![]() |
Live styler 15
Planiram kupovinu ovog programa zanima me posto sam skinuo demo ovog programa na hardver aranzerima kad pritisnete prelaz recimo na pola takta on ce odsvirati pola takta prelaza dok na live styleru kad pritisnem prelaz na pola takta on saceka da se takt zavrsi pa tek onda odsvira ceo prelaz dali je moguce da se to iskljuci ili je to tako na live styleru i nije moguce menjati?
|
Moze, kako da ne moze. Idi u Setup pa Accomp (D) i tu deaktiviraj "Breaks only at the first beat". Iako je totalno "nemuzicka", a kada su u pitanju audio loopovi i velika smetnja, postoji i ta opcija koja radi bez ikakvih problema. Imaj na umu da je Live Styler bar dva puta sposobniji i mocniji po svojim funkcijama i strukturi nego bilo koji aktuelni hardver aranzer najvise klase, pa sto god bi pitao u vezi sa njim a ima muzickog smisla, odgovor ce biti potvrdan.
|
Zdravo,
Tranzit ako je već Live Styler mocniji od Hardware Aranzera, da li bi to znacilo da sa (dobrim pc racunarom sa recimo audiophile 2496) i T4 emulatorom za Live Styler bi to isto radilo kao i kada bi se posjedovalo Tyros 4? |
Ako je u pitanju profesionalni rad onda bi sramota i velika steta bila upotrijebiti to sve samo da bi se emulirao Tyros 4 jer jedan takav kompjuterski sistem bi podosta i kostao (negdje oko 2.000 eura samo za hardver). Odmah zaboravi audiophile i slicne "kartice", a zaboravi i "dobre PC" iz kompjuterskih radnji iza prvog coska. Ponavljam, ako je u pitanju profesionalni rad. Tu su u igri sasvim drugacije hardver konfiguracije i posebno obradjeni audio operativni sistem. Sto se tice samog Live Stylera on je po svojoj strukturi i po onome sta moze da uradi, bez ikakvog dvoumljenja daleko iznad svih hardver aranzera, a kakav ces ti sound da mu prikacis to je vec sasvim druga prica. Ta emulacija Tyros 4 ce dati priblizan sound, ama to je samo igracka i radi toga se ne treba upustati u svu tu materiju. Medjutim, ako je cilj dobiti najprofesionalniji i najkvalitetniji moguci sound, onda je Live Styler, na gore opisanom kompjuterskom sistemu, uz dobre Kontakt Libraryije i ostale kvalitetne softver instrumente, najbolje i za sada, jedino rjesenje.
|
To se ne isplati za igranje,ko ima studijske ambicije to je prava stvar,mada ima i jeftiniji softveri,ali ako ne znas sta je dobro pogledaj sta je skupo.
|
Aco Live Styler nema veze sa studijskim radom i osmisljen je iskljucivo za Live. Za igranje se uopste ne isplati jer bi sve skupa, hardver sistem zajedno sa Live Stylerom i recimo Kontaktom 5 sa njegovim Libraryjem i dodatno jos par dobrih softver instrumenata, zatim dobrim audio interfaceom (ier sta vrijedi sve to bez kvaltetne audio karte), kostalo oko 2.500 eura i to bez touch screena, midi kontrolera i klavijature a i bez audio optimizacije i programske konfiguracije cijelog sistema. Ali... tada, zaista su svi aktuelni hardver aranzeri samo igrackice naspram ovakve "atomske bombe", pogotovo kad se ima na umu fleksibilnost ovakvog aranzera kod kojeg za cas posla mijenjas kompletan sound kad ti dojadi, odnosno postane dosadan. Povrh toga, ne treba ti nikakav konverter ritmova jer Live Styler Plus cita sve sto mu uvedes (nisam jos samo probao sa smrdljivim carapama).
|
Zna li neko kako do produzim levu ruku? tj. da mogu da hvatam akorde kroz dve oktave? Hvala
|
Midi IO > u okviru Accompaniement Settings postavi Accomp Left = 0, Split Right = 25
|
Moze se desiti da Split Right na 25 bude premalo, odnosno prekratko jer 25 oznacava notu C#2. Moguce je i da bude uredu a to zavisi najvise od standarda tipki na samoj klavijaturi. U svakom slucaju Casper ti je dao pravu smjernicu, idi na MIDI IO pa u Accopaniement Settings pa se tu malo poigraj sa Split Right vrijednosti. Brzo ces naci onu koja odgovara tvojoj klavijaturi i tebi.
|
1 Privitaka
Citat:
|
Hvala svima, uspeo sam ;)
|
Dali se moze nekako promeniti da pri promeni solo preseta odsvira ceo takt prvog ritma pa da tek onda predje na drugi bez stajanja i iskljucivanja basa i drugih traka?
Dodato: jer trenutno presece prvi ritam i odmah pocne drugi, ili zaustavi prvi ritam pri pustanju akorda i tek po pritisku drugog akorda pocinje drugi ritam. |
Narodu nikad ugoditi. Neki bi sve dali da pri pozivanju slijedeceg ritma on odmah startuje ne cekajuci kraj takta predhodnog ritma (sto i jeste najbolja opcija jer si sam apsolutni gospodar kompletne situacije u svakom momentu), a ti bi bas obrnuto. Imas funkciju "Start Style after PART Change" u Setupu > Accomp(D) pomocu koje ce prelaz na slijedeci Style, iako je vec odabran, nastupiti tek kad pritisnes neki od Style partova (Main, FillIn...).
|
nebih da trazim dlaku u jajetu ali to mi je bila navika trinestogodisnjeg sviranja aranzera, uzgred ta opcija kod mene nema "Start Style after PART Change" u Setupu > Accomp(D)
koristim najnoviju verziju 15.0.1.224 ili se mozada nekako drugacije zove, jos jedanput izvinite sto smaram sa tim. |
1 Privitaka
Aman kako nema ta funkcija u 15.0.1.224 ????
|
mozda necete verovati ali kod mene te opcije idu samo do 14a, 15 16 17 nepostoje na mom live styleru ili nisu ukljucene.
|
Zasto da ne verujemo. Sve zavisi koju si imao verziju instaliranu prije . U zadnjih nekoliko meseci je izaslo toliko updatea da jih je tesko pratiti sve a Norbert salje update kad se mu javis sa svojim brojem od Stylera na mail.Ti si verovatno imao prije verziju 12 i sa njegove update stranice si skinuo samo zadnji fajl koji je tamo i zato ti i fali to.Inace se uskoro ocekuje izlazak i verzije 16 a do tad je jedino da se priceka.
|
ja nisam kupio verziju sa stikom vec verziju koja se skida sa interneta pa zatim prodavac salje aktivator, ta verzija kosta 30 eura pa mozda zato nema.
inace kupio sam pre 3 dana |
To je normalna verzija Live Stylera koja je i bez Style Convertera. Moram da kontaktiram Stellberga da vidim zasto u njoj nema tih funkcija, garant je stara drtina zaboravila da ih implementira jer te funkcije moraju biti i u normalnoj verziji. Na Sticku se dobija iskljucivo Live Styler Plus verzija kod koje, u najnoviijem updateu (15.0.1.224), radi sve i to ultrastabilno, konacno je Norbert napravio aranzer bez konkurencije. Zaista mu nema ravna (ni blizu) ni medju hardver, ni medju softver aranzerima. Medjutim, probaj i sam, mozda je greska kod instalacije. Trebalo bi da si dobio instalacioni file Live Stylera a kasnije Update koji se sastoji iz desetak fileova koje jednostavno treba kopirati u instalacioni folder Live Stylera, mada uopste nije iskljuceno da je Stellberg zabrljao sa tom verzijom bez Sticka, to je za njega sasvim normalno i za ocekivati. Ostario pa pobenavio. Kako god, preporucio bih ti da obavezno uzmes Upgrade na Stick verziju, sigurno se isplati.
|
Probao sam sad da ubacim onih 10-tak fajlova koje sam skinuo sa njihovog sajta medjutim i dalje nema tih opcija, prethodnih dana sam nekoliko puta reinstalirao program, jutros sam poslao proizvodjacu mail sa slikom koju ste gore postavili i pitanjem zasto toga nema kod mene i jos nisam dobio odgovor verovatno ce biti razmotreno, a na stik verziju bi voleo da predjem ako jos proizvodjac da bar mali popust za upgard bilo bi lepo.
Ako bi ste mogli da napisete ukratko sta to jos sadrzi plus verzija u odnosu na ovu standardnu bio bih zahvalan. |
Vjeruj mi da se nisam ni bavio tom normalnom verzijom jer sa njim saradjujem godinama ali iskljucivo u izradi specijalne verzije LSa za moj Trans Audio sistem. Vidis i sam da normalnoj verziji nedostaju cak i neke osnovne funkcije, mada sumnjam da je to radi same verzije vec iskljucivo radi Norbertovog nemara i aljkavosti ali i poslovne politike jer jednostavno nema racunice da implementira sve funkcije u normalnu verziju koju dobijes za nekih 30 eura. Nije iskljuceno da je normalnu verziju ojadio za jos poneke funkcije. Osnovna i najbitnija razlika je Style Converter koji imas u Plus verziji (Stick verzija) i to kompatibilan sa svim Style formatima koji su iole bitni (Korg, Ketron, Roland, svi Yamaha formati, Wersi). Ovaj Konverter je u sustini jedna specijalna verzija Style Worksa koja je napravljena za Live Styler i koja se instalira automatski sa instalacijom samog Live Stylera (Plus). Obavezno napravi Upgrade ali nemoj da se nadas nekom popustu od Norberta, teska je cicija. Moraces da platis regularnu cijenu za Upgrade sa normalne na Plus verziju, u to nemoj da sumnjas.
|
Pozdrav svima, dugo me nije bilo, pa malo da se aktiviram. Nabavio sam midi-usb kabl i sad planiram malo eksperimentisati sa pc-jem. Imam demo verziju ovog programa, Live styler 15, i sad kako da ja to povezem da mi radi, jel mi moze neko za pocetak objasniti osnovne stvari koje mogu sa Live stylerom? Imam i program Kontakt ali to je posebna prica, oko njega imam nekih problema, nece uopste da mi se cuje zvuk kad ucitam neki library..mada nebitno to sad. I zanima me posto znam da live styler cita ritmove, ubacio sam yamahin style i kad sam ga pustio nista se nije culo, mada nisam povezao klavijaturu sa kompom, jel to bitno? I jos jedno, procitao sam u nekoj temi da se spominje neki virtuelni kabl midi yoke (mislim da se tako zove), sta je to i cemu sluzi? Hvala unapred! :D
|
Prije svega, napisi koji je kompjuter (ali sa tacnim specifikacijama) i koja je Audio karta. Sve ostalo, poslije toga.
|
Ovako pise
Processor: Pentium(R) Dual-Core CPU E5700 3.00GHz 3.00GHz RAM: 4GB Type: 64 bit win7 Zvucna je ocajna, Nvidia High definition audio, integrisana, ali planiram uzeti uca202 cim skupim nesto kesa, a na ovu cisto onako da vidim kako bi to sve radilo. Ako treba jos nesto od podataka recite. |
To zu tu integrisanu kartu nece nikako raditi a jedino sto mozes je da eventualno preslusas ritmove. Uzivo da sviras, to nece ici radi ogromne latence integrisane karte. Uz taj Live Styler ti treba i nekakav Sound Engine, koji ce da svira to sto mu Live Styler posalje, a preporucio bih ti za pocetak neki Sound Canvasov softver modul jer on ne trazi nikakvo specijalno poznavanje ove kompletne materije a ni prevelike resurse masine. Treba ti i taj Virtualni Midi Driver, kao sto je Midi Yoke da bi interno povezao Live Styler i bilo koji softverski Instrument. Medjutim prije svega, nabavi tu eksternu audio kartu pa tek onda se baci na rad sa Live Stylerom jer u protivnom ce to biti samo mucenje i natezanje. Tvoj kompjuter, uz dobar Overclocking i sistemsku konfiguraciju bi mogao da "prosvira" sa Live Stylerom ali ne ocekuj cuda jer je hardverska konfiguracija kompjutera dosta slaba.
|
Cekajte ne razumem, sta je sound engine? Jel mi taj software modul neophodan? Jel to treba da se skine sa interneta ili da se kupi posto sam gledao da moze i da se skine i da se kupi kao ta sprava, a opet trazio sam, ama ne mogu da nadjem za win7 da skinem to nikako.
|
Sound Engine je u ovom slucaju neki Software Sound Modul a moze i da se kupi i da se skine i naravno da je neophodan, sta bi inace davalo Sound ritmovima sa Live Stylera. Postoji opcija u okviru Live Stylera da se od proizvodjaca naruci taj Sound Engine koji sadrzi samplovani Tyros 2, Tyros 4, Ketron SD2 i Wersi Abacus. NI Kontakt bi mogao takodje da posluzi kao Sound Engine ali oko toga ima i previse posla a pogotovo kada si na samom pocetku ove materije.
|
Evo skinuo sam i taj Virtual Sound Canvas 3.2 i Midi Yoke i instalirao sam i jedno i drugo, i sad sam opet nesto eksperimentisao i pokusavao ali nisam uspeo nista da uradim, bas se ne razumem u ovo :D Uopste ne razumem sta mi znaci output (znam da je izlaz)...Skroz sam se zbunio u ovim silnim programcicima :D
|
Idi u Sound Canvas i dodijeli mu recimo Midi Yoke 1 za Midi In a onda u Midi IO na Live Styleru pa pod Midi Out odaberi za sve R (R1 do R8) a onda i za Melo i Drum takodje Midi Yoke 1. Pod Midi In 1 na istoj stranici Live Stylera odaberi Midi In na koji ti je prikljucena klavijatura na PC.
Mislim da ce ovo sve biti malo prekomplikovano za tebe. Moras kao prvo pazljivo da procitas Manual Live Stylera jer on je kompleksniji od bilo kojeg aktuelnog hardver aranzera i to nikako nece ici samo od sebe. |
Imate pravo. Imam nekoliko problema, naime, Sound Canvas uopste nece da mi pokrene, kad udjem u program izbaci mi sledece "VSC's MIDI Device or the audio device to be used for VSC's audio output cannot be opened. Playback unvailable at this time". A na drugom kompu gde imam WinXP hoce da pokrene bez problema taj Sound Canvas, a opet kada sam ga pokrenuo nigde nisam mogao naci to gde treba da postavim midi yoke. A sad cu uzeti da procitam manual za live styler, ako nadjem, pa cu videti kako sta. Hvala vam na odgovoru.
|
Hajde poslusaj me, pa umjesto tog Sound Canvasa, pronadji Virtual Sound Canvas MP1 koji je VST PlugIn. Zatim skini VST Host koji je Free program a onda startuj VST Host pa uvedi MP1 u njega. VST Hostu dodijeli za MidiIn Midi Yoke 1. Bice ti lakse i manje ce problema biti. Jedina nuz pojava je pri ovome da procitas bar ovlas sta je to VST Host i kako ces mu definisati Midi In i Audio Device (tvoju Sound kartu). Posto je ta karta interna, bilo bi dobro da skines i instaliras ASIO4All Driver koji tvoju internu MME kartu pretvara u WDM ASIO Audio kartu, tako da moze raditi sa manjim kasnjenjem. Taj ASIO4All Driver ce se kasnije pojaviti u VST Host programu za izbor kao Audio Devices.
Link za VST Host program gdje ces skinuti verziju koja odgovara tvom operativnom sistemu: http://www.hermannseib.com/vsthost.htm Link za ASIO4All Driver: http://www.asio4all.com/ |
Poslusao sam vas, skinuo sam vsthost i asio4all i to je uredu. Ama opet me muci ovaj vst plugin, skinuo sam ga odavde http://www.roland.com/support/articl...P1&id=15813994
i kad sam hteo da ga instaliram raspakovao sam sve u poseban folder na desktopu, isao sam desni klik na setup-properties-compatibility-otkacio sam ono "run this program in compatibility mode for:" pa sam izabrao Windows XP (SP2) i dole sam otkacio "run this program as an administrator". I kada to zavrsio kliknuo sam na setup da krenem instalaciju, i 3 puta sam kliknuo na "next" i taj treci put kad sam kliknuo na "next" izbacilo mi je sledece: "Virtual Sound Canvas VST is available only with a Pentium(R) processor with MMX (R) technology." I sad tu ne znam sta da radim.. |
To sto si ti skidao je samo Update. Moras imati vec instaliran MP1 VST da bi mogao uopste da instaliras taj Update. Sound Canvas MP-1 nije "Free" PlugIn.
|
Aha pa vidim ja da je tesko doci do njega za DZ, jel ima neki free plugin a da radi taj posao?
|
Nema u tom kvalitetu a da je multitimbralni, to jest, da istovremeno moze da reprodukuje sound programe na svih 16 midi kanala. Nema dzabe ni kod babe, momak. Postoje i daleeeeeko kvalitetniji multitimbralni VST instrumenti (Rompleri) koji se kvalitetom sounda mogu bez ikakvih problema mjeriti sa najboljim hardver aranzerima. Recimo, Hypersonic 2 sa Sample ROMom od preko 1.5GB (paznja, komprimiranih 1.5GB) samplova ali to debelo i kosta. Nije nikakvo cudo sto debelo kosta jer bilo bi nebulozno za sitne pare dobiti Sound Engine koji ima sigurno preko 5 puta veci Sample ROM nego jedan Tyros 4 ili Korg PA3X a zu to i za citavu klasu bolje i brojnije efekte, slozeniju i bogatiju strukturu sounda kao i nekoliko puta kompleksniji i mocniji Sound Editor.
|
A znam da nema dzabe ni kod babe nego sam mislio cisto probati kako to sve funkcionise, da vidim kako izgleda kad se poveze sve to, a ako mi se dopadne i privuce me, posle bih ja stedeo pare za te najbolje programe u odnosu cena/kvalitet. A nisam nasao ni neku stranicu za kupovinu tog MP1 plugina, i kako bih ja to mogao kupiti odavde? To moze da se posalje i putem mejla ako se ne varam buduci da je fajl? Hvala vam stvarno jos jednom na odvojenom vremenu! :)
|
Sjetih se na tvoju veliku srecu jednog potpuno besplatnog a kvalitetom sigurno par stotina puta boljeg od Sound Canvasa, koji dolazi cini mi se cak i sa General Midi Bankom, a ako i ne dolazi lako ga je naci. Radi se o Emulator Proteus VX stand alone i VSTi PlgIn softver instrumentu. Evo ti i Link gdje mozes da skines Proteus VX i njegov Manual.
http://www.creative.com/emu/proteusvx/ |
Hvala vam do neba!!! Sad idem u skolu pa ne mogu stici da skinem ovo, a cim dodjem bacam se na posao :D
Dodato: Skinuo sam ProteusVX i ASIO4ALL driver i instalirao sam. E sad, sta meni treba od tih programa sve, posto mi je ostao i onaj vsthost, jel mi to treba sada kada sam skinuo ProteusVX, posto taj proteus je software koliko vidim a rekli ste da ima i VST PlugIn pa mi nije jasno to. Citao sam i manuale i od vsthosta i proteusa i muci me to sto sam podesavao vsthost a ne znam uopste jel mi treba sad taj program? A opet ako mi ne treba i ako mi trebaju samo ProteusVX i Live Styler i onaj Midi Yoke, ta 3 me skroz zbune. Podesavao sam i u proteusu nesto za Midi In i stavio sam koliko se secam midi yoke 1 a ne znam jel to treba tako uopste. Jel mi mozete reci samo, posto me to muci sve vreme, ja kad pustim style na live styleru jel on treba da se cuje na zvucnicima od kompjutera ili na klavijaturi? |
Ako upotrebljavas Proteus VX kao stand alone onda ti nije neophodan VST Host. Pravilno si odredio Midi In kod Proteusa VX. To je u sustini sve sto treba. Ono sto sviras cuce se na zvucnicima kompjutera jer Proteus VX nema nikakve veze (Audio) sa klavijaturom.
|
Jeste, taj proteus vx sto sam skinuo je stand alone. I onda recimo da sam taj midi in dobro uradio, sta dalje treba da uradim, live styler cu po svoj prilici morati da uninstaliram pa ponovo instaliram zato sto sam svasta nesto podesavao sto verovatno ne valja. A opet ne znam u cemu moze biti problem posto sam stavio i na live styleru kako ste rekli u onaj midi in, usb midi interface, a to je valjda eksterni aranzer prikljucen preko usb midi kabla. A provalio sam kada pustim neku muziku na youtube radi i cuje se na zvucnike normalno i cim udjem u live styler ta muzika se ugasi, tj nestane ton, pa nemam predstavu jel to sad dobro ili lose.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 11:06 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org