![]() |
triton le mesa tonove
kupio sam korg triton le, imam neki set u njemu. Kada krenem da sviram, desava se da mesa tonove, pa zvuci cudno. U cemu je problem?
Postovano sa mobilnog uređaja |
Kako cudno zvuci, opisi nam malo? Ako je to na svim bojama mozda je pitch bend poremecen ili si nesto cackao po opcijama. A moze da bude i do boja da budu malo nejasne, ima puno takvih kao da su izmedju 2 tona, posebno ako su u pitanju "moss" ili neke slicne boje...
|
nije pitch bend, nekad radi ok, ali nekad mesa, npr. Kada hocu lestvicu da sviram navise, cuju se pogresni tonovi.
Primetio sam ovo da se desava u combi. Takodje i neke boje ne rade, pise ime ali ne radi. |
Najverovatnije da je ja tim bojama ukljucen transpoze ili neka skala. Ako si ga skoro kupio, moj ti je savet da ga vratis na fabricki, da se dobro upoznas sa klavijaturom i da je sredis kako tebi odgovara.
Sent from my LT18i using Tapatalk |
kupio sam ga juce, verovatno je u njemu sve pomesano. Kako mogu da ga resetujem?
ponovo ucitaj pcg fajl toga seta kako bi instaliralo global postavke
|
Izvadio sam karticu, resetovao klavijaturu, ucitao fabricke postavke. Desava se i dalje da ponekad sama ubaci neki predudar ispred tona. Okretao sam ona 4 potenciometra, i primetio sam da od njih zavise ti predudari i mesanje. Sad me zanima da li oni imaju veze sa tim?
Napominjem, predudari upadaju bez ikakvog reda, dakle dok sviram, javi se po koji Postovano sa mobilnog uređaja |
okreni nekoliko puta ona 4 knoba-potenciometra na lijevoj strani sinta i onda vidi dali tonovi brljaju pozz
|
Sredjeno. problem je takodje pravio i slope u key zone
Ma promeni set pa vidi dali je i na drugome setu isto pozz..
|
Meni se to znalo dešavati zbog napona. Rešio sam sa stabilizatorom napona .
|
Izgleda da je i meni napon problem, povremeno se desava, nabavicu stabilizator pa cu da vidim.
moze i napon a meni se desavalo i uvijek je bio problem set, sve poslozis kako treba i nema vise problema pozz
|
Ja trenutno nemam set, radim sa fabrickim bojama, da li bi bilo korisno da ponovo instaliram os, da li bi se nesto poboljsalo nevezano za ovaj problem?
To prvi put cujem da napon ima veze sa bojama i svirkom.
Ako napon ne valja klavijatura radi ili crkne nema tu mjesanja nikakvog. Ja imam vec duze vrijeme Tr-a i kada sam ga kupio imao sam problem sa bojama i to slijedece. Sviram recimo neko vrijeme i kada hocu da promijenim boju ona boja na kojoj sam svirao ostane i dalje da radi. Problem sam rijesio sa setom drugi sam set ubacio i poslozio kako mi je najbolje i sada sam zadovoljan sa klavijaturom vec dugi niz godina. Veliki Pozdrav svima. |
дешава се некад да заглупи клавијатура, Пробај да ресетујеш о.с. ако је и даље исто онда је проблем у контролеру или плочи за дирке.
Послато са Orange Monte Carlo користећи Тапаток 2 |
A sta je to kontroler? :D
Ako vam nesto znaci, primetio sam da u mraku svetle tasteri koji ne treba da svetle, npr za sampling i seqencer desno tasteri u mraku svetle po malo. To nije svetlo sa tastera za banke, vec svetlo tih tastera, ponekad trepkaju.
Citat:
|
Pojasni molim te :D
Trenutno vrijeme na Forumu 14:40 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org