![]() |
Problem pa800 !! tasteri ne rade hitnoo
zdravo drugari imam problem sa korgom pa800 ne rade mi tasteri svijetle svi ali jednostavno ni jedan ne radi u cemu je problem . Boje rade semplovi sve kad preko displaya promijenim.
|
Pozdrav
Jesi li probavao ponovo sistem dignut? |
Shift + Start
|
Probao sam dignuti sistem opet isto ali sto je zanimljivo na sistemu 1.01 koji je dosao na CD-u uz kljavu radi sve. :
|
Da nisi neki set novi ucitavo?
|
ucitao set koji je i ranije radio... mislim ja sam ga pravio i sve je ispravno...
|
Koliko dugo je sve ispravno i radi na sistemu 1.01
I kad si ucito novi os? |
OS 2.02 je dosao na klavijaturi i sve je radilo do sinoc...ali sad mi je nesto sumnjivo.. ucitam OS 2.02 i rade mi tasteri neko vrijeme mozda 4-5 min i onda zabaguje .. da nije prljava ploca ili sta?
|
Ibro, a da probas nanovo da skines Update sistema sa Korgove stranice jer sve to sto pises zvuci prilicno nevjerovatno (najblaze receno) ukoliko zaista nije hardver kvar po srijedi. Jedino plauzibilno objasnjenje je da je eventualno taj System file na CDu ostecen, pa se to sada odrazava na taj nacin na tvom PA800. Skini ponovo operativni sistem 2.02 a skini i System Reset file koji ces odraditi poslije Updatea na 2.02. Tek tada ces moci da iskljucis i tu mogucnost ostecenog filea.
|
da drugari ali kad pritisnem taster Media i zatim exit taster media jos lampica na tasteru jos je upaljena i ne mogu nista onda nego ugasiti
Dodato: jao sta napisa ... pravo me izludi ova kljava xD |
'Ajd polako, smiri se pa uradi ono sto sam ti napisao, ako nista a ono da se uvjeris da je System Update file OK ili nije.
|
Ma radio sam vec par puta i isto ...
|
Jesi li skinuo i odradio System Reset ?
|
jesam. nece :(
|
Da rezimiramo, kada vratis System 1.01 ili 1.11 radi sve kako treba ili... ?
|
upravo ali evo uspio sam instalirati 2.02 i ucitao pasha set ali opet mi slideri baguju i media taster jaaaoooo i moram malo pricekati i onda sve bude ok...
|
Da li ti se to bugovanje desava i prije nego sto uvedes taj set ili tek poslije uvodjenja seta ?
|
svejedno bio ucitan set ili ne ..
|
ako sint nije pod garancijom ja bi ga otvorio i sve kabove/stopice dzekove skino-vratio mozda je negdje prasina/oksidacija.... nemas sta pokvariti samo lagano
|
Pravi savjet !!!!!
|
Kad zabaguje pokušaj ga lagano udariti oko voLumen potenciometra.
Jedan je prijatelj imao sličan problem Sent from my HTC One V using Tapatalk 2 |
ej ljudi evo u nandu mi kaze 2 bad blocks kako da vidim koji su ?
|
Sta ti vrijedi i da vidis ta dva "bad blocka", sta ces s tim da promijenis. Ostaje ti samo servis jer je ocigledno Nand Flash ostecen, on mora da se mijenja ili da se bar "parkiraju" ta dva losa blocka (sto nikada nije garancija za ispravan rad).
|
to znaci da je RAM u pitanju ?
Dodato: ej evo citam na forumu i nasao sam se u nekim postovima znaci isti problemi ko sa mnom... http://www.yu-midi.org/forum/showthr...#axzz2Wh18LQZK u cemu je problem? |
Problem je u vrlo niskom kvalitetu RAMa koji se bukvalno "ponasa" kako mu je u kom momentu "volja". Kada je radna memorija loseg kvaliteta, sve se moze ocekivati i nista se ne moze predvidjeti. Iste ili slicne simptome, ima i jedan PC sistem kada radna memorija nije uredu. Desavaju se neobjasnjive stvari... sporadicno, neocekivano... Sreca je samo sto je Nand Format bar pokazao gdje je problem, inace desava se da Nand Format ne pokaze uzrok problemu, opet iz razloga sto losa radna memorija poblesavi pa ne dozvoli ni analitickim programima (kao sto je i Nand Format) da prepoznaju gresku. Jedini lijek je mijenjanje Nand Flash memorije, nema ti druge. To je ujedno i jedna od najvecih gresaka Korga jer hiljade ili bolje receno, desetine hiljada PA800 imaju isti problem. Ocigledno je da je proizvodjac Nand Flasha koji je liferovao Korga pri izradi PA800, poslao uzasno lose module.
|
evo i video da vidite ... a ta ram memorija mora bit original za korga ili .. jer je ista kao kod laptopa sve mi se cini
|
Trebalo bi da bude originalna, koju je Korg, u medjuvremenu, nabavio od ozbiljnijih proizvodjaca, posto je jedino ta originalna optimalna za okruzenje. Nisam cuo da je ikome poslije zamjene ponovo "crkla" radna memorija.
|
da ali moram biti siguran 100% da li je do RAMa
|
Ako ti radi jos uvjek sa operativnim sistemom 1.01 ili kojisi vec stari sistem ubacio.l, onda nevjerujem da moze biti do RAM-a.
Problem ti moze biti isto i u nekim rotmovima ili i u semplovima. |
da ali na 1.01 nema sanse da ucitam semplove mogu cekati po 2-3 h nece .. bas sam jucer to probao ... A ovi bad blocks mi sve goovore
|
ibro kad si ti taj pa800 uzeo i od koga?
jer znam jedan sto je se prodavao i imao problem da zastopa |
@ibroc
Nema sumnje da je problem u RAMu. Nand Format ti je prijavio da imas dva ostecena Blocka. To se odnosi iskljucivo na RAM i nema potrebe za filozofiranjem da li je ili nije !!! Uostalom, radi sta god hoces, a ako ne vjerujes, odnesi u servis da pregledaju instrument, a siguran sam 100% da ce ti reci isto ovo sto ti pisem. |
Dragan Gido iz drvara?
|
E taj "Dragance" iz Drvara te je izradio jer je garantovano znao za te probleme, pa mu bilo skupo da investira. Uradio je najbolje sto je mogao, prodao neispravan instrument kao ispravan, pa se ti dalje za*ebavaj sa njim a on ce sebi kupiti drugi. Nek' mu je na cast.
|
Ako si skoro uzeo - jupio, vrati mu instrument! Povedi ujake, stričeve braću i komšije. Samo tako nikako drugačije. Đubretu je mesto u smeću... zako je i sa ljudima. Što kaže... ne razumeju oni drugi jezik. Zna šta ti je prodao. Nema ubeđivanja. Odneseš i kažeš + pare za put . Koliko ih ima ..nakotilo se.
|
Znam za tu klavijaturu i sta se dešavalo sa njom on je govorio kad mu zakoči da je kucne i ona proradi
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2 Dodato: Kad je prodao taj pa800 kupio je od mene drugi Sent from my HTC One V using Tapatalk 2 |
Ja bih se zakleo da je taj prodavac član ovog sajta i da čita ovo što ovde pišemo....
Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2 |
...i smije se.
|
cudno...
nosi ti to majstoru,dok nije skroz riknula ;) |
Citat:
Послато са U8815 користећи Тапаток 2 |
Trenutno vrijeme na Forumu 09:23 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org