![]() |
::Prednosti i mane Korga Pa1xpro Elite::
Zamolio bih sve one koji su imali ili jos imaju ovaj aranzer,da daju svoju ocijenu i da navedu eventualne prednosti i mane..
Uskoro bih trebao postati(nadam se)sretni vlasnik,pa me sve interesuje.. Zadnjih 6 godina radim sa G-1000 i nikad nisam imao nesto od Korga,ali kako je Roland malo zaostao sa tehnologijom u zadnje vrijeme,moja odluka je pala na Pa1xpro..;)Repertoar mi je 70% Zabavna i 30% Narodna. Dajte mi svoj komentar.;) |
ako sviras vise zabavnjake onda kupi bolje Roland G-70 ali ako već imas G-1000 ne treba ti nista vise, samo neka solo klavijatura.
|
Citat:
|
.....:rotflol:
|
...na tom korgu se svira samo domaca zabavna i to samo mushke pesme...drugo nece da svira...
|
ovisi iz koje si zemlje i na koju vrstu "zabavne" glazbe mislis.
|
ma moze se korg prilagodit za sve mislim da je za zabavne dušu dao.....
|
Citat:
A od narodne...otprilike onaj i slican repertoar sto ga je svirao Aca Lukas.. |
Kljucko...ja sam 6 godina imao Roland G-800 ...losiji ali po zvuku isti kao G-1000. I ja sam uradio to sto ti planiras da uradis...Prodao sam G-800 i kupio Pa1Xpro. Bio sam odusevljen sa mogucnostima klavijature ali nisam bio zadovoljan sa zvukom mada su mi mnogi govorili da treba vremena da se naviknem. I ako sviram PA vec nekih 9 mjeseci ..kada cujem bilo kojeg Rolanda skupi mi se u dusi i ako to nije realan zvuk ali brate moj zvuci mocno u odnosu na bilo koji drugi . Da bi zadovoljio sam sebe ...ubacio sam u korga rolandove samplove..samplove bubnja i stimam mu izlazni EQ na isti nacin kao sto je kod Rolanda i to vise nije zvuk PA . Ako kupis PA , imat ces puno posla ali neces se pokajati...1Xpro je po svemu dobar a ti si i onako navikao da nosis veliki snit i da imas veliku stvar ispred sebe sto i jeste u principu PRO-fessional..Pozdrav i puno uspjeha!
|
Zna se za sta je korg,a za sta je roland.
|
@kljucko...mislim da ove izvodjace sto si nabrojao nece ici u pa1xpro...:lol:
Shalim se naravno...ako imas para uzmi ga,mozda je bolje pa800(jeftiniji je)!!! @vingula...Mislio sam na govorno podrucje bivshih jugoslovenskih republika:rolleyes: |
onda Pa1X definitivno
|
Ovdje sve postaje smjesno i zalosno...
|
Citat:
|
Evo kljucko ...samo zbog tebe sa ukljucio PA i onako na brzinu otsvirao nesto mada nesmijem glasno jer moji spavaju :). Solo je na Trinity al ne obracaj paznju. Postavit cu rumbe i ostale Lukas ritmove ali sa rolandovim samplovima... Ovo sto ces cuti je pokusaj da se korg nastima da ima muda kao roland. Pozdrav! (fula se u svirci ali isto ko da kredem nekome nesto a ne da sviram :) )
http://www.speedyshare.com/265771985.html |
Ni ja ne razumijem Nedima....
|
Din074: dobar ti je demo,jel to neka pjesma il improvizacija?
|
Citat:
Znaci ovo je Korgov bubanj? Reci mi kakav je na razglasu za nastimati? Ovo mi zvuci dovoljno cisto,jasno i mocno.;) |
Ovo ti je druze onako neki smixani bubanj...ima korgovih elemenata a dobos nemam pojma ciji je. Ja stimam klavijaturu onako kako sam radio i G-800. Na svakoj kanti od razglasa da dobro zvuci a svi parametri na kanalu su na nuli. Ovo sam lose snimio jer mi je sint pojacan na nekih 25 % i fali njegov fabricki druk. Inace ni rolanda nisam smio pojacati jace od 70 % jer bi pocjepao membrane :)
|
Evo lkucko posto volis Acu a i za mene je No.1 , otsviro sam ti na brzinu jedan fospil a ovo je rolandov bubanj u korgu samo sto mu moram malo pojacati bass drum ...
http://www.speedyshare.com/988136757.html |
Na Piroman.mp3 mi bolje zvuci bubanj nego na ovom harmonika2.mp3
|
Stavio sam mu Band1 type - shelving low na EQ zato i zvuci medenije onaj prvi snimak...Ebga..nikad kraja cackanju :)
|
Bravo Dino majstore;)
Ipak sam stekao dojam da je Pa... aranzer bez granica i da je granica samo u glavi korisnika,naravno nesmijem zanemariti ni ukuse vlasnika ovog aranzera,ali ovo mi je do sad najzdravije sto sam cuo.(ovo je moj ukus). Hvala Dino jos jednom na trudu;) |
Poslusaj ovaj demo--ovdje ti je ritam pa1x pro elite i fantom x6
odgv. kako ti se cini http://www.speedyshare.com/117741625.html |
Nema na cemu kljucko ...tu smo da pomognemo jedan drugom ali cu ti priznati da moj sint uopste nije sredjen barem ne po mom ukusu, znam da moze bolje. Imat ces pune ruke posla ali polako....bices zadovoljan na kraju. Pozdrav!
|
Dobar zvuk ritma vingula !!!! A Fantom ima opasno sirok zvuk...ljepota :)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 19:59 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org