YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Šta zapravo znače nadimci muzičara??? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25540)

sale_band 21.06.2013 17:38

Šta zapravo znače nadimci muzičara???

Nešto razmišljam, mnogi muzičari iz nekog razloga zovu sebe "King","Car","Mrak" itd. pa me zanima da li to sami sebi daju nadimke ili ih neko drugi izmišlja i koja je poenta toga??

Sta vi mislite o tome?

Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2

acakasper 21.06.2013 18:04

ja mislim da sami sebi daju te nazive,ne bih da ispadne da nekog uvredim ili ispadne da sam ljubomoran ali tu je malo umesan kompleks vise vrednosti sa nekim uspehom koji su stekli,i da bi ih narod poredio sa necim najboljim,unikatnim odatle su i takvi nazivi.Nista protiv nemam ni jednog muzicara koji imaju takve nadimke.

tranzit 21.06.2013 18:36

Ima mnogo istine u tome sto pises.

Todorgm 21.06.2013 18:44

Jednog od mojih pevaca zovu'Car' zato sto se preziva Carevic :)

tranzit 21.06.2013 18:47

Taj spada u grupu "nevinih", nije kriv covjek sto mu je prezime takvo.:lol::lol::lol::lol:

casper 21.06.2013 18:49

Baš me zanima kako zovu onoga tko se preziva Konjević? :D

tranzit 21.06.2013 18:55

Ne znam ali Serifa i dalje zovem Serif i pored njegovog prezimena. Ima i gorih, kako li zovu onog kome je prezime Guzina ?=))=))=))=))

Ace 21.06.2013 19:28

Dobro pitanje je postavljeno u ovoj temi ....
Svaki drugi vec ima neki nadimak.
Dok ja da postanem vrhunski klavijaturista ponestace slobodnih nadimci :)

Ako su sami sebi dali nadimak "king" ili slicno to je onda bezveze, udaranje u grudi...

tranzit 21.06.2013 19:35

Uglavnom je nazalost, to bas tako kao sto napisa acakasper, ljudi sami sebi daju nadimke mada ima i casnih izuzetaka... ama vrlo malo.

AcaG600 21.06.2013 20:10

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 246259)
Ne znam ali Serifa i dalje zovem Serif i pored njegovog prezimena

Mislis "Serif Konjevic - Konj Serifovic " Heheh :lol: Mala sala, naravno....Uglavnom sto se tice nadimaka, vrlo mali broj procenta dolazi od strane publike i "zaslugom", vec se nadje neko ko napravi tipa neki set, da mu naziv primer "MARKO-CAR.SET za Korg Pa seriju", njegovo ime je tipa Marko, i odma po tome dobije nadimak "Marko CAR" i odma svi znaju o kome se radi....Ne pustaju da o tome odlucuju njihovi slusaoci i ljudi koji znaju da procene realnost, vec sami sebi naduvaju "cenu" i ime kao da su....Sve je to deo ovog naseg danasnjeg 21. veka, nazalost :( Pozdrav :)

Milan$ 21.06.2013 20:22

ako je tako,kako li onda zovu Mikicu Kurtovica?:lol::p

tranzit 21.06.2013 20:28

...ili Mileta Kitica ?

Milan$ 21.06.2013 20:36

hahah lil njega=))

Dell 21.06.2013 22:25

Tranzite, zasto Zarka zovu Brlja? :lol: :lol: :lol:
Kad smo kod nadimaka, neki muzicari ne samo da su skromni u davanju svojih nadimaka, nego pretjeruju u skromnosti da to pocinje spadati u degradaciju njih samih. Na primjer Goran Gorila ili Mija Vampir.
Nisu svi muzicari kompleksasi :D :D

tranzit 21.06.2013 22:46

Gorili i Vampiru se to ucinilo kao mocno, oni su te nadimke sebi tako protumacili ("mali" nedostatak u obrazovanju). Vidis da ni oni nisu operisani od kompleksa, odnosno narcizma. Zarko Brlja je zasluzeno dobio svoj nadimak. Krvavo ga je zaradio locuci decenijama sljivovicu brlju.=))=))=))=))

sale_band 22.06.2013 07:16

Delim vaše mišljenje o teoriji narcisoidnosti a pogotovo Tranzitovu tezu o "nedostatku obrazovanja"!

Sve češće se sreću "kolege" koji, valjda što misle da su toliko dobro "navežbani", imaju stav kao Rambo ili Terminator...

Eto ujedno i predlog za neki novi eventualni samonadimak nekim budućim razbijačima ili ubijačima instrumenata... :)

tranzit 22.06.2013 11:02

Citat:

Originalno postovano od sale_band (Post 246309)
Sve češće se sreću "kolege" koji, valjda što misle da su toliko dobro "navežbani", imaju stav kao Rambo ili Terminator...

..a tako se i ponasaju i izgledaju na bini. Ne tako davno, muzicari na bini su izgledali sasvim drugacije.

sale_band 22.06.2013 13:23

Baš... Zato mi obični ljudi prolazimo nezapaženo... :-)

tranzit 22.06.2013 13:34

Treba biti "obican" ali ipak drugaciji jer to zahtjeva sam posao kojim se bavimo. Pristojno obrazovanje je jedan od preduslova da se umjetnik "izdigne" iznad "sive mase" i gore opisanih Rambo tipova. Umjetnik treba da ima i izvjesnu dozu posebnosti jer to ga, izmedju ostalog i cini umjetnikom ali ta posebnost ne smije biti dizanje nosa u nebo ili Gorilini, Vampirski i slicni maniri.

sale_band 22.06.2013 13:46

Ma, o tome ti pričam (to se sada tako valjda kaže)

Ja samo hoću da, kad me neko pozove, odem i odradim svoj posao koliko sam u stanju bolje. Međutim, mnoge kolege se spretno služe manirima tipa "ja sam najbolji, nemaju oni pojma" itd...

Lično, nikad nisam javno rekao ništa protiv bilo kog muzičara da bih sebi "dizao cenu"

tranzit 22.06.2013 14:17

Mislim da se tu ne treba ustezati, ako neko zaista nema pojma onda to treba i reci jer inace ce sav posao da preuzmu "disk dzokeji" koji od kompletne muzike poznaju samo Start, Stop i Transpoze taster na svom aranzeru. Mislim cak i da je prekasno, jer su "disk dzokeji" vec preuzeli primat, a vrsni muzicari sjede kod kuce bez posla. Tuga i zalost. Ponekad pomislim da bi dozivotna robija bila mala kazna za onoga koji je prvi izmislio aranzer kao instrument.

acakasper 22.06.2013 14:23

tu si upravu tranzit,ali i tzv "MUZICARI" "FAJLASI"sto pustaju fajlove donesu klavijaturu i lap top i oni su kao muzicari,mislim da treba da se uvede da se obeleze specijalnom nalepnicom da se zna ko su i sta rade.

ЂолеПФК 22.06.2013 14:26

I da se ne nazivaju muzičarima pre svega...

acakasper 22.06.2013 14:32

nego turbo folk DJ.

sale_band 22.06.2013 14:33

Ali tu se javoi onaj problem stari....

Caka je u tome sto doticni fajlasi imaju na raspolaganju repertoar, sto bi rekli, od-do, dok je to za nas obicne smrtnike neizvodivo...
Publika je danas takva da ne mari mnogo da li onaj tamo za klavijaturom nesto svira ili samo onako bez veze drka po dirkama...

Teska vremena... Cak i ovde gde je "bolji standard" svadbe sve vise "sviraju" disk dzokeji i fajlasi... :(

tranzit 22.06.2013 14:41

Postoji nacin da se takve spodobe uklone sa scene, a samim tim na nju dodju pravi muzicari, kao i da cijena dostigne ponovo neku normalu, samim tim sto ce nestati stotine jeftinih "disk dzokeja". Medjutim, za sve to je potrebna dobra organizacija na estradama pojedinih drzava. kao i dosljednost u sprovodjenju zakona u tim drzavama, jer sami zakoni vec postoje, kako za nasu bransu tako i za ostale. Ama... sumnjam da ce to skoro biti rijeseno u korist ljudi koji su svoj zivot i kompletno bitisanje posvetili muzici.

sale_band 22.06.2013 14:48

Hmmm... Bojim se da je ova nasa tezgaroska grana sasvim nebitna drzavnim institucijama, barem u nekom "kapitalistickom" kontekstu, tako da od te ljubavi nema nista...

Evo, pre neki dan me zove covek da mu sviram harmoniku, ali samo po danu, kuci, posto ima drugu muziku navece za salu... Ispostavilo se posle da je u pitanju MIDI DJ...

P.S. Bojim se da smo otisli sa teme ;)

acakasper 22.06.2013 14:52

i naj gore sto zbog njih mnoge tezge izgubis,ti ponudis neku pristojnu cenu za koju bi da sviras tezgu,onaj zove tog i spusti duplo ili ponudi da radi samo za baksis.Doslo poslednje vreme.

NordX 22.06.2013 14:55

Zalosno je sto vecina danas radi samo za baksis. Sedeti kuci,vezbati godinama,vezbati tehniku,uloziti u opremu,sredjivati Set,i na kraju ostanes da sedis kod kuce,zbog nekog ko je skupio 200 eura da kupi klavijaturu i Lap Top i koji svira za DZ. Bruka! Skoro na jednoj svirci,prilazi meni covek i kaze,aj pusti mi tamo ''Jos te sanjam'',ja mu kazem,idi kod DJ-a pa nek ti on pusti.

Izvinjavam se sto sam skrenuo sa teme.

NordX

sale_band 22.06.2013 14:59

E, to I mene tako nervira, kad pridju I pitaju "jel' imas onu..." ?? Uh!

acakasper 22.06.2013 15:02

i cujes u publici "IMA ON SVE TAMO SAD CE DA NADJE".

sale_band 22.06.2013 15:08

Da se vratimo na temu... Sledeceg fajlasa kog cujem licno cu da nazovem "MIDI King" ! :p

yamahapassion 22.06.2013 15:15

Zanima me kako je Aca cergar dobio nadimak.... kompleks vise vrednosti?

acakasper 22.06.2013 15:18

zapravo nije svaki muzicar dao sam sebi nadimak,neki su dobili i tu nema nista loase,ali diskusija o ovima ostalima sto sami sebi daju kraljevske nadimke.

tranzit 22.06.2013 15:19

Citat:

Originalno postovano od yamahapassion (Post 246356)
Zanima me kako je Aca cergar dobio nadimak.... kompleks vise vrednosti?

E kod njega nije sigurno... dobio nadimak po mjestu rodjenja.

sale_band 22.06.2013 15:34

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 246360)
E kod njega nije sigurno... dobio nadimak po mjestu rodjenja.

<:-P=))

yamahapassion 22.06.2013 16:04

=)) hahahaha, tranzite, ti bas znas da mi popravis dan... i ja sam se tako nesto razmisljao, ili to, ili adresa stanovanja :lol:

gitar 22.06.2013 16:27

Ne daj Bože da je moj kolega Mile Vepar dobio nadimak po mestu rođenja...:D

tranzit 22.06.2013 16:29

Pitam se samo, kako i kome padnu na pamet takvi nadimci. Taj tvoj krmak nije ga sigurno sam sebi dao.

sale_band 22.06.2013 16:31

Mislim da ti takvi nastaju prilikom "kolegijalnog" ogovaranja iza ledja doticnog pa se vremenom prosiri u javnost....

Trenutno vrijeme na Forumu 18:27

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org