YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   pitanje BK9 roland? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25894)

branoy 02.09.2013 15:58

pitanje BK9 roland?

ee ljudi de mi recite nesto, ima bk5 cist, ok, ima bk 9 orjental malo skuplji, e sad on je oko 1000eu nije puno, ali mene interesuje bk9 posto nije ni on skup, ja od kad sam cuo ove demos od njih kazem po mom misljenju jebes i pax i ketron i tirose (msm bez ljutnje samo moje misljene tako sam sebi kazem jebes se ostalo gde se ti boris i dan danas da dobijes zvuk i ritam, ,, ovde to nema radi zvuci svetski), roland ima ubedljivo najbolji ton i boje za ONE MAN BAD,

evo ovaj demo sa dal Bk5 cist ili OR verzije, interesuje me dali svi ti zvukovi i drumovi imaju na bk9? posto je duplo skuplji a nema verzije bk9 orijental? znaci ima to ona sve u sebi?
drugo pitanje posto jos nisu pripremili nase zvukove i ritmove za bk9, u pripremi su, moze li ona vec one sto postoje na roland planet za bk5, nasi ritmovi i boje?

https://soundcloud.com/serkanturkum-1/bk5-mix-demo-1

sada bk9 je u banjaluci u music shopu 3500km , ja bi to uzeo odma ako to sve vako radi i ima! i onako imam solo triton le, ako treba za solo boja
Dodato:
ispravka ima bk5 OR orjental, ne 9

ella 85 03.09.2013 14:48

ako je za tebe bk5 najbolje sto si cuo do sad,onda kupi nju i uzivaj,ne vjerujem da bk9 ima u sebi i orient skupa

nesaband 03.09.2013 15:09

Za sad stoji ovako :BK 5 cist nema terce,BK 5 Orijent ima terce,BK 9 je izvrstan instrument ali i BK 5 nezaostaje puno za njim.BK 9 ima terce.

To se po mom misljenju,naglasavam mom misljenju dva jako dobra i upotrebljiva aranzera.Ako imas vise para kupi BK 9 ako imas manje onda BK 5.Neces pogresiti ni u jednoj kombinaciji.

branoy 03.09.2013 16:32

ma ne,, pricam da bi uzeo bk9 odma ne bi se zezao, samo da sve to ima sto cujem na demoima,

odusevili su me fabricki, a tek ovi orjental to je cudo!! e sad to pitam ako uzmem bk9 ocu li imati u njoj i sve ovo iz orjental posto je duplo skuplja a ne postoji bk9 orjent, znaci samo jedna ,pa pitam jel sve u njoj?
ovo bi ja nastimao da ubija kad znam kakav ton zvuk daje, i kakve boje ima

tu sam pregledao jedno 10 videa od bk5 or, ubisee zvukom i ritmovi i boje
http://www.youtube.com/channel/UCzvt...HH5vnIg/videos

plus fabrika eurosong ton, ako sve stavis na mixer na 0
https://soundcloud.com/rolandcom/rock-beat

Boban010 03.09.2013 18:43

Imao sam prilike da probam i tursku i nasu verziju BK5 pa cu morati da demantujem prvo sebe a posle i kolega Nesu,BK5 OR nema terce i pored toga sto mu se Scale podesavanja nalaze u performansi.Ima poznati problem da se Scala podesavanje primenjuje i na Upper1 i na Upper2 istovremeno a nikako odvojeno.
Sto se pak boja tice,orijentalna verzija BK5 ima naravno vise "turskih" boja u odnosu na evropsku verziju a medju tim bojama se nalaze i par turskih setova bubnjeva kojih nema ni na BK9.Osim drum setova BK5OR ima i set turskih udaraljki koga naravno nema ni u BK9 ni BK5 Euro verziji.Od drugih vaznijih boja BK5 OR ima citav set Bouzukuija,Oud-a i slicnih instrumenata kojih nema na BK5 Euro verziji sto je iznenadjujuce znajuci da je "Europskim" muzicarima bliza Grcka muzika od Kineske i Indijske(BK5 ima i obilje ovih nama beskorisnih boja).
Sto se lakoce pakovanja,pravljenja i modifikovanja ritmova tice,bez upotrebe raznih ekvilajzera,shtemovanja :D i shtimovanja po raznim osnovama nece biti zadovoljavajuceg rezultata i bez tih operacija Bk5 bi bio samo bleda kopija G serije.Sto rece jedan moj kolega, zvuk koji daje BK je previse "sirov" pa mora proci ove operacione zahvate da bi zablistao u pravom sjaju.(Ma biva me za kritichara,rascepujem :lol: )
Bk9 ima dodatnih 20-tak Super Natural boja(ma sta to treba da znaci) ali od njih je na zalost samo 6 klavira ;)) ,jedan Harpsikord,jedan sax i jedan clarinet...
Bas gitare nisu po mom ukusu jer nema pre svega cuvenog Piketa sa Gserije kao ni par basova sa Phantoma Xa a kojih je bilo na GW8 recimo.
Elektricne i akusticne gitare "utepuju" kolko su dobre a to se odnosi i na harmonike.Saxofona i truba u izobilju ali je malo paznje dato clarinetima i violinama u BK5 verziji.Setovi bubnjeva imaju po mom ukusu malo mutniji zvuk i malo ih je(to sto ima tuce setova ne znaci nista jer su mnogi isti samo drugacije obojeni ekvilajzerom i nastimovani drugacije) ali je pohvalno sto svaka udaraljka u setu ima svoj tropojasni ekvilajzer i moguce je imati vise drum traka u ritmu sto je jos jedan od uslova da BK zazvuci onako kako treba i kako je zamisljen.
Dakle na BK9 neces imati sve sto ima na BK5OR i obratno,jedino ako sacekas da se pojavi ovaj dodatni pak sa bojama pa onda da odlucis.Moj ti je savet da skines one listinge boja za sve ove klavijature pa da uporedis pa ces tako najbolje uociti razliku koju sam ja sada samo prepricao.

nesaband 03.09.2013 19:01

Pa Boki ti mi rece da BK 5 or ima terce kad ono corak.
Izvinjavam se na dezinformaciji.

Boban010 04.09.2013 08:18

Lepo sam napisao da demantujem prvo sebe.:D
Dobro be bata Nele,samo opusteno, "kvo si se utegal ko mlada pred udadbu" , ljudski je da covek pogresi i jos ljudskije da prizna svoju gresku.:lol:

nesaband 04.09.2013 09:24

=)),cudna su ti razmisljanja po pitanju BK serije,prosto mi nije jasno na koji nacin ti koristis GW 8.Opusten sam ja Boki i nema ljutnje.;)

To su samo neka moja razmisljanja naglas =)).
Daleko od toga da je Bk serija bleda kopija G serije bez sredjivanja.

Znajuci kako @branoy pakuje klavijaturu i sta je sve do sad napravio lego bi mu jedan BK-5 ili BK-9 ko "dupe na nosu".
Dodato:
@Boban010,mnogo ti je opsiran predhodni post pa ja kad vidim takve postove i ne citam bas detaljno sve,sto je moja greska.

Tacno je da ko ima volje treba da sredi BK kao i svaku drugu klavijaturu sto treba srediti po svojoj zelji i rezultat nece izostati.

Ja sam imao priliku da probam BK-9 i sto se tice ton generatora smatram da je savrsen i po mom ukusu.Sve sam to probao u prodavnici na vrlo kvalitetnom monitoringu i kao sto sam vec ranije pisao smatram da je ton aranzera i solo boja za klasu iznad ostali aranzera.

Morison 04.09.2013 11:02

Sa novim operativnim sistemom, moguce je praviti user drum setove od svih postojecih udaraljki u BK9. Orjentalnih udaraljki ima koliko ti dusa voli, zvucni generator je za klasu iznad Bk5 tako da racunaj da bi BK9 mogao da zazvuci bar duplo kvalitetnije nego bilo koji BK5. Boja ima itekako vise i kvalitetnije nego na BK5. To sto pise na papiru se ne moze osetiti kao kad tu boju probas i cujes uz klavijaturu zato predlazem da je testiras negde.
Plus, na sve ovo, u pripremi je expansion (prosirenje) boja za BK9 koja ce doneti te preko potrebne basove, gitare, harmonike i ostale instrumente potrebne nasem trzistu. Verujem da ce vremenom izlaziti prosirenja i za ostale regije pa svako moze da prilagodi aranzer svojim potrebama.

branoy 04.09.2013 14:29

hvala vam ljudi na svim ukazanim!! jasno mi je mnogo .

morison@ druze jedno pitanje posto vidim ti si glavni u planeta roland, dosao bi ja busem u beograd da to sve isprobam, i orjental verziju i bk9, bk5 ne bih, imalte vi to sve tu u beogradu, ? dosao bih tamo iza weekenda kad prodju mi tezge. da ja to licno prostudiram.
samo verujem svojim usima, tako uzimam klavijaturu.

tranzit 04.09.2013 15:09

Cak ne bih ni bacao pare na kartu za autobus, uzimaj i ne beri brigu. Morison ti je napisao uglavnom sve sto je bitno, medjutim ima jedna "gorka kap" u tim User Drum Setovima. Roland je u novom sistemu dozvolio pravljenje User Drum Setova i to 5 komada, medjutim 4 od njih (KBU1 do 4) su namijenjeni Real Time Part-ovima (Uper 1 i 2, Lower, Manual Bass), a samo jedan (RSU1) mozes upotrijebiti u ritmovima ili midi fileovima. Nije mi jasno zasto su to uradili ali su uradili. Medjutim, ako cemo, "krivo sjedi a pravo govori", dovoljan je i taj jedan User Kit za posebne zelje. Inace orijentalnih Drum Kitova ima cetiri, pa jedan orijental R&B, pa Or. Techno, onda sest sa indijskog podrucja, jedan sa srednjeg istoka, dva grcka, a tu je i mogucnost uvodjenja Audio Drum Loopova sa sve njihovom sinhronizacijom sa tempom ritma... kud ces vise. Sve u svemu, dovoljno da pokrije sve sto ti bude trebalo. Sto se tice ostalih sounda, sve je na broju, toliki je broj orijentalnih instrumenata (duvaljki, zicanih i ostalih) da ih ni prebrojati ne mozes, cak ima i orijentalnih harmonika. Definitivno, BK9 nema potrebu da izidje u nekakvoj orijental verziji jer ima vec sve sa tog podrucja. Kupuj i ne razmisljaj, daleko najkvalitetniji i najkompleksniji aranzer koji je Roland ikada izbacio na trziste.

branoy 04.09.2013 15:25

tranzit ja sam sve do pre mesec dana planirao pa3x, al kad sam cuo ove demose od rolanda i kad cujem fabricke stilove i ono mrtvilo od korga, sjeban sam totalno, msm kontam samo da ne omanem s rolandom, mislim da ne mogu? ? kad sam vec preko 10 god na g1000, i sviram na triton le i bilo mi dosta, poneki drum povucem sa triton rack,

a vidim niko ziv nema bk9. a zvucii odlicnoo, jos sto kazes loopovi audio? kud cu vise
a to za te loopove, mogu li ja npr, uzmem neki ritam rumbu samo snare kick i hi hat, dodam neki loop na sve to, moze li se to memorisati? pa kad pozivam taj ritam da me uvek ceka tu loop darabuke koji sam stavio uz ritam?

i da sto se tice boja? daleko je to napredovalo od g1000 vidim kad nisi mogao sastavit na njemu par boja neki upotrebljivi za balkan

Boban010 04.09.2013 16:54

@nesaband
GW8 koristim,kad zagusti na sve moguce nacine:favorite performanse,favorite tones,numericko biranje,tocak,lock taster i zbog toga kazem najjednostavniji nacin je uz pomoc Favorite performanse(kod GW8 ova opcija osim boje belezi i ritam).O tome zasto ne BK serija pisao sam dosta i u temi o BK5 i u temi o BK9 pa ne bi da se ponavaljam.Mogao bi da se naviknem jer sam slican sistem rada imao i na exr e2 ali to bi za mene bio korak unazad.
@branoy
Sto se tice zvuka neces pogresiti ni sa BK5 ni sa BK9 iako je BK5 daleko siromasniji bojama,a tek ce biti jos siromasniji posle novog seta boja koji ce BK9 da dobije.
NAJVAZNIJE o cemu trebas voditi racuna je njihova upotrebna vrednost,to jest da li ce biti bliski tvom sistemu rada(nacin biranja boja i ritmova).Nemoj da te zavaraju recima ima ovo,ima ono,nego probaj,zamisli sebe u realnoj situaciji pa pokusaj tim nacinom koji ti preporucuju da biras boje i ritmove.Ako ti bude odgovarao sistem rada nema ni jednog razloga da ne kupis BK9 pa na kraju krajeva i BK5.
Sto se mene tice,jedan od razloga zasto ne BK5 je taj sto prilikom zakljucavanja ritma ne zakljucava i Tempo i to sprecava da se koriste Performanse kao Favoriti.Da li ce ovo ispraviti ili nece sa novim operativnim sistemom ja ne bih da rizikujem....Medjutim nista ne smeta da koristis 4 OTS boja koje memorises uz svaki ritam,mada i tu ima nekih problema o kojima bi mogao nesto da napise kolega Nesaband.

tranzit 04.09.2013 17:09

Naravno da razliciti instrumenti imaju i razlicitu strukturu komandi na koju muzicar treba da se navikne. Za ovo je potrebno odredjeno vrijeme, bilo koji instrument da je u pitanju, pa tako i BK-9. Medjutim, ukoliko nekome potpuno odgovara sound i mogucnosti BK-9, ne treba se bojati njegovog opsluzivanja jer uvijek ima nacina da se to pojednostavi ili potpuno prilagodi sopstvenim prohtjevima i zeljama. Ukoliko bas nikako ne ide vec ugradjenim kontrolama, postoje eksterna pomagala koja ce, uz izvjesne izdatke, nadoknaditi eventualne nedostatke. Iz tog razloga ipak treba obratiti najvecu paznju i dati najvisi prioritet kvalitetu sounda jednog instrumenta, sve ostalo se, na ovaj ili na onaj nacin, da rijesiti. BK-9 je sound kvalitetom daleko iznad ostalih aranzera iz iste serije jer je i Sound Chip, na kojem pociva, daleko bogatiji i kvalitetniji.

Boban010 04.09.2013 17:22

Nisam imao priliku da probam BK9 ali vidim da na korisnickom panelu jedina dva tastera koji mogu voditi ka korisnickim ritmovima jesu Performanse LIST i USB memory....
Dakle,prst na celo!:-/

nesaband 04.09.2013 17:40

Vise od toga nije ni potrebno ako se lepo organizujes.

tranzit 04.09.2013 17:51

Naravno da nije potrebno vise od toga. Nije mi jasno zasto se pravi tolika strka oko toga, kada je moguce sasvim tecno raditi, pa cak i za one muzicare koji na bini izigravaju JukeBox i kod kojih ne smije biti ni jedna milisekunda pauze. Tek takvi muzicari mi nisu jasni, taman kao da ce svi gosti da im pobjegnu ako naprave pauzu od par sekundi. Ima ih koji imaju spremljenih nekoliko Drum Audio Loopova, pa kad se desi da pjevac zablokira i ne moze odmah da odluci ili se sjeti, sta bi slijedece pjevao, pustaju te loopove da mlataraju dok se ovaj jadnik ne sabere. I muzika je pocela da se radi na akord, *ebes takvu umjetnost.

Morison 04.09.2013 19:55

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 253157)
ima jedna "gorka kap" u tim User Drum Setovima. Roland je u novom sistemu dozvolio pravljenje User Drum Setova i to 5 komada, medjutim 4 od njih (KBU1 do 4) su namijenjeni Real Time Part-ovima (Uper 1 i 2, Lower, Manual Bass), a samo jedan (RSU1) mozes upotrijebiti u ritmovima ili midi fileovima.

Moram da demantujem.
Dakle, istina je da u klavijaturi postoji 4+1 mesto za user drum set.
Onaj set koji se nalazi na tom petom mestu je onaj koji ritam ili midi fajl koristi.
Ostala cetiri su tu da iz jednog od njih iskopiramo na peto mesto i prepravimo postojeci ucitan ritam (prakticno 4 favorite postavke drum seta).
ALI! Svaki user drum set se moze izvesti u fajl (na usb memoriju). Takodje se moze i ucitati sa usb-a (na bilo koje od tih 5 mesta).
I NAJVAZNIJE: U svaki ritam (ili midi fajl) posebno se usnimava user drum set postavka! Dakle, kada ucitate ritam odmah se ucitava i user drum set koji ste namestili za taj ritam i on bude napisan u poziciju 5 (koju bih mogao nazvati privremena lokacija, posto se svakim ritmom ova lokacija prepise iz ritma novim user drum setom).
Ovim zakljucujemo da ima neograniceno user drum seta.
I jos da pomenem, pored prostog odabira drum elementa, novim update-om su dodali da svaki element moze da se edituje (decay, pan, volume, EQ....) i sva ta podesavanja se usnimavaju u user drum set, bilo na poziciju 1-4, na flash memoriju kao fajl ili u sam ritam.

tranzit 04.09.2013 19:58

Tacno, potpuno tacno, s tim da samo taj jedan RSU1 je uvijek dostupan.

Morison 04.09.2013 20:01

Da, mora se ucitati na to mesto (peto) kako bi se drum set cuo u ritmu.
Samo sam hteo da razjasnim. Bitno je da se razume da svaki ritam posebno moze da vuce svoju postavku user drum seta (bez da je igde ucitan, dakle, usnimljen je u sam ritam).

branoy 04.09.2013 20:23

a ovo za lopove audio?
jel moze to, uzmem neki emre loop iz komijuter ubacim na usb stick, nastimam ga kraj nekog ritma na npr prvu varijaciju, mozel se to sve snimiti da tako ostane, kad budem kasnije usao na taj ritam?

Morison 04.09.2013 21:02

Moze se pripremiti do sedam audio fajlova u jedan audio key SET. Ti fajlovi mogu ici u sinhronizaciji sa ritmom, da budu loop ili one shot.
Jedan audio key set se ne moze vezati za ritam, vec se vezuje za performansu.
Kada pozoves odredjenu performansu, cekaju te audio key semplovi. To je, po meni, bolje resenje jer na isti ritam mozes drugim performansama da vezujes razlicite audio keys.

branoy 04.09.2013 23:00

aha znaci moze, odlicno
a to preformance ? to nesto kao kod g1000 preformance? loadiram styl neki sa zip, napravim boju koja da svira kraj njeg, podesim odnose, ,, simim u preformance naziv neke pesme za koju sam to pripremio ? i tako ostane?

Morison 04.09.2013 23:20

Pa da, performance ili user program, to je to.
Sve sto pripremis, ritam,miks, tempo, solo boja( EQ, efekti, mono/poly/portamento....) plus se mogu linkovati midi set, audio key set, podesavanja za skalu (terce).

branoy 04.09.2013 23:41

tako sam i mislio odlicno.
jos veoma nesto vazno, sto koristim mnogo na g1000 a to je dinamika klavijature cele, koliko pritisnem dirke toliko se cuje sva pratnja ?
sledece varijacije druma? to mi je live ono ajde sad svi vi pevate, i ostavim od celog druma samo kick , imaju 4 varijacije na g1000

ii ovo isto
podesavanje midi set, ovamo ih ima 8
npr na prvi midi set 1, svira celi roland,
na drugi midi set 2 mi je samo da iskljuci drum iz njega a salje midi u triton rack i iz njega se cuje samo drum, msm to mesanje postavki midi out in ? tu je stvarno na g1000 sve podesivo,,
jer nekad bi ja iz semplera pozvao svee da ide

mislim da nemam vise pitanja osim da dolazim da probam.

tranzit 05.09.2013 00:54

Ama ne probaj, nego kupuj, a taj Triton Rack mozes eventualno zadrzati radi terci i bas veoma rijetkih sound programa koje BK-9 nema... mada je vrlo tesko pronaci te sound programe. Jednostavno sve je tu i u veoma dobrom kvalitetu.

Morison 05.09.2013 11:11

Isto ima 8 midi seta, svaki od tih setova se moze linkovati u performance.
Ima dynamic arranger (dinamicki aranzer) od poslednjeg update-a.
Moze se namestiti na D-Beam kontroli da ti iskljuci sve osim bubnja, sve osim bubnja i basa, samo bubanj da iskljuci...i razne kombinacije.
Takodje, moze se tasterom center cancel dok ide ritam ostaviti samo bubanj...
Ja nisam u Beogradu ali mogu ti proveriti da li u radnji imaju klavijaturu da probas. Zar nemas negde blize?

tranzit 05.09.2013 11:20

Trebalo bi da ga ima negdje blize u Bosni.

branoy 05.09.2013 14:16

aha, ,pa ja sam u Samcu na granici sa HR , na po srede sam izmedju Beograda i Banjaluke, svi autobusi prave pauzu po sata kod mene ti sto voze za Bl .. a ne ide mi se do Bl, pre bih dosao do Bg jer imam tu i svojih dosta, pa obidjem ujedno i njih, i voleo bi probati i orjental verziju, cisto da prelistam one ritmove, al super ako kaze tranzit da to sve vec ured ima u bk9,

Boban010 05.09.2013 15:35

Tako je,prvo probaj pa onda odluci jer posle j..nja nema kajanja.
Uzgred nema Bk9 ono sto ima Bk5 OR,to jest nema osam krucijalnih setova bubnjeva bas za tursku muziku:TR-drum kit,TR-perc kit,Sharkyjat kit,3 Khaligi seta i jedan Khaligi mix kao i Magherb kit...
Jos nesto unapred da znas kako se ne bi razocarao,komfor u radu koji si imao na G1000 nikada neces imati na BK9,a ipak verujem da ces ga kupiti i drago mi je zbog toga.
Neka je sa srecom,pozzz!

nesaband 05.09.2013 16:29

G-1000 jeste komotna klavijatura za rad,nema boljeg resenja za brzo rukovanje klavijaturom.

E sad ko ne zeli da menja nacin upotrebe klavijature taj ne treba ni da menja instrument.

BK-9 nema uopste slicnosti sto se tice rukovanja kao sto je na G1000.
To jeste problem uvek kada se pojavi nova klavijatura i mora covek uvek da nesto menja na nacinu upotrebe.Do toga se vremenom dodje ali dok se ne dodje do tada nije lako.

calevh 05.09.2013 21:37

I upravo je ovo sto Nesa kaze, jedna od stvari, zbog koje su razne klavijature "pljuvane" i omalovazavane, bez razloga.

worga 06.09.2013 11:43

Pozdrav.
Bk-9 možeš isprobati u ML-Music shop-u u Banja Luci kod Čede.
Za sve ostale informacije Dejan,Marko i ja iz Roland Serbia Team-a ti stojimo na raspolaganju.
Ja sam u Novom Sadu,Deja u Svilajncu a Marko je u Nišu.Kome god da se obratiš biće ti objašnjeno sve što te zanima.
http://www.roland.rs/index.php?q=podrska
Dodato:
Pozdrav.
Što se rukovanja tiče,istina je da ima određenih poteškoća u startu(čak i sam prelazak sa BK-5 na BK-9 ima recimo momenat gde jedan taster pored točka služi za "enter" a na BK-9 je taj isti za selekciju display-a)međutim,NA BOLJE SE UVEK LAKO NAVIKNEŠ.Dakle,uživam i u tercama i u audio key funkciji.Juče sam recimo radio samo na BK-9 bez solo klavijature gore i direktno kopčao mikrofon u njega,sjajni su mu efekti i generalno ima EXTRA ZVUK.Za mene je to bitnije nego da možda imam taj sempler,ali džaba mu ako konačna produkcija aranžera loše radi na ozvučenju.Što se mene tiče,nedostatak semplera sam "preboleo" na uštrb dobre produkcije i što neko gore reče sve na "nulu" na ozvučenju i smešak! :-)

branoy 06.09.2013 14:05

poz druze,, ahaa, znaci za banjaluku da palim tamo ima, ok, nemam mi druge.
i hvalaa, vazi se ,, cucemo se gde sta zapne kakvo pitanje jos!!

Boban010 15.09.2013 13:32

@Branoy
I kako je bilo,nema te da cujemo utiske?

mikimiki 15.09.2013 17:43

Pozdrav.Da ne otvaram novu temu.
Kolika je razlika kako ritmovi zvuce na bk9 u odnosu na bk5??
Jedna stvar koja mi nedostaje su upravo Rolandovi ritmovi.

calevh 16.09.2013 12:09

Pa sad, ne mogu da kazem da je ogromna, ali jeste primetna, verovatno zbog samog ton generatora, ali mislim da su konvertori presudni u ovom slucaju u kvalitetu zvuka, koji su kod Bk9 veoma velikog kvaliteta. U svakom slucaju razlika postoji u korist Bk9, e sad da li je ekvivalentna razlici u ceni, to je vec drugo pitanje.

worga 25.09.2013 20:45

Što se tiče zvučanja ritmova koji koriste iste boje(Bubanj,bas,acc-ovi)zvuče vrlo slično.No,meni moja iskustva govore nešto drugo.Na mesto nekih setova koji su na određenom mestu(cc00 cc 32 i PC)bili u BK-5 u BK-9 došle su neke nove boje,novi bubnjevi,basovi...Desilo se nešto neverovatno,isti USB stick sam samo "preselio" iz BK-5 u BK-9 i pojedini ritmovi su bez ikakve prepravke zvučali odlično.POboljšan Mfx,i kompletna Master sekcija a čini mi se i DA conveter.E sad,možda vredi diskutovati oko cene ili ne znam ni ja...u svakom slučaju,sprava odlična.

branoy 25.09.2013 22:20

nisam isao jos, idem sada iza week u banja luku. sve gde receno.
radio sam, i bio u guzvi, ne zurim, al hocu da znam sta uzimam.
ima li gde jos videosa, klipova nasih ritmova gde ko svira?

jer ima nekih dosta ovde demosa, al nekako mi smesno zvuce nasi ritmovi, g1000 bilo koji ritam sa njegovim zvucima i soundom ga pojede, ne toliko sound koliko zvukovi.

to mi cudno,
msm slusao sam ovde neke demose

e sad nista opet specijalno dok ja to ne cujem uzivo. i svidja mi se audio key, jest malo zajebano moras ti sve raditi rucno, nema da uz jedan stil i u njemu neke varijacije vec bude namestena npr 4 loopa za 4 varijacije, sve moras rucno, a ajde se seti na kojoj je tipki sta i uz koji ritam kad ih pocnes gomilati.
Dodato:
de ovo neko da mi objasni, jel ovaj na video odsvirao samo jedan akord npr Cmol jednu varijaciju, i kasnije drugi stil za drugu varijaciju, da bi kad sinkronizujes to sa ritmom kasnije od AUDIO loopa obicnog svirao sve akorde kao da ih je on svirao sve do jednog live i orginal,, msm ne mogu da verujem da to moze? od 2 audio loopa po jedno 1mb, da on svira tako kvalitetno i sinkronizuje sve akorde sta god uhvatis, ovo nesto bolje od DNA?

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/d3s5CLM_vcg?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Boban010 26.09.2013 00:43

Ne funkcionise to tako kao sto ti mislis.Ovo je loop gitare samo za taj tonalitet i za ovu stvar,za drugo ne bi moglo da se iskoristi.On je mogao levom rukom da svira i pogresne,odnosno druge akorde ali bi ovo zvucalo rastimovano,ako me razumes.....

Trenutno vrijeme na Forumu 03:11

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org