![]() |
Korg Pa 800 ili Korg Pa 1
Dvoumim se izmedju ove dve klavijature....
Pa bih zamolio da mi kazete koju bi vi pre klavijaturu uzeli i zasto ;) |
Ima toga na forumu kolko hoces... Al bas oko te dve klavijature... Sve napisano koja je zasto bolja od ove druge i obrnuto!
Eto ja sam odabrao Pa1x-pro... I nemam nikakvu zamerku osim tezine! Teska je kao djavo... |
Kao sto kolega kaze pisano je o tome mnogo na ovom forumu.
Moj savet ti je pa1x ako ne zelis da ti kalvijatura provede vise vremena kod mene na opravci nego kod tebe. ;) |
Baš tako kako je Siniša rekao, pa1x ili pa1xpro ....... za pa800 se odluči samo ako imaš viška para za popravke.
|
Pa1x definitivno. ;)
|
Pa800
|
pa1xpro
Sinisa je rekao zasto... |
Citat:
|
Pa imam tu par drugara koji imaju Pa 800,i nije im se do sada pokvario nikad....
A Pa 1 X Pro mi je nekako zapao za oko....a i kol`ko sam ga slusao,daje veoma kvalitetan zvuk.... A sto se tice tezine...Stvarno je tezak... |
pa ono verovatno i da može da se nađe poneki pa800 koji se nije kvario, ali više je verovatno da većina ljudi kojima se kvario prećuti to, da bi mogla da ga proda......
pa1x i pa1xpro daju isti zvuk, jedino kad vežbaš u sobi razlikuju se jer prvi ima zvučnike a drugi nema. |
Moj savet ti je kao sto sam vec rekao pa1x. Dosta dobro odradjena sto se tice kvaliteta izrade i meni licno zvucno izlazi puno bolje nego P800. Skoro da se ne kvari u odnosu na pa800,odlaze obicno mikro prekidaci sto je normalno.
Sto se tice kvarova i pa800 mislim da odlazi sve osim mikro prekidaca ne stignu toliko da se pohabaju.=)) Meni vise odgovara da sto vise ljudi uzima pa800 vise para meni u dzep ali kad uradis jedno pa posle tri - pet meseca ode drugo pa trece na kraju se iznerviramo i ja i vlasnik jer ja potrosih pare na delove,a on nema sa cim da plati.:) Malo ko od vlasnika ce ti priznati da mu je pa800 bio u servisu samo da bi ga jednog dana lakse prodali. Kao sto kazu svaki ciga svog konja hvali. Sto se tice tezine ona sama ti govori o kvalitetu izrade. Ne mozes imati laganu klav.i kvalitetno odradjenu. Pa1x pro je ako se ne varam oko 19.5kg Pa1x = 21kg Zamisli da is odlucio da uzmes Rolanda e80 kao sto sam ja 22.5Kg + torba i knjige sa tekstovima naguram do 25kg pa ti onda reci da je pa1x pro tezak...:) |
I ja sam lično za Pa1x ali pro-elite verziju, koja se kod nas u Bosni može naći za nekih 2500 maraka, sa CD/DVD rezačem, urađenim vokalistom, sređenim setom, i tako tim stvarčicama, i još su dobro očuvani. (Potražiti na pik.ba). Pozdrav, i šta god odabereš sretno :D
|
neka meni tih 21kg da mi je ponovo da imam pa1x...... pa nismo balerine pa da nam par kila više teško pada..... a kao drugo i na pa1x se proširuje memorija ako je nekom to izgovor da kupi pa800....
|
Dakle,Pa 1 :)
|
dakle definitivno PA 1 i nema greske
|
Imao Pa 800, prodao i kupio Pa1x koji je jos uvek kod mene.Zakljucak izvedi sam
|
ok ;)
hvala svima na savetima :) |
A da kupis ti ono sto ima cika Nesa (BK5), pa ako ti bas treba neki sampler onda nadjes Triton Rack za par stoja i sa tim si bolji od oba ta oko kojih se dvoumis, a dao si manje para. 'Ajd jos jednom razmisli duboko.
|
hahahahaha,@tranzit,ne treba brate ni sempler uz BK 5,mislim ko zna da ga podesi da ce i bez semplera biti zadovoljan sa Rolandom BK-5.
|
Ama rekoh radi reda, ako mu bas treba, al' ziva istina... ne treba, tih 256MB ROMa je debelo dobro uradjeno. Male pare, mali instrument, veliki sound.
|
a da mi počnemo ovde na forumu da hvalimo pa800? Koliko će da nam da @Siniša procenat od klavijature? =))
|
Ako dobro plati, toliko cemo da ga nahvalimo i izlazemo populaciju na forumu, da cemo i sami da povjerujemo u ono sta pisemo=))=))=))=))
|
Ja bih isto izabrao prije pa1xpro nego pa800, iako od mojih kolega tko je posjedovao/posjeduje pa800 nitko se nije zalio na kvarove itd itd... Ali xpro serije su najbolje(po meni) pa cu to tako i napisati... Lijep pozdrav.
|
Evo ga, opet ista tema, isti komentatori...
Izgleda da smo se mi, koji smo kupili pa800, pravo za**ali.... :) |
pa kad ne slušate nas koji smo vam lepo ARGUMENTOVANO obrazložili zašto.
Ja ni u jednom postu vezanu za problematiku sa kvarovima na pa800 nisam pisao na osnovu rekla-kazala već iz LIČNOG i iskustva mojih kolega sa kojima sam svakodnevno u kontaktu. Od 50 muzičara koje lično znam da su imali pa800, znam samo dvoje ili troje da im se pa800 nije pokvario. Šta to govori? A drugo je što većina tih ljudi govori sve najbolje o klavijaturi samo dok je ne proda. Ja čim sam prvi put menjao ploču i video o čemu se radi, svima koje sam znao sam pokazao kakvo đubre je pa800, jer sam sve lepo slikao unutra da se vidi koje fušerajske materijale su koristili u klavijaturu koja nije bila ni jeftina s obzirom na izradu. Meni se lično 3 puta kvarila glavna ploča i jednom memorije, na svu sreću platio sam samo prvi put tričavih 400 evra i još 100e me izašlo gorivo za ta 3 puta..... ostala 2 puta mi je taj servis zamenio o njihovom trošku jer su davali 1god garancije na ploču. Posle mnogo reklamacija taj servis je prestao da popravlja model pa800 i slao ljude kod Lea u Beograd jer nisu imali računicu s tom klavijaturom. Ja sam klavijaturu prodao čoveku i objasnio situaciju jer je ploča i dalje bila pod garancijom, ali nisam hteo da rizikujem da mi se havarija ponovo desi negde na 500km od kuće u sali punoj pijanih gostiju..... da me ne shvati neko pogrešno, nije puno tih 500e koliko me koštala popravka da ja znam da će to posle da radi i da taj deo neće da se kvari, jer ću da ih zaradim, ali kad odeš u zvanični korg servis za exyu i ljudi ti kažu da ne mogu da garantuju da se to neće ponovo pokvari???? Ko je tu lud, ja ili korg? Naravoučenije svima koji tek hoće da kupe pa800: ako vam neko prodaje pa800 kulturno ga odbijte i platite čoveku piće nije ni njemu lako s tom globom. |
Neka hvala nemojte da ga hvalite i meni malo nedostaje da prestanem da radim pa800. :) Nema tu neke zarade od prilike max 40eu kad odbijes delove po klav.kod koje se popravlja glavna ploca ili menja.
Problem je u tome sto ako se uradi glavna ploca ili zameni i das neku garanciju na nju posle mesec dva,tri,cetri nebitno ode nesto drugo i onda aj dokazi coveku recimo da ako ode ram nije moja greska i da to nije u garanciji koju sam dao. Jednostavno ocito je da je pa800 najlosije odradjena klav. u klasi pa i onoj ispod nje od kako su poceli da se proizvode aranzeri. Evo npr. kolega je spomenuo maticnu plocu od pa800. Kad otvorim svoj E80 mada nisu u klasi `i pa800 od coveka koji ga donese i taj ko se ne razume u elektroniku odmah vidi koliko je losije odradjen pa800 od samih lemova pa nadalje. Pitam se dali Korg to radi namerno ili su im strucnjaci toliko losi da rede iste greske iz serije u seriju. Pa3x se vec polako pokazuje kao klav. sa kojom cemo u buducnosti izgleda imati isto dosta problema. |
Buducnost................ master klavijatura + laptop....... ako crkne ploca kupis drugu za 50 eura.... i sam je ugradis....
mala sala...hehehe.... a mozda i nije.... poz svima |
Ja bi skupljao pare za pa2x,ne bi uzeo ni pa1 ni pa800...džaba je pa1 kvalitetna kad ima 32mb rama.
Sent from S3 |
To sam i ja razmisljao da mu predlozim ali kolega je pitao za pa1x i pa800,a razlika je izmedju cene pa800 i pa2x 600- 700 eu.
Ako mu se ne zuri onda je najbolja opcija skupiti pare pa uzeti pa2x. |
Čak i ako moze da se pozajmi, bilo bi dobro, klavijatura se ne kupuje svaki dan, ona donosi lovu, ako ima posla otplatice se ta razlika brzo , a biće zadovoljniji u svakom slučaju + što za pa800/pa2 ima mnogo više materijala za rad... E sad ako covek nema mogućnosti i nije zahtevan onda pa1;-)
Sent from S3 |
Nekad je na PA80 8 MB bilo dosta sad je na PAx1 i 32 malo, po meni kad sve lijepo urediš izabereš semplove koje češ koristiti 32 je dosta.
|
Dosta je ako koristiš uglavnom fabriku;-)
Sent from S3 |
korg pa1xpro definitivno
|
Sta li su radili nekad bez semplova i bez loopova? :) Danas svaki drugi je ''muzicar'' i svako ''nesto'' svira,dobrih muzicara sve manje,svi furaju klavijature i opremu od 5000 eura, pa navise,ne obraca se paznja na svirku,tehniku,vec se obraca paznja na kom Setu taj ''muzicar svira''.Malo sam skrenuo sa teme,ali cinjenice su to. :)
|
pa1x sam probao ima dobre mehaničke osobine što se mene tiče za pa 800 ne znam ti ništa reći
|
@nemanja 1982 slazem se sa tobom, to je psiha kod "publike" kad on vidi da ti imas 5 klavijatura, ljudi se zamisle i upitaju (da izvinete):"a jbt ovaj ima 5 klavijatura kako li tek svira u p.m." a ono midi fajlovi štancaju iz njih ko iz rukava ili nema pojma svirat... jbg... Ali dobro sve to... Najgore je sto se zavalis i kupis toliku opremu pa onda nemas posla... :S sorry za offtopic.
|
@nemanja: tada kada su ljudi svirali klavijaturu bez semplova imali su i basistu,gitaristu i bubnjara, pa uz živ orkestar i prepotopski casio dobro zvuči... A sad je priča malo drugačija... Ko svira aranžera mora da bude zvučno napucan, a za to moraju da rade semplovi;-)
Sent from S3 |
puno kvalitetniji ti je pa1x,slično izgleda po izgledu ali meni su i tipke bolje nego na pa800...barem meni
|
Moj radni kolega ima obadvije navedene klavijature.
Ja sam ga pitao bas jedne prilike sta on misli o tome koja je bolja on mi je rekao da se one dosta razlikuju ali u svakom slucaju da je bolja pax1. Ali eto vidis on uvijek nosi pa800 a pax1 mu je vazda u kuci. Njega ne iznosi iz kuce ta klavijatura ne zna sta je vanjsko svijetlo. :D;) |
Citat:
pa1x 1000e( u inostranstvu može i za 800 da se nađe)..... + ugradnja 128mb ram u pa1x košta 250 evra to ukupno izlazi max 1250 evra - pa1x sa 128mb ram-a. pa2x sa 128 mb rama u Srbiji ide 1900 do 2100e pa vi uporedite. da sam na mestu dobrog dela forumaša, ne bi uopšte razmišljao da uzimam ništa više od pa1x kad na kraju opet ubacuju tandrkala od dx yamahe, i jv bubnjeve..... to se isto čuje i na pa80 i na pa2x. |
Trenutno vrijeme na Forumu 07:47 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org