YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Ostalo (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=66)
-   -   tablet za tekstove? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25772)

zeljko_mo 08.08.2013 12:17

tablet za tekstove?

Koliko vas koristi Tablet za svirke? i koliko je pouzdano, tj. strah od toga da ti ga netko ne obori, sta ako nece da se upali, nema baterije ili nesto... ili jos uvijek crno na bijelo tekica i to...
razmisljam o tome da uzmem, ali ponovo, neznam ni sam... :/

casper 08.08.2013 12:34

To je idealno rješenje ako ga usporedimo s starim dobrim tekicama.
Trenutno koristim drugu koncepciju, prikazujem tekst direktno s klavijature na vanjski neovisan ekran. Iz vlastitog prijašnjeg iskustva i iskustva kolega koji ga koriste mogu samo dati veliki plus za ovaj gadget na svirci.

Treba ga postaviti na dobar držač, stalak i nema problema od rušenja. Što se tiče "tehničkih problema" koje spominješ, poput nedostatka baterije ili neispravnosti, one su uvijek prisutne. No tko je i s ostalom opremom pa tu ne vidim neki veći problem. Uostalom, gažu "pod mus" uvijek možeš odraditi i napamet. Aako želiš biti siguran, tekice u kofer i drži ih pored sebe.

zeljko_mo 08.08.2013 12:48

to "pod mus" nije bas lako... lako je odsvirat a inace nepjevam, ali bude situacija kad moradnem malo uletit, pa me tekst malo j*be... imas li primjer da vidim tog drzaca/stalka?

casper 08.08.2013 12:59

2 Privitaka
Da, stvar je navike. Pjevati na pamet ili pogledom u teku. Kad se navikneš imati šalabahetr onda stalno buljiš prema njemu. U stvari nisi ni svjestan da tekst znaš na pamet dok ne probaš. U tom slučaju knjigice u kofer i držat ga pored sebe.

Najćešći stalak za klavijature Spider, nedavno su napraviti dodatak. Izvrsno i elegantno riješenje. Imaš slične takve i za neovisan stalak za mikrofon.

nesaband 08.08.2013 13:38

@casper,stvarno si kralj,gde ima ovaj drzac da se kupi?odusevio se me ovom slikom.

zeljko_mo 08.08.2013 13:42

nisam ovakvo nesto jos vidio uzivo... fantasticno... ali ja nemam spidera :/ konto sam na stalak od mic-a ili nesto... a ovako kako si mi ti do lijepo slikovito dočarao, nebih imao brige hoce li ga netko gurnuti da padne ili nesto... svaka cast kolega :D

casper 08.08.2013 14:11

7 Privitaka
Slike sam screenprintao sa oficijelnog sajta K&M. Ima toga od svih proizvođača stalaka.
Vidim da volite slikice pa evo jedna kompilacija.

bking87 10.01.2014 13:58

nisu losi ni ovi stalci,extra su,al brate,nekako je teka zakon..:)

tranzit 15.02.2014 00:40

Ovisi odakle se javljas, ako je EU pa i nesto sire, onda kod Thomanna. Kod njih ces naci sve ove drzace koje je casper postavio.

makl 16.02.2014 19:50

Ove tablete su poceli kod nas dosta isfuravat, al ja nekako ne volim imat hrpu toga oko sebe, dosta su mi ovi kablovi od klavijature i mikrofona, i mixeta sto stoje pored mene...ja kad radim svirku sa aranzerm, imam jednu biljeznicu u koju si printam textove, ali slazem ih po ritmovima i brzini, tako da kad krenem u jedan set, lupam ga minimalno pola sata (niz pjesama, u istom ritmu)...ako me netko bas trazi neku pjesmu koja se ne uklapa u ritam, stanem i krenem ju iz glave pjevat, dok u meduvremenu ne nadem tekst dok pjevam...mada nekad ako ima koja da nemam teksta, a znam ju, obicno ponovim prvu kiticu 2 puta, i svi sretni zadovoljni, hehe :D

mateo 28.12.2014 13:29

Citat:

Originalno postovano od makl (Post 264803)
Ove tablete su poceli kod nas dosta isfuravat, al ja nekako ne volim imat hrpu toga oko sebe, dosta su mi ovi kablovi od klavijature i mikrofona, i mixeta sto stoje pored mene...ja kad radim svirku sa aranzerm, imam jednu biljeznicu u koju si printam textove, ali slazem ih po ritmovima i brzini, tako da kad krenem u jedan set, lupam ga minimalno pola sata (niz pjesama, u istom ritmu)...ako me netko bas trazi neku pjesmu koja se ne uklapa u ritam, stanem i krenem ju iz glave pjevat, dok u meduvremenu ne nadem tekst dok pjevam...mada nekad ako ima koja da nemam teksta, a znam ju, obicno ponovim prvu kiticu 2 puta, i svi sretni zadovoljni, hehe :D

imali smo mi problema s bubnjarem koji je pjevao imao tekst pred sobom i počinje napamet pjevat, a ima da po****iš :/

Trenutno vrijeme na Forumu 09:25

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org