YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Servis klavijatura - uradi sam (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=46)
-   -   Farbanje dirki (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25155)

Iggy Prince 08.04.2013 03:32

Farbanje dirki

Pozdrav drugari.Pretpostavljam, da je neko od vas gledao snimke Srecka Krecara sa kronosom, i ovim novim dirkama(Bele su crne, a crne su bele)
E, sad da li neko mozda zna kako to odraditi, cime ih ofarbati, sta i kako.Imam rezervne dirke za Xa, pa bih to probao.

pickedbass 08.04.2013 07:35

Farba će sa vremenom da se skine, kako god da ih ofarbao.

Vux 08.04.2013 13:20

Nema svrhe farbati, skinuce se sigurno a Krecar je dobio takav nije ga sam farbao... A i preciznost koju zahteva farbanje dirki je enormno :-)
Postovano sa mobilnog uređaja
Dodato:
Da neko ne pomisli da mislim na farbanje dirki dok su NA klavijaturi, mislim preciznost nijansiranja i nanosenja farbe...
Postovano sa mobilnog uređaja

mikimaksa 08.04.2013 14:59

Ako tipke-dirke nisu sastavljene u oktavu, mislim ako su posebno jedna, onda se mogu fino odraditi sa folijom, Da se razumijemo mogu se odraditi i oktavske ali to je mnogo vremena i zivaca. Tipka bi i dalje bila glatka, jedino sto bi se vidjela bjela tipka sa strane, kad se stisne, a crna bi bila komplet bjela, jer ima vise prostora izmedju crne i bjele tipke. Prostor izmedju bjelih tipki je mali pa kad bi se zaljepila folija sa strane doslo bi do zapinjanja jedne tipke za drugu, sto bi smetalo prilikom sviranja. Potrazi cu negdje slike pa cu da postavim.

zeljko 08.04.2013 16:09

Mislis da ce bolje svirati klavijatura ako su joj tonovi tj.tipke crne boje a polutonovi bijele:rolleyes:

Jedno pitanje za Igyyprince..Jesi ti onaj Igyy sto je bio clan a mozda i jos dan danas na onom sajtu gdje se dijele matrice?

Iggy Prince 08.04.2013 19:48

Nisam Zeljko.Ne idem na takve sajtove, jer ne radim sa matricama.Ne radi se o tome, da li ce bolje svirati.Jako neumesno pitanje.Svi to dobro znaju, da je to zbog estetike, a i treba biti malo moderan.

zeljko 09.04.2013 16:04

Aha ok..Pozz

mikimaksa 21.04.2013 01:36

5 Privitaka
Evo par slika kao to izgleda, bice jos kad zavrsim

ЂолеПФК 21.04.2013 10:18

Kako lepo izgledaju, crno - bele :D planiraš li crne da farbaš?

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 990 using Tapatalk 2

formula95 21.04.2013 11:20

Meni se takodje ovo svidja, svaka cast na odluci. Prvo sam mislio da ce to izgledati "seljacki" mada sad kad vidim slike to uopste ne izgleda lose pogotovo kad bude sve gotovo, srecno u daljem radu! :)

zsimonovic 21.04.2013 14:45

Bas ruzno izgleda kad a se zamene boje.....

ЂолеПФК 21.04.2013 14:47

Slažem se, kad gledam novije Krečarove klipove, imam utisak kao da svira na ploci :D

zoric 22.04.2013 17:49

Ja to nikada nebih odradio....svaka vam cast....:)a i nevolim da kopiram trenutno aktuelne muzicare,tipa ako oni pocesu jaja da moram i ja!naravno svako ima svoj ukus!samo napred.

Sent from Galaxy S3 using Tapatalk 2

ЂолеПФК 22.04.2013 19:46

Ja planiram da ofarbam prste :D

mikimaksa 22.04.2013 23:58

2 Privitaka
Evo ovak bi to trebalo izgldati
Fajl 6092
ova zlatna je samo probno da vidim kako ce izgledati :D

Fajl 6093

tranzit 23.04.2013 02:23

Ama skidaj sve dirke i nosi kod auto-lakirera da to uradi kako treba sa svim pripremama, grundiranjem, spricanjem i susenjem. Niti ce se kad skinuti a dobice i sjaj (naravno ako budes htio sjaj) ili jos zanimljivije ako ih ofarba totalno mat. Skoro sam vidio jednu klavijaturu koja je farbana sedefastim bojama u obrnutom kontrastu s tim sto su bijele dirke sedefasto tamno sive a crne dirke sedefasto bijele. Odlicno i vrlo "skupo" izgleda. Razmisljam da na isti nacin odradim FR3X ali ne samo dirke vec i cijeli korpus koji bi bio ili srebrne ili zlatne boje ali sedefasto nijansiran.

zeljko 23.04.2013 02:42

Pa meni ljepse izgleda sa tom zlatnom i kad bi ostavio da tge kratke tipkice budu kako i jesu crne boje:)

mikimaksa 24.04.2013 21:54

Ovo je samo probno uradjeno na staroj klavijaturi, bez skidanja tipki i slikano telefonom u vecernjim satima. Tipka je glatka i ne skida se boja i nema nikakvih dodatni priprema. A boje nisu problem moze se uraditi u bilo koju boju (i sjajnu i mat), razmisljam i neki natpis staviti. I kad mi dosade te obrnute boje vratim na standard bez problema. :D

zeljko 24.04.2013 21:56

Najbolje na svaku od tipki po jednu lijepu i golu zensku zalijepis:D

mikimaksa 24.04.2013 22:11

hahahaha moglo bi i to :D a sto bi baksisa bilo samo da vide koju cu tipku da stisnem :D

zeljko 24.04.2013 22:15

Ili kad poducavas nekog novog ucenika sviranje brze bih kapirao,kad mu kazes e de sad pritisni ovu plavusu sa velikim dojkama:DAuuu sto sam kulturan nisam rekao sisama kao neki.:)
Dodato:
Zvala bi se Seksi klavijatura:lol:

gogili87 28.07.2013 15:30

I ja sam razmisljao da to uradim.. a cuo sam da su krecarove dirke farbane i da je vec pocela malo da spada farba, mislim i da se vidi na nekim klipovima na yt.. tako da ne znam da li da radim to

Vux 28.07.2013 15:40

evo mene posle mesec dana pauze da kritikujem :D
Šta ste zapeli za Krečara, ja sam pogledao 3 njegova klipa i nikad više neću ni jedan.

zoric 28.07.2013 15:57

Trebao bi bar da imas postovanja prema coveku koji je postao popularan u muzickim krugovima bez nekog velikog marketinga,kad ti se nesvidja njegov rad!moze mnogo da se nauci od takvih ljudi.

Sent from Galaxy S4 using Tapatalk 2

Vux 28.07.2013 16:05

To što on ima dobru tehniku i sluh za harmoniju mi nije razlog da poštujem njegov rad. Ja prvo slušam zvuk, nije sve u tehnici i harmonskoj improvizaciji. Ja npr. ne mogu da poštujem takve muzičare, ja poštujem svestrano školovane muzičare koji znaju šta je zvuk i koji osete muziku, uzmi sad ti pa razvuci improvizaciju na 3 skale sa 3 boje zujalice i zvučaćeš isto kao Krečar. To što je on ovde popularan zbog toga daje sliku o muzikalnosti naših naroda koji je poslednjih godina svedena na minimun, tj, onaj koji brže svira, bolje svira, i onaj koji ima fensi sprave taj je profesionalac. Mi svi ovde moramo da se pridržavamo nekih odvratnih pravila zato što narod to želi da čuje i drugačije ne možemo zaraditi (nažalost), a to sigurno nije razlog za poštovanje. Otišli smo daleko od teme.

zoric 28.07.2013 16:22

Mozda si me pogresno razumeo,ni ja se nesto ne lozim na takve muzicare,ali imam iskreno postovanje prema njemu,jer je danas tesko steci ime u moru bendova I muzicara....na ulici ljudi sede I dogovore se da naprave bend....to nema nigde.....I sto je najgore jos I rade...,generalno si u pravu za svoj argument!

Sent from Galaxy S4 using Tapatalk 2

ЂолеПФК 28.07.2013 16:57

Citat:

Originalno postovano od Vux (Post 249966)
Ja npr. ne mogu da poštujem takve muzičare, ja poštujem svestrano školovane muzičare koji znaju šta je zvuk i koji osete muziku,

Koliko znam, Krečar i jeste školovan muzičar, završio je akademiju.
Po meni sinonim za svestranost je Boki Tatko, čovek sve živo svira.

Srecko Gajic Krecar 2013 - Jana Mix.......Veselje Avala-KG 2013 (Uzivo)
You need to upgrade your Flash Player
Evo ovde se vidi da su mu se skida boja, posebno sa belih dirki (njegovih belih :D).

Vux 28.07.2013 17:12

@ЂолеПФК onda je negde opasno pogrešio put :)

Boki je vrhunski muzičar koji ima osećaj za sve što ima veze sa muzikom, njega poštujem kao muzičara

tranzit 28.07.2013 18:11

I... kako bi ono sa farbanjem dirki... ?

sale_band 28.07.2013 20:11

@Vux To za Krecara ti je isto kad bi rekao da jedan slikar slika lepse jer koristi boje koje ti volis i zato ga postujes....

A sad za farbanje... Ako hocete da ofarbate dirke a da se ne gule, morate ih prvo dobro odsmirglati da im skinete fabricki sjaj a onda ofarbat "enamel" farbom.... Sve ostalo je kratkog veka...
Dodato:
Mada, ne vidim poentu u tome...

tranzit 29.07.2013 03:01

Citat:

Originalno postovano od sale_band (Post 249981)
... a onda ofarbat "enamel" farbom...

...i to ako ikako mozes naci: Revell enamel farbu.

Ace 29.07.2013 04:12

Ako neko hoce da prefarba dirke ne znaci da kopira Srecka Krecara. Vidjao sam po TV prefarbane dirke jos klinac kad sam bio.....
Meni iskreno su lepse ovakve kakve jesu.
Sto se tice diskusije oko Krecara, @Vux je malo preterao....
@Vux
Ti druze kad bi kritikovao svoju svirku kao sto kritikujes Krecarovu, osvestio bi se bar malo gde ti je mesto u muzicki svet. Nisi ti na to nivo da kazes za Krecara, 3 skale, 3 zujalice i zvucis kao krecar. I kao za informaciju, posto postujes skolovane muzicare, Bojan iz Amadeusa nije zavrsio muzicku akademiju ...
Da ne razvlacim nepotrebnu pricu, ovo trebamo pricati u svastaru. :)

nikadvisekorg 29.07.2013 16:29

koje nebuloze može čovek ovde da pročita.... nekome džaba i u zeleno da ih oboji opet će da zvuči ko dupe....

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Vux 29.07.2013 22:29

Citat:

Originalno postovano od Ace (Post 250011)
@Vux je malo preterao....
@Vux
Ti druze kad bi kritikovao svoju svirku kao sto kritikujes Krecarovu, osvestio bi se bar malo gde ti je mesto u muzicki svet. Nisi ti na to nivo da kazes za Krecara, 3 skale, 3 zujalice i zvucis kao krecar. I kao za informaciju, posto postujes skolovane muzicare, Bojan iz Amadeusa nije zavrsio muzicku akademiju ...
Da ne razvlacim nepotrebnu pricu, ovo trebamo pricati u svastaru. :)

Ja za svoju svirku nisam ništa rekao, ja sviram narodnjake kad mi gori pod nogama za pare, ja imam autorski band koji nema veze sa narodnjacima ni sa semplovima ni sa bojama, sviram živi instrument...

A sve ovo što simulira živi instrument je za mene đubre, ali nažalost mora da se koristi zato što je kompaktno, i zato što je jednostavnije...

sale_band 30.07.2013 12:30

Zbog takvih kojima "gori pod nogama" za lovu, narodna muzika i jeste tu gde je...

Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2

Trenutno vrijeme na Forumu 02:51

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org