YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   One man band 11 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=24620)

koraj84 24.01.2013 19:10

One man band 11

Ljudi jel iko probao ovu zadnju verziju. kakvi su utisci jel ima bagova?

tranzit 24.01.2013 19:28

Nema Bugova, odlicno odradjena verzija.

koraj84 24.01.2013 19:38

Pa ja sam probao trial verziju i kad idem na midi out i npr na prvi kanal stavim NF8 i kad idem na ok potvrdim komp mi se restartuje. Ne znam sta je.
Pentium D dualcore3.00
2gb rama

marko87 24.01.2013 20:31

Onda ti sa kompom nesto nije u redu. Sto se tice generalno verzije 11,mogu reci dobra je, osim sto se tice style edita , kod verzije 10 je po meni bolje izvedeno. A i onaj mixer u predhodnoj verziji dosta znaci.

koraj84 24.01.2013 20:41

pa ne znam sta bi moglo biti a desavalo mi se to i na verziji 10 ali samo kad uradim isto.. inace verzija 7 je odlicno radila. do duse ona nije ni imala tu opciju ali ovako je obavljala posao bez greske.

tranzit 24.01.2013 21:37

Definitivno za problem kod tebe mozes da "zahvalis" sistemu. Ovako "izdaleka" da postavim bilo kakvu dijagnozu, sta to nije uredu sa tvojim sistemom, bi bilo neozbiljno.

Marko, Editor je cak i detaljniji kod v.11 ama potrebno je izvjesno vrijeme da se malo naviknes na njega, kao i da upoznas sve njegove funkcije i prednosti nad Editorom iz v.10. Naravno da OMB ima dosta nedostataka ali kao Style Editor je veoma dobar a moglo bi se reci i kao Style Player sa nekoliko bolesti od kojih je najvazniji (pa i jedini ozbiljna) da ne salje Midi Clock sinhronizaciju vani. Sve ostale "bolesti" se daju rijesiti ili midi routingom u nekom od softver midi procesora ili specijalnim midi VST pluginovima. Medjutim iz razloga nedostatka Midi Clocka je na kraju otpao iz konkurencije kao moguci aranzer za Trans Audio sisteme. Nazalost !!!!!

maricm 24.01.2013 22:41

Koji onda software ide u transaudio?
Ako smiješ da otkrijes znatiželjan sam pravo

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2

tranzit 24.01.2013 23:46

Sto ne bih smio da otkrijem... nece niko da me mlati radi toga... ama nije jos vrijeme a uskoro ce doci to vrijeme pa ces moci zadovoljiti znatizelju. U svakom slucaju je to jedna vrlo specijalna verzija softvera.

maricm 25.01.2013 22:52

Ok.jedva čekam.
Požuri te!!!!!!!!!

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2

pekilik 14.02.2013 14:00

Dali na verziji 11 postoji nesto tipa (Pc keyboarg 2 na verziji 10) tacnije da ritmovi mogu da se sacuvaju kao preseti i kao takvi pozivaju sa dva klika na tastaturi, skinuo sam demo verziju 11 ali u live prozoru ili uopste cackajuci nisam pronasao da ritmovi mogu da se odabiraju tako, ako ne gresim ostaje jedino da se odabiraju dvoklikom misa na ritam u prozoru?

NikolayTheM 25.02.2013 15:48

Radi ok, cini mi se da ne zaostaju akordi kao u verziji 10. To je ono kad brzo promenim akord, ono jos svira prethodni. Najcesce se desava sa ritmovima gde ima CV. Inace jedina zamerka je sto ne mogu iz prvog prelaza npr. da predjem odmah na trecu var.

Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2

tranzit 25.02.2013 17:49

Otkud to da ne mozes da predjes, naravno da mozes i to odakle god hoces u sta god hoces.

NikolayTheM 25.02.2013 19:02

Nisam uspeo, pritisnem fill in aa odmah zatim main c, on nastavlja main a

Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2

NikolayTheM 24.08.2013 00:46

Bezuspesno vec pola sata pokusavam da resim problem :mad:
Hocu da namestim kao u verziji 10 da kad stisnem fill in AA i Main D npr. odradi A prelaz i krene da svira D varijaciju... Takodje i kad stisnem Intro, pa Main C npr. on ne krece odmah sa varijacijom, vec zavrsi ceo intro pa krene... :mad:

pekilik 24.08.2013 11:10

ovo prvo se resava tako sto neces koristiti Fill in + Main A, nego ces desnim klikom na na bilo kom tasteru otvoriti Assing to Function... i onda u padajucem meniju dole odabrati funkciju gde pise samo Fill in A i onda ce moci to sto si hteo ali je malo glupo sto nece kao na verziji 10 da pritiskom na Fill A sam da promeni na Main A vec ce ostati na varijaciji koja je prethodno bila odabrana, a za ovo drugo neznam verovatno nemoze mada neznam zasto bi Intro presecao bilo kojom varijacijom, mada ga mozes preseci pelazom.

NikolayTheM 24.08.2013 13:41

Uradio sam ono sto si rekao Fill In umesto Fill In +
Al opet zeza, nece posle svakog prelaza da menja varijaciju. Imam jedan ritam samo posle Fill In D moze da se ide u bilo koju varijaciju, i tako poneki moze poneki ne.....

tranzit 24.08.2013 14:54

Sto dalje znaci da problem lezi u CASMu ritma, odnosno kako je on napisan, a ne u OMB11.

pekilik 24.08.2013 15:16

Citat:

Originalno postovano od NikolayTheM (Post 252216)
Uradio sam ono sto si rekao Fill In umesto Fill In +
Al opet zeza, nece posle svakog prelaza da menja varijaciju. Imam jedan ritam samo posle Fill In D moze da se ide u bilo koju varijaciju, i tako poneki moze poneki ne.....

jedino da mi posaljes taj ritam pa da pogledam, dali ce tako biti i kod mene, a jel si probao na verziji 10 kako na njoj radi taj ritam?

NikolayTheM 24.08.2013 15:27

1000% sam siguran da je problem u CASM podacima. Juce sam bezveze pravio neki beat, samo Iz Fill D moze da se prelazi u sve varijacije.
Ovde mozete preuzeti taj ritam, i bio bih vam zahvalan ako mi kazete u cemu je problem ovde. Bitni su bubnjevi, ostale elemente nisam sredjivao.
Na veziji 10 svi ritmovi rade odlicno, moze iz bilo kog prelaza u bilo koju varijaciju.

pekilik 24.08.2013 16:34

nebih rekao da je u casm-u, u verziji 11 sam isprobao tvoj bit a i dosta drugih ritmova sto onih koje sam sam pravio sto onih koje sam konvertovao pa i one koje fabricki dolaze uz OMB 11 Fill in bez onog + Main kad pritisnes nemozes promeniti varijaciju, dok Fill in + Main bilo koji da pritisnes menja bez problema u varijaciju ali opet nemozes ti cim pritisnes Fill in da odmah pritisnes bilo koju varijaciju nece odreagovati na komandu, dok sve to na verziji 10 radi bez problema, jer da je casm ni na 10-ci nebi radilo.

NikolayTheM 24.08.2013 16:37

Znaci isto i kod tebe?
Onda su definitivno zabrljali nesto...

pekilik 24.08.2013 16:47

iskreno meni verzija 11 deluje prilicno sklepana u odnosu na verziju 10, i ako sam kupio obe verzije 10-ka je i dalje moj jedini izbor dok se proizvodjaci ne smiluju da poprave neke bitne stvari na svojim softverima sto cisto sumljam da ce se u bliskoj buducnosti desiti.

NikolayTheM 24.08.2013 17:51

Slazem se, ipak cu je koristiti jer su reseni problemi sa chord switch-ingom.

pekilik 24.08.2013 17:53

kako mislis sa chord switch-ingom?
Dodato:
ako mislis na to da recimo u jednoj varijaciji za mol svira bas na jedan nacin a za dur na drugi to i na 10-ci funkcionise bez problema samo to treba dobro podesiti u stylemaker-u,
jer cesto kod konvertovanih ritmova se to mora srediti jer se prilikom konvertovanja te komande pobutaju.

NikolayTheM 24.08.2013 18:52

Da, na to mislim.
Evo kako radi jedan takav ritam u verziji 10: https://soundcloud.com/nikolaythem/omb10
Dok u verziji 11 radi potpuno normalno, taj isti ritam...

pekilik 24.08.2013 19:18

cuo sam vec taj snimak ali me zanima dali u tom ritmu postoje recimo dve trake za bas ili kontru?

NikolayTheM 24.08.2013 19:38

Postoje tri trake za bas, tri trake za kontru tri trake za strings i jedna za bubanj. I sve to radi super u verziji 11, ali prelazi me j**u pa nemam savrsen aranzer :lol:

pekilik 24.08.2013 20:22

obicno nije sve slozeno lepo u opciji koja se naziva chord mute ona je zaduzena da od te tri trake basa koje su i pravljene tako da jedna bude za mol druga za dur treca za sedmicu znaci u toj opciji odaberes molsku traku i cekiras sve dureve i sedmice i tako u ostale dve stim sto za dursku cekiras sedmice i molove itd onda nebi trebalo da dodje do do dupliranja

NikolayTheM 24.08.2013 20:51

Moracu da testiram desetku, ponadao sam se da ce 11 da zavrsava sav posao, ali ovo sa prelazima je katastrofa, dal nisu sposobni da naprave jedan program koji ce funkcionisati bez problema...

pekilik 25.08.2013 09:28

ili nisu sposobni ili jesu ali namerno prave svaki sa nekim nedostatkom kako bi u nekom sledecem to ispravili ali naravno upropastili nesto drugo a sve to mi naravno morali da platimo, probaj da sredis na desetci npr tu dvojku, ili mi je posalji voleo bih da je propustim kroz stajl editor pa da vidim sta ce biti, jer su se i meni duplirali neki basovi na nekim ritmovima bas zbog toga sto chord mute nije bio upisan kako treba a i Source chord zna da zeza ako nije lepo upisano dali je traka durska molska ili sedmica.

NikolayTheM 25.08.2013 11:23

Vazi, uradicu je bez Mute chords, samo cu Source chords da namestim, malo to teze ide sa ovom dvojkom jer je puna krnjih akorada.

pekilik 25.08.2013 15:00

moras da podesis chord mute ako imas tri trake za bas i kontru jer ce se onda duplirati trake ako u toj opciji nije sve podeljeno kako treba.

NikolayTheM 25.08.2013 22:52

Evo kako to odprilike zvuci, ima gresaka, na brzinu sam odsvirao...
https://soundcloud.com/nikolaythem/avlije-pc-aranzer
Dodato:
Citat:

Dali na verziji 11 postoji nesto tipa (Pc keyboarg 2 na verziji 10) tacnije da ritmovi mogu da se sacuvaju kao preseti i kao takvi pozivaju sa dva klika na tastaturi, skinuo sam demo verziju 11 ali u live prozoru ili uopste cackajuci nisam pronasao da ritmovi mogu da se odabiraju tako, ako ne gresim ostaje jedino da se odabiraju dvoklikom misa na ritam u prozoru?
Da dodam, moze, desni klik na neki taster, preset i biras koji ces. :)

pekilik 26.08.2013 10:56

sad dvojka zvuci dobro, jel bilo samo do Source chords-a lil je trebalo i Chord mute da se podesi? A ovo za presete sam provali odavno al opet hvala na odgovoru, kao sto vec rekoh konvertovani ritmovi uglavnom budu sa tim nekim defektima koji se javljaju pri konvertovanju pogotovo sto se konvertuju sa Korg za Yamahu medjutim u Omb10 style maker-u je to lako ispraviti.

NikolayTheM 26.08.2013 12:34

Ovo je inace u one man band 11, u 10 isto oo kao pre, sto znaci da je definitivno do programa. Source chords sam jedva namestio jer je dvojka puna krnjih akorada. Chord mute sam postavio klasicno, sema koja svira dur, ne svira samo 7 i m7 (na m7 je jos jedna sema), a sve ostalo svira. I to radi super.
Ja nikad ritam ne konvertujem, vec njegove delove izvadim kao MIDI fajlove pa u CW Music Creator-u ih slazem, onda postavim markere i sacuvam kao MIDI format 0. Zatim Promenim naziv fajlu npr. iz Dvojka.mid u Dvojka.sty, i krecem da obradjujem CASM podatke.

casper 26.08.2013 14:53

1 Privitaka
I vjerojatno kod obrade CASM pogriješiš. ;)

Pogledao sam CASM kod BIT style koji si postavio u ovoj temi kao primjer. Vidljivo je da u strukturi CASM "ništa ne štima". Zato je moj savjet da prilikom obrade CASM-a kreneš od defaultnih postavki.

Koristi program CASM editor od Jorgen Sorensen. Pozovi u njega Style, stisni Ctrl+C i otvara se novi prozor. Postupak koji slijedi je opisan na slici poredan po brojevima. Tako ćeš postavit defaultne postavke CASM-a na sve partove i nakon toga kreni u obradu po svojoj želji.

NikolayTheM 26.08.2013 16:40

Uradio sam ovo, ali opet prelazi nece da rade... Kada bih znao u cemu je problem, sve bi bilo lakse...

casper 26.08.2013 16:59

Ovako na pamet ne mogu ništa pomoći. Mislim da je ipak problem u strukturi Styla, a ne do verzije OMB. Ja ga ne koristim pa niti tu ne mogu pomoći.

Ako pojedini style radi "dobro", a kod nekih imaš problema onda je logično da je problem u Style. Treba(š) pažljivije proučiti strukturu Styla i usporedbom više njih izvući zaključak u čemu je problem.

tranzit 26.08.2013 21:52

Poslusaj caspera, to je jedino paluzibilno rjesenje. Kompjuter, a ni program, ne znaju ni da razmisljaju, a ni da osjecau. Ukoliko samo jedan Style radi kako treba (pouzdano znam da radi kako treba), nema drugog uzroka vec iskljucivo krivca trazi u samim Styleovima, odnosno njihovim strukturama. Style u Yamahinom formatu je do bola precizna i vrlo osjetljiva rabota, pa je dovoljna i najmanja greska pa da Style totalno "poblesavi". Dovoljno je recimo da se dvije uzastopne note preklope i da to vec dovede do sasvim nepredvidivih problema. Kod izrade Style jednostavno moras biti stoprocentno precizan i bez ijedne greske, a uz to poznavati sve "zamke" i trikove CASMa a i sire. Posto sam sve vrijeme suradjivao na izradi i OMB10 i OMB11 iz prve ruke vam mogu reci da je kernel (jezgro) programa potpuno isto i da tu nema ama bas nikakve razlike, niti se moze OMB10 ponasati stabilnije od OMB11. Razlika je u pojedinim funkcijama koje su dodate kod OMB11 ali i u pojedinim koje su oduzete u odnosu na OMB10. Medjutim sve u svemu, OMB11 je daleko efektivnija i prakticnija verzija, pogotovo radi svog GUI, gdje se na svako od ogromnog broja polja (koja se mogu uraditi stepenasto) moze smjestiti veliki broj komandi, sto je veoma bitno za rad sa Touch Screenom na bini. Tu je OMB10 totalno nepraktican i cak i nije vrijedan pomena ako je u pitanju Live upotreba.

NikolayTheM 26.08.2013 23:19

Upravo sam primetio nesto jako "sokantno"
Prelazi ne rade kako treba ni na fabrickim ritmovima koji dolaze uz OMB11!!! :mad:

Trenutno vrijeme na Forumu 14:36

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org