![]() |
Program konverter za NKX
Koji program transformise NKX u recimo giga format ,imam stradivari violine u tom formatu i nemogu da nadjem adekvatan program koj ce ovo da otvori i da ih prebaci u drugi format.
hvala unapred |
Garritan Stradivari je zasticen Library i ne postoji program koji ce moci da ga konvartuje u bilo koji format. Nacin postoji (koji ti sigurno necu napisati jer sam apsolutni protivnik piraterije) ali ne i program za direktno konvertovanje. Nesto drugo, taman i da uspijes da uz pomoc magije ili ogromnog znanja, konvertujes Stradivari, to vise nece biti to jer samo u Kontaktu je taj Stradivari takav kakav jeste. Ni u jednom drugom sampleru on nece biti ni deseti dio toga sto je u Kontaktu. Za to ima mnogo razloga a jedan od vaznijih su Kontakt Scripte koje su upotrebljene za Stradivari. Moj savjet je, da ili upotrijebis Kontakt za Stradivari ili da ga u protivnom zaboravis.
|
Ok
Sve kapiram ali imam neku stariju verziju kontakta 2 mislim, ali nece nikako da otvori taj
nkx, idem na taj fail pa na import ali nece nikako.pravo dati kazem nisam do sada radio sa kontaktom ali cu pokusati .Veliki pozdrav |
Skokni do Hamburga,pozdravi mog druga tranzita i nek ti on sredi to,za njega je to decija pesmica da ti odradi.Samo pazi ga se,vidis da mu pise"pazi ujeda":lol:
|
He he he
U bre pa mismo skoro komsije sa tranzitom,nego Neso verujmi kad mi neide nesto i ja ujedam,valjda cu uspeti da unesem ovaj format
u kontakt 2. |
A sto ne skines jednostavno Kontakt5? Neke stvari radjene za njega ne rade ni na Kontakt4.
|
Ne muci se bez potrebe, posto znam da taj Stradivari koji imas nije originalni, neces ga moci ni sa jednom verzijom Kontakta natjerati da radi kako treba. Ponekim verzijama ces ga cak i otvoriti ama nista od toga jer niti ces moci dobiti sound kako treba (ako ga uopste dobijes), niti ce Keyswitches da rade. Dzaba muka, dizi ruke od toga, vjeruj mi. Na kraju, cijena za taj Stradivari i nije toliko velika da bi se radi toga toliko nervirao. Najnovija ponuda Garritana je 150 eura (Download verzija), a za taj novac dobijas ne samo Stradivari vec jos bulumentu instrumenata najviseg kvaliteta. Library se prodaje pod nazivom "Garritan Personal Orchestra 4".
|
Koliko se razumem u te "instrumente" za kontakt, kada ih otvoris i "sviras" zvuk izlazi na zvucnike, naravno. E sad Nele uzmes lepo onaj program sto snima sve sto prodje kroz zvucnu karticu (znas gde, i kako :)) i lepo snimis to sto odsviras, posle sve to lepo sredis, i eto semplova. Naravno nisu kvlaitet kao iz "instrumenta" ali posluzice ;)
|
Hvala
Hvala na odgovorima, pa tranzit ako je to stvarno tih 150e onda je stvarno ok cena,mada medjutim voleo bih da cujem kako izlazi za nasu muziku taj stradivari jer sve do sada sto sam cuo bilo je klasika,moracu malo dase pozabavim sa kontaktom vidim da mnogo lepo radi al ima neki demo onako sto bih rekao na nasem jeziku mozda ?
Dell moracu da skinem kontak 5 upravusi. Marko brate desi legendo, ma decu dase petljam sa time znas kolko posla ima da usnimavas u saund kartu ai gubi se kvalitet , stradivari je najaca vilina i zeleo sam da cujem kako zvuci u mojim rukama. Jos jednom hvala svima na odgovorima. |
Pogledacu da nadjem vremena da snimim nesto "Stradivarijem" pa ces cuti da li ti odgovara ili ne.
@marco Nece to ici Marko sa Stradivarijem jer on je to sto jeste iskljucivo sa svim tim Scriptama, Ambient efektima, Velocity Switch i Key Switch zonama Kontakta, inace bez toga moze samplovati bilo koju violinu iz Kontakta, ne mora da bude Stradivari. Taj Stradivari je efektivan samo zato jer je obradjen na poseban i vrlo kompleksan nacin u Kontaktu. Bez toga je to violina kao i bilo koja druga. |
Da ne otvaram novu temu,sa cime moze da se konvertuje .ksc format u format za Kontakt?Nisam nesto radio sa Kontaktom ali ne moze da ucita .ksc fajlove.U awave studio nema ta ekstenzija za kontakt .nki.Mogu li u Kontaktu da se prave multisemplovi od wav fajlova i kako?
|
KSC ti je Korg format i to je samo jedan zvuk koji imas .Njega mozes da ubacis u Awave sa desne strane prozora tako da ga povuces sa misem.Njemu moras onda da odredis na kojem mestu ce da svira ako je potrebno uradis loop i sejvas ga pod neki instrument.Kad hoces da ga sejvas tu onda odaberes u koji format.Najlakse ti je ako imas od Korga cjeli instrument znaci i KSC i KSF i KMP onda u Awave ucitas samo KMP a program ubaci sve ostalo sto je potrebno i odredjeno imas onda i key zone i sve .
|
taj KSC je cini mi se skripta koja poziva sve semplove u setu, ono sto tebi treba je KMP, lepo skini najnoviji kontakt 5.0.3 i nemas frke. Ja sam to probao sa setom za M3 , i nije imao problema sa semplovima. Takodje sam probao da exportujem semplove iz Pa3x u kmp, e sa njima pravi problem, tj. ne poredja semplove kako bi trebao.
|
Kod konverzije u bilo koji format su bitni: Ksf (raw samples = samplovi), Kmp (Multisamples) i PCG (sound program).
|
Znam to drugari,nego kako neki korgov multisempl da konvertujem u format za Kontakt 5,da mogu da ga koristim u tom programu?U AwaveStudio nema ektenzija .nki i .nkx da bih mogao da ga konvertujem.Izvinjavam se,mislio sam na .KMP, .KSC je nesto drugo.
|
Pogram sa kojim možeš da konvetuješ se zove Extreme Sample Converter, ja imam verziju 3.5.9.
|
ESC nema u sebi Korg format jedino da sa Awave pebacis u neki drugi pa onda sa ESC u nki.Sumnjam da ces na kraju biti zadovoljan sa onim sto dobijes .
|
ides u awavestudio, importujes kmp ili ksc sve semplove u jednom kliku, snimis ih kao sf2 ili gig,, podignes extreme sample converter ili cdxtract i taj sf2 ili gig pretvoris u kontakt. a mislim da chiken sistem translator jedini sve ima formate. to su ta tri glavna. sve moze. poz
|
Aman Kontakt cita Kmp format.
Sent from my LT18i using Tapatalk |
Badava ti to pises... ovo mu dodje kao kad razgovaraju lijeva patika i desno plucno krilo... niko, nikog ne slusa, svi pametuju a rjesenje jednostavno, da jednostavnije ne moze biti.
|
Ma kao da putuju za Skoplje preko Sofije.
Sent from my LT18i using Tapatalk |
He he he
Citat:
Pa tranzit sta znas mozda se i dogovore patika i plucno krilo hahaha dese seti majketi ove kombinacije pozdrav |
ccc!! ne znam pod prvo dal bas svaki kontakt cita KMP, dodavani su formati kako je koji izlazio..
pod drugo, neko voli da ima jedan folder i "500" semplova izkonvertiranih u tom folderu,, a zamisli ti sad posao uvlacit jedan po jedan KMP u kontakt pa SAVE AS pa trazi folder,, (ipak on mora i tu vrsiti konverziju pa gde ce ostavit semplove i ocel bit tu sledeci put kad podignes disk format) , dok ovako ubacis 500 KMP u Awave studio , sve ih cekiras i snimis pod jedan SF2 il GIG, odes podignes ESC i taj jedan kazes konvert u MOJ kontakt folder NKI!! i svi su tu u NKI formatu!,, itd it,, vi sam nest pametujete.. sve ja znam da moze za sek, al ima bolji mogucnosti. za veci posao. |
Trenutno vrijeme na Forumu 07:52 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org