YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za kupovinu (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=75)
-   -   Tyros 2 ili Roland GW8? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23753)

LAsER 25.09.2012 11:10

Tyros 2 ili Roland GW8?

Zdravo,

ukratko:
- Upoznat sam sa specifikacijama klavijatura, te su mi svoje utiske nesaband i boban o GW8 prenjeli.

- Sviram pretezno piano, balade, zabavne pa tek onda narodnu muziku.

- Imao sam do sada Roland EXR-5s, Korg Pa50, 500 i 800.

- Cijena može da utiče u izbor, ali ako je neko čuo uživo kako zvuče ove dvije klavijature i savjetuje da se sačeka malo i doplati za skuplju varijantu, čekao bi.

- Nije mi bitno toliko sada, koliko mogućnosti sve kao aranžer koja klavijatura ima, nego više bi volio da imam što bolji sound.

- Sve je ok preko youtube, ali drugo je ako je neko od Vas čuo kako to zvuči uživo.

Pa bih Vas zamolio da pišete tek ako ste imali priliku da čujete kako one zvuče live, jer kako zvuče po YT i šta sve mogu upoznat sam i ja :)

Btw. slabo, odnosno nisam vio kod nas u BiH na oglasniku da se prodaje Tyros 2, koja je sada inače cijena? Za GW8 imam ponudu 500€.

LP i hvala na pomoći koju dobijem.

DODATO:

Evo vidim da Tyros 2 polovan košta oko 2600 KM :S to je nekih 1350€

yamahapassion 25.09.2012 12:18

Upravo tako, ako ti je cena bitna uzimaj gw8 bez razmisljanja, posto ces za njega sigurno duplo manje para dati nego za t2... ako imas vise para na raspolaganju onda tyrosa bez dvoumljenja, posto je ipak dosta ozbiljnija masina od gw8

nesaband 25.09.2012 12:27

za 1350 eura mozes da kupis polovan GW8 i nov BK5 zajedno.

Pa ti sad razmisli.

Dell 25.09.2012 13:02

Ne preporucujem ti tyros2, jer je to masina sa vec starim i prevazidjenim mogucnostima. Samplove bubnja mozes dodavat samo ako ti je traka od bubnja na rhythm1, odnosno na traci za perkusije, tako da ne ubacujes samplove bubnja kao drum kit, nego kao obican instrument, isto tako cuo sam od kolega da je dosta sporija u odnosnu na tyros3, zvuk na tyrosu2 je odlican, e sad ne znam kakve su mogucnosti na gw8.

Bokic 25.09.2012 19:42

Citat:

Originalno postovano od Dell (Post 225294)
Ne preporucujem ti tyros2, jer je to masina sa vec starim i prevazidjenim mogucnostima.

??? U odnosu na GW8 ?
Citat:

Samplove bubnja mozes dodavat samo ako ti je traka od bubnja na rhythm1, odnosno na traci za perkusije, tako da ne ubacujes samplove bubnja kao drum kit, nego kao obican instrument,

Moze, upisi CC i PC od instrumenta (boje) koju zelis u kanal koji hoces.
Citat:

isto tako cuo sam od kolega da je dosta sporija u odnosnu na tyros3, zvuk na tyrosu2 je odlican, e sad ne znam kakve su mogucnosti na gw8.

Mozda brze ucitava semplove na startu, razlika u brzini ostalog je zanemarljiva.
Zvuk identican, ne racunajuci na nove boje. Znaci ritmovi koji sadrze iste boje zvuce identicno na obe klavijature. A T2 takodje ima 1Gb rama, tako da se moze ubaciti sta hoces. Naravno da T3 ima svojih prednosti, vise eff. po kanalu, mesanje semplova i internih boja u samoj kl., itd.
Ja licno, sam uzeo T3 posle T2 samo da bi uzeo novu spravu, zbog mehanickih razloga, jer se dosta sviralo pa su ucestale sitne popravke, tasteri, potenciometri, operacini pojacivac itd.
Da ne pomisli neko da branim T2, ili da sam zaljubljen u plastiku.
E sad, potrebe i mogucnosti su druga stvar.

LAsER 25.09.2012 21:12

Zamolio bih vas da ne poredite T3 sa T2, jer to nije tema nit mi to šta pomaže. Bitno mi je bilo samo da čujem od onih koji su uživo čuli kako radi GW8 i kako T2.

Ako T2 vrijedi svoje nadoplate svaki cent, možda bi sačekao još pa da nadoplatim, ali ako neću dobiti onoliko % razliku u soundu koliko skuplji T2 uzeo bi GW8.

Jedino ako neko smatra (bio to Ketron, Yamaha, Korg ili Roland) da se može za 500€ naći bolja dobro očuvana sprava a da mi može ponuditi bolji sound?

Ono što vidim od novijih sprava, a da je negdje tu u cjenovnom rangu je Pa500, ali mi se nikako nije svidjela dirka, kako izlazi (isto kao da fali da nešto pogura tu snagu), ...

Ali eto bila je dilema između T2 i GW8, nisam očekivao da se T2 još tako drži sa cijenom, jer 2500 KM za T2 (nisam našao ni jedan da je dobro očuvan), a GW8 kao nov 500€. Te kao što reče Nesaband, za te pare može se dobiti skoro pa 2 nove klavijature, a vjerujem da po soundu nisu lošiji od T2 (ne bi ih Nesaband preporučio da jesu).

Evo jedan demo što mi se izuzetno sviđa kako radi GW8!

<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/yLuqba9Cpkg?version=3&amp;hl=en_US&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/yLuqba9Cpkg?version=3&amp;hl=en_US&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

tranzit 25.09.2012 21:23

Neku razliku u soundu neces uociti ili da budem precizniji, razlike u soundu sigurno ima jer se radi o dva sasvim razlicita sound chipa ama u kvalitetu nece biti te posebne razlike. To govore i cifre jer T2 ima 300MB ROM a GW8 256MB. Razlika u cijeni nikako nije opravdana. GW8 je dosta savremeniji instrument na aktuelnom nivou dok je T2 vec poceo da dobija prve sijede. Jedina njegova prednost je sampling RAM ali sa obzirom koliko sporo on to sve radi a i da mu sample editor nije bas za pohvalu, to na kraju i nije neka prednost. Uostalom nju kasnije mozes uvijek da kompenzujes nekim externim samplerom na GW8 ako ti bas bude trebao.

mrgud 25.09.2012 22:34

Sto se tice sounda klavijature su tu negdje ali ako gledamo sve drugo onda je GW-8 obicna igracka u poredjenju sa Tyros 2.
Sama operativnost GW-8 je na nivou jedne jeftine klavijature.
Uz to dolazi i ogranicena memorija itd.
Ako radis tezge,samo na jednoj klavijaturi,onda je moja preporuka Tyros 2

milepsr 25.09.2012 23:46

Imao Tyros2 godinu i kusur dana, probao GW8 jednom prilikom na kratko. Razlika u ceni je velika, ali isto tako i razlika u mogucnostima.

Ja moju svirku ne bih mogao da zamislim bez semplova, tako da bih ponovo odabrao T2 ako novac nije problem. Ako ti semplovi nisu potrebni, uzimaj GW8 i vodi devojku negde na odmor ;)

Bokic 26.09.2012 16:08

Citat:

Originalno postovano od LAsER (Post 225343)
Zamolio bih vas da ne poredite T3 sa T2, jer to nije tema nit mi to šta pomaže. Bitno mi je bilo samo da čujem od onih koji su uživo čuli kako radi GW8 i kako T2.
<object height="315" width="420"></object>

Izvini, nije mi to bila namera, vec samo malo da ispravim Dell-a cisto da ne steknes pogresnu sliku.
Drugo, imao sam T2 i GW8 zajedno jedno vreme - kratko. Cuo hvalospeve kako vredi mnogo vise nego sto kosta itd. Ali kao sto rekose kolege pre mene, i meni je on igracaka u poredjenju sa T2, POGOTOVO sto se tice zvuka.
E sad, tranzit kaze da je kvalitativna razlika mala zbog npr. brojki 256 prema 300 MB. Moguce.
Sigurno je da su ukusi razliciti kao i navike.

tranzit 26.09.2012 17:41

To je totalno tacno, to jest, pitanje ukusa. Mnogi iz navike i predubjedjenja, kojeg nisu ni svjesni, "robuju" jednom proizvodjacu cijeli svoj vijek. Nikako ne kazem da je Tyros 2 los instrument, daleko od toga, a posve je tacno i to da on vrijedi taj novac koji se za njega trazi. Medjutim GW8 zaista po kvalitetu zvuka nije daleko, a cijena od 500 eura (za korisceni GW8) je smijesna. Ukus moze i da prevari ali cifre i specifikacije vrlo, vrlo rijetko, do nikako. Sampl je uvijek sampl i on je sa 70 do 80% odgovoran za kvalitet zvuka. Ostatak otpada na program editing i efekte. Program editing koje-kako ali efekti su kod Tyrosa sigurno za klasu bolji, to se mora reci ali uzevsi sve u obzir, ta ogromna razlika u cijeni nije opravdana. To sam vec, cini mi se i rekao, a to je bila i sva filozofija mog pisanja.

makso68 26.09.2012 19:32

Imao sam Tyros 2,a sad imam Roland GW 8(imao sam ga i kad se tek pojavio,pa iskrivio kičmu praveći ritmove za njega).Sound je jako dobar i na jednoj i na drugoj(zavisi kako ga naštimaš).Tyros 2 ima jako upotrebljive fabričke ritmove,bez ikakvog editovanja,a kod GW 8 to nije slučaj.Nisu baš najsretnije odrađeni fabrički ritmovi.Ovo govorim zato što si napomenuo da više sviraš pop muziku,kao i ja.Tyros 2 ima neuporedivo bolje sve ostalo:dirke,komande,tastere,operativnost,RAM 1 GB(GW 8 ga nema nikako),dizajn,tri upera i lower(GW 8 ima samo 1 uper i 1 lower),vokalist(GW 8 ga nema).Ruku na srce,nije ni na Tyrosima neki sjajan vokalist,ali se da podesiti da radi pristojno.Tyros 2 ima HD i USB device,sa kojih može direktno čitati(bez upisivanja u ssd memory) ritmove,boje(ali samo vce boje,ne i semplove),registracije,midi file,...Ima tu još ponešto,ali mislim da je ovo i više nego dovoljno argumenata na strani Tyros 2.Pogodi koja klavijatura ima moj glas?! :)) Pozdrav i svako dobro!

branoy 26.09.2012 21:05

cim se vi zajebajete hehe, pa ja sa g1000 starim 12 god cu pojest ovog GW8 za veceru,, a tu klavu sad mozes naci za 400-500eu. rolanda ima mnogo, al svi znaju za g1000 i dan danas. neki dan sam svirao kraj napucanog pa3X,, i brate u mene je siri sound, meksi, dok je onaj u nekim srednjacima sta znam. oseti se razlika na istom razglasu..
naravno pa3x je napredniji verovatno u 50 stvari nad njim. i nema sta..
tako ako ti je bitan arazner kao arazner za pratnju razmisli ti i o drugim stvarima, ako trebas ga sa SOLO? onda g1000 ne pije vodu,.. treba solo klava.

slusam ja demo od ovih gw8 ,, vidim nabacano udaraca da vise vuce ovim araznerima sa semplovima koje ubace.. i sta znam, mozda ga i sam nekad uzmem, jeftin, za manje svirke, malan, jer ipak bolje zvuci od ovih korgica 50,60, 500,, bolji drum za mene uvek na rolandu.
dok na vecim srijama sasvim pristojan je onaj RX.

tyros 2 je oziljniji!! semplovi ritmovi , zvuci nema sta, sam sto ima svoju boljku koju svi znamo.

romario 26.09.2012 21:08

Koju boljku mislis?
Ima ih vise :)
Postovano sa mobilnog uređaja

branoy 26.09.2012 21:25

romario, ma na to sam mislio,, vise ih ima!! haha, ne videh da sam napisao u jednini.ispravka. pa to je to znate msm i onako svi to ke je se sa njim druzio.

nemanja 1982 26.09.2012 21:28

Koliko znam na T2,kvari se dosta Display,a Display kosta negde oko 400-500 Eura,ne bih je uzeo,dzabe da mi je daju :D

romario 26.09.2012 21:33

Generalno tyros2 i nema ozbiljnu manu .

nesaband 26.09.2012 21:40

Bas mi je drago sto predhodnici pisu argumentovano da je GW 8 igracka.
Cuj,male svirke,velike svirke,neka mi neko objasni kakva je razlika?Ja sam radio sa GW8 i svirke gde je bilo 500 gostiju i svirke gde je bilo 30 gostiju.Nisam primetio da mi je klavijatura bolje radila kada je bilo manje ljudi.

tyros 2 je jako ozbiljna klavijatura,ja to postujem ali je glupo da potcenjujete GW8 koji niste imali prilike ni da cujete ni da vidite uzivo.

branoy 26.09.2012 21:50

nesabend sta ti nije jasno?? ko kaze da je gw8 bolji od g1000 jede g. !! al ono ljudski.. samo kazem da za te pare i manje moze kupit bolju spravu.. ovaj je (GW8) sad nov do 800evra lupam, a onaj (g1000) bio 1800. i jedan i drugi za deset godina mozes ih dzaba uzet. al ostaje vrednost koju si platio uvek. jedan kog i30 i dan dans mi je bolji neg i jedan pa50,60,80, po kvalitetu izrade sounda i sveg, nek ga je pegazilo veme. isto je bio 2000eu. masina. samo sto tako tu masinui danas mozes jeftino uzet. .. za deset god PA3x ce bit 500eu dok ce u to vreme izac neki korg pa23x za 500eu?? ko ce bit lud uzeti taj pa23x a ne uzeti Pa3x vruhunsku za njeg i nakon deset god.
a to male velike svirke, isto tacnoo,, ovo bi poneo u kafic gde mi se nakace na klavu i pivom okolo masu jer je puno ko sibica, a pjanska, sve ozbiljnije nema sanse da bih uneo na te festice gde puno nasttanja, polivanja itd.

itd..dd..

nesaband 26.09.2012 21:59

Ovde u temi nije raprava o tome sta je bolje a sta je gore a pogotovo postavljac teme nije postavio pitanje da li je bolji G1000 ili GW 8.
To bi bila vec neka druga tema.Ako hoces o tome da pisemo onda postavi takvu temu pa cemo da pisemo.I na kraju cemu tako ostar ton,ne vidim da ima potrebe za tim.

A sad da ti odgovorim,meni je sve jasno odavno i u vezi G1000 G800 VA7 GW8 itd. tako da nema potrebe da me neko preslisava:lol:

Pozdrav sinko i spusti loptu

romario 26.09.2012 22:04

Nesa ,
Pa komentiraju bas oni koji su imali obje sprave .
Procitaj malo pazljivije post .
Ja osobno nisam probao gw8...
Gw7 jesam ...ili je to bio gw8,ne sjecam se.
Mala i velika svirka ?
Mislim da.znas razliku :)
Mada ne vidim sta ce raditi aranzer sam na velikoj bini.
Prava ,velika ,svirka za,mene podrazumijeva bend.

Boban010 26.09.2012 23:46

Tema je apsolutno besmislena i odavno je trebala pod kljuc."Da sam ja nesto vlast.....".=))
Poredite neuporedivo to jest,osim sto klavijature nisu u cenovnom rangu nisu ni u istoj klasi.
Imao bih samo nesto da kazem u vezi Rolanda GW8,negde sam vec pisao o tome ali eto da ponovim cisto da se zna.Klavijatura moze da zvuci identicno kao G1000,G800,G600 zato sto ima skoro sve boje sa prethodnih Roland klavijatura recimo G serije, XP serije,Jupitera itd. samo je potrebno znati kako to napraviti.Dakle osim sto moze da zvuci kao navedene klavijature,moze i totalno drugacije a to mu omogucava "biblioteka" od oko 1700 boja.Cela prica se svodi na (sto je uostalom slucaj i kod drugih rolandovih arangera) pravilan izbor boja i njihov odnos jacina.Ogroman nedostatak je taj sto je osudjena na 100 user ritma ali neki ce se setiti vremena kad nam je bilo dovoljno samo 8 Usera pa smo vise zaradjivali i imali vise posla nego sada.Tako da,sto bi reko Ajnstajn,drugari,"Sve je relativno"!:lol:

nesaband 26.09.2012 23:58

Eto kako to covek sve lepo napise u par recenica i stavi na kraju tacku na ovu temu.Kao da si mene pitao sta da napises Bobane.Hvala ti puno
Dodato:
Nego mora da kupim ponovo taj GW8 pa da ga nosim na te male svirke=))

LAsER 27.09.2012 00:38

Hvala Vam na komentarima za GW8 a i za T2.

Jos nisam donjeo 100% odluku šta će biti, ali pročitajući detaljno Vaše komentare, komentare u privatnim porukama, te po forumu mišljenja korisnika i jedne i druge sprave, težim sada više ka T2!

Ono što nije realno u ovom postu jeste, poređenje te dvije klavijature, jer ipak T2 kao nov je bio znatno skuplji nego što je bio nov GW8, a isto tako i polovna sprava nije u istom rangu.

Cilj mi je više bio da saznam, jel to stvarno dobijam puno više ako sačekam i kupim T2 ili se radi o nijansama.

Interesantne su isto izjave bivših vlasnika GW8 (pretežno je bilo prebacivanje na drugi model ili brand, zbog teškog sređivanja klavijature i manjka materijala). Pogotov onih, koji su koristili KORG Pa seriju, pa je tu znatno olakšano upravljanje nego na GW8. Dok Kod Tyros-a 2, većinom prelaz je bio žele malo promjenu, noviju klavijaturu, a ne jer im Tyros 2 nije radio posao, zbog manjka materijala ili otežanog sređivanja iste.

Volio bi da tema ostane otključana dok ne kupim GW8 ili T2, pa da mogu i svoje utiske o toj spravi da postujem. TAKO DA NEMA POTREBE dalje da pišete koji je bolji, detalji koji su me interesovali sam dobio, HVALA ;)

BTW. nakon što kupim, zbog dilema koji bi mogli i drugi da imaju, navest ću zašto sam se odlučio za jedan od modela i koje su prednosti i mane iz mog ugla gledano. Nadam se samo da ću uspjeti isprobati uživo i jedan i drugi prije kupovine.

Hvala još jednom ;)

tranzit 27.09.2012 00:47

Citat:

Originalno postovano od branoy (Post 225419)
ko kaze da je gw8 bolji od g1000 jede g. ...

Ti nahrani mnogo ljudi sinovac... nije bas na mjestu, da nisi malo pretjerao ??? Nemamo obicaj da pisemo na taj nacin na ovom forumu a ozbiljno sumnjam da ces uspjeti to da izmjenis.

branoy 27.09.2012 01:33

trazit,, jede g.= grozdje :) ok??!! haha
Dodato:
boban010, ne moze identicno da zvuci. moze ona imat iste zvukove al nema iste efekte itd. to je totalno druga serija, nemojte lupati ako nemate dokaz. tako su vikali i pre za ostale rolande, a u sutini ni jedan nije zvucao kao on. zato je on ostao svima po dobrom secanju. to je isto kao ja da presemplujem ton po ton neku boju sa rolanda i ubacim u sempler kontakt.. jest to ta boja,, al...

nadji ti negde te dve klave, ubaci isti ritam, i kad dobijes na snimku to sto pricas kupicu odma taj GW8. do tad baj baj haha.
primer isto sempleri,, evo udjete u triton i izaberete M1 Piano klavir,, jest to sempl od njeg al s orginal klavijaturom nema veze.

100 ritmova?! moze li kao g1000 UPS?? naprqavis jedan UPS sa sto ritmova, i vozi,, ucitas za sekund drugi i imas opet 100 novih ritmova sa novim UPS?

romario 27.09.2012 07:29

Citat:

Originalno postovano od LAsER (Post 225445)
Hvala Vam na komentarima za GW8 a i za T2.

Jos nisam donjeo 100% odluku šta će biti, ali pročitajući detaljno Vaše komentare, komentare u privatnim porukama, te po forumu mišljenja korisnika i jedne i druge sprave, težim sada više ka T2!

Ono što nije realno u ovom postu jeste, poređenje te dvije klavijature, jer ipak T2 kao nov je bio znatno skuplji nego što je bio nov GW8, a isto tako i polovna sprava nije u istom rangu.

Cilj mi je više bio da saznam, jel to stvarno dobijam puno više ako sačekam i kupim T2 ili se radi o nijansama.

Interesantne su isto izjave bivših vlasnika GW8 (pretežno je bilo prebacivanje na drugi model ili brand, zbog teškog sređivanja klavijature i manjka materijala). Pogotov onih, koji su koristili KORG Pa seriju, pa je tu znatno olakšano upravljanje nego na GW8. Dok Kod Tyros-a 2, većinom prelaz je bio žele malo promjenu, noviju klavijaturu, a ne jer im Tyros 2 nije radio posao, zbog manjka materijala ili otežanog sređivanja iste.

Volio bi da tema ostane otključana dok ne kupim GW8 ili T2, pa da mogu i svoje utiske o toj spravi da postujem. TAKO DA NEMA POTREBE dalje da pišete koji je bolji, detalji koji su me interesovali sam dobio, HVALA ;)

BTW. nakon što kupim, zbog dilema koji bi mogli i drugi da imaju, navest ću zašto sam se odlučio za jedan od modela i koje su prednosti i mane iz mog ugla gledano. Nadam se samo da ću uspjeti isprobati uživo i jedan i drugi prije kupovine.

Hvala još jednom ;)

Uspoređivanja klavijature pretežno završe ovako ...
Svako brani svoju firmu ,svoj tyros ili korg .
U ovome slučaju i gw8 .

Ti si kolega tražio nešto nelogično ,srednja klasa vs viša klasa klvaijature .
Svakome ,pa i tebi bi samo na osnovu toga bi trebalo biti jasno šta je bolje
od to dvoje .

Ali također si rekao da si svjestan razlike u vrijednosti klavijatura .OK.
Ako imaš 500 eura kupi gw8 ,nećeš pogriješiti .
Ako imaš 1800 eura kupi (moj) tyros2 ;)

Bez obzira što je tema besmislena ,možda i nije ako je tebi nesto pomogla ,
kolege su se potrudile dati svoje mišljenje i savjete ...

Nesaband ,
ako ne znaš razliku između velikog i malog posla ,
onda mi je žao .
Zamijenio sam te za jednog drugog Nesu .

nesaband 27.09.2012 09:21

Nema kolega razlike izmedju nekog posla.Posao moras da radis uvek dobro,bilo manje ljudi ili vise ili ces propasti u svom poslu.Nemoj da mi kazes da bi trebao bolje da zvucim kad ima vise ljudi a kad ima manje da nije bitno nego da se posao samo otalja.E sad da li ce ti neko prosuti neko pice po klavijaturi to nezavisi od toga da li ima puno ili malo ljudi vec kakva je publika.Uvek moras biti oprezan.

Sto se tice grozdja ja volim da ga jedem bez obzira da li je neka klavijatura bolja od neke druge ili nije samo se u tom slucaje ne stavljaju tri tacke iza slova G vec se to lepo napise tako da me kolega @branoy nije ubedio da je tu rec hteo da upotrebi vec neku drugu,ali to je vec deo njegovog vaspitanja,ne bih da ulazim u to.To je licna stvar.
Nemam ja razloga da branim GW8 niti bilo koju klavijaturu vec da napisem ono sto znam i da pokusam da pomognem svojim odgovorima kolegi koji je postavio temu.

On ce vec sam odluciti koju ce klavijaturu kupiti posto ce je sam i platiti.

LAsER 27.09.2012 09:57

Citat:

Originalno postovano od romario (Post 225468)
Ti si kolega tražio nešto nelogično ,srednja klasa vs viša klasa klvaijature .
Svakome ,pa i tebi bi samo na osnovu toga bi trebalo biti jasno šta je bolje
od to dvoje .

Ne bih se baš složio s time da sam tražio nešto ne logično. Jer nisam poredio T2 u GW8 u kompletu. Nisam poredio koja klavijatura od njih je bolji kao aranžer, težinu ili sl. Nego mi je bio bitan sound!

Jer GW8 je prilično nova sprava, dok T2 je izašao davno. Pa me najviše interesovalo u tom pogledu da li GW8 sa internim Sound Chipom, Sonic, može parirati T2.

Isto tako korisno mi je bilo saznati utiske drugih za kvarove i koliko teško održavati. Pa tako da sve to utiče na izbor.

Da tražim auto, ne bi platio duplo veću cijenu za stariji model ako on može umjesto 5 za 4sec sa 0 na 100. Ali ako to on moze za 2 umjesto za 5, e onda vrijedi cekati i platiti duplo vise. Na to sam isao i tako i naveo. A porediti GW8, T2, nikako. Svako ima svoje mane i prednosti. Jedna vise, druga manje ;)

Btw. NIKAD, ali stvarno NIKAD, mi neće biti jasno, za komentare, T2 jede GW8 za doručak ili to je obična igračka za T2. Jer imao sam Pa800 i 50 i nisam mogao reći tada da je Pa50 kao igračka spram Pa800. :)

Alen P 27.09.2012 10:53

Kao trenutni korisnik T2 i Gw8E javno i ODGOVORNO tvrdim da je Gw8E smeće u usporedbi sa T2 po svim mogućim stavkama. Od zavrsne obrade, upravljivosti, mogucnostima, do sounda na izlazu.
Neusporedivo.

nesaband 27.09.2012 11:21

A ja odgovorno tvrdim da ni nemas pojma sta sve moze GW8 i kako moze da zvuci.Prodaj GW8 pod hitno sto jeftinije,usreci nekog ko ce znati da ga upotrebi i da se slatko nasvira na tom smecu od klavijature.;)

Alen P 27.09.2012 11:32

Dodato:
Na gw8 je moguce svirati. I odraditi gazu. Jaca je od mnogih. ALI odgovorno tvrdim da je PREMA T2 smece.

...toliko o usporedbi a to je tema, zar ne?

Boban010 27.09.2012 11:46

@Branoy
Postovanje kolega,ali nisi u pravu,GW8 ima apsolutno iste sve efekte kao i G1000 cak i "nesto"(citaj mnogo) vise,ima MFX sekciju efekata,raznih kompresora itd.Cak ima i onaj Master dvopojasni ekvilajzer.Sto se pak kvaliteta zvuka tice moze apsolutno identicno(stojim iza ovoga) da zvuci kao G serija klavijatura.To znam jer sam imao Roland RA800 izvesno vreme pored GW8.Ovo za broj ritmova je tako i nikako drugacije,dakle nije vezano za performanse linkovima kao kod G1000 pa da vuce ritmove direktno sa zipa.Roland GW8 ne moze da cita ritmove direktno sa USB flasha,pa cak i ucitavanje 100 ritmova traje dosta dugo-nekih par minuta,sreca sto se ne moraju ucitavati svaki put kad se pali klavijatura.
p.s.Sustina je u tome sto ne mozes samo ubaciti isti ritam u obe i da ocekujes da to radi kako treba,jednostavno odgovarajuce boje kod GW8 nisu na istim mestima kao kod G1000.Problem(da tako kazem) predstavlja i ovo sto cu napisati kolegi pa procitaj ako te interesuje.Pozzz.....
@Laser
Kvalitetom zvuka GW8 se moze meriti sa Tyrosom 2 i ne samo sa njom nego sa mnogim klavijaturama vise klase.Vecina zvukova na GW8 ima (kako korisnici Yamahe kazu) vise Layera pa sama boja moze da zvuci drugacije sa razlicitom dinamikom.To su ako se ne varam Mega voices kod Tyrosa kojih ima samo 20-tak.Slobodno me ispravite ako gresim.Najveci problem koji sprecava GW8 da kompletno zvuci bolje od Tyrosa 2 je taj sto u arangerskom delu GW8 nema mogucnost da svakoj traci dodeli poseban efekat.Ima samo jedan Style MFX koji se moze dodeliti trakama po izboru.
I pored svega ovde ne stoji dilema koja je klavijatura zvucno ili kompletno bolja,stoji samo pitanje da li si spreman da das toliko para za Tyros!

Alen P 27.09.2012 12:10

Super. Gw8e je bolja, kupuj!

nesaband 27.09.2012 12:31

Ne pratis pazljivo forum,kolega se koliko ja vidim odlucio za Yamahu a ne za GW8 :lol: i nemoj vise da lupetas ovde po forumu jer vas vec ima previse koji pisete bez argumenata i pisete reci kao sto su smece,igracka itd sto nije potkovano ni jednim argumentom.Na taj nacin nikome ne pomazete vec samo stvarate losu atmosferu na forumu

romario 27.09.2012 12:56

Citat:

Originalno postovano od yamahapassion (Post 225291)
Upravo tako, ako ti je cena bitna uzimaj gw8 bez razmisljanja, posto ces za njega sigurno duplo manje para dati nego za t2... ako imas vise para na raspolaganju onda tyrosa bez dvoumljenja, posto je ipak dosta ozbiljnija masina od gw8

Ovdje je već sve bilo rečeno .
A to tvrdim i ja .

A možemo otvoriti temu manje i veće svirke ,
da vidimo ima li razlike .;)
Veći ili manji projekti i sl.

Malo se ovdje zaoštrilo bez potrebe .
A opet nije loše,neka se nešto dešava ...;)

zeljko 27.09.2012 12:59

Paznja paznja drage kolege smirite se malo da nebih proradile banane okicene grozdjem=))=))=))

makso68 27.09.2012 15:12

@Branoy,koju boljku ima Tyros 2,volio bih znati?Imao sam ga prilično dugo(1 godinu,a kupio sam polovnog),a sad je kod mog drugara(oko 2 godine).Hajde molim te reci nam,voljeli bismo znati koja je boljka,da se pripazimo?!...Da ne budem off,već sam rekao svoje mišljenje i za GW 8,kojeg trenutno koristim.Pozdrav!

romario 27.09.2012 15:35

[quote=romario;225417]Generalno tyros2 i nema ozbiljnu manu .

Pa i mene zanima koja je boljka T2?
Ja tyros imam nekoliko godina i sve pet .

Ja Kad kažem "mane" mislim na njegov minimalizirani editing ,semplova ,ritmova ,ograničen broj tvn...

Jest da se na računalu mogu napraviti čuda ,ali u samome sint je editiranje limitirano .

Većina problema na yamahama ,korgu ,rolandu je ipak nepoznavanje same klavijature .

Alen P 27.09.2012 19:41

Potpisujem post Romaria. Imam T2 od 2007. nikad ni greške. Prvi hdd...
Kad govoriš o editingu preko pc, ima besplatni program Tyros2 voice editor preko kojeg je moguće 8 tyrosovih soundova postaviti u layer i sačuvati ga kao tvn sample file. Zaista fenomenalna i stabilna sprava.

Trenutno vrijeme na Forumu 15:58

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org