YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   IT Sektor (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Pitanje oko zvuka na windows 7! (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=24794)

KEKI 16.02.2013 19:47

Pitanje oko zvuka na windows 7!

Ovako ekipica pozdrav svima! Kao što svi znamowindows 7 je za muziku koma!
Puno je tu razloga od latencije pa nadalje! Mene zanima jedna stvar! Imam zvucnu emu 0404 i ona radi super zadovoljan sam sa njom! Nego sad sam svoj pc spojio sa lcd televizorom (preko hdmi kabla)! No sad dolazi do problema!
Naime ne mogu nikako namjestit da mi zvuk ide i na televizoru i na zvucnicima od pc-a istovrmeno! Kolko se ja sjecam na xp-u je to bilo moguce! Dali je moguce da bude isto vrmeno i na sedmici!
Koristim graficku Nvidia Getforce 440 2gb,win 7 ultimate 64 bit a lcd je GRUNDIG WXGA-3 e sad me zanima jel je ovo moguce!

Hvala unaprijed na odgovorima!

KEKI 26.09.2013 00:00

Zna li netko?

tranzit 26.09.2013 00:11

Neizvodljivo jer je u samom sistemu moguce definisati samo jedan Audio (Sound) Device za Playback. Medjutim, pomocu "Virtual Audio Cable" bi to islo vrlo lako.

smuchac 26.09.2013 00:23

Izvodljivo je. :)
Ideš u recording devices i potražiš stereo mix. Ako ga nema znači da nije prikazan ili pak nisu dobro instalirani driveri. Dakle,desnim mišem označiš "show disabled devices". Sad bi se trebao pojaviti ako je sve po PS-u.. Podesi ga kao default device i kad to napraviš,klikni ga dvaput lijevim mišem. Kad si to napravio,idi na tab "listen" stavi kvačicu na "Listen to this device" i u playback through this device odaberi svoj HDMI izlaz s grafičke kartice. Kako imaš Nvidiu,trebao bi se zvati NVIDIA HDMI output. Apply i ok i gotov si. Ako je dobra kartica ne bi trebao imati kašnjenja u zvuku na telki i na kompu a ako je integruša očekuj debela kašnjenja.
Pozz. ;)

tranzit 26.09.2013 00:30

Nece ici kod Win 7, sa i bez P.S. Ne postoji "Stereo Mix" kao Sound Driver u Win 7, bez obzira o kojoj se grafickoj karti sa HDMI interfaceom radi, ni medju enabled, ni medju disabled audio driverima. Provjeri ti to jos jednom.

smuchac 26.09.2013 00:38

Provjereno i radi.

Sent from my MediaPad 7 Lite using Tapatalk 2

tranzit 26.09.2013 00:44

Opet, nece ici... ali da sacekamo da li ce jos neko uspjeti da "provjeri". Nemam trenutno Win 7 pred sobom, inace bih postavio slike kako to sve u vezi sa soundom izgleda u Win 7, bas u slicnoj konfiguraciji, dakle sa jednim HDMI Audio interfaceom graficke karte i jednom externom Audio kartom.

@KEKI
Potrazi kolega "Virtual Audio Cable" na netu (dok se ne "provjeri") i sa njim ces sigurno rijesiti sve probleme i to bez ikakve posebno velike dodatne latence. Pomocu njega si u stanju interno povezati dva Audio Interfacea kako god ti odgovara, gdje bilo koji od njih moze biti master ili slave.

smuchac 26.09.2013 00:49

Ako kod mene radi i na laptopu i dva desktop racunala mahom s integrusama koje su smece i sve radi i na xp i 7,stvarno neznam zasto ne vjerujes...

Sent from my MediaPad 7 Lite using Tapatalk 2

tranzit 26.09.2013 00:53

Ama vjerujem ja tebi, nego ti ne citas kako valja postove. Ajd' jos jednom al' pazljivo.

Narodnjak300 26.09.2013 00:58

Moze neko ko zna da radi sa VAC da mi objasni kako mogu recimo da reprodukujem pesmu sa youtube-a i da koristim asio4all. Asio mi sve blokira, na xp nije bilo tih konflikta... sto rece covek sedmica je stvarno koma.

tranzit 26.09.2013 00:59

Jesi li skinuo najnoviji Asio4All Driver za odgovarajucu verziju Win 7 (32/64Bit) ?

casper 26.09.2013 01:00

Dok sam koristio EMU0404 i imao priključena dva monitora (od toga jedan preko HDMI) uvijek sam imao problema s povremenim zamrzavanjem računala. Rad sa samo jednim monitorom spojenim preko DVI kabla i EMU nikada se nije pokazao problematičan. Tranzit bi mogao biti u pravu. Neka KEKI pokuša, ništa ga ne košta.

Narodnjak300 26.09.2013 01:01

2.11 beta2 64bit

tranzit 26.09.2013 01:03

@casper
Rece ja da nece ici i sigurno nece ici, a postoji i debeo razlog sto to nece ici. Ti si na pravom tragu.

@Narodnjak300
Moras li da koristis VAC ? Treba li ti za nesto posebno ili je tek tako instaliran ?

casper 26.09.2013 01:03

@Narodnjak - ne bih rekao da je problem u Asio driveru, prije će biti Flash player, predpostavljam da si na Mozilli, pokušaj s nekim drugim browserom

Narodnjak300 26.09.2013 01:07

@tranzit ne moram da koristim vac cak sta vise nemam ga trenutno instaliranog neko mi on pao na pamet jer ste ga pomenuli ovde pa se setim i mog problema trenutnog. Sto se tice asia sad vidim imam i 32 i 64 bit dll ali mi sve to instalirano u program files(x86)?

@casper Chrome koristim i onaj njegov peperflash, sad cu da instaliram flash player a ovaj chrome-ov da disable-ujem, pa da vidim da li ima poboljsanja.

tranzit 26.09.2013 01:18

To sto je i 64Bitni Asio4All instaliran u Program Files x86 nije problem ali je veliki problem ako je i sam 64Bit Driver .dll instaliran u Windows/System32 a ne u SysWOW64. Tada zaista instalacija nije uredu. Deinstaliraj kompletan Driver, ocisti Registry, pa instaliraj ponovo 64Bit Driver.

Narodnjak300 26.09.2013 01:23

Sad sam proverio nema nista u system32, dok se u SysWOW64 nalazi AsIO.dll
Kako stari stoje moracu mnogo da se pozabavim ovim problemom. Svi drajveri su mi up to date, asio sam podesio force WDM driver to 16 bit ma da moja realtek hd audio mislim ni da ne podrzava 24 bita iako ima podesavanje za 24 bita, svejedno i tu sam podesio na 16 posto sam procitao da to moze da bude problem.

tranzit 26.09.2013 01:28

Onda je to uredu, sto znaci da ce problem biti ili u kompatibilnosti Asio4All sa tvojom integrisanom sound kartom (u Win 7 sistemu) ili u podesavanjima u Asio4All.

Edit:
Zakasnio sam s postom. Bio si brzi. Mozes li da slikas Asio4All postavke i da okacis ovdje, pa da pogledamo gdje bi mogao biti problem, mada mi se ipak cini da je u pitanju pomenuta kompatibilnost.

Narodnjak300 26.09.2013 01:39

Malo je bedna slika al nadam se da se vidi
http://postimg.org/image/4958r44qj/

tranzit 26.09.2013 01:53

Nije bijedna slika, vidi se to sve odlicno. Latenca ti je uzasno nisko postavljena i to nece funkcionisati ni sa jednom integrisanom kartom. Postavi Buffer na 512 samplova, pa vidi da li ce da blokira i dalje.

Narodnjak300 26.09.2013 02:00

Isto je i sa 512 sempla i dalje nemam zvuka na youtube i obratno ako prvo pustim na youtube nesto pa onda upalim kontakt onda nemam zvuka na kontaktu . Samo je problem da skontam kako da ih dovedem da koriste isti output. Na xp je to islo samo od sebe bez dodatnih podesavanja. Izgleda da asio ne deli IO ni sa kim posto vidim sad u kontakt stoji mi podesavanje WASAPI(shared mode) i tu mogu da izaberem samo realtek HD.

tranzit 26.09.2013 02:13

1 Privitaka
Jasno mi je sta se dogadja, ama mi jos nije jasno zasto jer Asio4All je Multiclient driver i tu ne bi smjelo da bude problema. Instalirao sam upravo Asio4All istu verziju koju i ti imas i testirao (doduse ne sa integrisanom kartom), sve je uredu. Markiraj "Realtek HD Audio Output" a onda podesi parametre kao na donjoj slici. Ne vjerujem da ce pomoci ali probaj. Postoje samo dva moguca uzroka ili da je u pitanju nekompatibilnost Asio4All i tvoje Realtek karte pod Win 7 sistemom ili da sam sistem nije bas "najzdraviji" (virusi, trojanci i slicno...).

Narodnjak300 26.09.2013 02:20

Probacu to i jos neke stvari pa javaljam da li ima poboljsanja, vrlo je moguce da je nekompatibilnost asia, karte i win7 s tim sto je sedmica taze instalirana, skoro sam i skenirao ceo sistem, nije nasao ni jedan virus.

tranzit 26.09.2013 02:24

Ne mora da bude neizostavno bas virus, pomenuo sam ga uzgred, moze da bude i "nezgodna" instalacija ili naknadna instalacija nekih aplikacija koje su napravile pometnju. Probaj pa javi.

Narodnjak300 26.09.2013 02:29

samo da dodam nasao sam temu: Realtek HD Audio + Windows 7 + ASIO4ALL = Love

bice ovo duga noc:">

mladenkom 26.09.2013 02:31

I ja sam se patio sa tim dok nisam kupio onu behringer uca202,sad sve radi kako treba,te integrisane karte su djubre(doduse I kod mene je na xp radilo sve kako treba I sa integrisanom kartom)

Sent from my R800x using Tapatalk 2

Narodnjak300 26.09.2013 02:34

Meni je 22vsl prva na listi cim se stvori malo uslova citaj para, za sad moram da se patim sa ovaj realtek krs ali ima da proradi ovoga mi krsta :lol:

mladenkom 26.09.2013 02:39

Ja sam slicnu temu postavio pre cini mi se 2 godine.Kada radi asio,sve ostalo se utisa.

Narodnjak300 26.09.2013 02:44

e ta me muka snasla, ja ne znam dal je to toliki problem da svi zajedno sviraju i kontakt i youtube?

mladenkom 26.09.2013 02:53

Kazem ti,patio se ko konj,sve zivo pokusavao,trazio po stranim forumima.
Interesantno,retko ko je imao takav problem na laptopu,verovatno zato sto u svetu ko god se iole ozbiljnije bavi muzikom pod 1.uopste ne koristi laptop za to,pod 2.ako I koristi laptop uz njega ima I neki audio interfejs te su ti problemi nemoguci.Ali opet,iritantno je da tako neka banalna stvar ne funkcionise na win7 I na visti a na xp je radilo kako treba.
Elem,ako naletis negde na ovu karticu koju spomenuh,behringer uca202,slobodno uzmi,radi kao sat za to sto nama treba,za nju imas sa skines asio drivere sa behringerovog sajta,a kosta oko 20-30 eura nova.

tranzit 26.09.2013 03:06

Tako je Mladjo. Bar za pocetak, da se ne mucis jer taj Behringer je zaista stabilan i na minimalnim latencama, a za male pare... ama ni kvalitet sounda mu nije bas zadnje smece. Ne moze niko da ti plati to maltretiranje i nerviranje. Kasnije kad se steknu uslovi (citaj pare), onda uzimaj 22VSL i miran. Inace, Win 7 64Bit je ultimativni Audio sistem, naravno ako je hardver kako treba i ako se sistem propisno konfigurira.

Narodnjak300 26.09.2013 03:06

Znam druze super je to kartica, za live dusu dala plus jeftina je, ako naidjem na neku uzimam.

@tranzit ima li negde da se nadju uputstva kako konfigurisati win7 za potrebe audio produkcije?

vingula 26.09.2013 03:16

a da se malo vratimo na glavnu temu o Kekijevom problemu, Narodnjak300 ti bi za početako mogao dobit neki karton, a drugo otvori novu temu!!!

tranzit 26.09.2013 03:31

Citat:

Originalno postovano od Narodnjak300 (Post 255002)
@tranzit ima li negde da se nadju uputstva kako konfigurisati win7 za potrebe audio produkcije?

Imas toga pun net, mada je vecina presipanje iz supljeg u prazno. Idi na Presonusovu stranicu, tamo je to dosta dobro obradjeno iako, opet samo povrsna obrada sistema. Za detaljnu, sto bi rekli, "dubinsku" konfiguraciju, neces naci valjano upuststvo jer proizvodjaci instrumenata na bazi Windowsa cuvaju to kao zmija noge. I sam isto postupam jer je to u sustini osnova za sve sto radim. Sve je badava ako sistem na kojem pociva jedan instrument nije ultrastabilan, a do takvog sistema se dolazi dugogodisnjim testiranjem, sto naravno zahtjeva ogroman rad. Jednostavno, poslovna tajna. Inace, takav audio sistem se konfigurira prije instalacije, a ne po instalaciji, sto znaci da se u sustini priprema instalacioni DVD za Audio Windows pomocu odredjenih programa koji su specijalizovani za editiranje Windows instalacija. Veoma kompleksna materija koja zahtjeva pozamasno iskustvo.

Pogledaj ovdje, bice sasvim dovoljno za stabilan rad sa normalnim zahtjevima:
http://support.presonus.com/entries/...ista-Windows-7

Narodnjak300 26.09.2013 03:37

Nisam hteo da otvaram novu temu jer sam naziv teme je "Pitanje oko zvuka na windows 7!" samo sto je Keki pitao kako da spoji tv...Ne znam sta da ti kazem malo mi ovo deluje kao da imas nesto protiv mene licno. Ako ti nesto smeta kazi ovde glasno da svi vide i cuju. Druga stvar je da sam na ovom forumu od 2008-me godine tako da nama tu nikakvog pocetka, treca stvar je da do sada imam 4 crvena kartona koja su istekla...dakle gresio sam ali nikog nisam vredjao.

vingula 26.09.2013 03:57

kao prvo mene prozivaš ovdje javno da ti obrazložavak kako i zašto, a svaki 3-4 post ti je druga tema.
drugo... nemam ništa lično protiv tebe, samo vidim da malo odskačeš od pravilnika
treče stvar imao si več kartone i opet grješiš, a koliko vidim to te baš i ne dira jer nastavljaš opet.

ako smo zaboravili ovdje nam je PRAVILNIK, koji sadrži i neka nova pravila pa nebi bilo loše malo pročitat da nebi bili opet ovakvi neukusni ispadi

i zadnje...ja sam član od 2006 pa još nisam nikad dobio karton...jer se uvijek držim pravila

Narodnjak300 26.09.2013 04:31

Vazi, procitacu kad ustanem sad je vec kasno i idem da spavam pa cu sutra da ti se javim ako mi nesto nije jasno. Vidim ja da si ti u pravu samo mi nije jasno... ako primetis da se u jednom postu navelo da bi to trebalo funkcionisati samo ako se sistem pravilno konfigurise. Onda sam ja odskocio od teme kad sam pitao ima li negde da se nadju uputstva kako konfigurisati win7 za potrebe audio produkcije? Opet se pominje win7 kao i u nazivu teme samo u drugom kontekstu, dakle nisam mnogo otisao u off. Sad ispada kao da ja idem redom i kvarim teme tako sto offujem namerno. Valjda u toku konverzacije neki problemi povlace neka druga pitanja. Bilo kako bilo ja cu da ponovo procitam pravilnik da te ne bih nervirao.

casper 26.09.2013 08:31

@Narodnjak - možda će pitanje biti trivijanlo ali nikad se ne zna .... Kako radiš instalaciju asio drivera, s dvoklikom na instalacijski fajl pa slijediš postupak koji ti se dalje nudi?

vingula 26.09.2013 12:03

@Narodnjak300

Ne-nerviraš ti mene, nego samo vidim da si malo počeo odskakat od cjele teme pa i svojih drugih postova, iako se ovdje spominje WIN 7 nemožeš sad za svaki problem pisat u ovu temu.

A sad dali to namjerno ili nenamjerno offuješ temu, to je tvoja stvar...mada sam ti pogledao zadnje 2 teme, isto tako si uradio - odskakao od pravog pitanja u tim temama.

Nemoj sad da me krivo shvatiš da misliš da sam se baš nakačio na tebe, nisam...nego samo vidim da nešto nejde po pravilu, nisi novi član i do sad si več to trebao vidjet/naučit kako forum funkcionira.

Trenutno vrijeme na Forumu 04:57

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org