YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Slaganje sempl layera (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25351)

luka22 23.05.2013 00:13

Slaganje sempl layera

Pozz svima.. ako bi mi netko mogao pomoći da mi objasni kako namjestit pojedini zvuk samplea na layer , pošto sam ekstraktirao sampleove dynamix bubnja i želim ih posložiti da mogu konvertirati kasnije za kontakt i ljepo urediti. ( Zamjenjivati waw file-ove od namještenih bubnjeva znam al mi se to ne sviđa)

Evo primjer na šta mislim

tranzit 23.05.2013 00:28

Aman...zaman... pa pored onolikih mega i giga velikih ili bolje receno, ogromnih Drums Libraryja za Kontakt koji idu i do stotinak GBa sampling materijala, fenomenalnog kvaliteta i jos fenomenalnijih mogucnosti kontrole, koji su uz to, snimani u najkvalitetnijim svjetskim studijima, ti nasao da konvertujes nekakav dinamix bubanj od par MBa u Kontakt. Sto je mnogo, mnogo je.

luka22 23.05.2013 01:19

Ne mora bit za bubanj , može i za neki instrument jednostavno želim naučiti ako postoji objašnjenje probao sam ovako preko youtube tutoriala al ništa konkretno mi nije pomoglo (ps. koristim libary-e na kontaktu al jednostavno zanima me kako bi radio taj drum kit na kompu ako bi se lijepo složio haha)

vingula 23.05.2013 01:20

uostalom neznam čemu Extreme Sample Convertor kad je u Kontaktu to najjednostavnije za napravit, uostalom mislim da to u ESC-u nečeš moč napravit pošto je to samo convertor soundova (mada nemoj me 100% držat za riječ pošto se nisam puno zabavljao njime)

luka22 23.05.2013 01:29

Jer može onda objašnjenje ako se može u kontaktu, naravno ako vam nije teško :)

vingula 23.05.2013 02:32

nije teško...ali ovisi šta ti točno i konkretno treba, jel ono "odozgora" nisam baš puno shvatio šta želiš dali trebaš layere dinamike poslošit od nekog npr. snarea ili je nešto drugo u pitanju?

luka22 23.05.2013 18:31

Citat:

Originalno postovano od vingula (Post 243665)
nije teško...ali ovisi šta ti točno i konkretno treba, jel ono "odozgora" nisam baš puno shvatio šta želiš dali trebaš layere dinamike poslošit od nekog npr. snarea ili je nešto drugo u pitanju?

Layere posložiti npr. da mi kad stisnem c1 otkuca bas bubanj, a na d1 snare itd .. princip kao na korgovim klavijaturama. Imam waw. formate semplova nisam baš siguran dali se mogu direktno poslagat u kontaktu u onoj opciji mapping editor

NordX 23.05.2013 19:16

Hoces da ti kombinuje layere,ili da redjas po GM standardu,nisam te bas razumeo najbolje :)

luka22 23.05.2013 23:48

Citat:

Originalno postovano od NordX (Post 243704)
Hoces da ti kombinuje layere,ili da redjas po GM standardu,nisam te bas razumeo najbolje :)

Hoću da ih naredim, znači kad upalim ritam u omb ( primjer dynamix rumba) da mi lijepo udara da bude posloženo .. ali volio bi da naučim kako se radi i za instrumente..

tranzit 23.05.2013 23:55

Citat:

Originalno postovano od luka22 (Post 243699)
Imam waw. formate semplova nisam baš siguran dali se mogu direktno poslagat u kontaktu u onoj opciji mapping editor

Budi sto na sto siguran, bas tako mora i treba da se poslazu samplovi, preko Maping Editora Kontakta... i jedino tako.

vingula 24.05.2013 01:13

ja kad si složim sve kako treba cjeli setup...obično snimam u MONOLITH, jedostavnije mi je...znači sve semplove i slike u 1 paket (fajl)

tranzit 24.05.2013 01:25

Moze i tako, medjutim ukoliko u Banku ili Multiju imas Instrument Programe koji koriste iste samplove, onda bez potrebe zauzimas mjesto na Hard Disku pohranjujuci iste samplove u razlicite Monolith fileove.

luka22 24.05.2013 01:52

Zahvaljujem na odgovoru evo ga radi lijepo :) sad se treba igrati s parametrima i efektima haha

tranzit 24.05.2013 01:59

... a to je tek najkomplikovanija "igra" !!!!!

Trenutno vrijeme na Forumu 07:47

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org