YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Ostali proizvođači i razno (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=19)
-   -   Kakav bi trebalo da bude top-aranzer (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23692)

tranzit 18.09.2012 02:25

Kakav bi trebalo da bude top-aranzer

Pitanje je u naslovu teme a moze se uzeti i kao mala anketa ili User Support koji ce posluziti eventualnom perfekcioniranju ili zadnjem slifu jednog novog aranzera koji ce se slijedeceg mjeseca pojaviti na trzistu. Jos se ima vremena za male dodatke ili ispravke. Molim vas samo bez nebuloza tipa "razanj" ili "pivsko bure". Nije bas lako ali probajte biti bar par minuta ozbiljni, valjace svima.

Milan$ 18.09.2012 03:12

trebao bi da ima 3,4 GB ROM-a,kvalitetnih zvukova,i isto toliko rama,za razliku od korga, sa neogranicenim brojem mesta za semplove,za razliku od yamahe...mali kompaktan,sa velikim color displeyem, i sa sto vise izvucenih komandi,za bitne funkcije,da ne idu nuzno preko ekrana,kao sto recimo kod korga boja i ritam moraju da se biraju preko ekrana,mada mislim da to vec na pa3x nije slucaj,na pa2 jeste...2 tockica, jedan tockic da bude rezervisan iskljucimo za tempo i sredjivanje ritmova,a u live modu samo za tempo,i dostupan u svakom momentu...da ima bar 5,6 izlaza,i na svim izlazima dostupne efeke,a svi ovisni o master volume klizacu..6 prelaza,4 intro-a, HALF bar kao na rolandu obavezno,mogucnost promene takta ritma postojeceg ritma, 4 dodatna tastera za dodelu razlicitih funcija, dirke ne plasticne,a opet dovoljno brze za normalnu svirku,dve trake za bubanj+ perkusije...raspored tastera logicno,zdravkorazumski rasporedjen,za brzo upravljanje kalvijaturom,bez opcije pustanja midi fajlova:D,ako je moguce,da ima 5,6 nezavisnih efekata za ritam sekciju,i isto toliko za solo sekciju,+ nezavisan compresor i gate na ritam sekciji...deluje mozda kao da navodim mane korga,itd seticu se jos,praspavalo mi se:D..A zvuk- mekan,sirok,pun kao roland,ujedno konkretan i cist,stabilan kao yamaha, korg...njmu ostavljam operativnost:D...Jos kad bi medju fabrickim zvukovima bila ranke kontra,i neka kabina,ihaaaaaaaa gde bi nam bio kraj=))....ovo zadnje se zezam[-X...ima tu jos neke stvari,ali i ovo ako se uklopi dosta je...

sale_band 18.09.2012 06:55

A da ima mastan zvuk?? To si zaboravio :)

zukae 18.09.2012 06:59

Da sto rece milan jednostavne komande. Brzo biranje postavki kao registracije na yamahi, ali obavezno sa freeze funcijom.
Upper trake da imaju odvojen transpoze i user scale.
Postovano sa mobilnog uređaja

sale_band 18.09.2012 07:04

Ja bih volio kad bi Korg izbacio recimo PA3 modul aranzer da se hvata na M3 kucuste... To bi bilo praaavo dobro!

striphio 18.09.2012 07:46

Citat:

Originalno postovano od Milan$ (Post 224678)
bez opcije pustanja midi fajlova:D,

hahahaha e vala imaš pravo =))

Vex 18.09.2012 07:57

Na prvu , sto mi pada na pamet, u ovo doba :-) , pored ovoga sto je Milan napisao, dodao bih da aranzeru definitivno fali arpeggio kao dodatak pravljenju stilova i touch screen obavezno, nikako da bodemo tastere sa strane pored ogromnog color displeja... Rom semplovi kvalitetniji, manje kompresovani i osakaceni... Kad cujem crash cinelu u korgu - kao da je neko udario u limenu kofu, ne dao Bog nikom, toliko je unakazen sempl, da nemam reci...

Sent from S3

mirandess 18.09.2012 10:41

Evo po meni, ja bih volio da ima vise varijacija npr 8 da se na svakoj moze praviti kombinacija po 2 ritma (MIX), 4 varijacije kod korga jesu dobre, ali monotone nakon nekog vremena kada je to u pitanju, 1 intro i 2ending-a i 4 fill-a. Napraviti tvornicki 5-6 beatova, i sve one ritmove sto pokrivaju nase podneblje. Sto se tice ROM-a, ispod 4-5gb nikako razmisljati, u tih 4-5 gb vise posvetiti paznju na gitaru(distorziju), violinu, tamburice,harmonike, kao i na klavir kojem kad se stisne sustain pedala zvuci vrlo plasticno(po meni), ali da se napravi set boja u Romu "za svakog po nešto" ali da to nešto zvuči fenomenalno!!! Volio bih da postoji 6 outputa da svaki "acc" posebno i 1 output za desnu ruku(boje)... Vokalist, pihh, da sto prirodnije i realnije(po mogucnosti masnije) zvuci :) I da ima 6 kombinacija za boje i da je klavijatura sa 6 oktava :) eto ako se sjetim jos nesto pisat cu :)

casper 18.09.2012 11:24

Volio bih vidjeti minimum 6 balansiranih output-a.

tranzit 18.09.2012 11:32

Od pomoci ste mi i zahvaljujem za sve gore napisano, mada su sve funkcije koje ste nabrojali vec implementirane pa cak i ovo posljednje "minimum 6 balansiranih izlaza" mada to i nema neko posebno znacenje, bar ne ono na koje ti casper mislis jer pored tolikih efekata po svakoj od traka, bilo ritam bilo solo, nema potrebe za posebnim vodjenjem pojedinih sounda u miksere. Nema potrebe jer da bi se imao taj kvalitet efekata i EQ-a u eksternom mikseru, taj bi morao da kosta najmanje desetak hiljada eura. Ama... i tih 6 balansiranih izlaza su tu, pa ko voli nek izvoli. Nadam se da ce biti jos predloga i zelja...

skoricnik 18.09.2012 12:52

Da ne mora da se sredjuje :D

marco 18.09.2012 12:58

Da ritam ne bude ogranicen velicinom, kao na Yamahi. Nego lepo koliko god hoces, toliko narokas u ritam.
Da prelazi ne budu ograniceni na 1 takt. Obavezno da ima mogucnost terci, kao sto ima napravljeno za yamahu preko midi kabla.
Dugme za user boje i ritmove da bude sto blize.
Da u ritmu mozes u samoj klavijaturi da podesis sta hoces da vuce u kom hvatu. Znaci izaberem kada pravim ritam opciju recimo d mol/7, i odsviram sta ce da vuce kad auhvatim taj akord. I naravno da to bude moguce za sve akrde koje klavijatura raspoznaje.
Da ima 8 varijacija, tako da kada napravim dvojku, da tu mogu da smestim lepo sve varijacije.
Ne znam dal je naveo kolega opciju da u ritmovima moze da se menja tempo, tj da moze svakoj varijaciji da se doda razlicit tempo...
Ekran po mom misljenju ne treba da bude tac skrin.
Da tockic bude blizu kao na psr 9000, i da mu je osnovna funkcija tempo, ali da ima pored njega jos jedno dugme koje ce kada se pritisne tockicu dodeliti funkciju unosa podataka.
Slajderi za kontrolu ritam traka obavezno izvuceni, kao na t3, t4.
D au editoru ritmova ima funkciju nivelacije ritmova, odnosno da se zada nekoliko ritmova kao parametar, i da klavijatura to odradi sama.
Kao i da kopira podesavanja iz nekog ritma. Naprimer ako zelim da mi je dobos uvec e1, a ritam koji sam konvertovao ima dobos na d1, da moze da se izzvrsi konvertovanje udaraca, i nivelacija automatski na klavijaturi...
Mogucnost menjanja svih selektovanih udarac u ritmu odjednom. Ako hocu da zamenim dobos da ne idem kao na yamahi jedanpo jedan, nego lepo sve odjednom kao na korgu.
Uglavnom sve sto moze na Yamahi da se odradi na kompjuteru, i sto yamah raspoznaje, da moze da se odradi direktno na njoj. Pogledati sta je od programa napravio onaj lik, Svedjanin mislim da je, i to implementirati.

I naravno da kosta do 1000 evra :))

tranzit 18.09.2012 13:14

Sve prije ovog poslijednjeg svakako, ovo posljednje nikako.[-X[-X[-X[-X

marco 18.09.2012 16:20

Onda nista, povlacim sve moje predloge, ako poslednji ne moze d abude ispunjen. :)

E da, i da ritmovi i boje ni slucajno ne budu u nekakvim setovima, nego iskljucivo zasebno.

Onda recimo, da klavijatura dodaje neki marker ritmu, i da ga prati ukoliko negde bude premesten. Naprimer ako sam zapamtio u registraciji neki Orijental iz USER I sekcije, a posle taj ritam premestio u USER III, ili na hard disk, da ne moram da prepravljam registracije, nego da klavijatura prati poziciju ritma...

djukapfc 18.09.2012 16:51

da right1, right 2 i right 3 mogu da se splituju, ne bi bilo lose da se urade registracije slicno ko yamahine. Kad recimo drzim neki ton i istovremeno promenim boju, da na tonu ostane predhodna boja sve dok ne stisnem neku drugu dirku, mene recimo to jako nervira kod yamahe, drzim recimo ton c i promenim boju ona krece nesto da mutira i pisti usaz.

dalibor jarmina 18.09.2012 17:43

tranzit, da li smijem pitat o čemu se radi? da li je ta anketa vezana za tebe, odnosno da li ti sudjeluješ u izradi toga aranžera?

Milan$ 18.09.2012 18:43

jos kad bi rekli da je masina od Rolanda,uhhh srce bi mi bilo na mestu... :D

tranzit 18.09.2012 19:05

Citat:

Originalno postovano od djukapfc (Post 224730)
Kad recimo drzim neki ton i istovremeno promenim boju, da na tonu ostane predhodna boja sve dok ne stisnem neku drugu dirku

Bas na tome se dobro poradilo ali i jos malo detaljnije...

djukapfc 18.09.2012 19:19

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 224740)
Bas na tome se dobro poradilo ali i jos malo detaljnije...

Pa vi ste na sve mislili :)

yamahapassion 18.09.2012 19:53

ljudi polako sa zeljama... bar dok ne stigne racun =))

sinisa 18.09.2012 19:53

Meni ovo mirise na Rolanda. Ako je on u pitanju onda sto se mene tice moze kao i e80 nedostaju samo terce,a mogli bi i da urade i SRX prosirenje kao fles za dodavanje semplova, dosta i 512mb. :D

Milan$ 18.09.2012 19:59

na cenu smo zaboravili..ovoliki spisak zelja, verovatno ce "dobro" da nas kosta:D

mklavijatura 18.09.2012 20:38

Ne bi bilo lose da u ritam editoru ima neki piano roll gde bi bilo sve pregledno, i gde bi mogli da se menjaju osnovni parametri(osim samog tona koji je odsviran, i njegovog "polozaja", da bude velocity, pan itd ne znam ni sam) kao u DAW-ovima. I takodje postojanje automation traka u ritmovima koje mogu kontrolisati sve od filtera, preko eq-a, pa na dalje, a koje sam korisnik moze "crtati". Izvinjavam se ako je neka od ovih opcija vec prisutna u nekom od top-aranzera, nisam detaljno pratio sve njihove mogucnosti :)
Postovano sa mobilnog uređaja

sinisa 18.09.2012 21:21

Na rolandu to vec postoji.

mklavijatura 18.09.2012 21:55

Izvinjavam se, ja uzeo od brata skoro G600, pa se mucim da ga prokljuvim, i mislim se kako bi bilo lepo da ima taj piano roll, pa da se lepo svaki udarac u bubnju ili bilo sta drugo lepo vidi. Izgleda da su me ovi iz Roland-a pretekli sa idejama, izvinjavam se jos jednom :">

casper 18.09.2012 22:17

10 Privitaka
Moram postaviti par slikica koje su usko vezane za temu. Inspirirala su me zadnja dva, tri posta. :p
Možete pretpostaviti o kojoj se klavijaturi radi jer je ista u mome potpisu. Rijetko tko se na ovom forumu susreo s istom. Sigurno je da će novo najavljeni "stroj" imati ove sitnice u sebi jer su one potpuno uobičajena stvar i za najjednostviji software. No, ovdje se radi o "staričiću" iz 2002. godine s preglednim LCD ekranom u boji (640 X 240).

slika 1 - note edit
slika 2 - drum edit
slika 3 - effect control panel
slika 4 - equilazer control panel
slika 5- step record
slika 6 - equilizer za style
slika 7 - part setting style

A za kraj još jedna ideja za novu spravu (Tranzit - kakav je radni naziv ove mašine? ). Postavljam još par slika u kojim je prikazano kako KN7000 ima mogućnost "moduliranja" glavnog ekrana po vlastitoj želji. Od vrste i pozicije pojedinih elemenata, boje pozadine pa do veličine fonta.

tranzit 18.09.2012 22:47

Radni a i sluzbeni naziv je Trans Audio (dodaci uz taj naziv zavisice od pojedinih modela) a jedini distributer na ovom bijelom svijetu ce biti yu-midi shop. Toliko o nominalijama. Sto se tice tvojih prijedloga i zelja u vezi sa tim editorima, sve ce to biti ali daleko, daleko kvalitetnije i detaljnije, toliko kvalitetnije i detaljnije da ne mozes ni da predpostavis. Odprilike ovako, kada saberes sve najbolje sto mogu top hardver aranzeri, to je tek recimo, samo 20% onoga sto ce biti u stanju da uradi Trans Audio, ako ne i manje (veoma, veoma skromno poredjenje i to bez ikakve sale i pretjerivanja).

Vex 18.09.2012 22:50

Tranzit, jel da pitam za ETA ili da ispostujem zlatno pravilo " kad bude- bice" ? :)

tranzit 18.09.2012 23:06

U zavrsnoj fazi je a iz sve snage se nadam da cu uspjeti da ga do kraja slijedeceg mjeseca privedem kraju, mada nije iskljuceno da se pojedini modeli pojave i ranije. Ova tema i sluzi jedino u tu svrhu da nesto sto sam eventualno propustio, u citavoj toj dzungli funkcija, dok jos imam prilike ispravim. Do sada nije se pojavilo u prijedlozima i zeljama nista na sta vec nisam mislio.

milepsr 18.09.2012 23:14

Znaci mogao bih polako da stavim oglas: Prodajem Korg PA2X :)

tranzit 18.09.2012 23:22

Sto se mene tice, mogao bi, ama sacekaj ipak da to sve vidis i cujes (jedino, moze biti da neces moci da cekas da ga prodas vec ces da ga poklonis... =))=))=))=))).

casper 18.09.2012 23:25

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 224767)
Radni a i sluzbeni naziv je Trans Audio (dodaci uz taj naziv zavisice od pojedinih modela) a jedini distributer na ovom bijelom svijetu ce biti yu-midi shop. Toliko o nominalijama. Sto se tice tvojih prijedloga i zelja u vezi sa tim editorima, sve ce to biti ali daleko, daleko kvalitetnije i detaljnije, toliko kvalitetnije i detaljnije da ne mozes ni da predpostavis. Odprilike ovako, kada saberes sve najbolje sto mogu top hardver aranzeri, to je tek recimo, samo 20% onoga sto ce biti u stanju da uradi Trans Audio, ako ne i manje (veoma, veoma skromno poredjenje i to bez ikakve sale i pretjerivanja).

Uopće ne sumnjam da će i biti tako kako kažeš.
Ne mogu vjerovati da si predvidio i modularni prikaz glavnog ekrana. I da se slova za nas čorave mogu povećati po želji? I još k tome staviti slikica žene na pozadinu? :D
Šala na stranu, pređimo na tekuća pitanja. Koliko će papirantih novčanica koštati taj monstum? Plus minus, neka okvirna cijena ....:-O

mladenkom 18.09.2012 23:29

Bilo bi dobro kad bi to moglo da dodje u vidu nekog modula sa touch screen-om,velicine,sta znam,kutije od cipela,pa da se putem midi kabla spoji na bilo koju klavijaturu,stim da su sve komande na modulu,a da klavijatura sluzi samo za klavijaturu?!#$?? :) iskomplikovah...znaci npr da ubodem neku midi klavijaturu sa extra dirkom,ili jos bolje xp30,i vozi.Znam da to vec postoji kod drugih proizvodjaca,al eto

tranzit 18.09.2012 23:31

@casper

I te slike cemo nekako da uguramo ako je bas stalo do njih :lol::lol::lol::lol: Sa cijenom polako, to je jos u racunovodstvu :lol::lol::lol::lol: Bice u svakom slucaju primjetno povoljniji od hardver top aranzera. Za sada samo toliko mogu da kazem, a i ne bih zelio da se ova tema pretvori u cjenkanje. Cijene ce biti poznate kad za to dodje vrijeme a i vrlo uocljivo okacene na prezentacionom materijalu ovdje na yu-midi shopu.

@mladenkom

Mladjo mislim ja na tebe, taj model je vec predvidjen a vjerovatno ce se bas on prvi pojaviti.

Vex 18.09.2012 23:51

Nadam se da ce se, kada dodje vreme, odrzati negde neka live prezentacija? Ako je u planu,obavestite sto pre da probamo da se organizujemo na vreme ,vidimo situaciju na licu mesta , i naravno, upoznamo i druzimo ;) Najave su vrlo smelo-samouverene (u startu da se ogradim- ni u sta ne sumnjam) ,tako da me cela prica vrlo zaintrigirala,moram priznati,tako da cu pomno pratiti sva buduca desavanja vezana za Trans Audio.
Dodato:
Da dodam jos neke meni bitne stvari vezane za naslov teme:

-ribbon controller
-kvalitetan portamento
- da samo sabiranje traka u celinu bude zdravo,da se ne guse trake jedna u drugu,kao sto se to sa aranzerima danasnjice desava
-ako je to uopste moguce,dodavanje efekta na svaku komponentu bubnja pojedinacno,ili ne mora na bas svaku ,na bass nogu i dobos
-da ima mali boot time ,do max 2 min (sto manje-to bolje,naravno) nezavisno od kolicine semplova
-sad,da ne lupam,ne znam pojedinosti,nisam bas ni procitao sve predloge,mozda sam i ja neke ponovio,ali bila bi perverzija ako ce to biti neki "OS based" workstation, da cita formate svih poznatih brendova,da se konacno vise prevazidje compatibility... Ja licno ovo trenutno dozivljavam kao Sci-Fi ,ali nisam bas u toku sa tim,mozda je i to softverski sada prevazidjeno.

tranzit 19.09.2012 00:33

Vrlo dobro znam da su najave veoma samouvjerene i smjele ali za to postoje zestoki razlozi u koje ces imati prilike da se uvjeris.

Tvoji zahtjevi u vezi sa aranzerom su uglavnom vec ispunjeni.
- ribbon controller jos izabiram ali mislim da cu naci odgovarajuci
- portamento je najviseg kvaliteta i to sa raznim namjenama (synth, real soundi)
- audio sabirnica je studijskog kvaliteta i daleeeeko iznad onih koje se ugradjuju u hardver instrumente
- ne samo da je moguce dodavanje efekta na svaku komponentu bubnja vec je tu i EQ i Release Time i Pitch za svaku udaraljku ali bas svaku.
- boot time kompletnog sistema, sa sve 100 GB samplova je kraci od 40 sekundi
- podrzani formati ritmova su Roland, Korg, Yamaha, Wersi i Ketron kod jednog od modela aranzera a kod drugog modela ce biti Ketron, Yamaha Korg i Roland
Nije to vise Sci-Fi, cak ce biti moguce oponasanje (soundom) Ketrona i Yamahe (kome je bas stalo do toga), pored normalnog sound enginea Trans Audia od onih 100 GB ROMa.

Vex 19.09.2012 00:46

Sta da kazem osim da cekam da zavrsite zapoceto i u zdravlje ! ;)

Milan$ 19.09.2012 00:52

Kolega tranzit ti se izgleda spremas da opasno pomrsis konce velike vodece trojke u izradi klavijatura...u to ime,imas svu nasu podrsku i pomoc ako je potrebna...:D

tranzit 19.09.2012 01:12

Nisam ja njima konkurencija Milane ama nisu ni oni meni. Vazno je da oni koji se budu odlucili za Trans Audio budu zadovoljni a to ni Korgu, ni Yamahi, a ni Rolandu nece napraviti ni najmanju boru na celu.

marko87 19.09.2012 02:01

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 224789)
- boot time kompletnog sistema, sa sve 100 GB samplova je kraci od 40 sekundi

E ovo je najskuplje :D

Trenutno vrijeme na Forumu 08:30

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org