YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Pa3x Krči kad je povezan OUT 1 ili 2 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25471)

mimiki 10.06.2013 20:01

Pa3x Krči kad je povezan OUT 1 ili 2

KORG PA3x-Pre nego sto svi kazu najbolje je odnesi u servis da pogledaju ne diraj nista :lol: .Zanima me da li je neko imao ovaj slucaj ili nesto zna da kaze o ovom problemu.Mikrofon vucem preko OUT1 na miksetu,i kad mi stoji kabl u OUT 1 ili 2 (nebitno da li je mikrofon ukljucen ili vokoder),klavijatura kad pojacam vise od 70% glavni potenciometar i kad se nesto svira krci i probija,kad ugasis ritam i nista ne diras ne krci,nije u pitanju ni kabl od klavijature,ni kabl sa izlaza ni kanal u mikseti sve je vec eliminasono od ovoga sto sam naveo,e da jos nesto mikrofon koji ide preko OUT 1 ili 2 radi perfektno...cudno skroz,samo krci klavijatura kad se svira nesto...

tranzit 10.06.2013 20:47

Da li si pogledao sta se desava na kanalima miksera gdje je ukljucen main out klavijature u tom momentu kada "krci" ? Da li se pali eventualno gain dioda (crveno) ?

mimiki 10.06.2013 20:50

pa kad zakrci upali se na kanalu jer zapisti akd se pojaca

tranzit 10.06.2013 21:01

Provjeri podesavanja i efekte na mikrofonskom kanalu same klavijature. Cini se da je tu neki parametar ekstremno podignut. Poslije ovoga provjeri i master efekte na main izlazu i tu je moguca ista stvar. Provjeri i napisi ovdje tacno sta sve stoji za sve parametre i efekte. Cisto sumnjam da je u pitanju hardver.

mimiki 10.06.2013 21:21

vec godinu dana pevam ovako i odjednom pocelo da zeza
Dodato:
iskljucis mikrofon,iskljucis vokoder,i kad je kabl ukljucen u out 1 ili 2 oda krci

tranzit 10.06.2013 21:45

Mozda si nesto nehoticno poremetio ?

mimiki 10.06.2013 21:58

iz tog razloga sam ucitao set koji sam snimio pre par meseci kad je sve bilo normalno sa sve presetima i globalom ali i dalje isto

tranzit 10.06.2013 22:07

U tom slucaju, ukoliko nisu u pitanju kablovi i sve ostalo sto si u prvom postu iskljucio iz mogucih uzroka, mogao bi da bude hladni lem i to na Main izlazima, sto se inace dosta cesto dogadja kod instrumenata radi permanentnog ukljucivanja i iskljucivanja dzekova. Ako si, bar malo, vican elektronici, prelemi kontakte tih dzekova, mogucnost nije mala da ce to pomoci.

acakasper 10.06.2013 22:20

ipak je bolje elektronicar to da ti pogleda nego sam,skupa je igracka pa3x da je sam otvara i prelemljava konakte.

tranzit 10.06.2013 22:36

Sigurno da je bolje, ama on u svom prvom postu napisa izmedju ostalog: "Pre nego sto svi kazu najbolje je odnesi u servis da pogledaju ne diraj nista"...pa mu eto dadoh savjet u skladu sa tim.

Bucin Nikola 10.06.2013 22:51

sto je rekao kolega Tranzit,moguce je hladan lem na ploci,ali po nekom mom misljenju kada krci izlaz moguce je da je probio neki od ic kola za izlaze...

mimiki 11.06.2013 00:56

da se prelemi je najmanji problem,znam i da je rastavim i sastavim nego kad je vec otvaram ne znam sta bi trebao jos proveriti,verovatno ce morati kod nekog majstora jer se nema puno vremena...

sale_band 11.06.2013 16:05

a, da li si probao da promenis kanal na mixeru??

mimiki 12.06.2013 02:33

ma da bre mikser je eliminisan isto,povezem slusalice i ista stvar

tranzit 12.06.2013 02:57

Cekaj malo... slusalice u klavijaturu ili u mikser ?

rolandx 12.06.2013 10:43

Da li krči sa semplovanim ritmovima i bojama ili i na fabričkim?

mimiki 12.06.2013 20:59

nije ram :) ,opet kazem krci samo kad je kabl ukljucen u OUT 1 ili 2,kad ne povezujem nista na izlaze te klavijatura radi perfektno :) znaci vezano je direktno za nesto od tih izlaza,sutra ujutru ga nosim u servis

djorosaur 14.06.2013 12:42

Kolega, bas me zanima zbog cega imas taj problem...ja sam kod mene probao i nemam nikakvo krcanje...al imam drugi problem..naime na svirci mi se blokirala, "smrzla" mi se klavijatura na ritmu Dvojka i nece nista drugo..ni da se promeni boja, ni ritam...e sad primetio sam da mi trepce lampica sa desne strane Standby...i kad sam je ugasio na Standby i ponovo upalio..nije se "digla"...pa sam je brzo ugasio na zadnje Power dugme...pustio je 5-6 sec. da dodje sebi ...upalio i dalje je radila bez problema. Moze li mi neko pojasniti sta se to desava sa baterijom (baterija-kljava je proizvedena posle aprila 2012) jer nisam siguran po kom principu se prazni baterija, koliko sati svirke moze da izdrzi, i sta mu tacno znaci Wipe funkcija...osim sto sam u recniku pronasao da to znaci brisanje...sta se tu u sustini brise...i zasto me pita Wipe...Are you shure?

Trenutno vrijeme na Forumu 19:19

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org