YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   XG works pitanje. (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=24771)

dmmacak 13.02.2013 23:24

XG works pitanje.

Malo sam istrazivao Xg works ali nisam nasao opciju da npr. hocu da smanjim bas bubanj u celokupnom ritmu ali da proporcija dinamike ostane ista. Znaci da smanjim ali ne da poravnam dinamiku na svim udarcima, nego da proporcija ostane ista. Da li to uopste moze u XG worksu ili ako znate neki drugi program. Hvala
Postovano sa mobilnog uređaja

casper 13.02.2013 23:49

1 Privitaka
Kako ne bi mogao. To se u XGWorksu radi jednostavnije i od Cubase ili Sonara.

Otvori 10-u traku s prikazom bubnja, desni klik na nju i odaberi Drum. Dobiješ prikaz ka na slici. Lijevi KLIK dolje, pojavljuju se kvadratići u prikazu. Dvoklik na element bubnja, zacrveni se element i istovremeno se zacrvene kvadratići u donjoj polovici. S lijevim mišem uhvati bilo koji crveni kvadratić i povlači kamo želiš.

dmmacak 14.02.2013 10:38

Hvala ti druze, Eh koliko sam samo noci proveo na klavijaturi da bih prepravio par ritmova. Da sam ranije znao za program, sad me ne bi bolela kicma.: Д

casper 14.02.2013 11:00

Čovjek se uči dok je živ. Nažalost, leđa imaju svoj vijek trajanja :D

NordX 22.01.2014 22:32

Instalirao sam XG Works,vezriju 307.E,i povezao T2 obicnim Usb Kablom,i odaberem Digital Workstation 1,ali zvuka i ostalog nema. Da mi ne treba slucajno patch lista za T2 ili sta vec?

Hvala.

NordX

casper 22.01.2014 22:39

Zvuk slušaš na klavijaturi, slušalice ili zvučnici.
Zvuk se ne čuje na komp zvučnicima osim ako ne koristiš neka dodatna spajanja.

Patch listu instaliraj da bi dobio iste instrumente u XGworksu koji se nalaze u T3.

NordX 22.01.2014 22:40

Ne cuje se. Koristim Hi Fi zvucnike na T2. Uopste se ne cuje,niti bilo sta,ne reaguje. Trazi mi neki block da kreiram.

casper 22.01.2014 22:42

To znaći da nemaš nikakvih podataka (midi) u XGW. Pozovi neki MIDI u XGW i stisni play.

NordX 22.01.2014 22:44

Sada cu da probam. Za sta pretezno sluzi XG Works,sta mogu u njemu da radim,malo cudno pitanje,instalirao sam sa namerom,da ga ''provalim'' :) Da li u njemu mogu da menjam elemente bubnja i da naredbe poput MSB i LSB odredjujem u njemu,kao i broj Custom Voice-a?
Dodato:
Nemam patch listu za Tyros 2 nazalost.Gde bih mogao naci?

casper 22.01.2014 23:04

Listu imaš u downloadu.
Osnovno objašnjenje za XGworks ću uskoro postaviti na drugu temu.

NordX 22.01.2014 23:12

Skinuo sam listu i sta sa njom,ali ne razumem uputstvo,tj.ne razumem jezik. Nazalost. Hvala Vam puno. Kako je moguce da kopiram RH2 na RH1. Probao sam po Vasem uputstvu i nista se ne desava,isto je. Selektujem na RH2 sve Varijacije,Break,Intro 1 2 i ostalo,i upale se samo crvene lamprice,i kopiram po Vasem uputstvu i opet nista.

casper 23.01.2014 00:21

1 Privitaka
Za Patch list -
Fajlove koju si skinuo trebaš jednostavno kopirati u mapu gdje je na računalu instaliran XGWorks. Tako ćeš neke fajlove kopirati direktno u XGworks mapu, a neke u XGworks/XGEditor mapu.

Za kopiranje RHY2 u RHy1
Kod kopiranja radiš nešto krivo. Po tvom opisu bih rekao da malo "brzaš". Ne možeš odjednom označiti sve sekcije na RH2, moraš jednu o jednu.
Na slici ti je sve nacrtano, nakon toga ideš na SAVE i odradio si jednu sekciju (recimo MAIN A). Sada biraš MAIN B i ponavljaš postupak.

Moraš znati da donji okvir gdje piše COPY FROM određuje što će se kopirati iz "donora".

NordX 23.01.2014 00:45

Nesto ne radim kako treba.Evo sada sam pratio pazljivo Vase slikovito uputstvo,i nece. Radi se o kopiranju RH2 na RH1 sa jednog istog ritma. Iskopirao bih RH2 na RH1,da ne bih upisivao naredbe MSB i LSB za svaki Style pojedinacno,nadam se da me razumete i da to moze.

tranzit 23.01.2014 01:15

Zasto to radis u XG Worksu ? Tu se takve stvari ne rade jer moze doci do pomjeranja koje kasnije prouzrokuju upravo takve probleme koje ti imas. Ne bih sada da ti nadugacko i nasiroko objasnjavam zasto se to desilo i zasto nije preporucljivo raditi te operacije u XG Worksu, nego poslusaj me i za operacije kopiranja traka s jedne na drugu u pojedinim ili svim Style Partovima, obavezno upotrijebi OMB 10 ili 11. Neces imati nikakvih problema s tim da obratis paznju na ispravnopst postavke Midi kanala (i sa lijeve i sa desne strane trake u OMB-u).

casper 23.01.2014 01:17

Razumijem što ti treba. Iako se radi o Tyros2 koji nešto drugačiju koncepciju zbog svog CUSTOM DRUM-a, mislim da ne bi trebalo biti problema s tim postupkom.

Da eliminiraš svoju pogrešku, pokušaj postupak napraviti s nekim tvorničkim ritmom i vidi da li prolazi kako treba. Mogu s velikom vjerojatnošću predpostaviti da pokušavaš neku "kemiju" s Stylovima koji su rađeni kao što to opisuju momci u ovim postovima 1 i 2. Tu nisam "kod kuće", niti sam upoznat s njihovim postupkom pa ti ne bih bio od pomoći.

@Tranzit - ne radi u XGW, radi u klavijaturi po uputama koje nisam mogao preciznije uraditi.

tranzit 23.01.2014 01:37

A zasto radi u klavijaturi ? Zasto se pati ? Zasto ne poslusa starije i iskusnije ? A zasto... a zasto... a zasto... ?

NordX 23.01.2014 11:29

Ja bih da prebacim Drum sa RH2 na RH1 da se ne bih ''patio'' sa naredbama LSB I MSB,posto koristim Drum iz Custom Voice-a,a ne iz Custom Drum-a.

To je moguce u OMB 11? Znaci,da povezem T2 sa OMB ili da exportujem Style i sredim ga u OMB i tako vratim u T2?

Hvala Casper,hvala Tranzit.

casper 23.01.2014 15:45

1 Privitaka
Ne trebaš povezivati Tyros s računalom. Samo pozovi Style u OMB i odaberi Edit > Switch Channels > odaberi 9 kanal kao na slici > OK

romario 23.01.2014 15:48

Casper,

za sta nam treba omb ,a da ne možemo napraviti u xgw i mix master ?

casper 23.01.2014 16:09

NordX je pitao kako to uraditi u OMB pa sam opisao postupak s njim. I pravo kaže Tranzit, on je za tu radnju (i mnoge druge) najpogodniji. Međutim, nije free.
OMB je inaće poznati MIDI arranžer ali je vrlo dobar u svim segmentima obrade i izrade MIDI-ja i Styla.

NordX 23.01.2014 19:51

Odradio kako ste rekli. Ali taj Style ne mogu da sacuvam kao Style,ne znam kako. Mogu da sacuvam kao MIDI. Izvinite,malo sam komplikovan,ali dok ne udjem u sve ovo. :) Hvala jos jednom na svemu!

casper 23.01.2014 19:59

Možemo se mi vrtiti u krug i objašnjavati ali ništa to ne vrijedi ako potpuno ne poslušaš savjet.

Citat:

Da eliminiraš svoju pogrešku, pokušaj postupak napraviti s nekim tvorničkim ritmom i vidi da li prolazi kako treba. Mogu s velikom vjerojatnošću predpostaviti da pokušavaš neku "kemiju" s Stylovima koji su rađeni kao što to opisuju momci u ovim postovima 1 i 2.

NordX 05.11.2014 20:33

Opet ja. Nisam bio kuci par meseci,radio sam i nisam toliko imao vremena oko XG-a da radim. Sve sto sam znao zaboravio sam. Nisam laik ali ne bih da se Casper naljuti na mene,jer sam ga bezbroj puta pitao svasta i bojim se da ne izgubi strpljenje :( Treba mi pomoc. Hocu da namestim tacnije promenim dinamku da dobosima. Imam MIDI USB KABL,kako sad,trebam da povezem Tyros sa XG-om? Ja sam povezivao ali unutra se nista ne desava i svasta sam nesto probao.

Da li moram da udjem u Style Creator odaberem zeljeni ritam koji hocu da editujem ili kako vec? Zaista sam se izgubio oko toga.

I hitno mi je potrebna pomoc. :(

Hvala unapred.

casper 05.11.2014 21:03

Ne brini se, kad se naljutim, samo kliknem na logout i nema me taj dan na forumu. :D

Citat:

Hocu da namestim tacnije promenim dinamku da dobosima.
Za ovo ti nije nužan XG works niti spajanje Tyrosa s računalom. Ako znaš na koju vrijednost treba postaviti problematičan doboš, prebaci taj Style u računalo i odradi to s MixMasterom. Ovaj video objašnjava tu radnju.

http://youtu.be/zP5o3kR-G2M

Ako se želiš pozabaviti s XG worksom i raditi s njim na način da odmah slušaš promjene na klavijaturi potrebno je napraviti par predradnji.

1. Instalirati odgovarajuće drivere od Tyrosa na računalo
2. Spojiti Tyrosa s USB-om na računalo koje ga treba prepoznati (ostvariti vezu komp-klavijatura)
3. Unijeti Tyros definicije instrumenata u XGworks i podestiti program da komunicira s vanjskim hardvare (Tyros)

NordX 05.11.2014 21:15

Hahaha :D Znaci da znam,kad Vas nema ceo dan da je too :P

Prvi postupak shvatam i probacu pa javljam.

A drugi...

Gde bih mogao da skinem drajvere za T2. Pre par meseci kad ste mi objasnjavali iskopirao sam Patch liste u folderu XG-a?

Ne znam da povezem XG i Tyros a da to radi sve kako treba?

Buni me ovo. U kom 'rezimu' treba biti Tyros. Trebam li biti u Style Creatoru ili ici na opciju CUSTOM VOICE EDIT VIA PC ili kako vec?

Hvala Vam,ja ne znam da li cu ikad moci da Vam se oduzim ^:)^

casper 05.11.2014 21:31

Lako se odužiti, šaljem ti broj žiro računa na PP. :lol: Mala šala ... ;)

Drivere skini s Yamahine stranice, Google zna gdje se nalaze. Odaberi operativni sustav koji koristiš. Prati upute koje ćeš dobiti sa skinutim driverima, koristi pouzdani USB kabl.

Kada se komp i Tyros "prepoznaju" možeš podesiti XGworks. Pri kraju ovog teksta je opis kako to učiniti. Pri ovakvom radu je Tyros u uobičajenom statusu, vidiš mu glavni ekran i sve su funkcije kao kada nije spojen s računalom. Nije potrebno ulaziti u njegove menije, Tyros služi kao muzička kartica s koje se čuju promjene koje radiš na XGworsku (ili nekom drugom editoru na računalu).

Trenutno vrijeme na Forumu 21:33

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org