![]() |
Exportovanje bubnjeva,kako?
Cao svima. Kako mogu da exportujem dobose,snare-ove,u wav Formatu,iz Kontakta (Studio Drummer). Nisam pronasao ni jednu temu ovakvu.
Hvala unapred svima koji odgovore. NordX |
Na legalan nacin nikako.
|
Awave studio pa Extreme Sample Converter....Potrazi na Google-u ove pograme....Imaju mogucnost konvertovanja iz .nki (Kontakt) formata u .wav format....Pozdrav :)
|
A na ilegalan? :)
|
Ove programe sam skinuo sa neta i isto su pirate verzija....Nadji na Google ove programe i skini ih....Ja sam ih isto odatle skinuo....Pozdrav :)
|
Nije problem za programe,nego neko tacno da mi kaze ko poznaje kontakt,dal je to nekako mogu ili nije nikako.?
|
da se ne mucis sa svim time mozes na primer u cubase-u ili nekom drugom daw-u da jednim udarcem snimis primera radi dobos i eksportujes u wav formatu, ja sam na takav nacin semplovao boje sa hardver instumenata, pa tako i jedan bubnjarski komplet.
|
Hm,dobra ideja. :) Zahvaljujem. :) Jos ovo me interesuje,kako da iskljucim da mi ne kobinuje udarce,vec da imam jedan udarac dobosa konkretno,kako se to iskljucuje u kontaktu?
|
Citat:
|
Citat:
|
Dobro je to sto ti je peklik rekao,najbolje ti je da snimis u Cubase i posle samo exportujes. Mada Ez Drummer ti je bolji
|
Hvala peklik,hvala Nemanja. Ja bih znaci samo jedan Layer (Jedan Dobos),znaci da iskljucim Dinamiku u Kontaktu.
|
najbolje je kad ez drrumer kit ubacis kroz superior drumer jer su podesavanja kitova u tom slucaju neogranicena, drums from hell se mogu jako dobro nastelovati za nasu muziku,
nisam probao da iskljucim dinamiku u kontaktu, probacu pa cu javiti, ako koristis studio drumer za ritam masinu lako je iznivelisati u samom ritmu i onda ce svirati samo jedan lejer, ako vec koristis za snimanje ovako iskljucivanje dinamike na samoj klavijaturi je jedno od resenja, ili nivelacija u samoj traci bubnja. probao sam i u kontaktu postoji skripta koja moze da regulise visinu velocity-ja, udjes u preset pa zatim factory zatim transform pa change velocity |
Citat:
Postoji nacin (osim onoga sto je naveo pekilik putem Cubasea ili bilo kog drugog DAWa) kojim se mogu eksportovati i samplovi i Layeri a i kompletni instrumenti Kontakta iz bilo kojeg i bilo kako dobro i kompleksno zasticenog Libraryja, isto kao da i nisu zasticeni, ama... to je ilegalno i nije za pricu, pa ti ga necu napisati na ovom forumu. Ovo navodim, tek da bude jasno da je sve moguce i da ogranicenja u sustini nema, a ako ga ima, to je onda uvijek i bez izuzetka, ljudski faktor. |
Hvala Gosp.Tranzite sveznajuci :) Pa etoo,hteo sam da exportujem par dobosa,konkretno jedan dobos u wav i da se malo poigram s njim u mom KORG-u Pa1xpro. :)
|
Da li sam "sveznajuci" to je vrlo diskutabilno, nadam se samo da ovo nije bilo ironicno s tvoje strane jer na to vrlo nezgodno reagujem. U tvom slucaju, uradi to "autosamplingom" ili preko Cubasea, odnosno nekog drugog DAWa ili nekim od specijalnih programa kao sto je to recimo, Sample Robot Pro, pomocu kojeg u sustini mozes i sve zasticene Libraryje da "resamplujes" i to sa sve njihovim Velocity Switch Layerima. Ima dosta posla ali... rezultat je odlican.
|
Nista lose nisam mislio naravno :) Vi ste jedan mnogo dobar covek,pratim Vase postove vec par godina,s obzirom da sam relativno noviji clan. Probacu sa tim program sto ste mi rekli,pa cu danas u toku dana javiti sta sam uradio.
Svako dobro. NordX |
Obrati paznju kod Sample Robota imas mogucnost da odaberes broj Velocity Layera koji hoces da samplujes i da tacno odredis Velocity Zone, kao i raspon na klavijaturi koji hoces da samplujes. Imas takodje i opciju resamplinga VST instrumenata, koja tebe u sustini najvise i interesuje. Bilo bi dobro da prije nego pocnes bilo sta da radis, da bar ovlas procitas manual programa.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 17:29 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org