YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg PA3X, semplovanje bubnja i ubacivanje u User DK (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25526)

sale_band 19.06.2013 12:45

Korg PA3X, semplovanje bubnja i ubacivanje u User DK

Pozdrav,

Zanima me na koji nacin se semplovan bubanj (KMP fajl) moze ubaciti u USER DK banku??

Da krenem iz pocetka, pre nekoliko dana sam kupio Sample Robot i uz njegovu pomoc semplovao Fxpansion Drum kit. Posto Sample robot nema opciju za KMP export, sacuvao sam program kao SF2 font i u Awave-u prebacio u KMP format...
Sada, u Korg PA3X mogu taj KMP da uvedem u USER BANK, ali ne u USER DK pa me zanima da li je to nekako moguce ili cu morati "rucno" da ubacujem jedan po jedan sempl??

Hvala!

milepsr 19.06.2013 15:23

Rucno jedan po jedan ces morati da slazes u DK. Barem na ja nisam nasao drugog nacina na PA2.

nele1 19.06.2013 15:29

Pa mora malo dupe da oznojimo nema nista na gotovo,samo laganica i bice sve po planu.

sale_band 19.06.2013 15:51

Uf... Ponadao sam se da postoji neka "caka" da se to ubaci "odjedanred" :(

Hvala na odgovoru!

al bundy 19.06.2013 20:50

.....

sale,probaj ovako

1.ubaci kmp file od le-ili slično na styck
2.stisni tipku sound
3.stisni tipku record
4.stisni tipku menu
5.na displeyu odaberi multisample
6.sad gore skroz u desnom uglu displaya klikni i idi na import
7.pronađeš kmp file koji si stavio na styck i ok
8.gore desno na displayu klikneš pa write pa ok, izađeš iz recorda (stisneš record dugme) .................................................. .....................sad taj sampl imaš u pa800 i sad ti preostaje da uradiš sound za taj sample--------

1.stisneš sound tipku
2.klikneš gore u desnom uglu displaya i ideš na init sound
3.stisneš tipku menu i onda na displayu ideš na basic
4 odabereš koliko oscilatora hoćeš da koristiš
5.prelaziš skroz dole na displaju na drugu ili treću stranicu ,neznam sad napamet a pa800 mi nije tu,,,,u glavnom ima gore gdje možeš obilježiti dali hoćeš da obrađivaš samplove iz rom-a ili ram-a ti izaberi ram ako hoćeš da uradiš efekte i ostalo za sample koji si učitao....

kad sve završiš onda klikni desno gore na displayu write sound i upiši ime

ovo bi bio postupak na pa800....neznam dali to ide na pa3

milepsr 19.06.2013 22:01

To je ok, ali njemu treba Drum Kit tako da ovo ne pije vodu.

al bundy 20.06.2013 12:07

Mislio sam zbog sto je kmp file da bi trebalo ici.

sale_band 20.06.2013 13:51

Pa, ide ono tako kao KMP, ali, ne može tako da se sačuva kao drum kit u user dk banku... To sam mislio

Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2

tranzit 20.06.2013 14:12

Samo pjeske... iskljucivo Desanka Sakic... nema automatike. Sto su momci postali lijeni, tesko im samplove da poredjaju, zamisli da treba da kopaju kukala im majka =))=))=))=))

nele1 20.06.2013 14:55

Tranzit tisi carrrrrrrrrrrrrrrr,pa mozda po mogucnosti daneko umesto njih ide na tezge a oni da uzmu kintu hahahaha.

al bundy 20.06.2013 15:41

...hmm....pa i nije ti losa ideja nele :)
Kao sto sojic veli... Razmotritjemo!!

nele1 20.06.2013 15:44

Legendo toje samo u elementu tranzitovog posta ,nema ljutnje malo sale nije na odmet veliki pozdrav.

sale_band 20.06.2013 16:55

Nisam ja lenj, druže Tranzit, samo nisam bio svestan činjenice da User DK u stvari nije formiran kao KMP "multisample".

Kao što rekoh ranije, u Sample Robotu sam semplovao Fxpanson drum set, pa ga sačuvao kao KMP u Awave misleći da može tako da se loaduje u USER DK, što nije slučaj.
Malo sam se zeznuo :-)

tranzit 20.06.2013 19:38

Ama sve si ti to pedantno i vrijedno odradio... salim se ja malo... mada, ne znam bas da li ce to samplovanje BFDa i unosenje u PA3X da te usreci. Taj BFD se cuje tako kako se cuje iskljucivo u svom okruzenju, znaci svom VST Playeru koji raspolaze strogo proracunatim ambientima i ostalim toolovima koji upravo daju taj "posebni sjaj" BFDu kao Drum Kitu. Ako posmatramo cisto fizicku stranu, Content od 9 GB sabiti u stotinak MBa ili koliko si vec namjerio da zrtvujes, ne moze da donese nista dobro. Tako samplovan BFD nece se cuti nista bolje od internih Drum Kitova PA3X.

sale_band 21.06.2013 04:29

U pravu si, zato sam i mislio da idem prečicom jer, ukoliko ne budem zadovoljan rezultatom, ne bih trošio dragoceno vreme za ništa

zsimonovic 21.06.2013 17:04

Moze li mi neko reci kako na PA3 da neki element bubnja kategorisem koji je vec u klavijaturi da bi mi u drum editu bio na svom mestu.Imam npr u nekom userDK bas bubanj,pise da je RAM 928-ma boja.Gde da je nadjem medju semplovima i kako da ga kategorisem da mi u drum editu bude na mestu gde se steluje bas bubanj?Imam nekih ritmova pa kad udjem u drum edit i hocu da smanjim bas bubanj,ne reaguje nego na zadnjoj stavci smanjujem zajedno sa jos nekim elementima?Hvala!Kad udjem u record pa gde su semplovi,taj sempl bas bubanja nije na 928-mom mestu.

tranzit 21.06.2013 17:13

Citat:

Originalno postovano od sale_band (Post 246183)
U pravu si, zato sam i mislio da idem prečicom jer, ukoliko ne budem zadovoljan rezultatom, ne bih trošio dragoceno vreme za ništa

Onda mozes slobodno da batalis to jer budi siguran da ces utrositi dragocjeno vrijeme ni u sta.

Trenutno vrijeme na Forumu 03:17

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org