![]() |
Korg Pa50 SD
Pozdrav svima,
planiram kupiti Korg Pa50 Sd, nov je oko nekih 650 eura na netu (toliki mi je otprilike i budzet). Koristio bih ga za neke manje svirke, kombinacija pop-roka i narodne. Nekada sam radio na G600, prije 10 tak godina i tada mi je to bila odlicna klavijatura. Nakon toga sam se bavio drugim stvarima, a kupio sam onako za kuce Roland EM 55 cisto da ne ispadnem iz fazona. Citao sam po forumu dosta o Korgu pa50 i generalno specifikacije su mi zadovoljavajuce, medjutim mnogi korisnici se zale na kvalitet dirki. Da li su stvarno toliko lose, mozda neka usporedba sa G 600 ili EM55? Hvala Kasko |
Ako si mislio na dirke onda mislim da su na g600(davno sam ga imao) malo bolje nego na PA50 ali to nebi trebalo toliko da smeta,druga komparacija je suvišna.Naravno moraš se pomiriti sa činjenicom da uglavnom dominira plastika......pa zavisi koliko ti i sve to smeta.Ako ti nije problem nakupiti još 100E +- ,ima po oglasima PA500 u garanciji......itd.Bolji je od PA50sd.;)
|
Dirke na G600 su mnogo a ne malo bolje nego na Pa50SD.;)
Ovdje mislim na kvalitet izrade. Ali ziv covjek se na sve navikne. Ostalo vezano za ove klavijature ne bih da komentarisem,jer nije tema. |
Dobio si odgovor oko izrade, a moj ti je savet da sačekaš da izađe PA600 kod nas, verovatno će tada pasti cene PA500 i PA50, bilo je reči o tome. Meni inače uopšte ne odgovaraju dirke i sama izrada PA60 pa ću ga ubrzo promeniti.
|
+1 za @Sejox-ov post....Imam G600 i probao sam i Pa50, i mnooogo puta su bolje dirke na G600, ali opet, sve je stvar navike....Kao sto rece kolega @vladimir68, Pa50 ti je cista plastikarija i po kvalitetu izrade daleko ispod G600....E sad, imas i opciju i za te pare ti je moja preporuka Korg Pa80 sa 8mb karticom koja je daleeeeko bolja i profesionalnija klavijatura od Pa50SD, pa kasnije ako ti treba, nadogradis karticu na 16Mb i na konju si, jedino ako patis od toga da imas novu klavijaturu....Ovo ti je moja preporuka....Pozdrav :)
|
Jedine dirke koje su losije od pa50 su mozda one na casio klavijaturama, mada i to bi se trebalo provjerit, dirke su ocajne na pa50.
|
Posedujem pa 50 sd i nemam nikakvih problema - nevidim zasto se poteze tolika polemika oko dirki pa necemo na njima kolo igrati -vec svirati !A i na pa 50sd su dirke mnogo bolje od prethodnog pa 50
Ako kupujes pa 50sd uzmi nov ako mozes i mozes lepo na njemu da radis veoma je otporan za live nastupe po koje kuda i nasu el.mrezu Sve u svemu ja sam prezadovoljan sa njim - a tvoja je zadnjia pa Srecno u kupovini ! |
Pa i meni su dirke odlicne bile, dok nisam na bolje presao ;)
|
Ovako dirke na pa50 su jednostavno katastrofa ja jos imam pa50 i pa800 ,ali moze dase spuste i da budu fenomenalne da bude kao kod harmonike ali veliki posao ali vredi,neznam ko spomenu g600 tamo su dirke bile fenomenalne nemoze dase uporedi ni 1% sa pa50 koji je sav plastika najgoreg kvaliteta.
Toliko veliki pozdrav. |
I ja sam sa g1000 presao na pa80 i u početku su mi bile tipke dosta loše,al s vremenom se priviknes i sad su zadovoljavajuce,ma da su na pa80 malo bolje nego na pa50.
|
dosta su bolje dirke na pa80 u odnosu na pa50 znam iz licnog iskustva, ali opet mislim da je sve stvar navike
|
Citat:
|
Nisu na PA50 najgore dirke... Mnogo su gore na pa60 :)
|
Nije tacno...Malo su krace na pa60 ali boljeg kvaliteta od pa50;)
|
Ukusi su razliciti, meni su na pa50 bolje
|
Tako si odmah i trebao da kazes da su tebi bolje ali to nije merilo;)
|
Moja preporuka em2000. i skupis jos malo para za le, i imas odlicnu kombinaciju,odlican aranzer i odlicne solo boje.pozz.
|
kupi,nečeš pogriješiti...Pozdrav
|
Kupio sam Pa50sd, nije nimalo losa losa klavijatura, cak ni dirke nisu toliko lose. Za sada sam prezadovoljan.
Hvala vam na odgovorima |
Ja imam Pa 50, vec 3 godine i navikao sam brzo na klavijaturu, kad sam ga kupovao probao sam i Pa 800, i utisak mi je bio da su mi nekako hajde da kazem tvrdje ,zilavije, dirke,sto ja licno ne volim, ali svaka se klavijatura brzo navikne ,prvi utisak ne treba da bude odlucujuci faktor.
|
Hvala Zaki1. Prilicno je jednostavnog dizajna i laka je za rukovanje, sto mi se posebno svidja. Jedino jos nisam prokuzio kako da na lijevoj ruci ostanu bas i lower zajedno, ako je uopste moguce?
Pozzz |
Kolege jel mi moze ko objasniti kako na pa 50 da napravim sam ritam sekciju...da udem u postojeci i doradim ga (konkretno htio bi napravit estam-dvojku i u nju jos spojit sirtaky, znaci da imam jedno i drugo u jednom...ili mozda netko od vas vec ima takav set napravljen da mi posalje...
|
Pozdrav kolega ... Ja sam pre imao G 1000 sada imam PA 500 i meni su u početku dirke bile očaj a iste su kao na PA 50 . Ja sam ih otežao tegićima i dosta dobio sa time mnogo se lepše svira na njoj . Takođe mislim da ti je PA 500 bolji izbor od PA 50 lepše se može srediti za svirku a i lakše je rukovanje zbog "touch screen" displeja a ima ga po oglasima za te pare kolko je tebi budžet :) Pozdrav....
|
Vec sam uzeo Pa50sd, novu. Nije mi uopste losa, mada vjerujem da je PA500 bolja. Pa50sd mi je sasvim dovoljan za potrebe koje cu imati, a ako bas krene onda cu gledati poslije sta i kako. Hvala u svakom slucaju..
Ne znas slucajno kako namjestiti na pa50 bas i lower zajedno na lijevoj ruci? Trenutno imam samo lower, ili samo manual bas. |
o bas i loveru je pisano ranije pa potrazi ....
|
Korg Pa50 ima ; Chord; Chord+Lower; ali nema pretpostavljam da te to zanima ,Chord+Lower+Bass, jedino probaj ako ti se to mozda vise dopada, iskljuci Memory, i nista vise, Lower ostaje ukljucen, probaj levom rukom , nije to pravi bass ali mozda ti i to nekad treba, a sad mozda neko od kolega bude znao vise .Toliko, poz..
|
Pozdrav Zaki,
da, Chord+Lower+Bass sam trazio, ali izgleda da nema. Nije prevelik problem, moze proci i bez toga, ali ljepse bi bilo da ima. |
Trenutno vrijeme na Forumu 22:09 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org