YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mikrofoni (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Provjera mikrofona originali/kopije (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=24517)

mirandess 11.01.2013 18:45

Provjera mikrofona originali/kopije

7 Privitaka
Pozdrav narode :)

Trazio sam temu ali nema nigdje, prvenstveno otvorio bih temu za sve kolege koji imaju dilemu oko kupovine polovnih mikrofona pa ne znaju da li je original ili kopija.

Evo prvi cu poceti ja, kupio sam danas Betu 58A pa me zanima da li je kopija? Kao sto se na slikama vidi žuta i zelena žica prolaze, ima neki GD štembilj na vrhu kapsule od mikrofona, spuživca je crne boje(citao sam negdje da treba da bude sive), glava mikrofona sa mrezicom i plavom vrpcom je kao kod originala to znam :) Na vrhu kapsule kao sto se vidi na slikama napisan je Shure-ov logo.

Evo par slikica, pa ako se neko razumije da mi kaze da li je original ili laznjak.

Minicevac 11.01.2013 21:05

Fake Shure Beta 58a versus a Real Shure Beta 58a (visual not sound)
You need to upgrade your Flash Player

Sve lepo objasnjeno...

mirandess 11.01.2013 23:02

Znam kolega pogledao sam taj klip barem 10 puta :) Ali meni je opet sumnjivo pa zato sam i postavio temu... Ako netko zna da odgovori. Hvala.

nesaband 11.01.2013 23:10

Ovo je klasican kinez,gde si ga kupio,u radnji ili preko oglasa?

mirandess 11.01.2013 23:16

Preko oglasa od jednog momka grad blizu nas.... Kako znas da je kinez??? :S
Da nadodam mikrofon je dosta tezak u ruci, a i jak je po pitanju "snage", posto ga kopcam na pa2xpro, gain je na 9h, to ubi!

nesaband 11.01.2013 23:19

koliko si ga platio ako nije tajna?Kinez je 100%.

mirandess 11.01.2013 23:21

65€... Vidim svi pisu da su kod originala zelena i zuta zica, a kod kopije ima zuta traka, kod svake kopije... i SHURE sto je ugraviran na "tijelu" od mikrofona je Boldiran(podebljana slova) je također kod kopije, a kod mog nije... :S

nesaband 11.01.2013 23:24

Primio si se na pricu i na cenu,ali nema veze,i te kopije nisu lose.Dobro rade.Ja imam jedan primerak i zadovoljan sam.Mexiko odavno ne pravi vise mikrofone za Shure.

zeljko 11.01.2013 23:29

Mozda je neko odlijepio tu zutu traku,pa ti sad mislis da je orginal=))=))=))

mirandess 11.01.2013 23:30

Rece mi lik danas, original placen 130€ u Austriji, mikrofon nema packe na sebi stvarno, kaze nije kopija sto posto... Znam da su kopije lakše, ali ovaj je mikrofon stvarno potežak... I dalje ne kontam po cemu znas kako je kopija, mislim vratit cu mu mikrofon ako je kopija. Ha ya...
Na ovom videu sto je kolega postavio samo ova spuzvica od kapsule je kod mene crna a ne siva... I dole ne pise ispod H nego A(kod mene), također sam vidio i ovaj pečat GD kod kolege matrix_mo kada sam gledao mikrofon...

zeljko 11.01.2013 23:32

Ma mozda te Nesa zeza malo ahahahaha

nesaband 11.01.2013 23:33

ne znam sta da ti kazem:(,meni lici opasno na kineza ali ako dobro radi,sto bi ga vratio,pa i cena je odgovarajuca.Tesko ces naci original a da je nov i ocuvan bas a da nije napravljen u Kini.

mirandess 11.01.2013 23:34

A bude li, neso ako me zahebajes dobit ces po nosu :D hahahaha salim se, de bola nemoj me zezat noge mi se oduzimaju majka mu stara :S

nesaband 11.01.2013 23:35

:rotflol::rotflol::rotflol:

Mosa druze,malo sam se salio sa tobom.nadam se da se neljutis.:">

mirandess 11.01.2013 23:37

Pa je li na kraju original ili kopija :D ahhaahhahahahahahahahahaahahahhahahahahahahahahhah ahahahahahahaahhaahah daj nemoj me zajebavat bola :D hahahahahahahhaah

nesaband 11.01.2013 23:42

ne znam sta da ti kazem,ali sam te dobro prodrmao.A sad cu ozbiljno.ne znam da li je original ili ne ali ima sve oznake kao da je original.Jos ako si ti zadovoljan kako radi onda nema vise diskusije.najverovatnije jeste original.

mirandess 11.01.2013 23:45

Ma vidi ovo, presao sam sa pilota koji je mutno radio do bola u p.m. na ovaj "normalni" tip mikrofona, ne znam sta bih ti rekao, zadovoljan sam ja, samo bih volio da znam da li je oridžidži ili kopija kontas, ne bih volio da me neko napravi budalom, za te pare sam mogo nadodat 40-ak € i kupit original sm58 (ako je ovaj kopija), ako je original neka ga kod mene :) a ako nije ode on nazad!

zeljko 11.01.2013 23:48

Eto vidis kako ja sve znam..Dobar je ovaj Nesa znam ja da on ili se sali ili istinu kaze kad to zatreba...Pozz

Hahahah evo i Della sad ce opet opomene da pucaju hehehe

mirandess 11.01.2013 23:51

ahhahahahahaha a dobar je nema sta :) samo kad su kriticne situacije, ne valja da se drugima noge oduzimaju :P hahahahah ;) Valjda ce se netko od clanova ubrozo javiti...

nesaband 11.01.2013 23:52

Beta je bolji mikrofon od SM 58 za klasu.Mada ja volim SM58 ton.MIslim da si kupio original Mikrofon i da si ga dobio po ekstra povoljnoj ceni,sada je na tebi samo da pevas i uzivas.

ovah post je kompletno ozbiljan,ne palim te.

zeljko 11.01.2013 23:54

To jes stvarno da covjek dozivi infrakt u nekim situacijama ako ima slabo srce i prosirenje vena hahaha..Djes se zezat s tim stvarima kad se o instrumentima radi hehe

nesaband 11.01.2013 23:57

A zaboravili ste kad je meni bilo namesteno od nekih bivsih clanova uprave kako se Saban Saulic oglasio na forumu da brani Ildu?[-X :lol:

Doduse i mnogi drugi su se primili.=))

mirandess 11.01.2013 23:59

hahahahahahahaahah a znam za to neso hahahahahah :D Ama zeljko majke mi moro sam popit jedan apaurin majke mi, zlo mi doslo+ morao sam 3 cigare jednu za drugom ispusit :D
Neso, nadam se da je original, ako jeste, ja sam kao na konju, sm58-ice se prodaju kod nas za 75-100€ a kamo li bete po 125€... Ako je ovo original (a molim Boga da jeste) :D onda sam sto posto na konju :)

zeljko 12.01.2013 00:07

Hahahah Neso to je bio cirkus tada,ja sam znao da neko zeza ali sam glumio i bio fin prema Sabanu hehe

Mirandes samo uzivaj ne brini druze mikrofon je bas lijep na izgled,e sad da li je orginal ili nije nem pojma:lol:Ja pusim jednu za drugom iznervirao me neko ili ne,pa opet se kolutam nekako hehee

skoricnik 12.01.2013 23:30

@Mirandess

Original je, nemoj da brines. Kod kopija je telo za nijansu matirano, prikljucak za kenon je ravan (nema ulegnuce). Traka na kapici je cesto lose postavljena pa na pojedinim mestima se vidi kako nije u ravni. Slova su ugravirana u telo mikrofona, a kod kineza je nalepnica.

Mislim da bi bio red, posle dve strane spama, da se vratimo na temu.

nesaband 13.01.2013 00:30

Ja mislim da danas niko vise nista ne moze da tvrdi da je 100% original.Ako mislis da si potpuno u pravu onda tema treba da se zakljuca a ne da se siri prica.

Ti si Moderator i mozes to da uradis verovatno.

zeljko 13.01.2013 08:04

Ne kapiram zasto skore misli da nas dvojica spamujemo temu.:)Zar ako se malo posalimo sa kolegom i to sa kolegom za koga znamo da je u stanju prihvatiti bilo kakvu salu znaci da je spam...Prvo sta znaci spam ja jos ne znam sta znaci to..Jel to mozda znaci da smo u ovoj temi ja i Nesa dva virusa,a Skoric antivirus schutz:lol:

Mi smo ustvari i odgovarali u vezi teme,jedino nismo znali tacno da li je mikrofon orginal ili nije..Pozz

skoricnik 13.01.2013 14:28

@nesaband

Nemojte generalizovati, ako Vi ne znate kako izgleda kopija, to ne znaci da i ostali ne znaju kako ona izgleda.

Naslov teme je "Provjera mikrofona originali/kopije", sto znaci, da nije sama tema konkretizovana za samo jedno pitanje, vec i za pitanja ostalih clanova ukoliko dodje do njihovih nedoumica, da li je mikrofon originalan ili ne. Tu smo da im pomognemo, zar ne? Zbog toga se ova tema nece zakljucavati.

Zato, molim Vas, dajte malo ozbiljnosti, ipak ste Vi covek u godinama. Naravno da to ne znaci da ne treba da se salite, ali, za to postoje druge teme.

mirandess 14.01.2013 14:59

Uh, znaci dobar. Ma nemojte se narode svađati. Malo šale je okej :) Temu nisam samo za sebe otvorio nego i za kolege koje budu imale dilemu, a kupuju nešto na slijepo što bi se reklo ili ne znaju da sami provjere.
@ skoricnik Hvala burazeru ;)

nesaband 16.01.2013 21:22

Citat:

Originalno postovano od skoricnik (Post 233587)
@nesaband

Nemojte generalizovati, ako Vi ne znate kako izgleda kopija, to ne znaci da i ostali ne znaju kako ona izgleda.

Naslov teme je "Provjera mikrofona originali/kopije", sto znaci, da nije sama tema konkretizovana za samo jedno pitanje, vec i za pitanja ostalih clanova ukoliko dodje do njihovih nedoumica, da li je mikrofon originalan ili ne. Tu smo da im pomognemo, zar ne? Zbog toga se ova tema nece zakljucavati.

Zato, molim Vas, dajte malo ozbiljnosti, ipak ste Vi covek u godinama. Naravno da to ne znaci da ne treba da se salite, ali, za to postoje druge teme.

Nesto mi se cini da sam ja bio u pravu,nesto nema vise strucnjaka da se jave po pitanju ove teme.Ovu temu treba zakljucati.

@Mirandess je imao srece izgleda pa je kupio original mikrofon za jeftine pare ali to ne znaci da ce ikada biti siguran da li je original obzirom da ga je jeftino platio.

skoricnik 18.01.2013 14:53

Cena jeste izuzteno niska, to je tacno.
Mene je moj Beta 87 izasao 160 eura, u kutiji, sa garancijom i papirima. A u radnji kosta duplo vise.

Tako da, sve je stvar trgovine, mozda je i kraden mikrofon, pa je coveku dovoljna ta cifra. Mozda mu je bilo izuzetno hitno. To nikad necemo znati. A da li je original ili ne, to se sve proveri. :)

nikadvisekorg 18.01.2013 18:24

ako radi skoro približno kakve veze ima dal je kopija, jedino ako kupujete neke studijske mikrofone pa vam svaki minimalan šum predstavlja problem..... ja sam imao par shurovih kopija neke su radile identično kao original, neke su baš drastično lošije, sve je pitanje sreće kako pogodite kopiju..... kojima je naše tržište preplavljeno.....

Trenutno vrijeme na Forumu 09:19

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org