![]() |
bass joca rovac
|
Imam ja.To je iz Jocinog seta, odnosno iz seta Nese Mraka bass za Fantom g6.Rale Bass..Ima ovde taj set izbacio sam ga.Ali ako ne mozes da skines jer je veci fajl, javi da ga izbacim posebno.
|
aj stavi ga ako mozes za korg ako imas
|
I meni bi trebalo za pa600
|
imam ja Nesin set i nasao sam taj Rale bass al mi uopste ne izlazi ovako,nekako je previse ostar.mozda zbog klavijature ili neznam sta bi moglo biti.ja bi bio sretan da na fantomu izadje ovako kao na kronosu,al mislim da je ovde u pitanju neki drugi sempl.
|
Necu da vredjam kolege.Ali nesa mrak i njegovi semplovi nikako nezuce kako treba cak ni na G6
|
...a pogotovo ono "Nesa Mrak"... to je garancija kvaliteta :rotflol::rotflol::rotflol::rotflol:
Bass je sasvim pristojan ali takav Bass se moze napraviti na svakom aranzeru srednje i vise klase, od fabrickog Fingered Bassa ili eventualno slaganjem Layera Fingered, Picked i nekog "mirnijeg" Slap Bassa za par minuta. Tu nisu potrebni nikakvi samplovi, niti "setovi". Potrebno je samo malo obrade, gore pomenutih Bassova, EQom i eventualno kompresorom. Na novijim Korgovim aranzerima, koji uzgred raspolazu odlicnom editing strukturom, za ovo postoji sav alat, a i Yamahe i Rolandi mogu ovo odraditi bez ikakvih problema. Ni Nesa Mrak, ni Joca Rovac, a ni Rale sigurno nisu u stanju samplovati kvalitetnije nego Korg, Roland i Yamaha, pogotovo kada su u pitanju "alfa i omega" soundi kao sto su Bassovi. Ne treba zauzimati ionako mali RAM, soundima koji vec postoje u ROMu i to u pristojnom kvalitetu. |
Eto, čovek lepo objasnio, ajd sad da vidimo kome treba neki sample??
P.S. Hvala za "hint" druže Tranzit!! Da nisam leg'o, sad bih upalio synth... Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2 |
Kako kaze nesa mrak druze ovaj bass sam tako ja semplovo od prave bas gitare.Ali ja samu odgovorio ali malo sutra na njegov odgovor.Mogu samo da kazem sramto sta covek radi i prica po narodu.
|
A od cega to sampluju Roland, Korg i Yamaha, od nekakve "vjestacke Bass gitare" ili... svasta hoda ovom zemljom.
|
Ovo deluje kao da je bass iz Trillian-a, Svaka cast tom Nesi, decko uspe da napravi set od semplova koje se mogu naci na netu i prodaje ga kao da je on sve sam semplovao i sve boje napravio. Neki ljudi prosto imaju talenta da ti gonce upakuju u masnicu i prodaju kao parfem.
|
Opet se neko usudio da "sampluje" Trilian i da ga trpa u nekakve instrumentcice... bas ljudska ogranicenost nema granica.
|
pozoves Jocu, i pitas o kom semplu je rec..
|
Joca nema telefon...
|
onda pozoves Borka,pa kad se vide on pita Jocu,pa ce da ti kaze.
|
Nemoj da se mucite da zovete jocu ja sam ga licno pito.I reko da nezna kako se zove i taj ko mu je dao na piso joca bas
|
Lepo skines ovaj set sto je neko izbacio jocin za kronosa i tu ima zove se 'bas kida joca' cak je u kmp formatu
|
Inace, evo nam jos jednog pitanja za onu temu ko je kako dobio ime. 'Ajd dobro, znam da ga zovu i King, ali nikad mi nije jasan bio Rovac :lol:
|
dupla titula,verovatno mu je to ima ona zivotinja rovac,dal nije po njoj?
|
Njegov otac istio je bio muzicar i njga su zvali rovac.Tako da joca dobio da nadimka rovac i king
|
To "Rovac" manje. vise... ama ono "King" je do *aja...
|
čime se vi zamajavate :D
Послато са U8815 користећи Тапаток 2 |
trenutno porodicom rovac.
|
Citat:
|
a što Nešu zovu Mrak? :D
Послато са U8815 користећи Тапаток 2 |
Nesu zovu mrak jer svira covek super i tako da prozvali Nesa Mrak
|
Misliš, ...i tako se prozvao.... :-)
Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2 |
Mozda bilo nezgodno da mu je scensko ime Nesa Junfer :lol: :lol: :lol:
Da se ne uvrijedi doticni ako bude citao ovo slucajno, jer stvarno momak svira ekstra. |
Sigurno niste znali ali ajde otkricu vam, Nesu zovu mrak jer svira dobro i po mraku, a Srecka zovu Krecar jer voli da kreci tj. farba ljude, mnogo laze i te fore. :p
Ali meni ubedljivo najsmesniji nadimak je Nesa Bekovic Jeti. |
Taj mora da je zgodan tip.
|
Veoma naocit covek, on spada u grupu muzicara koji nisu sami sebi dali nadimak haha
|
Jel zna neko mozda kako se zove NESA MRAK na Makedonskom,
NESA TEMNICA, a moze i tamnica hahahahahahahaha,do jajca. |
Srecko krecar je posebna prica.Necu sad o tome
|
Niko od tih pomenutih muzicara, nije opravdao svoj nadimak...Oni ocigledno, ne znaju sta znaci biti king medju muzicarima, ili mrak muzicar, sta god to znacilo..I eto tako se dosete nekoh glupih nadimaka i daju ih sami sebi...
A takodje pouzdano znam, da je svako od imao zelju, da im nadimak jednoga dana bude Kosmajac, jer su se svi oni zaludjivali sa njim.. |
Svi sa Kosmaja mogu svom imenu slobodno dodati to "Kosmajac". On je inace sasvim dobar muzicar ali nista posebno sto bi nekome trebalo da bude idol.
|
Ne zelim da vredjam, ja sam nekad mnogo gotivio Kosmajca, Krecera i kompaniju ali vremenom kad cujem neke muzicare tipa: Petar Ralchev, Ionica minune, Enver Izmaylov (gitara), Bako Jovanovic (basprim), Pedja (energy band), Tony Royster jr (Bubnjevi)... nekako svi ti muzicari koje sam nabrojao su bar 3 klase bolji od
ovih u koje se pola Srbije kune. Sad recimo kad mi neko kaze Kosmajac je najbolji , ja se u sebi mislim: E glupanderu jedan idi slusaj malo muziku i procesljaj malo da cujes sta rade drugi muzicari i kako se pre svega ponasaju. Ne daju sebi neke nadimke i ne puvaju se... |
Pa Kosmajac nije sam sebi dao :D Ja obožavam da slušam njega i Krečara, doduše više ovog drugog zato što je klavirac i ima mnogo bolji glas. Pedja je već fantazija :)
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 990 using Tapatalk 2 |
Neso Mrak je dobio tj nasledio nadimak od pokojnog tate, Mira Mraka.
|
Citat:
|
@nele1 Druze ne znam da li si stekao utisak kao i ja ali meni se cini kao da niko od muzicara ne sme da pljune po Kosmajcu, kao da je on bog i vecina ima neko straho-postovanje prema njemu a brat bratu covek svira dugmetaru i brlja ko nenormalan (barem u poslednje vreme a priznajem da sam video par svirke gde je svarno znao lepo da odsvira i cisto). Ja sam mnogo voleo Kosmajca i sad ga cenim ali kad cujem svirku Milana Jabucanca, tehniku i lucidnost koju on ima, Kosmajac tu ispada smesan. Verovatno ce mnogi reci: pa Jabucanac je harmonikas... pa i Kosmajac je bio harmonikas pa pobeze od harmonike jer harmonika ne trpi kad se ne vezba stalno. Cuo sam (nisam siguran) da Petar Ralchev i dan danas vezba po 10 sati. Ali sve to deli vrsne umetnike i ljude koji su zivot podredili instrumentu i muzicare tipa Kosmajac-Krecar koji su bolji u prodavanju magle od sviranja.
Jos jednom da napomenem ja i dalje cenim Kosmajca i Krecara ali nisu oni nista posebno a ljudi se kunu u njih. ;) Napomena: Ko voli Kosmajca, ako cita ovo moze slobodno da se uvredi, ovo je moje misljenje i to je to. |
Trenutno vrijeme na Forumu 02:42 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org