YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Zvučnici (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=50)
-   -   prijedlog za kupovinu (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=24876)

dado123 01.03.2013 18:52

prijedlog za kupovinu

pozz svim kolegama ovako u potraznji sam za novim zvucnim kutijama trenutno koristim pasivni mikser(a&h zed 22fx) pa znaci kutije bi trebale biti aktivne i oko 2500eur mi je na raspolaganju sviram i u komplet bendu i samo aranzer gdje trenutno ima vise posla svira se po kaficima disco clubovima a i svadbama do nekih 500 ljudi ali najviše bude do 200/250 pa preporuke i prjedloge da nebacim pare u prazno!!!

rolandx 05.03.2013 21:56

Mislim da ako svako krene da iznosi svoje mišljenje ode tema u nedogled a biće bogami i oštrih reči... Kada bi nešto bar malkice precizirao, bilo bi nam lakše da te posavetujemo,... Po mom nekom mišljenju Dynacord D-Lite 15-3 aktivne, bi bilo kao melem na ranu, dva satelita i dva bass bina, radio sam na njima, tako da kada bih imao para znao bih šrta bih. Ima ovde na forumu testiranje ozvučenja, kolege su okačile i snimke i utiske sa probe i druženja, nadam se da će neko linkovati, mislim da bi ti veoma pomoglo, probaj pronaći sam u međuvremenu..

Akordeonista 06.03.2013 00:56

Za 250-300 ljudi dva JBL PRX615m i zavrsavas posao sa najmanje kutija koje treba nositi (meni na pr. veoma bitan faktor) a ton je prvoklasan!

dado123 06.03.2013 18:42

a sta mislite o fbt vertus dali bi moglo pokriti do 300 ljudi i jedna jako bitna stvar kod nas je najbitnije ozvuciti podij za ples pošto vecina raje dođe i trla baba lan na svadbi pa im glasno a ja bih to da izbjegnem samo podij da je dobro ozvucen i da je sve lagano za nositi pošto imam problema s leđima...

ella 85 06.03.2013 23:30

realno za 500 ljudi ja nebi isao bez velikog razglasa,al eto posto se spominju i 2 prx i d 15-3 aktivan za koji prvi put cujem da navodno postoji,najvise sto bi moglo ozvucit da je novo i da kosta do 2500eura bi otprilike bilo mozda 2 db sub15d i 2 db opera 402d,to sam probao u thomanu i radi skroz lijepo,basovi su pravo mocni,a jedan bas je 32kg a kutija 12ka 14kg,znaci lagano novo i kosta kolko si trazio,u tom db u su zvucnici rcf i digipro dig pojacala,tako da su to ozbiljne stvari,iako za 500 ljudi treba 4 dobra basa i 4 dobra topa
Postovano sa mobilnog uređaja

mile nikolic 07.03.2013 03:06

Ja bih ti preporucio da uzmes FBT jolly 15BA kutije koje sasvim odgovaraju vrsti svirke koju ti radis

rolandx 07.03.2013 10:39

Citat:

Originalno postovano od ella 85 (Post 238451)
realno za 500 ljudi ja nebi isao bez velikog razglasa,al eto posto se spominju i 2 prx i d 15-3 aktivan za koji prvi put cujem da navodno postoji,

http://www.dynacord.com/en/products/7/1/1/4_d15-3.html

Demantujte ako sam pogrešio.... pri dnu txt-a ,,small-format active and passive satellite systems."
Dodato:
Pogledaj u mom albumu iza mene D 15-3 aktivan ...

http://www.yu-midi.org/forum/album.p...#axzz2Mqf8VvTq
Dodato:
U tom albumu se vidi i mikser dynacord koji je pasivan.....

ella 85 07.03.2013 11:43

hehehe pa ne treba ti text da vidis jesul pasivne ili aktivne,jesi li ih ustekao u struju,nisi,na slici se vidi pruzen kabl deblji za kutije,aktivna kutija se spoji sa mixerom mikrofonskim kablom i kutija se usteka u struju,hehe,ok lijepo rade te d15-3 iako ne bacaju daleko nikako,ali kostaju oko 1800 eura plus basovi jos toliko,plus pojacalo jedno 1000 eura,izadje skoro 5000 eura,a kapacitet otprilike kao i db koji sam naveo za 2500e

rolandx 07.03.2013 12:01

Nisam gledao txt već sam želeo vama da pojasnim o cemu se radi. Dakle sada znas da postoje posto si rekao da nikada nisi cuo da postoje D 15-3 aktivne. Radio sam na njima i da ne pricam u prazno linkovao sam svoj album da ljudi pogledaju. Nije da lepo rade nego ubijaju. Dve petnaestice pokrile su svirku na otvorenom na 60% snage gde je bass na 100M od zvučnika izbijao katran iz pluća i to znaju oni koji su radili na njima. Zvuk čist kao suza. Dakle bacaju daleko. Ako nisi upućen u nešto nemoj kuditi. Ja pričam isključivo iz ličnog iskustva. Po oglasima sam viđao Aktivne sa bass binovima veoma povoljno...

ella 85 07.03.2013 12:12

ja nebi volio da se ti ljutis,ali ja imam te kutije,izmedju ostalih,aktivne d15-3 ne postoje,samo pasivne,ako su izasle ovih dana i aktivne a ja da ne znam volio bih da nam das link da vidimo,jer dao si nam link od pasivnih kutija koje ja imam kuci,a to da toliko basa imaju,to je prica za sebe,ja s njima odradim kafic unutra sa aranzerom,kad sam iznio u bastu ispred kafica nisam mogao ni sa 4 odradit 50-100 ljudi,nego sam trceci otisao po jedan bas mackie swa1801,bez basa nema price
Dodato:
hehe d15 na 100m izbija katran od basa,ehehe,izraz je sila,ali nadam se da se zezas

rolandx 07.03.2013 12:22

Citat:

Originalno postovano od ella 85 (Post 238483)
aktivne d15-3 ne postoje,samo pasivne

Izvini onda ja stvarno neznam na kojima sam kutijama radio:
http://www.yu-midi.org/forum/album.p...#axzz2Mqrdasl6
Kabal niz stalak zvucnika je strujni, lično sam razvlačio produžne kablove za njih.

Stvarno nevidim u čemu je problem da poverujes u ono što vidiš. Upravo zbog tvog posta sam linkovao dynacord sajt u kome se navodi da postoje d 15-3 aktivne i pasivne. Ne razumem sta je problem: ,,The D15-3 is ideally suited for applications as full-range cabinet or as Mid-Hi cabinet in in high-performance small-format active and passive satellite systems." :-$

Al nije bitno ti opet napiši da ne postoje i uredu je , evo ja ti verujem...

ella 85 07.03.2013 12:38

ja pisem samo ono sto imam sto sam probao sa cime sam se susreo,kazem da ne znam za te kutije,ali bih volio znat,na linku su pasivne kutije pa sam zato pitao ima li neki link ili jos bolje slika aktivnih,pa da vidimo sta je to,a s obzirom da si rekao da na 100 m izbacuju toliko basa,sve mi to lici da ti nas zezas malo

MarjanMilosevic 07.03.2013 12:43

100 metra :lol:

ella 85 07.03.2013 12:47

nego kad smo kod katrana u plucima,otac mi je teski pusac,moze li on kako doci tu da se rijesi tog katrana :-)

dado123 07.03.2013 13:10

momci necemo se prepirat idemo si pomagati ovako ja trenutno posjedujem pomenute kutije dinakord d15-3 i pojačalo sl 2400 i pasivni mikser to sve želim prodati iz razloga sto više mrzim nosati uvjek pojačalo treba mi nekda jedna kutija moram opet ponjet pojačalo pa mikser pa kutiju pa brdo kablova itd zato ovoga se rjesajem i zelim uzeti aktivni neki sistem jer vec posjedujem pasivni mikser samo spojim kutije na miks i gas!!!

ella 85 07.03.2013 13:23

samo citaj teme i pronaci ces se negdje,ima puno solucija 2 akt kutije,1 bas 2 kutije,2 basa 2 kutije,4 basa 4 kutije,sve zavisi koliko para kolko kg novo polovno itd itd,ako si postao ovisnik o dinakordu tesko ces se odviknut,vidio sam takvih slucajeva dosta,valjda ne budes jedan od njih :-)

dado123 07.03.2013 13:34

uopšte nisam fan dinakordov nego je to od benda pa se nesto mjenja i ja sad sebi zelim da uzmem da je moje a cifru sam rekao 2500 eura

ella 85 07.03.2013 13:50

ako mora bit novo onda db opravdava cijenu po meni,a polovno ako si u srbiji kod vas se moze naci mackie 2 basa swa1801 i npr 3 mackie srm450 2 naprijed jedna monitor,ako budes imao malo srece ostane ti i kusura od 2500e,a mozda uklopis i 4 srm u tu cijenu,to radi skroz dobro
Dodato:

Akordeonista 08.03.2013 02:14

Moje iskustvo je da SRM450 radi veoma lose i ne bih je preporucio nikome, pogotovo ovu novu varijantu (V2) koja se pravi u Kini. Kutija zvuci dosta mutno i ima jako slab izbacaj! Pevaci se zale cim se malo odalje od kutija.
Mnogo bolja varijanta za malo vise para su EV EXL112p ili Dynacord A112a (ista kutija kao i EV samo sa DSP procesorom) sa bas binom. Recimo, za oko 2000e u Mega Musicu mozes uzeti jedan bin od 18" i dva satelita sa 12-icama, sve aktivno i novo! Za svirke do 200-250 ljudi i vise nego dovoljno!
Jos bolje resenje, naravno i skuplje, je da kupis polovne PRX 615m i jedan bin sa 18-icom. Manje svirke (kafici, zurkice itd.) bi mogao da radis bez bina a vece (do 300-350 ljudi) bi radio u kombinaciji sa njim.
Imam iskustvo sa PRX 612m na svirci za nekih 130-140 ljudi i mogu reci da je to radilo predivno! Ton je bio odlican (cak je i pevacica koja se apsolutno ne razume u stvari vezane za ton, opremu i sl. reagovala odusevljenjem). Veoma bitna stvar zbog kontrole pevacima je sto im je izbacaj odlican pa se kutija skoro pa jednako cuje na kraju sale kao i blizu nje. Mada ovo nije dobro samo zbog pevaca vec i zbog publike koja slusa svirku (valjda je bitno da i gostima lepo zvuci)!:)

ella 85 08.03.2013 09:28

jos da moze pokrit 500 ljudi,bilo bi idealno :-)
Dodato:
i da taj jedan bas i 2 kutije ne kostaju 3300 e,vec bi mu neko to predlozio do sad,da nije rijec o 500 ljudi i 2500e,moje iskustvo sa srn450 je odlicno,doduse nisu kineske,a platio sam par 650e,a nikako nebi isao na jeftinu seriju ev elx

energy 08.03.2013 12:08

Sa tom opremom sto raspolazes ja ne bi prodao kutije i presao na aktivni sistem.To je jos vise zezanja po mom misljenju.To je jos vize zezanja sa kablovima strujom,produznim kablovima....Ja bi prodao sve sem kutija ,uzeo (posto vec imas dynacord kutije) dynacord pm1000/3 koji je ultra lagan i mnogo snage ima...Ostaje ti para za jos dve zx4 ili 5 i za dva sub-a....To je ozbiljan zvuk i velika pokrivenost sto se tice broja ljudi.a za svirke na otvorenom je totalno druga prica....

ella 85 08.03.2013 12:48

samo dinakord :-)

Akordeonista 08.03.2013 15:45

Citat:

Originalno postovano od ella 85 (Post 238570)
...i da taj jedan bas i 2 kutije ne kostaju 3300 e,vec bi mu neko to predlozio do sad,da nije rijec o 500 ljudi i 2500e,moje iskustvo sa srn450 je odlicno,doduse nisu kineske,a platio sam par 650e,a nikako nebi isao na jeftinu seriju ev elx

Sto se tice cene, PRX 615m se kad naidje prodaje za 1700-1800e a za ostatak do 2500e se moze uzeti dobar polovan bas bin (ne mora da bude PRX)!
Dalje, covek je naveo da radi najcesce svirke za 200-250 ljudi. I sam radim slicne svirke (kafici, klubovi, zurke, rodjendani, krstenja, razne slicne svirke kao i svadbe na kojima je najcesce 200 do 300 ljudi) i po mom iskustvu treba imati ozvucenje koje pokriva 90% svirki koje se rade a za onih 10% za koje tvoje ozvucenje nije dovoljno nadje se dodatni par ili koliko vec treba kutija i iznajmi se za taj dan. Kladim se da mu je bar 50% svirki po kaficima za koje mu ne treba vise od dve kutije!
Ella 85, voleo bih da mi objasnis zasto treba bezati od EV-ove ELX serije a treba kupovati SRM450? I da li si ti licno radio na ELX seriju pa govoris iz licnog iskustva ili samo nagadjas po slobodnom nahodjenju?;)

ella 85 08.03.2013 16:50

naravno radio sam na njih,kao i na prx koje su puno bolje,yamaha dsr isto tako super,razne rcf,fbt,ali sve je to skuplje,mackie srm sam spomenuo jer sam iste skoro kupio i odusevio se za koliko para kutije rade super,a momku treba nesto do 2500e,to je bio moj prijedlog,dok su ostali predlagali nesto sto se ne uklapa u njegovu cijenu,dva basa mackie swa1801 i dva srm450 odradjuju puno ljudi naspram dvije kutije,ili sa jednim nekim basom,jos mu ostane kusura za monitor ili dva,ako bi isli na te skuplje varijante onda izbora ima puno i prici nema kraja
Dodato:
a prije svega sam rekao da na 500 ljudi ja ne smijem ici bez dobra 4 basa i 4 topa

Akordeonista 09.03.2013 02:12

Ali mi nisi objasnio zasto bezati od EV ELX i Dynacord A serije naspram SRM450? Po mom iskustvu to su daleko bolje kutije od SRM450! Postoji razlika u ceni ali ne znaci da je skuplja zato sto je losija vec upravo obratno! A odnos cena kvalitet je uvek na strani jeftinije kutije, to je kao i sa svim ostalim stvarima. Recimo, kupis dva automobila, jedan jeftin a drugi 10x skuplji - ne znaci da onaj sto je 10x skuplji ide 10x brze nego onaj jeftiniji ali postoji razlika u kvalitetu u korist skupljeg! Kad pogledas odnos cena-kvalitet, vise ti se isplati da kupis onaj jeftiniji jer ces se i njime odvesti gde pozelis, mozda malo sporije (a mozda i ne zbog puteva, ogranicenja, policije itd.) ali ces svakako stici gde si zamislio. Tako je i sa ozvucenjima, i ono najjeftinije radi posao, e sad kako, da li to nekome odgovara ili ne stvar je licne prirode i ne vredi ulaziti u tu sferu. Covek je spreman da plati 2500e i treba mu dati predlog sta najkvalitetnije moze da kupi za te pare!

ella 85 09.03.2013 03:43

ma ja mislim da ev i dynacord ne vrijede kolko kostaju,malo precijenjeni za ono sto nude,ali to je samo moje misljenje,a posto je drug ogranicen s parama,zato sam predlozio nesto jeftino a odlicno radi posao,to je to mene sto se tice

Trenutno vrijeme na Forumu 12:13

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org