YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Ljudovi zanima me Roland E-50 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=2414)

GALA 19.09.2007 16:49

Ljudovi zanima me Roland E-50

Nisam ga imao priliku vidjeti uzivo ja imam VA7, pa me zanima dal se isplati prodati VA7 pa kupiti E-50 ili nema potrebe.
Dali ima Touch screan kao Va7.
Klavijatura mi je preljepa barem na slici a i cijena je tu negdje kao VA7 ako se nevaram vidio sam u nekim cjenicima.Vokalist znam da nema nije mi ni potreban nema ni VA7 nisam neki pjevac.. Hvala puno! POZDRAV!!!!!

RadeKOKI 20.09.2007 04:16

e sad ja se razmisljam da uzmem jednu sebi ona ti je sad trenutno za te pare koliko kosta BEST BY imas touch screen, imas slot PCMCIA takozvani za Compact Flash memorijske kartice, cita ti sve roland stilove, ovde imas detaljne specifikacije http://www.roland.com/products/en/E-50/specs.html pa pravo da ti kazem mnogo koji su je kupili hvale je bar za sad kad je i LOUIS kupio sebi jednu takvu sta dalje :) www.roland.co.yu e sad dal je pametno da prodajes VA7 to nemogu i necu da te savetujem znas sam kako ti radi posao probaj prvo E50 pa odluci sam sta dalje, slusao sam neke demo snimke od korisnika sa raznih foruma moze jako lepo da se upakuje spravica, ima super semplove hamonika...u ostalom nadji negde i probaj il potrazi demo snimke :) pozzz

GALA 20.09.2007 21:14

Hvala ti Buraz od srca na informaciji. Budi mi pozdravljen

GALA 21.09.2007 00:15

Ljudovi ako jos neko sta zna i ima nekakva iskustva s Rolandom E-50 slobodno nek napise bio bih jako zahvalan jer sam u dilemi da prodam VA7 pa da kupim E-50 al ne znam koliko je to pametno i koliki je to pomak? Ljubitelj sam Rolanda VA7, al brate izludi me ZIP disketa kad bi mogao neki HARD u njeg.Rijesio bi se glavobolje. I kolika je cijena E-50 od-do.PUNO HVALA. JESAM DOSADAN AL NE MOGU SI POMOC

RadeKOKI 21.09.2007 02:51

opet ja :) pazi zip je bio za to vreme.....jbg sad je nista i kako stari aranzer normalno da ce doci vreme zamene kad tad al kod ovih novih aranzera ti je bolja solucija smart medija kartice ili usb stick, po meni mnogo sigurnija i dugotrajnija varijanta pa cak i od hdd-a. Jbg sad kako kome. Ovde u srbiji nov kosta oko 1050e.

GALA 21.09.2007 03:48

Buraz pa to stvarno nije puno para. Ovdije kod mene VA7 ide 1100 eura.
Prodam VA7 i kupim E-50 .Još samo da prodam VA7... al kome?
Drug dobio sam iformaciju koja me je jako obradovala od Jednog momka Miki22 i mislim da mi je rijesio problem stoljeca ovim putem mu se jako zahvaljujem. Javio mi je da u VA7 moze hard disk. I ti Buraz si mi pomogao RadeKoki i tebi se jako zahvaljujem

RadeKOKI 24.09.2007 03:07

kasnim malo al aj da moze u va,g100,em2000 samo se izbaci zip al neznam tacnu proceduru radili su mnogi i cepa kao luda :) cita kao da je snimljen u samoj klavijaturi :)

pozzz

GALA 24.09.2007 14:38

Vjerujem buraz al malo me strah neznam pravog majstora ipak je to igra sa strujom. Imam hard disk sve je spremno. Kad bi to uspio nebi ga mijenjo jos dugo jer sve imam na njemu s AKAI-ja vucem semplovan JUVE bubanj sto je danas moderno tak da nema veze sto VA7 nije sampler a zbog toga se jako puno ljudi odlucuje na neke druge sempler aranzere.Buraz stavio sam snimak u Demo mp3. svojih klavijatura pod nazivom Va7,Akai,Le pa mozes poslusati

srle69 26.10.2007 14:09

Ne menjaj VA7 za E 50.Ja imam VA7 i dobro radi.Sta ti je problem sa zipom,ne verujem da imas toliki repertoar koji ne moze da stane na 1 zip.Ja imam 12 zipeta i cuvam stilove (naravno i u PC-u) kada mi zatrebaju da ih odmah preslusam i ubacim u VA posto komponujem muziku za pozoriste.Imam i rezervne zip uredjaje za ne daj Boze ako crkne.VA koristi IDE uredjaje koji su mnogo jeftiniji za razliku od G-1000 i EM-2000 koji koriste SCSI (skazi).Meni su rekli da NE ubacujem HD u VA jer vuce vise struje od zipa i moze napajanje da strada.Zato sam nabavio toliko zipeta i uredjaja i sada sam miran bar 5 godina.
I postuj uvek jedno pravilo:
Uvek kupuj klavijature iz serije sa najvecim brojem,znaci ako je VA onda VA7,ako je G onda je G-1000,ako je E onda je E-80,ako je PA onda je PA-80 i onda nema greske.
Cuvaj ti taj VA7,to je ipak ozbiljna masina,samo je treba dobro upoznati i namestiti po svojoj zelji.Mnogo ima kriticara koji ne upoznaju sve mogucnosti a vec im nesto ne valja pa bi odmah menjali,a najgore je to sto i kupe od drugih neku nahvaljenu klavijaturu pa im opet ne valja.Onda se pitaju kako to dobro zvuci kod drugoga a kod mene nece,pa umesto da sednu i prostudiraju i naprave ono sto zele,oni traze setove od drugih i posle pitaju osnovne stvari za ubacivanje,ne znaju cak ni da ih ubace.I naravno,posle ni ta klavijatura ne valja,pa kupi drugu i tako u beskonacnost...
Pogledaj samo po forumu,pun je forum takvih.
A da svaka klavijatura nije savrsena i da ima svojih prednosti i mana to je tacno i to proizvodjaci namerno rade da bi prodavali naredni model kao sa vise funkcija.
A i ukusi za zvuk su razliciti,tako da o tome ne treba raspravljati koja je bolja.Vazno je da klavijatura ima mogucnosti da se prilagodi ukusu svakog onoga ko je svira.Ako si je spakovao kako si zeleo i to zvuci za tebe OK,to je odlicno.I ja sam cesto dolazio u situaciju kada slusam nekog na nekoj drugoj klavijaturi da to zvuci mnogo bolje nego na mojoj,ali sam shvatio da je to zato sto se zasitis svog zvuka.U to sam se uverio kada su mi prilazili drugi muzicari kada sam ja svirao i govorili mi isto kao i ja drugima.To je tako kada sviras svaki dan,ali kada napravis pauzu od recimo mesec dana i sednes za svoju klavijaturu,iznenadis se kako si je dobro napakovao...

GALA 26.10.2007 15:36

Meni Zip nije mal da mi ne stane sve na njeg nego je problem sto mi ZIP diskete oce lako rikniti a kod mene nema ZIP disketa a ni ZIP uredjaja za kupiti to je taj problem, a sto se tice znanja o toj klavijaturi znam jako puno.

srle69 26.10.2007 15:42

Meni su riknuli par zipa ali sam nasao na netu program za oporavak zipeta i sad rade normalno,bio je "life status" ispod 40% a sada je 99%.

GALA 26.10.2007 15:58

Gdje se taj program tocno moze naci

srle69 26.10.2007 19:33

googlaj malo,program je "iomegaware",mislim da ga ima na iomega.com

probaj ovaj link,mislim da je najnovija verzija 4.0.2,ja imam nesto stariju ali radi pod Win XP

https://iomega-na-en.custhelp.com/cg...Z2U9MQ**&p_li=

moras se registrovati da bi skinuo program ali moras imati i ZIP drive u kompjuteru da bi mogao popravljati zipete.Posle popravke zipeta formatiras ih u VA7 i nasnimavas sta hoces.Moras ih formatirati u VA7 zato sto VA koristi 12-to bitni zapis a kompjuter ih radi na 16 bita.

pozdrav,
Srle

bobijanac 27.10.2007 20:04

cao buraz

ja sam iz Valjeva,ovako imas u halo oglasima na prodaju Roland e-50 800 eura.Ja imam neke demo snimke ono klavijatura ne radi lose,sada ne znam najbolje bi ti bilo da je vidis uzivo , isprobas i to je to.
Uvek treba kupovati nove klavijature!!

RadeKOKI 29.10.2007 22:30

ha opet ja :) probao sam taj E50 ovako :) aranzer kao aranzer novija sminka sve isto samo na moderniji nacin upakovano, E50 za tu lovu pravda sebe definitivno a kad bi birao izmedju nje i pa 50 pre bi uzeo nov e50 ipak Roland ima opasne aranzere, jedino me je malo razocarala dirka nekako mi deluje jeftino al za te pare odlicna za razliku od hm..ovaj da ne imenujem sad modele.....a moram !!! aaaa PA50 :) STO SE TICE SAME KLAVIJATURE semplovi su odradjeni super mada sam probao klaijaturu fabricki podesenu *preset* nije imala bas nista za nase trziste i tako fabricki malo zvuci tupavo e onda me neki djavo terao da je cackam malo dublje i mogu reci da ima more i more kombinacija za stelovanje i netreba puno vremena da joj se udje u sistem rada mislim za one koji poznaju Rolande moze da se mnoooogo lepo podesi cak kazem ko je bolje upozna moze ludilo da izvuce iz nje al opet glavna zamerka solo farbe tu mora neki korg nema sta ima ona fine harmonike, sax, duvace, gudace....sve moze da se spakuje lepo al ipak ja Roland drzim kao MOCAN ARANZER.

ps. ovo je moje licno misljenje i utisak
generalni utisak od 1-10 bi bio 8
MANE:
1. solidna izrada
2. srednja klasa dirki
3. klimavi silikonski dugmici
i i i ? i ?
nema vise :)
mada opet kazem ZA TE PARE SEBE PRAVDA.

PS. Jos jednom da napomenem ovoje MOJE LICNO MISLJENJE!

pozzzzz

GALA 29.10.2007 22:50

Care ubi me adapter za napon,to me nekako odbija od tog sinta
MRZIMMMM ADAPTEREEEE !!!!!!!!!

Morison 01.11.2007 11:23

Samo da upozorim i prenesem iskustva sa jednog drugog foruma za taj oglas iz Halo Oglasa i E50 za 800 evra:
"Postovane kolege ovaj post pisen na iz nekog licnog razloga nego to sto ima dosta muzicara koji se bave prevarom kad su instrumenti u pitanju, iso sam da vidim jedan aranzer i doticni "kolega muzicar" iz SMEDEREVA je opisao instrument da je u savrsenom stanju, ocuvan i pod garancijom medjutim kad sam otisao na licu mesta sam zatekao CUDO !!! nista od onog sto je ispricano, klavijatura je bila u ocajnom stanju kao da je kamion presao preko nje odvaljena od zivota a radi se o Roland E50 aranzeru a tekst oglasa glasi:

"ARANŽER Roland E50, nov 850 EUR i digital rikorder Roland BR600, adapter, nov, 350 EUR. 026/228-230 "

Lik je u Smederevu i psihicki nije normalna osoba a zamislite ludaka kasnije me zove posto sam mu odma rekao da necu uzeti klavijaturu da je njemu dodjem 50e kao sto necu da uzmem. Pa mislim da vam je sve jasno o kom se radi, azato obratite paznju !!

Ovde mozete pisati slobodno svoja iskustva u vezi takvih ludaka samo zbog ostalih kolega da nebi naseli na iste price. "
Citirao sam kompletno izvor.
Inace vidm da mu oglas ide mesecima!

Dalje,adapter,ako zezne,kosta oko 25-30 evra a koliko kosta da promenis trafo ako vrisne u samoj klavijaturi?
Izuzetna sprava koja,po mom iskustvu tek daje svoju pravu sliku sa malo boljom miksetom.
Na powermate mi je zvucao prosecno ali od kad imam Behringer DDX3216 digitalni mikser,namesto sam da se smrznes kako ritam sekcija zvuci realno!
Memorijska kartica ti pruza siguran nacin da sacuvas podatke. Koliko sam upoznat, uzmi klavijaturu preko MUSICAP firme i dobijes adapter za smart medija kartice gratis.
Ja je imam pa pitaj sta te konkretno interesuje.
Licno sam prezadovoljan,dugo sam lutao i najzad sam se skrasio sa ovim aranzerom.
Pozdrav!

nele1 01.11.2007 11:48

hehehehe

kolega Morison de naleti bas na takve face boze sacuvaj

ali lepo da si reko dase ljudi nebi zajebali

pozdrav

Morison 01.11.2007 11:59

Nisam ja naleteo,vec sam preneo iskustva sa jednog drugog foruma.
Jos jedan kolega je bio da vidi ovaj aranzer kod tog lika i komentar mu je bio:
"Odakle li mu samo tako stari E50,kad je on skoro izasao?"
Preneo sam ovo da imate u vidu i ne pravite sebi trosak putovanja do ovog lika.
Pozdrav!

nele1 01.11.2007 12:06

ok

ok
ja onako brzo proleteo ali sve jedno odlicno je da se ovde celokupno navedu takve stvari

da neko nebi najebo i da kupi takav aranzer

jer pogotovo dole (mislim na celokupno bivsu jugu) neko odvoji lovu i skuplja mozda duze vreme da bi kupio nesto sto je ok

a jeftinije i onda tako najebe
pozdrav

nemacsd 20.12.2007 02:46

Pozdrav svima !! Interesuje me da li VA 7 ima ucitavanja ritmova , koliko moze ritmova klavijatura da prihvati i kakva je za soliranje i da li mogu dobre boje da se ubace . ????????

srle69 24.12.2007 08:28

VA7 moze da ucita sa softverom 2.01 556 ritma jer moze toliko user programa da ima putem MUSIC ASSistant-a. Ima 3649 fabrickih boja koje mogu da se delimicno podese po tvom ukusu preko efekata i da se kombinuju.U istom trenutku mozes na klavijaturi imati 4 boje.Zavisi koju muziku sviras ali boje su po meni jako dobre.Jedino sto ovde neki sviraju neku juznjacku muziku pa im treba neki semplovi sto kod VA neces moci da ubacis,ali zato postoje modeli "AL KAIDA" pa onda sviraj.Postoje i boje na netu(kombinacije boja) koje su ljudi pravili i mozes naci dosta zanimljivih boja.Ja ih imam oko 200 i koristim ih.One su u .UVA formatu.

GALA 24.12.2007 17:04

Za solo nije bas neka sprava,moze posluzit al slaba je u tom pogledu. A sto se tice ritmova njih ne ucitavas nego pozivas ih direkt s floppy ili ZIP diskete a to jako brzo loadira,sto se tice mjesta za ritmove imas milion da stavis na ZIP disketu. Na obican Floppy stane ti oko 80 ritmova to ti je 1 MB zamisli koliko onda stane na ZIP koji ima 100MB. Za aranzer je dobra al solo tanka. Pozdrav

Veso 31.05.2009 16:17

Roland va 7 je po meni dobra klavijatura...imao sam priliku i da sviram g 1000,g-800 i jos dosta rolanda ali mi je va 7 zapao za uvo i oko.......

Pricalo se o hard disku..msm da netreba da je 100mb dovoljno,a ako vec hoces HD...treba ti napajanje jer va 7 napajanje samo nemoze podrzati hard disk tako da ti treba dodatno napajanje....

A aranzer roland je najbolji to je sigurno!!!!!!!!
Dobar je i korg ali ko zna da ga sredi!!!!!!!

Pozdrav!!!!!!!!

Milan$ 31.05.2009 18:39

Poz svima....Covek pita u vezi E-50,ali kad ste vec poceli oko va 7 aj da kazem i ja koju...Razgovarao sam sa jednim dobrim elektronicarem,i kaze da hdd u va 7 ne moze,zato sto nije ostavljen kontroler da cita hdd,i klavijatura ga ne vidi,bar tako on kaze....A mene zanima drugo nesto da pitam...Kako resavate problem skracenog prelaza na va 7?ja imam va 5 i ta opcija mu je zavucena,dok ja dodjem do Half Bara,ode pesma,svirka i sve...Kako vi resavate ovaj problem,i znate li dal mozda va 76 ima izvucen taster za skraceni prelaz?..Izvinjavam se,znam da nije ovo tema,ali kad ste vec poceli,rekoh da pitam...Hvala i pozz

Vule 31.05.2009 19:22

Verovatno misliš na "HALF BAR"?

Ako me sećanje dobro služi,postoje ona dva dugmeta (pad 1 i 2) na kojima možeš odrediti funkciju (e sad da li ih VA5 ima ne znam),i tu staviš da jedno bude half Bar,a kod mene je obično drugo bilo FADE OUT...

Milan$ 01.06.2009 10:41

Da mislim na Half Bar...Cekaj znaci na VA-76 ima taster kome mozes dodeliti funkciju Half Bara?Ako je tako,covek resio si sve moje muke...Aj samo javi jel to tako...Hvala i pozzz

Alen P 01.06.2009 21:11

Ja sam imao i va7 i e-50. E-50 vrlo kratko. Vrlo loša izrada, loša tipka, loš touch screen, loše upravljačke tipke, sve guma ispod gume štampana ploča. Kad pritisneš jednu tipku, zaljuljaju se susjednih 5. Va7 je u svoje vrijeme bila top arranžer od 5 oktava. To govori svoje. Imao sam je dosta dugo, bio zadovoljan izradom, kvalitetom, odličnim arranžerom. Jedna odlična sprava.

Minicevac 02.06.2009 12:15

Ne bih da se neko naljuti Va 7 nije bila top ni kad je izasla jer se nije pokazala kao pravi naslednik legendarne G serije sto ce vam puno kolege reci...Na Rolandu va 7 jedino sto je bolja dirka uradjena inace sve ostalo ide u korist Rolandu E-50...Jeste da izgleda kao igracka kad se popale svi oni tasteri ali kad je povezes na ozvucenju,klavijatura ubija kako izlazi...Svakim danom je sve vise volim!!!

Alen P 02.06.2009 14:43

G serija je bila dobra ali Va ipak bolja. Recimo kao Tyros 1 i T2. Od soundova novije generacije, do drum seta kojeg g-serija nije imala. S tvojim argumentima se ne slažem jer je to isfurana priča. Ja sam svirao s dečkima koji su imali G-1000, a ja Va 7, to nema veze jedno s drugim. Možda se G1000 nije isplatilo mijenjati za Va7 e to je druga priča, priča ista kao i s T2-T3 ali to ne znači da T3 nije bolji. Ali sigurno je da se vlasnicima T2 bolje isplati čekati npr T4;).

Minicevac 02.06.2009 15:07

U svakom slucaju je bolje preci sa starije na noviju nego obratno...Mislim da je i to sustina ove teme...
Dodato:
Roland E-50 nije toliko loseg kvaliteta izrade kao sto si ti rekao,cak je i kvalitetniji od pojedinih klavijatura kao sto su pa 50,500...a one se danas u velikom broju koriste.Bas mi se svidjaju sto su tasteri silikonski,mozes slobodno jace da ih udaras nece im nista faliti i kuciste je od malo cvrsce plastike...Ako nekom treba aranzer koji puno daje a ne kosta puno onda je E-50 idealno resenje!!!

mimiki 04.06.2009 02:07

meni se isto svidja sto su mu dugmici silikonski mislim da je to prednost

ikatal45 23.09.2009 11:42

Pozdrav imam klavijaturu roland E-50
klavijatura je stvarno ok ima sve živo.Zanima me gdje mogu naći na internetu ritmove za tu klavijaturu rumbe,valcere itd Hvala!

milnik 23.09.2009 12:26

Ne menjaj VA7 za E50 ni slucajno, ja sam ga imao i namestio ga perfektno da radi na njegovim zvucnicima ali na razglasu jedna velika NULA. Jeste lepo softverski napakovan, boje, ritmovi, lepa sinteza i moze da se stosta napravi, ali je toliko ubijen na izlazu da je to strasno. Inace ROM je vrlo slican kao na VA7, uz vrlo male razlike (par ritmova i boja) a ovaj na izlazu radi neuporedivo bolje. Plus, moze na VA7 hard ili scasii-disk tako da nemas nikakvu potrebu da ga menjas. Pozzz

Minicevac 23.09.2009 12:30

Kolega pogledaj ovde u download centru...a mozes i da mi posaljes svoju email adresu pa cu ja da ti posaljem ritmove za e50 koje sam izvukao iz klavijature pre nego sto sam je prodao!

siemensserbia87 24.09.2009 01:49

Kolika je trenutna cena za E 50 ???

mimiki 24.09.2009 02:03

ko se slabo snalazi s pakovanjem klavijature i ko koristi uglavnom gotove ritmove koje skine s neta ili sta vec...ne preporucujem mu E50
a ljudi sto su zagrejali stolicu i sto su napravili nesto stvarno korisno za ovu klavijaturu nece da daju to za dzabe....
Dodato:
bio sam u Mitrosu pre neki dan cena mu je tamo 104 000 din.

Sejox 24.09.2009 02:20

U BiH je cijena Rolanda E50 koliko vidim oko 1.150,00 Eura-nova.

mimiki 24.09.2009 02:22

i 104 000din ti je otprilike 1150eura

Sejox 24.09.2009 02:41

U pravu si....ako ne grijesim 1 Euro je oko 93,5 dinara....trenutno.

Trenutno vrijeme na Forumu 21:26

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org