![]() |
Akg D5 pitanje
Skoro sam kupio akg d5,na njemu je dole ugravirano "made in china" pa me interesuje dali je svaki na nasem trzistu pravljen u kini ili sam uzeo neki fals? :confused:
|
I kod mene je tako, nov sam kupio.
|
taj sto ti prodao te je gadno iz*ebo.Akg je Austriska marka.
|
Nije ga gadno iz*ebo jer se D5 ne pravi u Austriji vec je prouzvodnja premjestena u Kinu. Odatle i nesto niza cijena za ovaj miktrofon, koji se kvalitativno dosta visoko kotira. Znaci, sasvim je u redu sto na njemu stoji "Made in China", ni na jednom D5 ne stoji nista drugo.
|
Odma potom sam zvao Prodavnicu da pitam ko proizvodi akg,oni su mi rekli Austrija,e sada neznam... Mada sam zadovoljan mikrofonom a i jeftino sam ga platio. Pre njega sam imao "fake" Shure sm 58 i imao sam muke sa mikrofonijom,sa akg-om sam se preporodio sto se toga tice
|
I ja sam to pitao kad sam kupio, rekli su mi isto što i Tranzit sada. Za te pare odličan mikrofon.
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 990 using Tapatalk 2 |
jel ovaj mikrofon bolji od shura sm58?
|
Proizvodnja AKG-ovih mikrofona je pre par godina premesetena u Kinu. Ja sam pre par godina kupio D7, donet iz fabrike u Austriji, dok se jos proizvodilo tamo.
|
Ama ljudi isto je to, u Kini ili u Austriji, Njemackoj ili Bangladesu. Kvalitet proizvoda ne zavisi posebno od mjesta gdje se on pravi. Dacu primjer za kompjuterske procesore. Intel ima nekoliko poslovnih filijala po svijetu i u praksi se pokazalo da se procesori uradjeni u Maleziji svrstavaju u one kod koji ima najmanji procenat greski, mada ni to se ne treba generalno uzeti. Proizvodjaci muzickih instrumenata, komponente za svoje proizvode u 90% slucajeva rade u Kini. Kineski masterkeyboardi CME UF i VX linije spadaju u sami vrh u ovom domenu po kvalitetu i tastature ali i po opremi. Ovi zapadno-evropski ili americki izgledaju kao igracke prema njima. Nema se potrebe plasiti zato jer na necemu stoji "Made in China".
|
@tranzit jel bolji ovaj D5 od shur sm58?
|
Od klasicnog SM58 (ili kako ga sada nazivaju LC) je kvalitetniji bar dvije klase, a recimo da je u rangu sa SM58 Beta. U pitanju su nijanse, D5 je za dlaku "otvoreniji" jer u donjem frekventnom opsegu ide samo do 70Hz (Shure Beta do 50Hz) pa ima manje "mumlanja", a ima i nesto bogatiji gornji spektar posto pokriva frekvencije do 20kHz (Shure Beta do 16kHz). Ovo nije neka drasticna razlika ali je ima, a na dobrim PA sistemima je cujna. Ako bih za sebe izabirao mikrofon u toj cjenovnoj klasi, AKG D5 bi sigurno usao u najuzi izbor.
|
Gospodine Tranzit. Ja posedujem AKG D88S,sta mi mozete reci o njemu,da li da menjam ili ne? :) Hvala unapred.
NordX |
Hvala ti Tranzit,jer ima jedan lik prodaje nove,ali me bunilo kao i kolegu sto je postavio post,da je to made in China,hvala jos jednom sto je razjasnjeno.
|
Citat:
|
Ne bih ga menjao uopste. Pre toga,ja sam imao PG48 (dobro,to je bas amaterski mikrofon),pa SM58 (Zicani),i kupio sam AKG D88s pre par meseci,i stvarno prezadovoljan sam. Samo sam hteo da cujem Vase misljenje o ovom mikrofonu.
Hvala Vam punooo na detaljnom objasnjenju. :) NordX |
Kolega pjevac pjeva na D5, ja pjevam na D7, na D5 pise made in Poland, a na mom D7 made in China. Sto se zvuka tice meni puno bolji i konkretniji od shureova.
|
Kad uporedim ovaj d5 sa sm58 koji sam imao,d5 je 2 klase iznad,mada mislim da je moj sm58 bio kopija,jer je nemoguce da je tako lako hvatao mikrofoniju,cak mi se i sennheiser 925 bolje pokazao od shura
|
Senheiser E925 i jeste daleko bolji mikrofon od SM58 !!!!!
|
Pardon,E825s...
|
Trenutno vrijeme na Forumu 22:06 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org