![]() |
Mikseta do 150e
Da li je moguće naći miksetu u ovom cenovnom rangu, a da može zadovoljiti manje svirke (rodjendani i tome slično) ?
Izvinjavam se što sam se raspucao sa temama, opremljujem se pa ne bih da pogrešim u kupovini. |
Stekaj pare, malo je to za bilo sta pristojno za svirku vjeruj mi. Ne trci pred rudu i skupi makar 500 eura, a ni sa 500 eura neces moc bogzna nesto extra da ubodes, tako da stekaj ;)
|
Imas takvih tema na forumu pa potrazi i prelistaj.
Budi malo precizniji da li mislim miksetu sa snagom ili ne? |
lako je reci ljudi stekaj,ali ako coek nema nikakvih svojih prihoda,odakle da steka?znam jer je i meni tako bilo kad sam ulazio u svet muzike,svi kazu stekaj,skupljaj pare za nesto bolje kvalitetnije,a ja kazem od cega da ih stekan? od dzeparca za skolu? onda bi se nacekao dozivotno neke ok opreme..i onda sam lepo kupio behringera kockicu za celih 200 evra,novu s garancijom,i od nje sve krenulo,ona zaradila bolju mixetu,pa bolju klajvu itd itd..ali bitno je krenuti od necega,a ovaj beginger je visde nego pristojan za te manje svirke,a jos za te novca..znaci pmp2000 imas polovnog za 200 eura,i bog da te vidi za te pare,vredi mnogo vise,a i moze mnogo vise da zaradi...inace nesto drugo za te pare tesko da ima,a da iole vredi,da je u ok stanju,da ima iole dovoljno snage i ok efekte...ako nadjes PMH 2000 ti je najbolja varijanta za te pare,jer ima bolji efekat od pmp2000..poz
|
i ja se slažem ako su manji rođendani da je ona kocka behrigerova dobra privremena solucija znam dvocifren broj muzičara koji i danas rade bez predaha te manje tezgice s takvim mikserima i jednim parom kutija i lepo žive od toga i pri tom koliko-toliko pristojno zvuči. Možemo sad mi da mlatimo do sutra ako čovek nije u situaciji da priušti nešto skuplje, takav neki miks može da mu odradi odličan posao za male tezge.
|
bila je u opticaju i jedna mala mikseta Omnitronic koja je imala cak i pristojan diley koliko se secam 4 Mic kanala i dva instrumentalna i imala je ekvilajzer,ne secam se oznake ali znam da to pristojno radi za neke manje svirke.
Moze da se nadje polovna za 150 eurica,siguran sam. |
Zasto ne od dzeparca za skolu? Ja sam tako za godinu dana u srednjoj skupio pare i kupio pa50 koji je tada kostao oko 650 eura, a nije da sam bogzna dobivao neku kintu za dzeparac, dobivao sam 1.5 eura, sve se moze ;)
|
Videću oko tog Behringera. @Dell, ja sam skupio tako za PA60, rezultat tog mog suzdržavanja od doručka je sem kupovine klavijature и to što sam sadа građen k'o lajsna. :D
|
Našao sam Behringer PMX2000 Europower za 250e, da li je to ta? I isplati li mi se da je uzmem za ovaj novac? (povećan budžet kao što vidite)
|
S obzirom da si ograničen budžetom-DA ;) ,mada traži po oglasima (napr. kupujemprodajem) sigurno ćeš naći nešto što će ti se dopasti i uklopiti ti se u budžet.
|
1 Privitaka
Naravno, mislio sam da li vredi ova mikseta za te pare, pa ukoliko mi preporučite istu da je uzimam.
Evo slike na koju mislim. |
Ova mikseta ima snage i lepu boju tona ali se bojim da neces moci efekat da sredis kako bi trebalo.To je jedna od naj jeftinijih mikseta koja moze da zavrsi posao.Koliko para toliko i muzike.
|
pmh2000 ima lepse efekte nego li novija serija tj. pmp2000,tako da ako se rad o pmx2000,slobodno uzimaj, mada moze to sve lepo da odradi i pmp 2000..nije to za bacanje,s obzirom koliko kosa,dobijes mixer sa snagom i efektima,tako da ne ocekuj cuda,ali radi to vrlo pristojno da zavrsi posao sasvim korektno..uostalom mali milion muzicara i dan danas radi na tom mixeru..pozz
|
Jedno laičko pitanje, da li tu mislite na glasovne efekte tipa reverb, hall...? Verovatno ću uzeti Digitech Performer, a koliko znam on poseduje sve to. Moje pitanje oko ovog PMX se odnosila uglavnom na to da li je cena od 250e adekvatna, to mi je bilo bitno.
|
Poslusaj negde ako imas gde Phonic PowerPod 1062, ja vec nekoliko godina manje svirke radim sa njom i mogu ti reci da je sasvim OK. Inace sam je u Sky Music u Beogradu novu platio 399 evra pre 6 godina, mogu da pretpostavim koja joj je cena ako se nadje negde polovna.
|
A šta mislite o Soundcraft Spirit 3-2? Mogu ga uzeti za 200e. Čini mi se da je on bez snage.
|
Citat:
Kao što rekoh, bez problema radi već četvrtu godinu u kombinaciji sa dvije kutije P.Audio X12P (200W jedna). Ima fin Delay za koji imaš fine opcije da ga podesiš. Radi odlično, samo su mi nedavno popustili lemovi na lijevom izlazu za kutiju, pa trebam da prelemim kontakte, a to je inače normalna pojava koja se javi vremenom zbog stalnog ukopčaj-iskopčaj procesa. |
Našao sam i takvu, za manje pare. Kako mogu da primetim, zauzima i manje prostora od Behringera, pre sam za tu miksetu.
|
I ja sam.
|
Mozes da nadjes na oglasima (da ne imenujem kojima) miksetu LEM Compact, ona je oko 2x200W na 4 oma. Poseduje i efekat, koliko se secam, mislim da nema kombinaciju dva efekta. Iskren da budem, pre bih kupio to nego aktivnog Behringera, jednom sam se opekao sa njim i nikad vise.
A italijanski razglasi su poznati po slatkoci zvuka, u kombinaciji sa nekim pristojnim kutijama mozes dobiti odlican sound. |
Ja već dogovorio kupovinu ovog Omnitronic-a koji mi je drug Hare preporučio, hvala ti u svakom slučaju! :)
Sad kad sam se pohvalio, može lock. |
Vise verujes @Harepa50 nego meni =)).Ti si cudo od momka.
Neka ti je sa srecom kupovina i da ti zaradi puno para ta masina. |
Nemojte tako molim Vas, niste bili određeni oko modela, a u vreme kada ste mi dali predlog odmah sam potražio na oglasima Omnitronic i koliko se sećam u rezultatima sam pronašao samo neke zvučne kutije Omnitronic, onda kada je drug Hare predložio opet sam potražio i našao baš taj model. Hvala!
Inače sam kupio i vokalist Digitech Performer još neke kutije i to je to. |
Odlicno,bice od tebe nesto.Jel to sve kupljeno od uzine ili ti je neko dodao neki euro?
Bas mi je drago sto polako dolazis do opreme.Jos jednom ti cestitam momce. |
@ЂолеПФК cestitam na kupovini! Sledece godine cu i ja tako od uzine pa lepo da kupim nesto osnovno :D
|
Nije baš sve od užine, ali veliki deo jeste, nego mi je za osam dana osamnaesti rođendan, pa su mi neki rođaci već dali novac unapred. Možda se desi još da zamenim Korga Rolandom GW8 i to bi bilo otprilike to za ovu sezonu :D
Hvala @formula95, ako imaš veliku želju uspećeš da skupiš bez problema. Pozdrav! Dodato: Nije baš sve od užine, ali veliki deo jeste, nego mi je za osam dana osamnaesti rođendan, pa su mi neki rođaci već dali novac unapred. Možda se desi još da zamenim Korga Rolandom GW8 i to bi bilo otprilike to za ovu sezonu :D Hvala @formula95, ako imaš veliku želju uspećeš da skupiš bez problema. Pozdrav! |
Sretan ti rodjendan unapred a za GW8 se javi nasem clanu @Boban010 ako si zainteresovan da ga kupis.on ima dva GW8 i znam da je jedan primerak na prodaju.
|
I ja sam od uzine svojevremeno kupio pa50 koji je tad kostao 600 eura, bome sam bio mrsav da vam kazem :lol:
Ali sve sam nadoknadio :lol: |
A zamisli da si u to vreme imao veci apetit,da si hteo da kupis PA2x,pa ti bi postao anureksican.=))
|
Pa to i jeste donekle tacno, ali je fora sto je svakog dana skupljao sav novac koji su mu roditelji dali i cuvao i na kraju uzeo Pa50, a kako je onda mogao da uzme Pa2x samo od dzeparca?Pa2x je 3-4 puta skuplji od Pa50, a novac je zavisio od svojih, a ne od njega...Logika malo...Pozz
|
da je ciljao na pa2, crko bi od gladi :lol:
|
Dell je moj post sigurno razumeo,:lol:>Ti ocigledno nisi pa ne bih da ti objasnjavam poentu mog posta.
Dodato: mislim na kolegu @Aca G600 |
Hvala gosn Nešo unapred, nisam još prelomio. Apropo Dellovog posta, i ja sam tako skupio za PA60, evo sad i za ove stvarčice i još uvek osećam posledice toga, planirao sam da sad u drugom polugodištu skupljam za Fantom XA, ali svaki pogled u ogledalu me odvrati od plana :D
|
Skapirao sam te ja vrlo dobro, ali sa samo rekao da i ako je hteo Pa2x nebi ga mogao skupiti samo od uzine, nego je od uzine sve koliko je skupljao skupio 600e i da je imao veci apetit, nebi crkao gladan, jer i da je hteo nije mogao vise...Nadam se da si sad skontao...A sustina donekle jeste ovo sto si rekao za Pa2x...Pozz
|
Nisam ali nema veze.=))Sve je u redu.
|
Sta vam je ljudi @AcaG600 salio se @nesaband oko toga za pa2x :D
|
=))=)),ti si formula neki tumac postova?E mislim stvarnoooo :lol:
|
Pa i to sto kazes :)) K'o da je bitno toliko...Pozdrav ;)
@formula95 auuu pa ti tek nisi skapirao ili si tek sad skapirao?? :)) |
ajde bre zakljucavajte ovu temu,postace nam neki muzicari anureksicni.:lol:
|
AnOreksični ;-) Stvarno, zaključajte. :D
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 990 using Tapatalk 2 |
Trenutno vrijeme na Forumu 20:50 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org