![]() |
Korg PA3X, semplovanje bubnja i ubacivanje u User DK
Pozdrav,
Zanima me na koji nacin se semplovan bubanj (KMP fajl) moze ubaciti u USER DK banku?? Da krenem iz pocetka, pre nekoliko dana sam kupio Sample Robot i uz njegovu pomoc semplovao Fxpansion Drum kit. Posto Sample robot nema opciju za KMP export, sacuvao sam program kao SF2 font i u Awave-u prebacio u KMP format... Sada, u Korg PA3X mogu taj KMP da uvedem u USER BANK, ali ne u USER DK pa me zanima da li je to nekako moguce ili cu morati "rucno" da ubacujem jedan po jedan sempl?? Hvala! |
Rucno jedan po jedan ces morati da slazes u DK. Barem na ja nisam nasao drugog nacina na PA2.
|
Pa mora malo dupe da oznojimo nema nista na gotovo,samo laganica i bice sve po planu.
|
Uf... Ponadao sam se da postoji neka "caka" da se to ubaci "odjedanred" :(
Hvala na odgovoru! |
.....
sale,probaj ovako
1.ubaci kmp file od le-ili slično na styck 2.stisni tipku sound 3.stisni tipku record 4.stisni tipku menu 5.na displeyu odaberi multisample 6.sad gore skroz u desnom uglu displaya klikni i idi na import 7.pronađeš kmp file koji si stavio na styck i ok 8.gore desno na displayu klikneš pa write pa ok, izađeš iz recorda (stisneš record dugme) .................................................. .....................sad taj sampl imaš u pa800 i sad ti preostaje da uradiš sound za taj sample-------- 1.stisneš sound tipku 2.klikneš gore u desnom uglu displaya i ideš na init sound 3.stisneš tipku menu i onda na displayu ideš na basic 4 odabereš koliko oscilatora hoćeš da koristiš 5.prelaziš skroz dole na displaju na drugu ili treću stranicu ,neznam sad napamet a pa800 mi nije tu,,,,u glavnom ima gore gdje možeš obilježiti dali hoćeš da obrađivaš samplove iz rom-a ili ram-a ti izaberi ram ako hoćeš da uradiš efekte i ostalo za sample koji si učitao.... kad sve završiš onda klikni desno gore na displayu write sound i upiši ime ovo bi bio postupak na pa800....neznam dali to ide na pa3 |
To je ok, ali njemu treba Drum Kit tako da ovo ne pije vodu.
|
Mislio sam zbog sto je kmp file da bi trebalo ici.
|
Pa, ide ono tako kao KMP, ali, ne može tako da se sačuva kao drum kit u user dk banku... To sam mislio
Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2 |
Samo pjeske... iskljucivo Desanka Sakic... nema automatike. Sto su momci postali lijeni, tesko im samplove da poredjaju, zamisli da treba da kopaju kukala im majka =))=))=))=))
|
Tranzit tisi carrrrrrrrrrrrrrrr,pa mozda po mogucnosti daneko umesto njih ide na tezge a oni da uzmu kintu hahahaha.
|
...hmm....pa i nije ti losa ideja nele :)
Kao sto sojic veli... Razmotritjemo!! |
Legendo toje samo u elementu tranzitovog posta ,nema ljutnje malo sale nije na odmet veliki pozdrav.
|
Nisam ja lenj, druže Tranzit, samo nisam bio svestan činjenice da User DK u stvari nije formiran kao KMP "multisample".
Kao što rekoh ranije, u Sample Robotu sam semplovao Fxpanson drum set, pa ga sačuvao kao KMP u Awave misleći da može tako da se loaduje u USER DK, što nije slučaj. Malo sam se zeznuo :-) Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2 |
Ama sve si ti to pedantno i vrijedno odradio... salim se ja malo... mada, ne znam bas da li ce to samplovanje BFDa i unosenje u PA3X da te usreci. Taj BFD se cuje tako kako se cuje iskljucivo u svom okruzenju, znaci svom VST Playeru koji raspolaze strogo proracunatim ambientima i ostalim toolovima koji upravo daju taj "posebni sjaj" BFDu kao Drum Kitu. Ako posmatramo cisto fizicku stranu, Content od 9 GB sabiti u stotinak MBa ili koliko si vec namjerio da zrtvujes, ne moze da donese nista dobro. Tako samplovan BFD nece se cuti nista bolje od internih Drum Kitova PA3X.
|
U pravu si, zato sam i mislio da idem prečicom jer, ukoliko ne budem zadovoljan rezultatom, ne bih trošio dragoceno vreme za ništa
Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2 |
Moze li mi neko reci kako na PA3 da neki element bubnja kategorisem koji je vec u klavijaturi da bi mi u drum editu bio na svom mestu.Imam npr u nekom userDK bas bubanj,pise da je RAM 928-ma boja.Gde da je nadjem medju semplovima i kako da ga kategorisem da mi u drum editu bude na mestu gde se steluje bas bubanj?Imam nekih ritmova pa kad udjem u drum edit i hocu da smanjim bas bubanj,ne reaguje nego na zadnjoj stavci smanjujem zajedno sa jos nekim elementima?Hvala!Kad udjem u record pa gde su semplovi,taj sempl bas bubanja nije na 928-mom mestu.
|
Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 03:17 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org