![]() |
zvucnici behringer
Pozdrav zanima me kakvi su zvucnici behringer B212KXL
|
kolko para tolko i muzike.
|
ok druze samo me zanima kakve su hocu nove kupovati mogu li gurati svirke do 100 ljudi
|
Dali mislis na ove zvucnike http://www.behringer.com/EN/Products/B212XL.aspx
snaga- 200 w, peak - 800 w jer cini mi se da si krivo napisao jedno slovo ili ja grijesim pa mislim na krivi model??? |
Moze za sale do 100 ljudi ali sa jos dva subwoofera, inace ce sve da se cuje kao preko megafona. Kutije imaju 12" Bass/Middle zvucnik a tu od basa nema ni "B".
|
Ma ja imam ovakve kakve sam naveo, ako na to misli ti zvucnici su maximalno do 100 ljudi, po meni za sve vise od toga oni su preglasni, ja sam ih uzeo nove oba su me izasla oko 330 € ali nije to neka ni snaga ni kvaliteta...usporedivao sam ih sa ev sx 300 i mogu rec da ih sx 300 jede a jaci su 2 puta, i naravno finiji je zvuk...slazem se ev je klasa za sebe i cijena je puno veca al njih sam naveo jer sam ih bas oboje imao prilike isprobat i usporedit...po meni ovo su zvucnici tako za manje svirke i dok ne nades nesto bolje...meni osobno su najbolji ev opcenito, sad bilo nova verzija zx ili stara sx svejedno...Pozdrav
|
Gle to su ti zvučnici koje ljudi uzimaju jer su jeftini, a naravno takva ti je i kvaliteta tih zvučnika... međutim ako nemaš dovoljno novaca za neku od boljih klasa zvučnka tipa Dynacord, Ev... mogu ti poslužit da s njima zaradiš za ove bolje, naravno u kombinaciji sa bas binovima...
|
Kad vec pricamo o zvucnicima da pitam ja vas starije kolege za misljenje...dali je bolje kupiti aktivne zvucnike (znaci one koji imju pojacalo u sebi ako netko slucajno nezna) ili pasivne (mislim opcenito neovisno i marki zvucnika)...?i jos nesto ako sviram (uzeo sam korg pa 50) sa ovim behringer zvucnicima od 200 w koje sam gore naveo, kao one man band, dali mi trebaju bass binovi???
|
Njezi od berhinger-a koliko te noge nose.najbolji instrument ce ti zvucati ko kanta.
|
@makl
Sve ima svoje prednosti i mane. Ja sam uvijek za aktivnu varijantu. Uzmeš neki pasivni mikser sa efektima, kopčaš kutija koliko hoćeš bez brige dal će pojačalo to da izgura itd. Sad sve zavisi koliko si spreman para da baciš na to. |
Citat:
|
Mrtva trka izmedju te dve kutije.
|
Citat:
|
Moguce, treba to probati pre kupovine u slavkom slucaju.
|
pozdrav, mene isto zanima razlika između behringera B115D i EV ZLX 12 P, imate li kakva iskustva s njima, znam da je EV skuplji, ali nije mi problem platiti ako je stvarno bolji. treba mi 2 takve aktivne kutije (neću uzimat bas binove), za gaže do 200 ljudi, one-man band
|
moje misljenje je da behringerove zvucnike zaobidjete,behringer miksete ove xenyx 1204fx,i ub1222 nisu lose,imam i dan danas i jednu i drugu nikad me nisu izneverile ni na jednoj svirci,efekti im bas nisu kao na PM ali zavrsavaju posao,ali behringer zvucnici imao sam ih i nikad vise,Ev sx200 ili sx300 ili Zeck zvucnici su stvarno kvalitetni.a one miksetice sa oznakom usb zaobilazite u sirokom luku.
|
Nema Aco taj USB nisa sa kvalitetom miksera, to je samo predubjedjenje. Sa USBom ili bez, ako mikseta vreijedi onda vrijedi. Ima recimo Behringer najnoviju nseriju digitalnih miksera koji su za svaku pohvalu i jos za pristojnu cijenu, pa onda njihovi studijski monitori iz Truth 3031 serije, veoma pouzdani i vrlo malo "lazu" ton-majstora, pa zatim ADA8000 ADAT interface veoma dobar i vrlo cesto koristen... itd... Nije bas sve kako se cini jer je stvoreno predubjedjenje da je sve sto dolazi od Behringera smece. To nema blage veze sa istinom.
|
Nisam mislio u Globalu Behringera,nego za ove zvucnike sto je pitao Behringer B212KXL,ovi nisu za nase tzv Tezge,a ove sto si naveo mozda su super,nisam imao iskustva sa njima.
|
kakve su počele da budu tezge i ti behringeri su previše.
Послато са U8815 користећи Тапаток 2 |
Citat:
|
drugari,ja sam bio prvi pristalica behringera,jer za relativno male pare dobijete solidan proizvod koji je u vecini slucaja upotrebljiv..sto bih mogao reci za 70-80% njihovih proizvoda,s obzirom da sam koristio nekoliko njihovih dzidzamidza,i ok je to za te novce,ali iskreno to ne mogu reci i za njihove kutije....danas sam probao begringer b415dsp aktivne kutije,i posteno,ono radi sve,samo ne svira...to se dere ko ludo,ima to neku snagu,ali tona,ma ni u snu,to samo nesto sve prsti, horna mi procuri usi za tih 10 minuta slusanja,bass vrlo neprecizan,mutan,nema punch-a, samo neki neartikulisani basovi iskacu iz nje,srednjaci plasticni do bola,deru se ko ludi,ma ja sam se skroz razocarao u te kutije,a mogo sam da se zakunem da to radi ok za te pare,ali totalno razocarenje...ma ni za monitoring,ni za kucno slusanje....prsti,susti,krci,busterise sto bi reko jedan moj drug,dere se,iskacu karakondzule, sve sve,samo ne svira....moj savet,zaobici pod obavezno....poz
|
Naravno, Behringer pravi i napravio je dosta stvari bez kojih se ne može. Npr DI-box. Jeftiniji nećete naći a da radi kako treba. Ko želi 2-3 puta više para da izvali ima opciju za Dbx-ov DI, mada neke veće razlike vala i nema.
Behringer X32 Powered by Midas - digitalni mikser, bolji za te pare ne postoji. Ovo su samo neki primjeri, neki su i navedeni prije. Postalo je učestalo to pljuvanje po Behringeru generalno, kao što je postalo učestalo uzdizanje Dynacord-a i EV-a, kao da je to vrhunac zvuka na cijelom svijetu. Jeste da ima od Behringera kutija i nekih miksera koji su "Fail", ali koliko para toliko i muzike. Ali mi je žao što su ljudi zbog tog zatupljeni, i uvjereni su da nešto dobro od Behringera, što je stvarno dobro (npr. ovaj digitalni mikser), da je sve smeće, a da pritom nisu to nešto ni probali niti testirali. |
Neznam za Behringer ali znam 1000% da su dynacord i ev bar za 50% precenjeni u odnosu na to sta dobijes za te pare.
Ja sam poznati mrzitelj tih firmi i to uvek javno kazem. Da ne bude zabune :-) |
Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 01:12 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org