![]() |
Grand Piano za Kontakt
Pozdrav svim kolegama,
da li neko ima mozda obican Grand Piano (klavir) za Kontakt 5 i jedan Grand Piano + Strings da mi posalje ili eventualno postavi u download sekciju? Hvala puno unapred! |
Stavljao sam ja davno neke klavire za VSampler (sf2 ekstenzija) mislim da oni mogu i u kontakt, samo da ih malo nasminkas. Probaj da skines pa isprobaj
http://www.yu-midi.org/forum/downloa...#axzz2WxpRnpZO |
A zar ti nije dobar Piano iz Kontakt Factory Libraryja ?
|
yamahapassion:
Nece, trazi samo svoju ekstenziju .nik nzm da li moze to nekako da se konvertuje za Kontakt? tranzit: Factory Library mi je prazan. Nemam nista od instrumenata tamo. |
Ko ti ga isprazni ? Malo si me bacio u razmisljanje, imas Kontakt a nemas njegov Factory Library... cudno... a i sta ce ti Kontakt kad nemas njegov Library. Veoma je dobar, pogotovo ovaj aktuelni.
|
He, i moj Kontakt Factory Library je prazan,ko li mi ga isprazni.:lol:
I ja sam se pitao da li je to moguce ali bar nisam jedini.:rotflol: |
Zato sto nisam nasao kompletnu verziju pa u folderu koji sam skinuo sa neta bio je samo fajl za instalaciju programa bez library.
i tako sad sve funkcionise lepo osim sto je prazan :D ...tacnije skinuo sam par dobrih boja sa naseg sajta ali mi treba i neki lep klavir da upotpuni moje potrebstine :) |
Hahahaha... bas imate peh obojica sa tim praznim Library Folderom. 'Ajd da ti posaljem jedan klavir iz Trans Audio Libraryja. Pogledaj za izvejsno vrijeme svoj PP Box.
Dodato: Zaboravih, taj Grand Piano je malo poveliki. Odgovarao bi oko 2GB 44.1/24Bit sampling materijala. Komprimirao sam ga pri izardi Libraryja pa je sada 1,22GB, tako da se spremis za dugo "skidanje". |
Evo i ovde javno da se zahvalim kolegi tranzit. Skidam sada pa najkasnije sutra u toku dana javljam rezultate. Pozz!
|
Hahahaha... ne zahvaljuj se, to tek da ti ne bude prazan taj Folder sa soundima za Kontakt. To sto skidas je zesci klavir i nije badava preko 2GB samplova (taman 4 puta veci od kompletnog ROMa Tyrosa 4 ili PA3X), uostalom cuces, a ti si i prvi sa balkanskog podrucja koji ima priliku da proba bar jedan Instrument iz Trans Audio Sound Enginea od preko 100GB sampling materijala.
|
Tranzit, isprobao sam danas klavir i sta da kazem osim, ODUSEVLJEN SAM! Kvalitetno i lepo odradjeno.
mozda je reverb malo jaci, ali sve sa da ustelovati, super radi. Hvala ti puno! ;) Necu da otvaram novu temu jer mi trebaju jos dve boje, pa kad je vec za isti program, dopisacu ovde. Ako neko ima mozda dobru bass gitaru i gajde za Kontak 5 bio bih mu zahvalan da postavi. |
Taj hall koji pominjes nije hall vec ambient u kojem je sniman klavir, a koji u jednom aranzmanu od nekoliko instrumenata bude cak i nedovoljan jer ga prekriju ostali instrumenti. Dakle, ne radi se ni o kakvom hall efektu. U to mozes i sam da se uvjeris jer ako pogledas u editor klavira, neces nigdje naci nijedan hall efekt. Inace klavir ima 8 Velocity Switch Layera i sniman je u stereo tehnici. Pomenuti ambient, ono sto ti nazivas hallom, su stavri dva posebna Layera, koji sadrze samo IR (Impulse Response) prostorije u kojoj je sniman klavir. Znaci radi se o Convolution ambientu koji je "ugradjen" direktno u instrument, a Level tog ambienta mozes da kontrolises podesavanjem Levela pomenutih IR Layera (Group: rt i rt high). U poredjenju sa tim klavirom iz Trans Audio Libraryja, su svi oni klaviri za koje je branoj postavio linkove, kao nintendo soundi, to si, siguran sam, mogao odmah da cujes.
|
Naravno, razlika je nebo i zemlja. I sama velicina fajla govori nekad dosta koliko je fajl kvalitetan.
npr. udarac cinele koji se sastoji od 2mb sampl-a nikada nece da bude kvalitetan kao i onaj od 25mb (da su naravno u istom formatu). Tako je i u ovom slucaju za klavir. Meni to i ne smeta (taj takoreci "hall"), samo sam na to prvo obratio paznju kada sam isprobao preko midi klavijature. Ali svakako jako lep i cist zvuk klavira, dinamika fenomenalna. Kao da sedim za koncertnim klavirom a ne na Korg K49 :D |
Tacno, veliki kvalitet zahtjeva srazmerno veliki sample Content i tu nema ni "ali" ni "ako", naravno, pod uslovom da je sampling materijal prvoklasan. To odavno pricam i dokazujem ljudima ama... neki jednostavno nece da shvate ono sto je jedino logicno. Dobro si primjetio, Trans Audio Grand Piano ima odlicnu dinamiku jer sam posebnu paznju i obratio na taj faktor, s obzirom da je dinamika jedan od najvaznijih parametara klavira. To je naravno zahtjevalo veliki broj Layera, da bi bilo sto adekvatnije i sto blize prirodnom soundu klavira. Kako on, tako i svi ostali soundi iz Trans Audio Libraryja su maksimalno autenticni.
|
Onima koji još uvek misle da mogu Sample od 25 mb da "skrate" na 5 mb i da im zvuči isto, predlažem da mi daju $25 u zamenu za $5, jer, isto je to...
Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2 |
Mislim da bi ti jos bolje prosao jer ima i onih koji Content od 9.000MB "skrate" na 10MB, a ima i ekstremnijih. Veliki posao bi ti uradio sa tim.:lol::lol::lol::lol:
|
Jedno pitanje, da li kontakt 4 i kontakt 5 podržavaju isti format? Mislim, koja je razlika uopšte jer ja imam verziju 4??
Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2 |
isti je format, NKI.
Ali boje koje su radjene npr. u kontaktu 5.2 ili 5.3 ne mozes da otvoris u verziji 4 ili 5.0, 5.1, tako sam ja skontao do sad. Neka me ispravi neko ako nije tacno. |
Trenutno vrijeme na Forumu 07:47 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org