YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   KORG PA500-Kako vuci semplove sa racunara (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23283)

ibroc 29.07.2012 14:54

KORG PA500-Kako vuci semplove sa racunara

Dobar dan drugari imam pitanje. Kako vuci semplove bubnja na ritam u korg pa500 sa racunara. Ev ja bi volio vuci Juve bubanj na pa500 pa ako neko zna bio bi mu zahvalan da mi to objasni ili napravi neki tutorial. Hvala.

nikadvisekorg 29.07.2012 18:31

da pitam, ti bi hteo da sviraš pa500, a na njegove udarce na drum traku da se čuje semplovan jv bubanj?

sasa_jelenkovic 29.07.2012 18:42

Milism da to mozes pomocu programa Vsempler,samo trebace dosta stelovanja,pa ce ti trebati prosecna muzicka kartica da ti ne bi kasnio zvuk i trebace ti kabal usb to midi. Moj kolega je vukao semplove na korg N364,boje je vukao,bio je zvuk priblizan kao kod mene na Tr-a

nikadvisekorg 29.07.2012 19:18

ja koristim za tu namenu netbuk, usb midi kabl ali nikako kinesko đubre koje se prodaje za 15-tak evra, jer retko ko se usrećio i uspeo da podesi, bolje odvoj 40 evra za profi kabl i nećeš imati problema ni sa jednim programom, asio drajveri i kontakt ili vsampler zavisi koji ti je lakši za rukovanje.

sasa_jelenkovic 29.07.2012 19:56

Moj kolega je koristio neku muzicku kartu od 30€ i usb od 15€ i nikakvih problema nije imao,a bar 8-9 meseci je radio na tome,i ti asio drveri su obavezni

Dell 29.07.2012 23:25

Da ti ja nesto reknem. Prvo je nesto sto me je naucio nas admin Vax, a to je da je "vuci samplove" mnogo seljacki izraz. pravilno je reci slati note, jer nemas privezanu nikakvu frezu za klavijaturu pa da nesto vuces. A drugo je da izbjegavas vsampler jer nema losijeg soft samplera daleko. Skines sebi lijepo kontakt5 i bubnjeve mozes u sf2 formatu. Udjes u Korgu u global i dodjes do midi out settingsa, namjestis recimo na 8. kanal drum i u kontaktu isto tako 8. kanal. Onda udjes u Program mode i tu odaberes neki recimo drum kit koji ti ne treba, pa odes na menu pa na samples i sve parametre brojcane spustis na 0 za svaku notu tj. dirku. Znaci krenes od najdonjeg c i spustas parametre do 0. I tako kad si dobio prazan drumkit, fino write disc i npr. odaberes rumbu i stavis mu na bubanj taj drumkit prazan da ti ne bi u isto vrijeme lupao jv bubanj i ovaj sa korga, a da bi mogao da koristis bas, pratnje i solo sa pa500, a i ostale instrumente mozes tako samplovat.
E sad samo je problem ako imas losu zvucnu, imaces mozda latenciju, koju mozes smanjit tako sto ces smanjit i kvalitetu sampla.

Ace 30.07.2012 00:03

Nema potrebe za takav mukotrpan posao da kreira prazan Drum kit. Jedino sto treba da uradi e dok je u Style Play pritisne Menu - Track Controls i podesiti Type na Drum kanala na External. A to vazi isto i za pa50/80 sa slicnu proceduru (Menu - Track Edit - Internal/External stranica).

marko87 30.07.2012 00:11

Kontakt 5, dobra zvucna kartica. Nekakav poseban midi kabl ti i ne treba jer Korg PA500 ima USB midi interface, znaci treba ti obican USB kabl npr. od stampaca.
Bas sam sinoc jednom drugaru nesto sredjivao preko Team Viewera. Ima i video klip, necu ovde da ga postavljam. Ostavicu ti samo link do mog yt kanala.

http://www.youtube.com/user/stojanovicsd

Dell 30.07.2012 14:44

Kako namjestiti drum kanal na external?

Ace 30.07.2012 16:47

Pa ides Menu - Track edit i na Internal/External stranicu podeseno ti je za Drum kanal na "Both". Promeni ti na External i to je to.
Postovano sa mobilnog uređaja

Dell 30.07.2012 16:54

Nasao i puno je lakse, hvala puno ;)

ibroc 31.07.2012 22:40

Drugari ja sam amater ( ne zamjerite ) moze li mi neko napraviti tutorial ovdje kako da podesim sve u kontaktu jer nemam blage. A to u klavijaturi kako promijeniti sam pronasao . HVALA UNAPRIJED

marko87 01.08.2012 02:37

Kliknes na options pa onda izaberes midi , kliknes na Input , i izaberes tvoj midi kabl(ime MIDI interfejsa npr. USB MIDI CABLE) i pored izaberes Port A. Na output ostavis na OFF. I onda zavisi kako hoces da radis imas opciju samo instrumenti ili banke. Bez obzira koristio instrumente ili banke svaki instrument mora imati svoj kanal. Na slicici imas gde se to nalazi

http://www.dodaj.rs/f/1y/ab/CtydJq2/midi.jpg

To ti je najbitnije podesavanje Kontakta za pocetak

spooxjunior 01.08.2012 02:55

Uskoro planiram da i ja kupim midi usb kabl, pa sam nesto citao o ovoj tematici. I ja se slazem da koristis kontakt. Kakvih semplova ima u sebi, ludilo... samo treba fina zvucna kartica... Ali redom pa polako....

nikadvisekorg 14.08.2012 15:38

nije previše posla, ja imam i pa1x i pa50 sa usbi midi kablom, može sve isto da se podesi uz malo truda i poznavanja elementarnih stvari oko podešavanja svega toga.
Šta treba da se ima:

-usb midi kabl, kontakt, laptop ili netbuk sa dovoljno ram-a,

Šta je potrebno da znate:
- kako da podesite pravilno midi kanale u kontaktu i aranžeru za određen element iz ritmma, npr bubanj vam je midi kanal 10 onda kad učitate sređen multisempl bubnja u kontakt i njega morate da podesite na midi kanal 10.
- kako da učitate i u kom formatu semplove u Kontakt,
- kako da u aranžeru podesite parametre za sound na trakama u style-u koje vuku semplove sa kompjuter da budu sve na EXTERNAL da vam se ne bi mešale boje iz klavijature i sa kompjutera....

to je otprilike ukratko šta vam treba da povežete pa50, pa500 ili bilo koji drugi stariji aranžer da "vuče" semplove sa laptopa.

Ja sam puno ispisao a to je kad se budete uigrali minut-dva podešavanja svih tih parametra, i svirka može da krene. Ostala dodatna podešavanja ćete sami da skontate kad se uigrate i s ovim.

Ako vam je sve ovo komplikovano, ona vam toplo preporučujem počnete sa skupljanjem ovih zelenih papirića koji ovako izgledaju
http://www.sustinapasijansa.info/med...02/100evra.jpg

i kupite neki aranžer sa semplovima u koji možete da ubacite gotov set skinut sa ovog foruma i da se ne mučite sa onim zavrzlamama koje sam opisao iznad.

marko87 14.08.2012 15:42

@nikadvisekorg: Bravo za odgovor.

@korgPA-500: Ajd da pretpostavim da si napisao ovo gore tek da bi nesto napisao.

kici18 15.08.2012 18:31

Zdravo instalirao sam Kontak 5 i povrzao sam ga sa klavijaturi(korg pa500) na Options>Input>Korg pa500>Port A... e sada neznam kako ucitam semplove u Kontakt i koj format treba da budu.Ako moze neko nek mi obajsni ili nek napravi neki tutorial.Hvala pozdrav

marko87 15.08.2012 20:03

Trebaju ti instrumenti u sf2 , ili nki(kontakt format)

Sent from my LT18i using Tapatalk

kici18 15.08.2012 20:43

Aha a od ovi setova sto su za pa800,pa2x jel moze nekako od njih da se koriste semplovi?npr zzzija bubanj itd...

marko87 15.08.2012 21:16

Skines program pa1x converter da izvuces semplove, pa ih uvodis u kontakt. Ja bih ti prvo preporucio da se upoznas sa osnovama. Midi routing, da upoznas program i njegove mogucnosti, da nabavis Factory library za Kontakt..... Ima dosta toga..pisano je dosta na forumu. Koristi pretragu foruma , a i meni najdrazeg "googleta". :-D

Sent from my LT18i using Tapatalk

kici18 16.08.2012 18:06

Druze skino sam taj pa1x converter i konvertirtirao sam ovih PCM sto si bili u tog z*** seta u WAV formatu ,e sad sam ukljucio Kontakt 5 nasao sam ih sta da radim sada?pozz

xp_SRB 16.08.2012 19:33

A jel procedura ista kada zelim da vucem sempl neke solo boje?

kici18 16.08.2012 20:03

To neznam da ti kazem ja sad prvi put instaliram ovo i pocetnik sam ovo :D Pozz

xp_SRB 29.08.2012 17:39

Ljudi mozete li nam pomoci... Sta treba raditi kada ucitam wav fajl u kontakt?Sta je trebam da radim da bi mi se cuo semplovan bas u mom ritmu na klavijaturi? Molio bih nekog ko zna da mi objasni ako je moguce. Unapred hvala.

marko87 29.08.2012 18:09

Ako si podesio midi in u Kontaktu, postavi instrument na kanal na kome radi bass sa klavijature, cini mi se da je kanal broj 9

xp_SRB 29.08.2012 18:22

A pre svega toga trebam na klavijaturi da podesim bas na "Extarnal", jel tako?
A da u kontaktu instrument postavim na devetom kanalu trebam da idem na MIDI Ch>Port A pa izaberem br. 9?

marko87 29.08.2012 18:43

Upravo tako ;)

xp_SRB 29.08.2012 18:50

Sve sam to uradio ali na klavijaturi se necuje nista kad stisnem bass. :( Jel treba mozda nesto da se namesti na klavijaturi u globalu pa onda u MIDI-u?

marko87 29.08.2012 19:11

Na klavijaturi i ne treba da se cuje, sav zvuk izlazi iz racunara. Jel dobijas ti uopste neki zvuk iz Kontakta?

kac97 29.08.2012 19:20

Mislim da ti bas i nije jasno kako to funkcionira...znaci,ti na svojem pa500 podesis midi out,9 kanal za bass,a u Kontaktu za midi in svoju klavijaturu,ali sample se ne moze cuti iz klavijature..Kao prvo,pa 500 nema sampler,a kao drugo,samplovi se ne mogu prenositi preko midi kabla,nego samo midi informacije,a sample je u audio formatu...znaci,taj bass iz pa500 ce ti se reproducirati putem zvucne kartice iz kompjutera...no,tu su i drugi faktori,koji utjecu na kvalitetu zvuka,i latenciju,odnosno kasnjenje zvuka..to su ukratko kvaliteta midi kabla,jacina kompjutera,i zvucna kartica..ako je nesto krivo,neka me netko od kolega ispravi,posto pisem ovo na brzinu...

xp_SRB 29.08.2012 19:23

Kad stisnem na bilo koji ton strelicom od kompa na one dirke u kontaktu cuje se bas i bilo koji drugi istrument koji ucitam u kontakt. Podesio sam na kanal 9 kao sto si mi rekao ali se necuje kad sviram bas na klavijaturi, ne znam u cemu je problem? :((

marko87 29.08.2012 19:33

Ti sviras manuelno bas? E onda ja mislim da ne ide na kanal 9, nego na pogledaj tamo u podesavanjima za midi. Ili jednostavno kreni od kanala 1 pa na gore dok ne proradi

xp_SRB 29.08.2012 19:38

Da manuelno, probacu sad pa vam javljam.
Dodato:
Nisam uspeo i odustajem... :/

kac97 29.08.2012 20:08

ajde kad dodem doma cu ti se javiti na pm,pa cemo rijesiti to...

Trenutno vrijeme na Forumu 19:57

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org