YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Exportovanje bubnjeva,kako? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25357)

NordX 23.05.2013 19:20

Exportovanje bubnjeva,kako?

Cao svima. Kako mogu da exportujem dobose,snare-ove,u wav Formatu,iz Kontakta (Studio Drummer). Nisam pronasao ni jednu temu ovakvu.

Hvala unapred svima koji odgovore.

NordX

milepsr 23.05.2013 19:43

Na legalan nacin nikako.

AcaG600 23.05.2013 19:47

Awave studio pa Extreme Sample Converter....Potrazi na Google-u ove pograme....Imaju mogucnost konvertovanja iz .nki (Kontakt) formata u .wav format....Pozdrav :)

NordX 23.05.2013 19:56

A na ilegalan? :)

AcaG600 23.05.2013 20:00

Ove programe sam skinuo sa neta i isto su pirate verzija....Nadji na Google ove programe i skini ih....Ja sam ih isto odatle skinuo....Pozdrav :)

NordX 23.05.2013 20:24

Nije problem za programe,nego neko tacno da mi kaze ko poznaje kontakt,dal je to nekako mogu ili nije nikako.?

pekilik 23.05.2013 20:38

da se ne mucis sa svim time mozes na primer u cubase-u ili nekom drugom daw-u da jednim udarcem snimis primera radi dobos i eksportujes u wav formatu, ja sam na takav nacin semplovao boje sa hardver instumenata, pa tako i jedan bubnjarski komplet.

NordX 23.05.2013 20:56

Hm,dobra ideja. :) Zahvaljujem. :) Jos ovo me interesuje,kako da iskljucim da mi ne kobinuje udarce,vec da imam jedan udarac dobosa konkretno,kako se to iskljucuje u kontaktu?

milepsr 23.05.2013 21:19

Citat:

Originalno postovano od AcaG600 (Post 243708)
Awave studio pa Extreme Sample Converter....Potrazi na Google-u ove pograme....Imaju mogucnost konvertovanja iz .nki (Kontakt) formata u .wav format....Pozdrav :)

To mu nece pomoci kod zasticenih biblioteka kao sto je ova.

pekilik 23.05.2013 21:26

Citat:

Originalno postovano od NordX (Post 243716)
Hm,dobra ideja. :) Zahvaljujem. :) Jos ovo me interesuje,kako da iskljucim da mi ne kobinuje udarce,vec da imam jedan udarac dobosa konkretno,kako se to iskljucuje u kontaktu?

kod kontakta tu promenu uglavnom vrsi visina velocity-ja, tj. ako ti je na klavijaturi ukljucena dinamika, kod studio drumera je dobos pravljen u vise dinamickih lejera gde se semplovi menjaju u skladu sa visinom velocity-ja.

nemanja 1982 23.05.2013 21:28

Dobro je to sto ti je peklik rekao,najbolje ti je da snimis u Cubase i posle samo exportujes. Mada Ez Drummer ti je bolji

NordX 23.05.2013 21:31

Hvala peklik,hvala Nemanja. Ja bih znaci samo jedan Layer (Jedan Dobos),znaci da iskljucim Dinamiku u Kontaktu.

pekilik 23.05.2013 21:43

najbolje je kad ez drrumer kit ubacis kroz superior drumer jer su podesavanja kitova u tom slucaju neogranicena, drums from hell se mogu jako dobro nastelovati za nasu muziku,
nisam probao da iskljucim dinamiku u kontaktu, probacu pa cu javiti, ako koristis studio drumer za ritam masinu lako je iznivelisati u samom ritmu i onda ce svirati samo jedan lejer, ako vec koristis za snimanje ovako iskljucivanje dinamike na samoj klavijaturi je jedno od resenja, ili nivelacija u samoj traci bubnja.

probao sam i u kontaktu postoji skripta koja moze da regulise visinu velocity-ja, udjes u preset pa zatim factory zatim transform pa change velocity

tranzit 23.05.2013 23:36

Citat:

Originalno postovano od NordX (Post 243723)
Hvala peklik,hvala Nemanja. Ja bih znaci samo jedan Layer (Jedan Dobos),znaci da iskljucim Dinamiku u Kontaktu.

Zasto, pobogu zasto... aman zasto... namucili se silni ton inzinjeri da sto vjerodostojnije sampluju udaraljke sa ogromnim brojem Layera i sa ciljem da to sve maksimalno priblize realnom bubnjaru a ti bi sve to totalno da upropastis i svedes sve na jedan Layer. Velocity Switch Layeri kod kvalitetnih Kontakt Drum Libraryja su tu da bi oponasali sviranje realnog bubnjara koji, na primjer, po dobosu udara veoma rijetko istom snagom i veoma rijetko bas po istom mjestu. Jesi li ikada vidio ili cuo ijednog bubjara na ovoj zemaljskoj kugli da moze cijelu pjesmu da odlupa tako da uvijek potpuno istom snagom udara po dobosu i po istom mjestu ????? Nisi... i neces ni cuti. Upravo u tome i jeste kvalitet velikih Kontakt Libraryja koji raspolazu ogromnim brojem Layera po jednoj udaraljki, (ponekad cak i do pedesetak Layera) i velika je steta i sramota od toga napraviti jedan jadni i bijedni Layer.
Postoji nacin (osim onoga sto je naveo pekilik putem Cubasea ili bilo kog drugog DAWa) kojim se mogu eksportovati i samplovi i Layeri a i kompletni instrumenti Kontakta iz bilo kojeg i bilo kako dobro i kompleksno zasticenog Libraryja, isto kao da i nisu zasticeni, ama... to je ilegalno i nije za pricu, pa ti ga necu napisati na ovom forumu. Ovo navodim, tek da bude jasno da je sve moguce i da ogranicenja u sustini nema, a ako ga ima, to je onda uvijek i bez izuzetka, ljudski faktor.

NordX 24.05.2013 00:19

Hvala Gosp.Tranzite sveznajuci :) Pa etoo,hteo sam da exportujem par dobosa,konkretno jedan dobos u wav i da se malo poigram s njim u mom KORG-u Pa1xpro. :)

tranzit 24.05.2013 00:42

Da li sam "sveznajuci" to je vrlo diskutabilno, nadam se samo da ovo nije bilo ironicno s tvoje strane jer na to vrlo nezgodno reagujem. U tvom slucaju, uradi to "autosamplingom" ili preko Cubasea, odnosno nekog drugog DAWa ili nekim od specijalnih programa kao sto je to recimo, Sample Robot Pro, pomocu kojeg u sustini mozes i sve zasticene Libraryje da "resamplujes" i to sa sve njihovim Velocity Switch Layerima. Ima dosta posla ali... rezultat je odlican.

NordX 24.05.2013 12:20

Nista lose nisam mislio naravno :) Vi ste jedan mnogo dobar covek,pratim Vase postove vec par godina,s obzirom da sam relativno noviji clan. Probacu sa tim program sto ste mi rekli,pa cu danas u toku dana javiti sta sam uradio.
Svako dobro.

NordX

tranzit 24.05.2013 12:29

Obrati paznju kod Sample Robota imas mogucnost da odaberes broj Velocity Layera koji hoces da samplujes i da tacno odredis Velocity Zone, kao i raspon na klavijaturi koji hoces da samplujes. Imas takodje i opciju resamplinga VST instrumenata, koja tebe u sustini najvise i interesuje. Bilo bi dobro da prije nego pocnes bilo sta da radis, da bar ovlas procitas manual programa.

Trenutno vrijeme na Forumu 17:29

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org