![]() |
korg krome
novo od korga korg krome ja kako sam uspio vidjet kao i m 50 nema RAM a ROM je kao od KRONOSA a nasljednika TR u za naš budžet jako prihvatljiv ali nažalost ostali smo uskraćeni za još jedan dobar sint koji će polako ali sigurno otići u zaborav:(:mad:
|
Znam da je tema o workstationu, ali evo vidim i korg pa600 :S sta je ovo majko moja mila... :S isto i Kronos X ??? :S nisu normalni :D
|
stavili su u pa600 mp3 plejer idu na opciju da unište bendove i to ti je a nećeš morati ni svirat samo play i stop.tuga golema
|
I sta ces da pustis sa tog mp3 matricu???=))
Kako ce da joj promeni tonalitet? Nema tu opasnosti za bendove. Ja imam istu tu opciju na e80 pa je ne koristim ni u pauzama da pustim po koju pesmu. |
piše da može i to koliko sam uspio da pročitam
|
.
a tu je cudno sta? pa na pa800 si vec mogo mjenjat tonalitet na mp3 matricama??? sad vas ne kuzim?
|
Korg je stvarno neumoran sa izdavanjem kojekakvih ubogaljenih verzija vec postojecih instrumenata. Neko im rekao da ce tako lakse da pokupe pare... sto je najgore i hoce.
|
Mogli bi lako da zavrse kao i Nokia.
Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk 2 |
Citat:
krivo si vidio ima ram i to 4 gb Dodato: Sounds Maximum Polyphony: 120 voices (120 Oscillators) / Single Mode 60 voices (120 Oscillators) / Double Mode *The maximum simultaneous voice polyphony will vary depending on oscillator settings such as stereo multisamples and velocity crossfading. PCM Memory: 3.8 GB, 48kHz/16-bit linear equivalent 1,077 Multisamples (Including 7 Stereo multisamples) 1,609 Drumsamples (Including 116 Stereo Drumsamples) Program: Oscillator OSC1 (Single); OSC1 + 2 (Double): Stereo multisamples are supported 8 velocity zones per oscillator with switching, crossfades and layers a cijena 999 dolara za 61 Dodato: Specifications Keyboard Krome 61: Natural Touch keyboard, semi-weighted, velocity-sensitive (C2-C7, transposable from C1-C6 to C3-C8) Krome 73: Natural Touch keyboard, semi-weighted, velocity-sensitive (C1-C7, transposable from C0-C6 to C2-C8 Krome 88: NH keyboard, reproducing the weighted response of an acoustic piano, with a heavier touch in the lower register and a lighter feel in the upper register (A0-C8, transposable from A1-C7 to A3-C9) System EDS-X (Enhanced Definition Synthesis-eXpanded) Sounds Maximum Polyphony: 120 voices (120 Oscillators) / Single Mode 60 voices (120 Oscillators) / Double Mode *The maximum simultaneous voice polyphony will vary depending on oscillator settings such as stereo multisamples and velocity crossfading. PCM Memory: 3.8 GB, 48kHz/16-bit linear equivalent 1,077 Multisamples (Including 7 Stereo multisamples) 1,609 Drumsamples (Including 116 Stereo Drumsamples) Program: Oscillator OSC1 (Single); OSC1 + 2 (Double): Stereo multisamples are supported 8 velocity zones per oscillator with switching, crossfades and layers Filters Four types of filter routing (single, serial, parallel, 24 dB) Two multi-mode filters per oscillator (low pass, high pass, band pass, band reject) Driver Per-voice nonlinear driver and low boost EQ Three bands, with sweepable mid Modulation For each oscillator: two envelope generators (Filter & Amp) Two LFOs Two key tracking generators (Filter & Amp) Two AMS mixers Pitch EG Common LFO Two common key tracking generators Combination: Timbres: 16 maximum, each with split/layer/velocity switching with crossfading, plus modifications via Tone Adjust function MIDI Controller Functionality: Customizable MIDI channel and Internal/External/Both settings per timbre Master Keyboard Functionality It’s available for controlling external MIDI devices Drum Kit: Stereo and mono drum samples 8 velocity zones switch (crossfades and layers) Sounds: Program: 640 preload, 768 total locations Combi: 288 preload, 512 total locations Drumkits: 32 preload, 48 total locations The number of Combination / Program / Drum Kit: User: 512 Combination (288 Preload) User: 768 Program (640 Preload) User: 48 Drum Kit (32 Preload) Preset: 256 GM2 Program + 9 GM2 Drums Program Effects Insert Effects: 5 Insert Effects (stereo in/out) 2 Master Effects (stereo in/out) 1 Total Effect (stereo in/out) Timbre / Track EQ: 3-band EQ per timbre/track Effect Types: 193, useable as Insert, Master, or Total effects. Note that a double-size effect cannot be used as a total effect. Modulation: Dynamic Modulation, 2 Common LFO Effects Control Busses: Stereo sidechain (Limiter, Gate, Vocoder, etc) Effect Preset: 32 preset per effect Polyphonic Arpeggiator Program Mode: Single polyphonic arpeggiator Combination, Sequencer Mode: Dual polyphonic arpeggiators Number of pattern: 900 preload, 1028 total locations 5 preset arpeggio patterns Drum Track 637 preload, 1000 total locations Configurable Trigger Mode/Sync/Zone Sequencer Tracks: 16 MIDI tracks + 1 master track Number of Songs: 128 Songs Resolution: 1/480 PPQ Tempo: 40.00- 300.00 (1/100 BPM resolution) Maximum memory: 210,000 MIDI events Template Song: 16 preset / 16 user template songs Cue List function: 20 Cue Lists 99 steps Pattern: 605 Preset / 100 User patterns RPPR (Realtime Pattern Play and Recording): 1 pattern set per song Format: KORG (KROME) format, SMF format 0 and 1 Media Load, Save, Utility, data filer functionality (Save and Load MIDI System Exclusive Data) Controllers *Joystick, SW [1], SW [2] *Realtime Control [SELECT] Switch: REALTIME CONTROL (TONE, USER), ARP 4 Knobs; REALTIME CONTROL: Real-time Modulation, Arpeggio control *Drum Track [DRUM TRACK] Switch On/Off *Arpeggiator [ARP] Switch On/Off User Interface Display: TouchView(tm) Graphical User Interface 7-inch color TFT LCD, 800 x 480 pixels Onboard LCD brightness control Mode Switch: [COMBI], [PROG], [SEQ], [GLOBAL], [media] switch VALUE controller: [VALUE] Dial, [INC], [DEC] Switch, 10 key block ([0] - [9], [-], [.], [ENTER], [COMPARE]) BANK Switch: [A], [b], [C], [D], [E], [F] switch (in Combination mode, [A], [b], [C], [D] switch are available) SEQUENCER switch: [PAUSE], [REW], [FF], [LOCATE], [REC], [START / STOP] TEMPO: [TEMPO] knob, [TAP] switch Others: [PAGE] switch, [WRITE] switch, [EXIT] switch, [VOLUME] knob, Contrast knob Outputs AUDIO OUTPUT (L / MONO, R): 6.3mm (Mono) Phone jack, Unbalanced Output Impedance: 1100Ohm, 550Ohm with Mono output Maximum level: +16.0 [dBu], Load Impedance: more than 10Ohm. Headphone Output: 3.5mmStereo phone jack Output Impedance: 33Ohm Maximum level: 60 + 60mW with 33Ohm load" Control Input DAMPER pedal (Half Damper supported) ASSIGNABLE SWITCH ASSIGNABLE PEDAL MIDI IN/OUT USB USB-MIDI Interface (TYPE B) x 1 SD Card Slot Max: 2 GB / SD memory card Max: 32 GB/ SDHC memory card Note: SDXC memory cards are not supported. Power Power supply (DC12V 3.5A), POWER switch Dimensions (W x D x H) KROME-61 = 40.43 x 12.32 x 3.66 inches / 1,027 × 313 × 93 mm KROME-73 = 46.89 x 12.32 x 3.66 inches / 1,191 × 313 × 93 mm KROME-88 = 57.01 x 15.08 x 5.16 inches / 1,448 × 383 × 131 mm Weight KROME-61 = 15.87 lbs. / 7.2 kg KROME-73 = 18.08 lbs. / 8.2 kg KROME-88 = 32.41 lbs. / 14.7 kg Power Consumption 13 W Accessories AC Adapter Quick Start Guide Accessory Disc (Operation Guide PDF, Parameter Guide PDF, Video Manual) Option XVP-10: Expression/Volume pedal EXP-2: Foot Controller DS-1H: Damper Pedal PS-1, PS-3: Pedal Switch PC System Requirements for Krome Editor/Plug-In Editor Windows OS: Windows Vista SP2 and later (32- and 64-bit, all editions), Windows 7 (all editions, including 64-bit) Computer: USB port required Macintosh OS: Mac OS X 10.4.11 or later Computer: USB port required PC System Requirements for Krome Editor/Plug-In Editor Windows OS: Windows Vista SP2 and later (32- and 64-bit, all editions), Windows 7 (all editions, including 64-bit) CPU: Intel Pentium III / 1 gHz or faster, Pentium D or later Core Duo recommended. Memory: More than 512MB (Greater than 1 GB recommended) Monitor: 1,024x768, at least 16-bit color Others: Computer with USB port, running Windows 7, Windows XP, or Windows Vista Macintosh OS: Mac OS X 10.4.11 or later (32-bit and 64-bit kernel modes supported) CPU: Late Apple G4 800MHz (Intel Mac supported) G5 or greater than Core Duo recommended Memory: More than 512MB (at least 1 GB recommended) Monitor: 1,024x768, at least 32,000 colors Others: Apple Macintosh computer with USB port, running Mac OS X. *Krome Plug-In Editor supports VST/RTAS in Windows, VST/ Audio Unit/RTAS in Macintosh. *Only a single instance of the Krome Editor or Krome Plug-In Editor can be used at once. *All other product and company names are trademarks or registered trademarks of their respective holders. *Specifications and appearance are subject to change without notice for improvement. |
Korg očigledno ima velikih problema sa prodajom top modela čim ovako brzo izbacuje "low entry" zamjene
Krome je po mom mišljenju ekvivalent M50,a tako će i proći na tržištu-neprimjećeno u odnosu na neke ranije modele (M3,razne Triton serije...) |
slucajno uletih u temu,.. i sek ba.. 4GB rama?? za 999dolara klava?? da jebes mora bit bolji zvuk neg na triton le?? a rama do kraja zivota??
a MP3?? pa to odavno ima ko jos pati za tim na klavii,, ubodes dzek u mobilni ,, svaki ima mp3, a tako mali stavis ga na klavu ko to radi to je tako jednostavno.. i bolje zvuci neg te mp3 ploce sto stavljaju 3x. |
Sad sam pogledao video na yt....izgleda opasna sprava....malo mi smeta sto i krome i pa600 izgledaju bas jeftino....vizuelno neizgledaju uopste kao ozbiljne kljave!
Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk 2 |
Za 999$ ga kupujem odma!Znaci prvi koji dodje je moj ;)
|
Ako bude 4 Gb RAM to je preokret od korga i bit ćemo im zahvalni hehe
|
U Engleskoj vidim cena 800 funti,to mu dodje 1000 eura ...moguce da ce biti toliko i kod nas ,mozda neki euro gore...
|
lepo izgleda svidja mi se i kako radi,ako se pokaze dobro uzimam i ja ovo
|
prodajem fantom x6 i odma kupujem ovo cudo mozda se mogu i filmovi gledat na njemu
Postovano sa mobilnog uređaja |
Ne znam samo gdje su pojedinci ucili taj engleski jezik a jos manje mi je jasno da niko ne ukljucuje sive celije kad cita specifikacije i kad mu je poznat Kronos. Kolega muske je to vec napisao ama niko ga ne cita pazljivo, pa evo da ponovimo za one sto su odmah pali u trans. Korg Kroma nema nikakav Sampling RAM od 3,8GB vec bazira na istom Sampling ROMu kao i Kronos a on je 3,8GB. Vi bas pomislili da ce Korg za 1000 eura sam sebi da skoci u usta. Osim ovoga Kroma je ubogaljeni Kronos i po pitanju klavijature koja kod njega ne podrzava Aftertouch a nedostaju i sve one sinteze koje Kronos ima. Sve u svemu, sarena laza za 1000 eura. Manje euforije momci i ucite vise taj engleski jezik.
|
jeste, kasno bilo u noc nije mi se dalo citat procitao samo ono
krivo si vidio ima ram i to 4 gb i otisao gledat video, ipak bezveze, u njemu j. piana 2.8GB 600mb rhodes tako nesto.. steta.. da je bio taj ram mislim da bi svi prodali sve klavijature sto imaju za ovu. i to jos 999$.. ja pomislih na onaj PC RAM , rekoh to im lakse, jeftino, pa dali ljudi nek ima memorije za izvoza al nist. haha. a gde jos 5 insert EF, itd zbunih se pravo . prodam Le ,, uzmem ono bugarsko cudo i jebes ram, nema prepreke. |
A to bugarsko cudo je tek promasaj, ipak je ovaj Krome za dvadesetak klasa bolji. Razmisli malo 3,8 GB najkvalitetnijeg Sample Contenta, nije sala. Radi poredjenja, PA3X i Tyros 4 jedva da imaju 0,5 GB.
|
paz transit, meni ne treba 3.5GB piana i rodesa,, fabriku imam na triton rack, i odlicna mi je, ne menjam, ali semplovi ram, samo mi to fali mnogo vise za nase zvukove al da izlazi posteno jer ne ubacuju mi se KMP 2 tona po 0.03sek,, onaj bg ton cuo sam da je mastan, sake polumente klavijaturista ga koristi, kaze izlazi odlicno, a ima dobar portamento. tako kontam u to nakonvertirati semplova posteno kad vec nema ogranicenja u ramu, i samo koristiti za solo mesto triton le jer le mi je ogranicen u soundu. pliva.
ovoj kronos zamal mi ulepsa dan haha,, al rad samo fabrike jos jedan mi ne treba. |
Tako je brannoy, o tome se radi... Bitna je situacija na terenu, kao sto rekoh;-) ... Za tezgu nam je taj klavir bitan jedno 0,5%, mozda ni toliko, kvalitetan rhodes jos manje... Da su stavili 1 GB semplova harmonika, po GB semplova duvaca i gudaca, pa da vidis ludilo, klavir moze i da nema ;) :)
Sent from S3 |
Citat:
posto ne razume. Ako mp3 matrici promenis tonalitet recimo spustis za 3-4 tona reci mi na sta ce da lici bubanj u toj matrici ?? Razmisli malo ili probaj pa ces da vidis na sta mislim kad kazem da nije upotrbljivo za pustanje matrica i da ne predstavlja opasnos za bendove. |
sinisa ok to stoji ali ako imas pjevaca ili pjevacicu kome moras skinut 3 ili 4 tona onda jbg nek se ne bavi pjevanjem ..... jer 3 ili 4 tona, je u biti -6 tj-8 transpoze
isprike za offtopic ali morao sam odgovorit. |
Citat:
|
traznit sacu ti ja reci,, imam npr eto klavire vsti po 5gb-10 itd,, i najlepse mi zvuci par njih do 100 mb.. nije sve u tim GB. klavijatura sa 32mb zna utisati vsti od 5GB hladno. ja odavno znam da GB nisu mjerilo i pravilo, jesu za one koji veruju i to u ono kao semplano je na najvisoj kvaliteti 44, 24bit idt,, to je samo kvaliteta sounda, al taj SOUND ako ne pase nama moze bit 100GB mene njegov kvalitet ne zanima, ako to razumete.
evo slusam i tog korga, na malo vise slusanja dobijam kao da prolazi kroz zvucnu neku digitalnu kartu, cisto flat,, bice frke na vise sastavljenih instrumeata, polifonija, kako ce oni svi zajedno izaci iz jedne COMB itd,. samo sam rekao za one pare TO JE TO.. al o kvaliteti i soundu sta su stavili u tih 999dolara ne bih. kazes i duvaca i gudaca ima sigurno 1GB?? pa gde kad klavijatura ima ROM 3.8gb? gde su onda ostale zvrke ako znamo da je piano i rhodes zauzeli 3.1GB? .. |
Sound treba znati napraviti da "pase" nama, inace sva ta prica mi je odavno poznata ama ne pije nigdje vode sem kod nas. Postujem tvoje misljenje ali se ni u kom slucaju ne slazem sa tobom po tom pitanju. Uvijek je u takvim slucajevima u pitanju ljudski faktor (nije kriva kvalitetna Content biblioteka ni njoj pripadajuci VST sampler, sto onaj ko ga upotrebljava nema dovoljno znanja da dobije ono sto treba) a niko, pa ni ti, me ne moze ubijediti da klavir do 100MB bolje zvuci no onaj od 5GB i to samo iz jednog razloga... cujem odlicno. Po tom pitanju ne bi valjalo da diskutujemo dalje jer niti ti mene mozes ubijediti u to sto pises jer svi argumenti govore suprotno (ne bih da ih nabrajam) a niti cu ja tebe uopste ubjedjivati. Bilo bi uzaludno.
|
pazi ovo ,, kazes ne moze bolje zvucati 100MB od 5GB.? kako?,, ako je ovih 100mb semplovanou 48khz, 32bita, a onih 5GB u 44, 24bita vidis da moze : ) ) !! hah naravno nema tu svadje, sam diskutujemo ,, respect. pozz
|
To navodjenje parametara je toliko bez osnove da nije vrijedno ni komentarisati. Nego da jedan drugom dalje ne bi navodili kojekakve cifre mislim da bi najbolje bilo da na jednom primjeru i ti i ja dokazemo svoje stavove. Postavi lijepo jedan demo sa tim tvojim 100MB klavirom od citavih 48kHz i cak 32Bita a ja cu postaviti jedan sa jednim od 5GB pa maklar i od 44.1kHz i samo 24Bita. Navescemo i ti i ja o kojem se klaviru radi a ti demo snimci ce reci mnogo vise nego sve sto bih ti ja imao odgovoriti na gornji post navodeci silne teorije i zakone fizike i akustike i desetine formula koje objasnjavaju tvoju totalno pogresnu interpretaciju parametara koje si naveo a koje ocigledno ne razumijes u potpunosti. Ocekujem tvoj Demo snimak sa tim famoznim 100MB klavirom, koji god da je.
|
Koliko sam ja skapirao korg krome nema dinamiku, a ima klavir od 3gb, ako je tako to je nevidjena glupost. Sta ce ti klavir bez dinamike.
|
Nisi dobro razumio, Kroma ima dinamicku klavijaturu ali nema Aftertouch i nema Kroma 3GB klavir vec su svi klaviri ukljucujuci i 600MB za E-klavire smjesteni u 2,8GB. Jos uvijek ostaje citav 1GB za ostale sounde. U poredjenju sa aktuelnim workstationima kojima je citav sample Content 175MB (recimo Motif), to je neizmjerno veliko. Ne baratajte netacnim podacima, zbunjujete ostale kolege.
|
Hvala na ispravci, moja greska.
|
Molim lijepo i drugi put ali ovo zaista i mislim tako kao sto je napisano. Nema nista normalnije no priznati ucinjenu gresku i time odmah rijesiti sve probleme. Ti si dobar momak. Problematicni su oni koji se zalete, nabacaju totalno irelevantne podatke i specifikacije koje nemaju veze sa istinom i iz sve snage pokusavaju da ubjede sve oko sebe da je to sto pisu alfa i omega, a u stvari sire totalne dezinformacije... a onda... kad se stave pred zid sa stvarnim podacima i shvate da su pisali nebuloze koje su bespotrebno stvorile citavu strku medju ljudima, izgube se bez rijeci u mraku svoje neobavjestenosti i neznanja. Ni svjesni nisu koliko je to njihovo pisanje moglo drugima da nacini stete. Ovo se po ko zna koji put desava na forumu i prelazi u ruznu naviku pa zato i pisem ovaj kraci epilog jer se upravo to desilo u ovoj temi (tu nisi ti bio taj gresnik).
|
E to nikad nisam znao, sta tocno znaci aftertouch?
|
Imas na Tyros 3 aftertouch. Pritisnes vec pritisnutu dirku i dobijes modulaciju.
|
Aftertouch je jedan od midi kontrolera a tacno znacenje mozes izvesti iz direktnog prevoda nejgovog naziva sto bi znacilo da se dobija ponovnim pritiskom na tastu klavijature po udarcu to jest odsviranom tonu. Zukae je djelimicno u pravu kada kaze da se njime dobija modulacija slicna ili ista onoj koju dobijas upotrebom modulacionog tocka ali to ne mora uvijek da bude tako jer Aftertouch moze kontrolisati i bilo sta drugo sto mu se dodijeli u editoru sound programa. Njime mozes kontrolisati recimo i Volume ili brzinu LFOa ili panoramu... itd... naravno samo kod instrumenata koji imaju klavijaturu sa Aftertouchom.
|
ako je krome nasljednik kronosa napravljen slično kao m50 nasljednik m3 to ce biti hrpa lose plastike očajnih tipk ali sve u svemu to ce fino zvucati kad se sredi. Imam m50 i zamjenuo ga za triton extrema jer je na onakvim tipkama bilo uzasno svirati. Ako kvaliteta izrade kroma bude kao kod m50 to ce biti promasaj
Postovano sa mobilnog uređaja |
Sve super ali bezveze sto nema RAM memoriju da ubacujemo nase multisemplove,balkanske...Bzv...
|
ljudi ovde se svasta moze procitati
svaka cast cika Tranzit |
Blagodarim !!!!! Samo ti slusaj mene, ako te ne zgazi tramvaj pljuni me =))=))
|
Trenutno vrijeme na Forumu 12:08 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org