itekako u vezi sa pa1x.

sale_band 26.06.2012 10:25

Kao prvo, nije tvoje da sudis da li je nekom nesto "sitno" ili ne, a pogotovo da kazes "neznam sta trazis na ovom forumu"...
Da se to ti nisi slucajno pretplatio na forum?
Mnogo me zabole sto ti nevolis pa800, meni je super.

P.S. Nema svako 96 mb RAM ugradjen u pa1 ;)

nesaband 26.06.2012 12:34

lakse malo@ sale_band,to nije primerene recnik za ovaj forum.idi na PP pa raspravi ako nesto imas ali mislim da nisi u pravu.sve sto ti je napisao @nikadvisekorg je sasvim u redu i stvarno ako ne znas neke stvari onda nemoj ni da se petljas u njih.
Tvoj pa 800 kao sto sam ti napisao(u demo ako se ne varam) zvuci jako skromno i ti se verovatno ne bavis muzikom profi pa ti to i nije toliko bitno.Mi koji od muzike zivimo itekako moramo da vodimo racuna o svakom detalju.
ne skreci sa teme,a ako mislis da PA1x zato sto je stara klavijatura nije dobra onda se grdno varas.

Vex 26.06.2012 13:11

Ovo nije bas tema pa1 vs p800, ali cinjenice su sledece:
-kvalitet izrade, dirke i softverska stabilnost su definitivno na strani pa1
-pa1 ima neke rom boje koje pa800 nema
-pa1 ima dostupnu ram memoriju (2x16mb) koja se moze menjati ne daj boze i u kucnoj radinosti i ima mesta za 2 exb prosirenja
-zvucnici na pa1x su boljeg kvaliteta
-pa1 ima potenciometre za realtime podesavanja svake trake
-vokalist nudi opciju za 4 prateca vokala +ulaz za kenon
-manje bitna stavka je opcioni CD drive

Pa800:
-unapredjen software u odnosu na pa1x : EQ po kanalu i master EQ, DNC boje, Guitar mode, veca rom baza i veci izbor rom boja
-veca kolicina ram-a -64mb
-brzi boot time, cak i sa ispunjenim svih 64mb
-brzi procesor i samim tim odzivniji sistem nego pa1x
-uvodjenje favorites umesto directHD - bolja varijanta zato sto se favorites snimaju u okviru seta, a dHD mora manuelno da se bekapuje
-kompatibilnost sa pa2x i pa500,samim tim mnogo vise materijala za rad

-i pa1 i pa800 zavisno koliko je kome teska ruka pate od polomljenih tastera
Ja sam posle 2 godine na pa1x menjao pitch bender i potenciometar za tempo/dial -ali to je takodje relativna stvar.

-moram da se slozim da je cinjenica da je pa800 sa strane kvaliteta izrade macka u dzaku... Svedok sam dobrih primeraka, a i losih, tako da je kupovina pa800,bez obzira na njegove prednosti po mom misljenju cista lutrija... Ja bi licno isao ili na pa1 ili pa2... Pa800 bih jedino kupio od nekog kolege ciju istoriju znam, ovako iz oglasa se ne bih usudio.

Mozda sam neke predosti-mane zaboravio, ali ovo je bilo iz glave, po secanju.

Sent from Ttalk

sale_band 26.06.2012 14:13

Citat:

Originalno postovano od nesaband (Post 218813)
lakse malo@ sale_band,to nije primerene recnik za ovaj forum.idi na PP pa raspravi ako nesto imas ali mislim da nisi u pravu.sve sto ti je napisao @nikadvisekorg je sasvim u redu i stvarno ako ne znas neke stvari onda nemoj ni da se petljas u njih.
Tvoj pa 800 kao sto sam ti napisao(u demo ako se ne varam) zvuci jako skromno i ti se verovatno ne bavis muzikom profi pa ti to i nije toliko bitno.Mi koji od muzike zivimo itekako moramo da vodimo racuna o svakom detalju.
ne skreci sa teme,a ako mislis da PA1x zato sto je stara klavijatura nije dobra onda se grdno varas.

Izvinjavam se ako sam prenaglio ali, mislim da nije ok osuditi nekoga samo zato sto nije istomisljenik.
Ja nisam rekao da Pa1 nije dobar instrument, samo sam izneo misljenje da bih ja za te pare pre isao na pa800.
Ako se vi ne slazete sa tim, to nije razlog da ja "nemam sta da trazim" ovde!
Istina, ja ne zivim od muzike niti planiram iako mozda zaradjujem na njoj mnogo vise nego neki "profesionalci" ovde, ali, to ne znaci da nemam pravo da iznesem svoje misljenje!
Hvala

nesaband 26.06.2012 14:32

@sale_band
PA 800 uopste nije ovde tema.Procitaj naslov posta br.1 i naziv teme pa proceni sam da li tvoji postovi imaju neke veze sa ovom temom.

nikadvisekorg 26.06.2012 14:43

Da, ali već je bila tema pa800 ili pa1x gde je kolega koliko vidim odlučio da uzme pa1x, i naslov ove teme je u vezi cene za pa1x, ne šta bi bilo ko od nas uzeo.

Ja sam ti samo dao neke činjenice, u vezi sa pa800, jer si napisao da je tehnički napredniji.....

naravno da imaš pravo da izneseš mišljenje, ali se ogradiš od tvrdnje da je to tvoje mišljenje a ne da se na pola strane ubeđujemo koja je bolja a koja ne, već je opšte poznato koja ima kakve karakteristike, pa kome šta odgovara, nek kupi prema potrebama.

Da se vratimo na temu, 1000e je danas u ovoj krizi sasvim dobra cena za pa1xpro, ne vidim razlog zašto bi i koštala više od toga, s obzirom da svake godine izlaze novi modeli. Ne može da košta toliko i narednih 5 godina. Najviše mrzim kad je neko subjektivan u vezi cene, evo ovaj Sale je subjektivan u vezi sa pa800 zato što je ima, a nije ni probao druge modele....
a onaj iz Knjaževca bi hteo da se prodaju 1500e jer je on prodavao do pre par dana, ne ide to tako drugovi i drugarice.

Pita se tržište a cena se formira prema ponudi i potražnji.

Moj savet svima koji kupuju pa1x ili pa1xpro, naoružajte se evrima, gledajte da ne pravite trampu jer ne možete da spustite cenu, najbolje za keš, pa redom u oglasima... ja sam sa juga Srbije, ali se dešava da ovde režu s cenama pa npr idem do Bg za klavijaturu, jer mi i sa gorivom izađe nekad i 200e jeftinije nego ovde.

Pa1xpro može da se nađe dobra za 1000e.

pa1x može za 1100.

mp3 board ide 80-100e kome treba, kome ne treba nek ne uzima džabe.

ram memorije idu 5 - 10 evra par.

cd ili dvdrezač ide max do 10 evra i ide bilo koji ATA od starijih laptopova, nemojte zbog toga da bacate pare na kojekakve elite verzije,

harddisk takođe možete naći bilo koji ATA od 2,5 inča za 10-tak evra i da imate sve opcije.

Ne vidim zašto bi neko bacio pare na elite za koji neki traže 1400e kad vidite i sami koliko koštaju svi dodaci i osnovna verzija klavijature.

Pozdrav od mene za sve buduće vlasnike pa1 klavijature.

Minicevac 26.06.2012 15:03

Hehehe jao jao=))
Istina je da cena padaju iz dana u dan ali ja sam objasnio zasto je moja klavijatura prodata za 1450 jer nije svirana ni malo,odsvirao sam 2-3 svirke na njoj ostalo za vezbanje kod kuce jer inace samo pevam i imam klavijaturistu koji me prati...Naravno da takav primerak u izuzetnom stanju sa svim prosirenjima vredi toliko jer se to vise u takvom stanju vise ne nalazi...Danas mi neki lik iz beograda nudi pa1x za 1100 koji nema nista sem hd i 32mb u katastrofa stanju,ne samo da se skinula boja nego nego fali plastike na ivicama i na kojoj je svirano jedno 7-9 godina i ko zna sta je sve prosla i gde je sve transportovana!Vlasnici pa1x koji imaju odlicno ocuvane pa1x aranzere nece da ih prodaju ispod 1250-1300 sigurno,mogu oni koji su ko zna koji vlasnici i u losem stanju jer su odradile svoje,provereno!

sale_band 26.06.2012 15:04

Citat:

Originalno postovano od nesaband (Post 218821)
@sale_band
PA 800 uopste nije ovde tema.Procitaj naslov posta br.1 i naziv teme pa proceni sam da li tvoji postovi imaju neke veze sa ovom temom.

Moj prvi post je moje iskreno misljenje, postovani kolega.
Ovo posle toga je lancana reakcija na, nazovi, provokaciju ili omalovazavanje.

nikadvisekorg 26.06.2012 15:11

Citat:

Originalno postovano od sale_band (Post 218832)
Ovo posle toga je lancana reakcija na, nazovi, provokaciju ili omalovazavanje.

Nisam shvatio na šta si mislio pd tim omalovažavanje i provokacija? Ja sam ti samo predočavao neke činjenice, a ti pa800 pa pa800. Ni u jednom postu nisam htep da ikoga omalovažim, da je tako ne bi ni pisao ovde, već hoću iz najbolje namere da vam svima ukažem na mane tog pa800.

Citat:

Originalno postovano od Minicevac (Post 218830)
!Vlasnici pa1x koji imaju odlicno ocuvane pa1x aranzere nece da ih prodaju ispod 1250-1300 sigurno,mogu oni koji su ko zna koji vlasnici i u losem stanju jer su odradile svoje,provereno!

Postoje 2 vrste prodavaca, oni koji stave oglas sa 200e većom cenom pa čekaju po godinu i više pa ako se neko za*ebe oni prodaju klavijaturu,
i oni koji stvarno hoće da prodaju. Po svemu sudeći ti što si pomenuo koji neće da ih prodaju ispod te cene, spadaju u prvu kategoriju.

Kriza je prijatelju, prodaješ (ako hoćeš da prodaš) kad ima kupac a ne kad ti hoćeš. Ne razumem likove koji stave oglas i ti im nudiš da se dogovarate oko cene, a oni kao nije mi hitno da je prodam, te samo sin vežbao za školu.... a još gori su oni koji napišu DOGOVOR i traže npr 1200 i pozovem ih a oni kažu mogu da spustim samo 10e =))

Kad je veća ponuda, cenu određuje ona ko ima pare, a da je nestašica klavijatura ko kad smo bili pod sankcijama, cenu bi određivao prodavac....
sad određuje cenu onaj ko ima šuške.

sale_band 26.06.2012 15:19

Nemam vise volje da se dopisujem, zaista... Uzivaj!

Trenutno vrijeme na Forumu 05:14

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org