![]() |
X5D da li jos svira s ovom klavijaturom ?
Pozdrav, zanima me da li se doista moze koristiti ova klavijatura za live nastupe, inace sviram s korg pa500 ,a prijatelj mi nudi x5d da uzmem za solo sviranje ..
inace pocetnik sam ,hvala na razumjevanju |
jedino ako ti je džabe daje, imaš bolje boje u pa500.
|
stara je to klavijatura, pa 500 je pa500.. ali je X5D bio hit medju klavijaturama kad se pojavio..
|
http://www.yu-midi.org/forum/showthr...#axzz1xqUsYUjN
Dodato: Kolega,o tome se pricalo vec puno puta a ovo ti je najsvezije,i sasvim dovoljno da se odlucis. |
kolega kosmajac1,ne mozes da poredis pa500 i x5d,jer pa500 je aranzer a x5d je solo klavijatura,dakle x5d iako starija masina,moze da se koristi za live nastupe,ima lepe pitome bojice,dobre klarinete,ima combi opciju za prave terce,mozes kombinovati 8 boja odjednom,terce su odlicne.dobra je to klavijatura.cena je negde od 100 do 150e kod nas.
|
zašto da ne može da poredi? Možda im namena nije ista, ali ajde reci da x5d ima bolje harmonike ili gitare od pa500? Ni u ludilu, iako ne volim pa500 ovog puta i sam ubeđen da je x5d-u mesto u muzeju, ne znam šta može da nekome bude dobro na njoj, frekvencije sounda su očajne.
|
kolega pored pa500 nije ti potreban x5d potpuno bacanje para ;)
|
Kad sam pocinjao da ucim svirao sam x5d.. a sada sviram pa500.. pa 500 je masina za x5d.. boje su mng kvalitetnije na pa500 ne treba ti uopste x5d :) pozz
|
Mogu fine boje da se naprave na xpd, mana su mu jako losi tasteri i dirke, meni je smetalo i ti sto koliko se secam terca moze da se svira samo u jednomj oktavi, inace je jako zgodan za nosenje, mali i lak :)
Dodato: Mogu da se naprave fine boje za x5d, za te pare je super klavijatura, mada je jako lose izrade, ali moze da se nadje za od prilike 100e. |
Ako savladas tehniku pravljenja boja i terci, mozes sasvim korektno da sviras na x5d-u. Klavir, strings, klarinet, trombon, zurle i mnoge druge boje sasvim zadovoljavajuce. Meni se jedino nije svidjalo zato sto nikada nisam uspeo da nadjem dobru boju harmonike,a promenio sam dosta setova. Inace, velika je razlika u ceni. X5d kosta smesnih 80-100 eur, a po meni ti se ne isplati da uzimas bilo sta ispod 300eur,ako hoces malo profesionalnije sviranje. U svakom slucaju, na tebi je odluka
|
Aman, zar ne citas postove iznad prije no odgovoris ? Tilda ima PA500 i vec su mu pametni momci savjetovali da mu X5D uopste ne treba pored PA500 i da je to samo bacanje novca. Kakve "zadovoljavajuce" zurne, kakav klavir, kakvi stringsovi, kakvi bakraci, na X5D i njegovom ROMu od 8MB sample materijala. Toliko PA500 ima samo za jedan dobar Snare. Ne nagovarajte momka na gluposti i kupovinu instrumenata koji vise nicemu ne vrijede.
|
Moj odgovor je bio namenjen onima koji imaju slicnu nedoumicu, jer sam i ja ovde na forumu trazio dosta stvari kad sam pocinjao i pregledao stare teme da ne bih otvarao nove. Tako da ce mozda nekome da pomogne. U svakom slucaju, sada imam kombinaciju korg pa60 i korg LE, i naravno da su bolji od X5d-a,ako se mogu iskesirati.
Tako da nikoga ja nisam nagovarao da kupi X5Da, Ali stojim iza toga da za 80eur vredi svaku paru!!! |
Kao prvo, fulao si mjesto jer ovo topic za KORG aranžere. Znači pitanje si trebao postaviti pod solo kljave.
Kao drugo, iako je KORG X5D star skoro 20 godina, da se na njemu još odraditi jer većina ovdje itekako još radi na predpotopne DX Yamahe (usporedbe radi). To je ipak korgova legendarna Ai2 sinteza, 64 polifonija i ako ništa barem za onih 15-tak legendarnih AI2 soundova (koje btw i dan danas stavljaju u najnovije Pa aranžere) kao i3 string, Super Brass, M1 piano ... U biti to ti je KORG N364 bez FDD-a. S druge strane lagan je i puno bolje napravljen nego trenutni low budget korgov "HIT" KAO Tr, Le, M50, X-50 i sl. koji su stvarno hrpa plastike. S obzirom da si početnik ne košta te ništa da ga uzmeš i vježbaš sviranje na dvije klavijature, jer s godinama ćeš žudjeti za boljim aranžerom i solo samplerom, a to će kasnije biti puno lakše jer će već biti stvar navike. I posljednje, u vrijeme današnje krize i besparice sve što pušta ton i ima MIDI IN/OUT interface je upotrebivo za živu svirku. Zato, ako ti ga daje džaba, uzimaj. Poklonjenom konju ne gleda se u zube. |
Trenutno vrijeme na Forumu 10:50 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org