YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Native Instrument FM8 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=24782)

koraj84 15.02.2013 00:25

Native Instrument FM8

Pozdrav narode imam problem sa FM8 pa ako moze neko resenje predlog ili sta vec. Znaci imam instaliran FM8, USB-Midi kabal, PSR-270 i u opcijama fm8 nastimam na input da mi bude USB znaci da sviram preko psr-a ali u outpu namjestim isto USB ali mi se ne cuje zvuk na klavijaturi vec na kompu. Bilo da sve u output-u stavim na off ili on uvijek se cuje samo na kompu zvuk.

tranzit 15.02.2013 01:39

Ti si zestoko pobrkao midi i audio signale, to sto ti kao Output namjestis USB midi port Yamahe to ne znaci nista drugo nego da vracas midi podatke kroz FM8 nazad u Yamahu. Tvoja Yamaha PSR-270 nema audio (Line) Input pa tako nikako neces moci da cujes audio signal sa FM8 na zvucnicima PSR-270. Jednostavno to izbrisi kao mogucnost i potrazi alternativu u obliku nekakvog malog miksera koji bi, ako bas nemas nikakvo ozvucenje, prikljucio na HiFi pojacalo i tako mogao da cujes i PSR-270 i FM8 skupa na istim zvucnicima.

koraj84 15.02.2013 02:12

ali kako mi se onda cuje i one man band i wingroove player na zvucnicima na yamahi. i to sve preko usb-midi kabla?

tranzit 15.02.2013 02:22

Opet si pobrkao. One Man Band je softver aranzer koji salje samo midi podatke na tvoju Yamahu koje ona svira svojim internim sound programima. Isti slucaj je i sa Wingroove. Iz tog razloga se i cuje na zvucnicima Yamahe. Medjutim FM8 je sasvim druga prica jer je on, sam za sebe, jedan Ton Generator (FM Synth) koji nema veze sa internim soundima Yamahe i kompletan proces stvaranja njegovog sounda se obavlja u kompjuteru koji u tom slucaju postaje, nazovimo ga, midi Sound Modul, koji svoj zvuk salje vani preko zvucne karte kompjutera. Nego... da ti ne bi trosio i svoje i nase vrijeme sa hiljadama pitanja pocetnickog karaktera, uzmi prvo malo literature o toj materiji pa procitaj jer se bojim da ti mnogi odgovori koje dobijes ovdje, uopste nece biti jasni.

koraj84 15.02.2013 10:40

hvala druze puno objasnio si neke stvari. jbg covjek uci dok je ziv bar sad necu razbijati glavu vise sa tim da li moze ili ne.. hvala jos jednom i svako dobro :)

koraj84 05.03.2013 17:59

opet ja :D Posto kad sviram one man band on mi salje direktno zvuk preko usba na zvucnike od klavijature i to je ok kao sto je vec receno ali mf8 ne moze slati direktno na zvucnike klavijature ali me sad zanima moze li da kad ga ucitam u one man band da preko njega salje zvuk preko midi kabla i da mi se cuje zuvk fm8 na zvucnicima klavijature??

NikolayTheM 05.03.2013 19:36

MIDI podaci i audio signal nemaju veze, kroz midi kabl ne moze da "prolazi" zvuk, vec samo podaci. Nije mi jasno kako ti se na zvucnicima cuje OMB...

Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2

tranzit 05.03.2013 19:40

'Ajd procitajte obojica opet moj drugi post, valjda ce biti jasno kako se OMB "cuje" (uzgred, OBM nikako ne moze da se cuje jer on nije nikakav instrument) a zasto se FM8 ne cuje na zvucnicima klavijature.

NikolayTheM 05.03.2013 19:55

Pa jedino da OMB salje podatke u kl. i onda se cuje yamahin bubanj bas kontra itd. prosto receno OMB vuce elemente iz yamahe ;)

koraj84 05.03.2013 22:28

pa namjestio sam da je MIDI IN i MIDI OUT midi kabal i cuje se sve na klavijaturi. vjerovatno da vuce sve sa klavijature.. znaci nema sanse da mi se cuje i FM8 na njima.

tranzit 06.03.2013 00:08

Naravno da nema sanse. Objasnih ti ja u tom mom drugom postu ama ti ne citas.

Citat:

Originalno postovano od NikolayTheM (Post 238330)
Pa jedino da OMB salje podatke u kl. i onda se cuje yamahin bubanj bas kontra itd. prosto receno OMB vuce elemente iz yamahe

E bas to i stoji tacno opisano u vec pomenutom postu ove teme.

NikolayTheM 06.03.2013 00:11

Verovatno nije razumeo jer ti tranzit objasnjavas profesionalno. :)

tranzit 06.03.2013 00:14

Ama nisam nista objasnjavo "profesionalno" vec sasvim kratko i jasno i to uobicajenim "narodnim" rijecima. Najveci problem je ocigledno, sto on nikako da u svojoj glavi razdvoji Midi i Audio podatke i njihov put.

NikolayTheM 06.03.2013 00:26

Covek se uci dok je ziv, kad sam stigao na forum, nisam znao sta je sempl, a sada mi PC zvuci bolje od pojedinih aranzera :)

koraj84 06.03.2013 01:08

upravo tako NikolayTheM :) svaka cast kolegi tranzitu na brzim odgovroima. znam da je njemu ovo sad sve besmisleno ali jbg dok skopcam neke stvari naucicu.. mislio sam da FM8 pusta midi a ne audio podatke.

tranzit 06.03.2013 01:25

Citat:

Originalno postovano od NikolayTheM (Post 238365)
...kad sam stigao na forum, nisam znao sta je sempl, a sada mi PC zvuci bolje od pojedinih aranzera

Jedan zestoki Audio PC zvuci bolje od svih hardver aranzera... i to mnooooooogo bolje.

@koraj84
Nema besmislenih pitanja, ima samo besmislenih odgovora, ama moras da se potrudis da prvo iz literature naucis osnovne pojmove, bice ti kasnije dosta lakse da savladas koplikovanije zahtjeve.

koraj84 06.03.2013 01:30

hvala druze puno. da ne duzim vise knjigu u ruke i polako :D
Dodato:
i da ne znam kako tacno ide ovdje to na forumu jel se zakljucavaju teme ili sta.. ako se zakljucavaju ti bi bilo to pitao sam sto sam imao.

tranzit 06.03.2013 01:41

Konstruktivne teme se ne zakljucavaju, a one koje nemaju smisla ili krenu u nezeljenom pravcu, budu kastrirane.

koraj84 06.03.2013 09:56

imacu to na umu :D

Trenutno vrijeme na Forumu 15:48

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org