YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg x5d problem (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23316)

gagan 04.08.2012 12:15

Korg x5d problem

Pozdrav drugari , imam problem sa klavijaturom korg x5d , kad koristim kombi funkciju , nema zvuka , dali je neko imo takav problem . Znaci instrumenti su tu al se nista ne cuje:(

GALA 04.08.2012 12:52

odi u Global i vidi midi CH na kojem je broju mora biti na Ch1

AcaG600 04.08.2012 12:56

Imao sam ja slican problem kad sam uzeo klavijaturu....Znaci u Combi imale sve boje, ali se ne cuju, a u Program modu normalno rade....Ja sam taj problem resio resetovanjem klavijature i posle opet ubacanja boja....

Reset radis ovako:
- pritisnuti dugme GLOBAL
- dugmetom Page+ pritiskati dok se ne dodje do dela 05A (PRESET DATA)
- prvo treba biti izabrano ALL, a drugo PRE-a
- kada je ovo izabrano, tasterom na desno pomeriti do treceg dela gde blinka "OK"
- pritisnuti YES i kada nas pita da li smo sigurni da zelimo da to da uradimo opet YES i sacekati da se klavijatura resetuje
- posle reseta, ubaciti svoje boje i to je to

**PRE RESETOVANjA, URADITI KOPIJU (BACKUP) POSTOJECIH BOJA AKO IH NEMAMO U RACUNARU!!!

Ja sam ovako resio problem....Nadam se da sam ti pomogao i da ces ga i ti resiti na ovako lak nacin....Pozdrav :)

gagan 04.08.2012 15:02

Uradim ja to al kad stisnem ok , ispise memory procected

AcaG600 04.08.2012 15:23

Onda iskljuci Protect ovako:
- dugmetom PAGE+ pritisnuti dok ne dodjes do strane 03A (PROTECT)
- prva strana je izabrano Program i pise ON (ukljucen PROTECT) - pritisnuti taster na gore i promeniti da bude OFF
- zatim tasterom na desno pritisnuti da dodjemo na stranu 03B i tu pise Combination i pise ON - pritisnuti taster na gore i promeniti da bude OFF
- izaci odatle i uradi ovo gore za reset i to je to
Pozdrav :)

gagan 04.08.2012 15:38

ok uradjeno , al nemam program za ubacivanje stanja . jel se ima gde skinuti

a nemam ni jedno stanje , dobio sam ga od prijatelja

AcaG600 04.08.2012 15:47

Koji Windows imas na kompu?Ima ovde u download sekciji za X5D, ali sve zavisi koji Windows imas....Ako imas XP, onda iz download sekcije skini programcic za ubacivanje boja, a ako imas sedmicu, onda cu staviti na upload program za prebacivanje drugi, jer X5D editor radi samo na XP lepo....Na sedmici krene da prebaca i zablokira....Pozdrav :)

gagan 04.08.2012 15:50

imam xp instaliran al nemam nikakve setove , kakva je to kljava , neznam nista o njoj koliko se boja mogu staviti na combi

AcaG600 04.08.2012 16:02

U program modu ti staju 100 boja i u Combi modu takodje 100 boja....Ima terce, bla bla....Skini ove stvari sa ovih linkova sto sam ti dao:
* Korg X5D editor: http://www.yu-midi.org/forum/downloa...#axzz22aL0HzmA
* dobar set boja: http://www.yu-midi.org/forum/downloa...#axzz22aL0HzmA
Al zaboravih da te pitam...Jel imas MIDI USB kabli? On ti je potreban za prebacivanje boja....Ako imas, onda cu dalje da nastavim da pisem... :D Pozdrav

gagan 04.08.2012 16:17

da imam , kako se to radi

AcaG600 04.08.2012 16:37

E odlicno....Onda ovako....Skines ove stvari sto sam ti dao linkove od njih....Instaliras ovaj X5D editor u kompu i skines ovaj set boja....Sad prikljucivanje i podesavanja idu ovako: prvo moras izvrsiti neka podesavanja na Korgu:
- dugmetom PAGE+ pritisnuti dok ne dodjes do strane 02A (MIDI GLOBAL)
- na prvoj toj strani, treba da ti bude izabrano CH=1 i NoteR da bude ALL
- dugmetom na desno 2x pritisnuti i dobicemo stranu 02B....Tu treba da bude izabrano LOCAL: ON
- dugmetom na desno pritisnuti i dobicemo stranu 03B gde treba da EXT OUT SEL bude izabrano MIDI
- i sada najbitnije: pritisnuti taster na desno da dodjemo na stranicu 02D (MIDI FILTER)....Pod opcijom PRG treba biti izabrano ENA (PRG:ENA) i pod opcijom AFT treba takodje biti ENA (AFT:ENA)
- pritisnuti 2x tasterom na desno da dodjemo do stranice 02E (MIDI FILTER)....Pod opcijom CTRL treba biti izabrano ENA (CTRL:ENA) i pod opcijom EX treba takodje biti izabrano ENA (EX:ENA)
Posle ovih podesavanja, MIDI USB kabal ubaciti na sledeci nacin: MIDI IN kabla ubaciti u MIDI OUT Korg-a, a MIDI OUT kabla ubaciti u MIDI IN Korg-a....Kada smo ovo uradili, ubaciti i USB kabla u USB prikljucak racunara i sacekati da ga prepozna....Posle prepoznavanja MIDI USB kabla i klavijature, uci u program X5D EDIT PRO....Kliknuti FILE pa zatim OPEN X5D ALL DATA FILE i otvorice nam se prozor u kome trebamo loadovati fajl boja....Pre toga, u prozoru iznad dugmeta OPEN umesto X5D ALL DATA FILE izabrati da bude ALL FILES....Naci onaj fajl sto sam ti dao link da ga skines i pritisnuti LOAD....Kada se fajl ucitao, u X5D EDITOR-u izabrati opciju TRANSMIT u gornjem delu ovog programcica....Izabrati drugu opciju ALL PROGRAM BANK DATA i pritisnuti TRANSMIT i sacekati dok se boje prebace u PROGRAM modu....Posle prebacivanja, isto kliknuti gore TRANSMIT i izabrati opciju ALL COMBINATION BANK DATA i kliknuti TRANSMIT i sacekati dok se boje prebace u COMBI modu....Posle ovoga, imas boje u svom KORG-u X5D....Nadam se da sam ti pomogao....Pozdrav :)

gagan 05.08.2012 12:37

Hvala ti aco na svemu , a kako se prave terce u njega , trebaju mi durske i molske

AcaG600 05.08.2012 13:04

Imas PP, pa cemo odsad pricati "tamo" gde si rekao i gde smo se dogovorili i imaces terce i durske i molske vec napravljene, da se ne mucis ti da ih pravis :D Pozdrav ;)

Trenutno vrijeme na Forumu 05:30

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org