YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Miksanje samplova u VSampleru? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23339)

Alen P 07.08.2012 19:40

Miksanje samplova u VSampleru?

Dečki jedno pitanjce: da li je moguće miksati više soundova u jedan program na VSampleru? I ako je moguće, na koji način?

Hvala unaprijed!

tranzit 07.08.2012 21:01

Ajd objasni to svoje pitanje malo detaljnije. Sta u sustini hoces sa tim samplovima ? Multilayer Program ?

Alen P 08.08.2012 06:50

Izraditi iz 2 sounda/sampla 1 sound. Da npr. izmiksam trubu i sax u jedan sound. Ne govorim o multilayeru.
Postovano sa mobilnog uređaja

mladenkom 08.08.2012 09:56

Mozes da prevuces trubu u polje gde je sax,medjutim to bas i nije neka sreca.Najbolje ti je da instaliras neki VST host program,npr VST host ,koji je free,ili neki drugi,nebitno,ima ih vazdan,i onda u njemu otvoris dva Vsamplera,i u jednom podesis trubu,u drugom sax i to ti je to.Dodeljujes im efekte koje zelis,pojacavas,smanjujes,nezavisno jedan od drugoga.

Alen P 08.08.2012 11:06

Kužim,hvala.
S obzirom da bi kroz navedeni host radila 2 programa VSemplera, ne usporavi li to rad Pc-a?
Postovano sa mobilnog uređaja

marko87 08.08.2012 11:11

Zar nije bolje da napravi nesto slicno kao performance na klavijaturi? A za to mu treba samo jedan vsampler? Npr. 1. Kanal sax ,a na 2. Kanal truba.

Sent from my LT18i using Tapatalk

Alen P 08.08.2012 14:30

marko87 hvala puno na info.
Ako nije problem, možeš li ukratko opisati kako se to radi?
Kako misliš 'Kanal'?

marko87 08.08.2012 14:45

Nisam puno petljao sa klavijaturom i midi kanalima. Ali iz malog iskustva sa klavijaturama mislim da to moze da se odradi. Npr. na Korgu imas Sound i Performance. Taj performance moze da se sastoji iz 4 sounda koliko se secam. A svaki sound se nalazi na jednom midi kanalu, lupam od 1 do 4 od ukupno 16. Od 9. do 16. kanala su instrumenti koji se nalaze u ritmu(bubanj,bass,udaraljke , fraze..) Znaci tebi je potrebno da podesis klavijaturu da salje svih 16 kanala u softwer. Neki koncept rada sa aranzeromi Samplerom koji ja imam u glavi je sledeci:

Kompletnu klavijaturu na fabricki.
Napravio bih library-e u Vsampleru sa instrumentima koji bi bili sa identicnim nazivima kao u klavijaturi. ( S tim sto fabricke zvukove mozes jos da doterujes , sto cini mi se ne moze sa ROM zvukovima u klavijaturi)
User zvukovi ti cak i ne bi bili potrebni.
Kad se sve to odradi i podesi, pozivanjem bilo kog instrumenta iz klavijature desava se promena instrumenata i u Softweru.

Jeste veliki posao , ali bi se isplatilo.

Naravno, treba dosta znanja oko toga, sto ukoliko si uporan ne bi trebalo da bude problem. Ima dosta toga na forumu.

tranzit 08.08.2012 16:16

Citat:

Originalno postovano od Alen P (Post 221558)
Ne govorim o multilayeru.

Ama kako ne govoris o multilayeru kad je upravo to sto hoces, multilayered sound ? Sigurno da mozes to da uradis u VSampleru, to je jedna od osnovnih karakteristika i mogucnosti VSamplera. Jedan instrument u VSampleru moze da ima 32768 Zona, svaka Zona je u sustini jedan Sample. Kako ces ti te Zone da poredjas u jednom instrumentu (po Velocityju, Keyboardu, da li ce da se preklapaju i po Velocityju i po Keyboardu itd...) to je tvoja stvar. Shodno tome u jednom instrumentu ti mozes da imas ne dva sounda nego desetine ili cak i stotine sounda koji ce se skupa cuti i svaki od njih moze da ima svoje nezavisne parametre koje dozvoljava Zone Editing.

Alen P 08.08.2012 21:34

U redu, hvala.
Ja sam mislio da multilayeri ovise samo (i samo) o dinamici.
Dakle, u 'Zone edit-u'...

tranzit 09.08.2012 00:16

Multilayer soundi podrazumijevaju vise "slojeva" samplova ili multisamplova koji mogu biti razmjesteni po Velocity Switch zonama ali i ne moraju, to jest, mogu se cuti u isto vrijeme sa ili bez Crossfadea po vertikalnoj (Velocity) ili horizontalnoj (Key) osi. Uopste, Multilayer soundi u aktuelnim softver samplerima mogu biti veoma kompleksno postavljeni i modulisani.

Trenutno vrijeme na Forumu 13:43

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org