YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   roland g70 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=24184)

sasa_jelenkovic 23.11.2012 21:01

roland g70

Pozdrav svim kolegama.zanima me roland g70 pa bi zamolio kolege koje ga koriste ili ako neko zna, ako mogu da mi napisu dal klava ima neke greske,bagove,da li se i sta kvari....
Postovano sa mobilnog uređaja

ЂолеПФК 23.11.2012 21:39

Sad je na happy televiziji žena iz ,,Trio passage'' benda ,,svirala'' na njemu, da li odatle potiče inspiracija za ovakvom temom? :D
Koliko znam on nema sempler a košta kao PA1X, tako da je moje mišljenje da je bolje da uzmeš PA1X.

P.S. Ima puno tema o ovoj klavijaturi.

maricm 23.11.2012 21:39

ja ga imam vec neko vrijeme.sve je ok nista se ne kvari.nemam rijeci

sasa_jelenkovic 23.11.2012 22:23

nisam gledao emisiju nije inspiracija odatle :) imam g1000 vec 4-5 god i sad hocu da uzmem g70. Ne bih korga uzimao ne volim njegov zvuk. Ako neko ima da proda ili ako ima br nekih preprodavaca zamolio bih da mi posalje por u inbox

AcaG600 23.11.2012 22:28

@DjolePFK Nije sve u sempleru....Ako gledas aranzer sekciju, nemoze tu nista da trazi Pa1x za Rolandom, jer je mnogo "masniji" zvuk izbacuje Roland, kvalitet izrade i sve ostalo na Rolandu....E sad, sto se tice boja, tu jeste problem, i tu bi dobrodosao sempl, ali posto vidim da kolega gore ima i Tritona TR, uz G70 bi to bila ubitacna kombinacija....Po meni, a i mnogima drugih ljudi, aranzer Roland i solo Korg je ubedljivo najbolja kombinacija....Pa1x-u bi dao prednost samo na semplove, pa sto moze da se ubace dobre boje, i operativnost rada (lakoca, brzina,....) sto je uostalom i karakteristicno za Korga....Uostalom, evo i jedan snimak kako G70 zvuci:

Prezentacija ritmova ROLAND G70
You need to upgrade your Flash Player
Poslusajte samo taj Rolandov drum....Odlicna je to klavijatura....Pozdrav :)

sasa_jelenkovic 23.11.2012 22:32

Ovo zvuci ludilo,ja sam preslusao ovaj snimak i ranije,ovo je sa SRX prosirenjem

AcaG600 23.11.2012 22:37

Da da....To je sa SRX01 prosirenjem....Ako te interesuje kupovina, pogledaj na sajtu Kupujem Prodajem....Rado bih ti postavio link, ali je zabranjeno, pa ces morati sam....Cena na Kupujem Prodajem za G70 za SRX01 prosirenjem ti je 1070e kako je covek stavio u oglasu, sto znaci da ce moci dole jos koji euro i ima jos jedan 1100e G70....Vidi pozovi, pa se raspitaj i vidi sta ce da ti kazu....Ovaj prvi je po meni extra, i dobijas i SRX01 prosirenje....Pozdrav :)

sasa_jelenkovic 23.11.2012 23:06

zvao sam oba,ovaj 1070e je prodat a ovaj drugi se ne javlja :( maler..-

maricm 23.11.2012 23:58

Imam ja da prodam g70 u extra stanju

Sent from my HTC One V using Tapatalk

nesaband 24.11.2012 00:31

Razmisli malo i o Rolandu BK 5,ja je imam i prezadovoljan sam a ima sve boje kao G70i plus odlicne harmonike, cita sve stylove i G i E serije i jos mnogo prednosti u odnosu na G70 a i nece ti trebati nosac za nju posto je teska samo 7.5Kg.Na kraju kraje BK5 je najnovija generacija tako da sam siguran da se neces prevariti a ostace ti koji euro za nesto drugo.

ЂолеПФК 24.11.2012 00:33

Aco, ja nisam nikakav ekspert, nego pošto planiram zdravlje Bože da menjam klavijaturu u Januaru pročitao sam mnogo tema u vezi klavijatura do 1200 evra pa tako i jednu u kojoj se upoređuju G70 i PA1X pa sam samo preneo utiske iskusnijih kolega. Slažem se sa konstatacijom da je roland keva što se tiče ritam sekcije.
Jesu dobri ovi ritmovi majku mu :D

maricm 24.11.2012 00:48

Nesa hajde stavi demo harmonika sa bk5 da cujem

nesaband 24.11.2012 00:57

stavicu ti danas u toku dana neki demo sa harmonikama i jos ponesto.BK 5 radi ko grom,moze da zvuci kao G-800 kao G 1000 kao G 70 ali moze da zvuci i mnogo bolje kad se sve sredi kako treba.Imas u mojim demo snimcima kako zvuci pesma ovamo cigani,onaj zadnji demo gde peva nas kolega @Zeljko,ali snimicu ti ponovo sutra da cujes kako zvuce sve harmonike.

maricm 24.11.2012 00:59

ok snimit cu i ja i par ritmova i harmonike,pa cemo da uporedimo.
pozdrav

AcaG600 24.11.2012 10:56

2 Privitaka
BK-5 po meni odma ispada iz konkurencije....G70 je mnoooogo puta bolja i kompleksnija klavijatura....Jeste BK-5 novije generacije i sve to, ali ipak, nije isto novi Punto (BK-5) i Mercedes E220 iz 2000 i neke godine (G70)....I sama cena govori to: BK-5 nov oko 850-900e, a G70 polovan oko 1000-1200e.....Posto kolega ima vec TR-a gore, neverujem da ce mu biti problem oko harmonika i slicno....Neke prednosti G70 u odnosu na BK-5: bolji izgled i sam kvalitet izrade, ceo Touch Screen ekran u boji (kao kod Pa800 naprimer) u odnosu na veoma mali ekran kod BK-5, SRX01 prosirenja za bubanj koje BK-5 nema, slajdere ispod ekrana za odredjene elemente koje BK-5 opet nema i tako to.....Mogao bi do ujutru da teram....Nije fora da grdim sad ovde BK-5, jer je najnovija generacija klavijature, najnoviji Rolandov sistem i ima i on svojih prednosti, ali ima i svojih mana....Uostalom, BK-5 nije napravljena klavijatura da bi parirala Rolandima G70/E80, jer su mnogo bolje klavijature, vec je napravljena da parira Korgovim Pa50 i Pa500.....Evo i oficijalnih sajtova za obe klavijature:
Roland G70 -> http://www.roland.com/products/en/G-70/
Roland BK-5 -> http://www.roland.com/products/en/BK-5/

I sto se tice izgleda:

ovaj izgled: (Roland G70) Fajl 5812
naspram ovog izgleda: (BK-5) Fajl 5813
Pozdrav :)

nesaband 24.11.2012 12:29

G 70 Weight 20.5 kg

BK 5 Weight 7.5 kg

BK 5 funkcionalnost odlicna kao i na G70 samo je drugi sistem rada,ima manje tastera ali je i srazmerno manja od G70.
Ne znaci da je cena presudna stvar.

G70 je jako ozbiljan aranzer ali po zvuku nema razlike izmedju ova dva modela bez obzira sto je BK5 manji i izgleda neznije.Tasteri su besprekorno dobri a ipak su ti koji prodaju polovan G70 imaju neki razlog prodaje.
Novo je novo a kolega neka sam odluci sta ce da kupi.

Milan$ 24.11.2012 12:52

a srx prosirenja? to kad stavi,moze i moj pa2 da mu pljune pod prozor...a ipak je Neso dosta stvari na strani g70,kolega Aca je naveo samo neke..reci mi Neso ima li na bk5 eq za svaki element drum trake? ima li izdvojen compresor? to su neke stvari koje dosta znace..samo koliko vrede slideri ispod ekrana...takodje ima i solidan vokalist,dirke jako kvalitetne,mozda malo tvrdje...

AcaG600 24.11.2012 13:25

2 Privitaka
Bilo bi lepo da neko ko ima G70 postavi neki snimak, pa da se vidi ta razlika izmedju G70 i BK-5....Nije fora ni sve u novom, jer tako i ja kad sam uzimao moj G600....Nudili mi neku Yamahu PSR-E323 one najjeftinije sto je malo bolje od prethodnog Casia kog sam imao, a za iste pare sam uzeo G600, pa sad vidi da li je bolje nova Yamaha PSR-E323 ili G600 koji sam uzeo....Isto tako i ovde....Nije uvek poenta da je nesto novo i da znaci da je dobro, kao sto sam bio rekao Punto ili Mercedes....Po tebi, ti bi uzeo pre novi Punto nego Mercedes iz 2000 i neke godine koji su puni opreme, pa ti vidi sad da li je uvek bolje novo, ili polovno....Takodje razlika u tezini nije uvek presudna....I ne slazem se da je funkcionalnost na BK-5 tako dobra kao na G70, jer BK-5 em nema veliki i pregledan ekran, em nema Touch Screen ekran koji po meni mnooooogo olaksava rad, nema ekvilajzere (slajdere) ispod ekrana, sto automatski znaci da za sve sto treba da pojacas/smanjis moras da ulazis u neke podmenije na tako nepreglednom ekranu na BK-5, sto uopste nije dobro za Live svirku, dok na G70, resis u 1 sekundi to sto hoces....Svi svetleci tasteri sto dodatno pomaze u mraku, koje BK-5 opet nema....Mogao bi do ujutru ovako, ali mi nije poenta da grdim BK-5 i hvalim G70, jer nemam nikakvu korist od toga....Ajde da su 2 razlicite marke, pa hvalim onu koju ja imam, ali nije ni to, nego nesto sasvim drugo....Uzgred, gde su BK-5 toliko ulaza/izlaza koliko ih ima G70?Evo malo zadnja strana klavijature da se vidi razlika....

Roland G70 - Fajl 5814
Roland BK-5 - Fajl 5815

Ako treba jos karakteristika, jos cu da pisem....Nije problem....Ako neko ne moze od G70 da vidi sve ulaze, neka pritisne i drzi CTRL i sa tockicem na misu neka okrece na gore i tako ce uvecati sliku, pa pogledajte onda ulaze/izlaze....Nije to za poredjenje....G70 i E80 su trenutno najbolji Rolandovi aranzeri i nemoze tu da se poredi sa bilo cim slabijim, jer je suvisno....Sa SRX prosirenjem koje imaju ove 2 klavijature, vaze za jedne od najboljih aranzera trenutno.....Tako da nema zezanja....Pozdrav :)

nesaband 24.11.2012 13:29

BK5 ima odvojen ekvilajer za svaki element bubnja,ima dva efekta za aranzer po zelji je A i B plus ekvilajzer.

Nemojte pogresno da me shvatite G70 je odlican aranzer i ne protivim se ja tome sto je napisao @AcaG600.Prosirenje na G70 je jako dobra stvar ali nije neophodna.BK5 ima odlicne drum setove i moze sve da se nasteluje mnoogo dobro.
Dodato:
U bre @Aco sto rasiri ovoliko sliku =))

AcaG600 24.11.2012 13:39

Izvinjavam se za sliku :)) Nasao sam neku mnogo veliku rezoluciju, a nece da je smanji nesto....Ma ubrzo ce da ode tema u 3. stranu, pa ce biti bolje onda....Nista, cekamo snimke od nekog ko ima G70, pa ce uporedimo sa BK-5 i to je to....Ako neko jos oce karakteristike, pisacu jos....Uzgred, sto @Neso nisi uzeo G70, nego BK-5 naprimer?Toliko boljih stvari na G70, a uzeo si BK-5?Nemoj sad da me shvatis pogresno, nego me cisto zanima razlog ili sta vec sto ti je prevagnulo na stranu BK-5....Jel' je to tezina, cena, pristupacnost, godina proizodnje,....?Cisto onako informativno....Neki tvoj razlog zasto si uzeo BK-5, a ne G70.....Pozdrav i sve najbolje.... :)

nikadvisekorg 24.11.2012 13:43

da ne ispadne da reklamiram prvi put vidim klip na yt ali nisam uspeo drugo da nađem sa tim proširenjem a da su naši ritmovi

Roland G70 SRX PAKET

p.s. ako je protivno pravilima obrišite klip

nesaband 24.11.2012 13:49

BR.1 Tezina
Br.2 nova generacija instrumenta.
Br.3 ima sve sto je neophodno za rad i cita sve od Rolandovih serija aranzera.
Br.4 cena
Br.5 lako se doradjuju stylovi i karaoke,neogranicen broj stylova po performansima video out, itd.

Najvaznija je tezina od samo 7.5kg.;)
doslo vreme kad vise ne zelim da nosim teske i skupe sifonjere na svirke.;)

AcaG600 24.11.2012 13:57

@nikadvisekorg Eto druze....Ti si nasao isto jedan dobar snimak....I ja sam stavio u prvoj strani takodje snimak sa SRX-01 prosirenjem, a koliko znam, YouTube je dozvoljen za "oglasavanje", tako da nije protiv pravila....Hvala u moje ime sto si stavio snimak da bi se videlo kako radi ta klavijatura.... :)
@nesa hvala na informacijama....Zanimalo me je sta ti je prevagnulo za BK-5....
Pozdrav svima :)

ps: usput, dodajem jos jedan snimak od G70 sa SRX-01 prosirenjem.

Roland G70 SRX01 Demo Ritma.wmv

nesaband 24.11.2012 14:09

Ko prati pazljivo snimak procitace da su solo deonice odsvirane na Fantomu a ne na G70.E samo je tu razlika izmedju G70 i BK 5 jer sve to moze optrilike tako da zvuci na BK 5 i bez Fantoma.
Saberite cenu Fantoma i polovnog G70 u odnosu na BK 5 i bice vam jasno sta sam zeleo da vam kazem kolege.
Mi smo se bas raspricali a postavljaca teme nema nigde =))
Dodato:
evo cisto radi demonstracije jedan snimak od malopre pa uporedite G70 i BK5

sve je odsvirano na jedan na Rolandu BK 5 i snimljeno na njemu.

http://soundcloud.com/nesaband/pustite-me-da-ga-vidim

admini neka izbrisu snimak kasnije ako nije po pravilima postavljen.

nikadvisekorg 24.11.2012 14:57

ma ja solo i nisam obraćao pažnju bitno mi je kako se čuje bubanj, uglavnom prvo slušam bubanj, bas i kontru, profesionalna deformacija.....

i koliko košta to proširenje za g70 i da li se lako nalazi?

AcaG600 24.11.2012 15:32

@nesa lepo se cuje harmonika na BK-5, ali opet nije isto kao sempl za Fantoma G6 niti ce kad da bude....Moze priblizno, ali ne isto.... :)
@nikadvisekorg obicno druze ovo prosirenje dobijes uz klavijaturu, jer svi "zahtevaju" sto bolji zvuk, a ako ga pak nema uz klavijaturu, cena je oko 200e lupam, jer sam bio video da je ta cena na jednom oglasu ili mozda i manje....Nemoj da me verujes....
Pozdrav :)

sasa_jelenkovic 24.11.2012 16:41

Ne bih uzimao BK-5 ipak mi je G70 puno ozbiljnija sprava,a plus ima i srx prosirenja,a za boje mi nije problem jer imam tritona. ako neko zna ko ima da proda G70 ako moze da mi javi u inbox. bas ga je tesko naci,zvao sam nekoliko preprodavaca i niko ga nema,cak su neki rekli da ni neznaju koja je to klava

Minicevac 24.11.2012 17:08

Ono sto je nikadviskorg postavio snimak sa g70 i ovo sto je Nesa snimio na bk5 dva sveta razlicita i naravno da je bolji g70 i nemoj da se zavaravate!

AcaG600 24.11.2012 17:45

@sasa_jelenkovic vidi druze zovi onog sto prodaje G70 na Kupujem Prodajem....Javice se sigurno, i posalji mu poruku na PP....Javice se sigurno.... :) Ja sam stalno na Kupujem Prodajem, pa ako naleti G70 neki, javicu ovde....Pozdrav :)

sasa_jelenkovic 24.11.2012 17:48

I ja pratim druze nom stop kupujem prodajem,ali sad ima samo taj jedan,ostavio sam mu poruku i na sajtu i nista,ako nesta cujes molim te da mi javis ili ovde ili u inbox
Dodato:
jel znas ima li mozda jos neki sajt tako za prodaju instrumenata

AcaG600 24.11.2012 18:07

Vazi....Javicu ti cim nesto saznam ako ima i gde ima....Zovi ga i podsecaj stalno....Javice se sigurno, jer mora da obnavlja oglas....Ako obnovi, a ne javi ti se, pozovi ga....Dosadjuj mu....Neznam nista drugo, a da je dobro, sem Kupujem Prodajem....Nasao sam G70 nov za 240.000din, ali nista vise....Ako nadjem nesto, javicu ti....Pozdrav :)

NeX007 24.11.2012 19:47

Cao druze .... evo citam postove i skontao sam da sam ja taj koji je kupio pre 2 dana taj g70 za 1070 eur ... :))) tacnije dao sam svoj pa500 i 400eur. Nije srx01 prosirenje kao sto je rekao acag600 nego SRG01. Srx je samo prosirenje za bubanj ,a na ovom srg ima i stilova i lupova i boja i 6 bubnjarskih setova. Bas ga sredjujem ovih dana i mnogo mocno zvuci ,tesko da mu moze prici pa1x ,naravno samo u aranzerskom delu. Prezadovoljan sam spravom ,samo mnogo je velika i teska. ovaj koji sam ja uzeo je veoma dobro ocuvan i nisam ga mnogo platio ,imao sam srece. zelim ti da nadjes uskoro g70 ,pozdrav :)

sasa_jelenkovic 24.11.2012 20:10

taj dan kad si ga kupio ja ga zvao to vece da mu kazem da dolazim po G70 kad on mi kaze da ga je upravo prodo. ;)

nikadvisekorg 24.11.2012 20:30

ne znam, ja da sad treba da biram između g70 i ovog drugog koji pominje Doktor Neša izabrao bi BK, prvenstveno zbog veličine i težine.

mladenkom 24.11.2012 21:07

Ja bih se odlucio za g70,nema veze sto je tezak,necu ga o vrat kaciti,zato postoje stalci,a nosenje od stana do auta,iz auta do tezge je sve skupa 5-10 minuta posla.Elem,ovaj prvi link u temi je g70 od kolege @Medino bend,koji je clan foruma i ima na njegovom youtube kanalu jos snimaka,tako da koga zanima kako zvuci g70,moze da poslusa.Moje licno amatersko misljenje je da g70 zvuci mnogo bolje od bk5,bar iz ovoga sto sam do sad cuo od obe klavijature,sto naravno ne znaci nista,nekom se vise svidja jedna nekom druga.Cudi me samo da ovde u usa jos ovek polovan drzi cenu od preko 2000$,s obzirom na cenu od 1100 eura u srbiji.

nikadvisekorg 24.11.2012 22:35

@mladenkom i po toj ceni se jedva prodaje, nema se para a ne da klavijatura ne vredi.

Mada i po nekim evropskim zemljama takođe ima sličnu cenu.

nemanja 1982 24.11.2012 23:24

G70 definitivno. Kakav bre BK5.Da ne valja ne bi polovan G70 imao vecu cenu od novog bk5.to je kao da poredite mercedesa '90 godiste i nekog citroena 2002 godiste,razlika izmedju njih 12 godina,a cena mercedesa veca. malo sam upao kao padobranac,ali to je tako momci :)

nikadvisekorg 24.11.2012 23:36

pa kad si me već dotakao limuzina pre bi uzeo novijeg citroena iako sam lično ljubitelj mercedesa, sve je to druže moj subjektivni osećaj šta je bolje, ne vredi o tome diskutovati nego da iznesemo činjenično stanje o oba modela.....

AcaG600 25.11.2012 00:03

@nemanja 1982 ee druze, i da uporedjujemo ovo sto si ti naveo (Citroen i Mercedes) i ja bi onda uzeo Citroena :)) jer, G70 nije nikako Mercedes iz '90, jer tada nije imalo maltene nista opreme, a Citroen ima maltene sve sto treba, a to nikako nije BK-5, tako da nemoj to poredjenje....Ja sam vec bio naveo Mercedesa iz 2000 i neke godine (naprimer E220CDI) i novi Punto 1.2 16V....To je vec realna slika.....A ovaj prvi deo recenice sto se tice cene je apsolutno tacno....Pozdrav :)

nesaband 25.11.2012 02:42

Citat:

Originalno postovano od sasa_jelenkovic (Post 229571)
Pozdrav svim kolegama.zanima me roland g70 pa bi zamolio kolege koje ga koriste ili ako neko zna, ako mogu da mi napisu dal klava ima neke greske,bagove,da li se i sta kvari....

Kolega Rolandove sprave su kao sto je poznato jako pouzdane nemaju neke vece kvarove tako da sto se tice toga mozes da budes miran.

Ode prica skroz u pogresnom smeru a covek je samo ovo pitao.Sta ste bre ljudi zapenili,pricate neke stvari o Rolandu BK 5 a nikada niste imali prilike ni da ga probate a kamoli da ga malo bolje proucite.Evo ja sad sa svirke pa kazem ajde da nesto napisem.Uporedjujete klavijature sa automobilima itd a niko ne napisa sta je to toliko bolje na G70 nego na BK5.Voleo bih da cujem neki argument.Na kraju krajeva to ovde i nije tema vec ko hoce da ga silji na tu temu nek otvori novu, mada ih je do sad bilo koliko hoces.

Ajmo ljudi na konstruktivnu diskusiju a ne da pricamo napamet.;)

Trenutno vrijeme na Forumu 01:48

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org