YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Rompler za Live (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25173)

hammers 10.04.2013 18:07

Rompler za Live

Koji rompler da koristim za Live na laptop-u? Konfiguracija nije neka: Intel 1.6 GHz dualcore (x86), 2 GB RAM, 160 GB HDD, Windows 7, zvucna integrisana koja ce biti zamenjena nekom USB kartom. Dakle, zahtevi mi nisu veliki, 30-40 osnovnih boja za pratnju (klaviri,strings,brassevi,el.klaviri,pads itd), buduci da u bendu sviram bass i pratnju (znaci ne solo) na Yamahi EX7. Na Yamahi sviram samo bass (objasnicu zasto, mada nije bitno) pa mi treba jedan rompler (Hypersonic 2 ?) koji bi mi zadovoljio te potrebe. Znaci ne semplovi, ne 100 GB materijala, ne nista na laptopu osim tog romplera. I da, bitno mi je da mogu da koristim program change naredbe na laptopu na brojcaniku. Ovde najvise ocekujem pomoc od Tranzita, coveka zbog cijeg dela i posecujem ovaj forum u zadnje vreme. :)
Postovano sa mobilnog uređaja

tranzit 10.04.2013 18:30

Vec si i sam odgovorio: Hypersonic 2 i nista vise. Ispunjava sve tvoje uslove i zelje.

hammers 10.04.2013 18:42

A program change na brojcaniku funkcionise ili mora preko neceg drugog? Nisam ga jos kupio :), pa ne mogu da testiram.

tranzit 11.04.2013 01:13

Ako mislis na "brojcanik" na tvojoj Yamahi EX7, naravno da funkcionise i to isto onako kako mijenja interne sounde, s tim sto se Bank i Program Change naredbe Koje dolaze sa EX7, malo rutirati i prilagoditi soundima na Hypersonicu 3.

Akordeonista 11.04.2013 01:17

A gde naci Hypersonic 2 za Win7, koliko vidim nema ga da se kupi a ne znam da postoji "narodna" varijanta za Win7... ili gresim? Ako je ovo drugo, molio bih nekoga da me "uputi" malo ka...:)

tranzit 11.04.2013 01:55

E tu informaciju neces moci dobiti od mene. Zakleti sam protivnik piraterije, to je za meine kao Dogma. Valjda sto sam i sam proizvodjac muzickog softvera.. sta li. Hypersonic 2 fenomenalno funkcionise na Win 7 i 8 a vjerovatno ce i na Win 9 ako ga uskoro bude. I u Trans Audio masinama je on, radi svog izuzetno kvalitetnog sounda, jedan od synthija (doduse ne toliko bitnih) koji sacinjavaju kompleksni Sound Engine ovih sistema.

U sustini kompletan muzicki softver se moze "natjerati" da besprijekorno funkcionise na Win 7 i 8 (32 i 64 Bita) i to daleko, daleko bolje i stabilnije (u stvari 100% stabilno), nego na Win XP iako je mozda i pisan za XP.

Akordeonista 11.04.2013 02:27

Pa dobro ali kako instalirate HS2 u Trans Audio masine ako ga nema za prodaju?:)

tranzit 11.04.2013 02:33

Vrlo lako, imam Dealer & Developer licencu za posljednji update koji je uopste izisao, prije prestanka proizvodnje s tim da mogu iskljucivo koristiti Hypersonic 2 u audio sistemima koje radim ali bez prava na prodaju i zaradu od samog softvera.

hammers 11.04.2013 08:29

Nisam mislio na brojcanik na Yamahi,to znam da funkcionise. Mislio sam na numeric keypad na laptopu,nisam se precizno izrazio.:-) Necu koristiti Yamahu vec master klavijaturu. Video sam da to moze da radi JACK keyboard, to je ustvari ono sto meni i treba, ali ne vidim da ima podrsku za Win.:-\ Ne trazim i ja valjda previse..:-)

tranzit 11.04.2013 11:41

Ne trazis previse, postoji mogucnost da se na Hypersonic 2 salju midi komande putem PC tastature. Budi bez brige, to je najmanji problem.

hammers 11.04.2013 11:56

Hvala tranzit, nesebicna pomoc je sklonost samo velikih ljudi. ;-)

tranzit 22.08.2013 02:14

Uradi li ti sta u vezi sa Hypersonicom 2 ?

hammers 22.08.2013 07:06

Jesam, mada samo onoliko koliko mi je vreme (i volja) dozvolilo. Dobro si me potsetio da se ponovo pozabavim jer je stvarno mocan i vrlo inspirativan.
Jos jedan mali sempler uz njega i to bi bilo to za svaku mogucu svirku. I naravno, sve to spakovati (cca. 10 noci nespavanja).:)

tranzit 23.08.2013 04:39

Mislim da ce biti mozda i citav mjesec nespavanja ali... isplatice se. Sampler ti treba iskljucivo za par tipicnih balkanskih sounda koje Hypersonic 2 nema, a to moze biti bilo koji od aktuelnih iz srednje i vise klase. Kod Hypersonica 2, ukoliko hoces da ga ucinis kompatibilnim sa GM i XG standardom, trebace dosta pisanja (u routingu VST Hosta) ali kad to zavrsis imaces "masinu" koja ce kvalitetom sounda i fleksibilnoscu sa lakocom da se mjeri sa svim aktuelnim top aranzerima, a i workstationima. Jedino Korg Kronos i Krome imaju vise sampling Roma od Hypersonica 2 (a i to je relativno jer je kod oba, 3/4 ROMa upotrebljeno za Piano sounde). Svi ostali su daleko ispod Hypersonica 2 i to u prosjeku imaju tri puta manji Sampling ROM. Najbolji su sa nekih 500 do 750MB, dok Hypersonic 2 bazira na 1.570MB sampling materijala i to uz veoma, veoma kompleksnu sintezu i sound editing. Sve u svemu, "muka" bi se dobro isplatila.

hammers 23.08.2013 05:46

Upravo tako, sempler mi treba za par tih tipicnih balkanskih instrumenata koje nemam u HS.
Verovatno cu ubaciti Kontakt kao varijantu za sempler, a ako pocne da se ''gusi'' masina, ici ce nesto drugo.
Ubacicu i par efekata, da se sve lepo skocka.
Trenutno pakujem VST host, prilicno je zajeban, ali javicu se ako bude skripalo. ;)

tranzit 23.08.2013 06:19

Samo se javi ako zapne, materija je skroz na skroz komplikovana i do bola kompleksna, pa nece biti cudo ako koji put i zapne. Ne daj da te to deprimira i demoralise. Taj posao u hostu je i najvazniji, a i najtezi. Kad to zavrsis, zavrsio si, u sustini i Sound Engine. Sampler... i ja bih ti preporucio Kontakt jer je zaista postao standard, sto dalje znaci da je stabilan, pregledan je, ima odlican editing, odlicne efekte, stedi resurse, doduse zahtjeva malo vise radne memorije ali se bar neces mnogo muciti oko pronalazenja sounda.

hammers 23.08.2013 20:50

Jesi probao Halion Sonic 2? Rekao da ima sve sto mi treba.

tranzit 23.08.2013 22:29

Nema samo jedno, a najbitnije za Live rad. Program Change nije izvodljiv kod Halion Sonica i odmah odpada iz svih kombinacija !!!!! Sound sam po sebi je OK, mada nista revolucionarno bolji od Hypersonica 2. Zar mislis da ti ga ne bih preporucio da dolazi u obzir ? I meni je cudno da to nije odradjeno ali i pored nade da ce to u verziji 2 biti ispravljeno, ostalo je sve po starom. Dakle, otpisi ga definitivno.

hammers 23.08.2013 22:55

Ma to je sitnica...koja zivot znaci. :)
Nisam listao manual pa nisam ni pogledao to. Svideli su mi se neki novi instrumenti na Halion Sonic 2. Ali...:mad:
Taman posla da sam sumnjao u preporuku, ali ajde rekoh da pitam..;)
Jos da nateram Hypersonic da radi kako ja hocu iiiii...to je to.:)

Trenutno vrijeme na Forumu 18:46

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org