![]() |
Korg PA900 iskustva i misljenja
Pozdrav kolege evo otvorio sam novu temu koja bi mogla da pomogne oko "odluke" za kupovinu novog aranzera KORG PA900. Jako malo je pisano na ovom forumu o tom aranzeru.
Meni se navodno svidja ovaj Instrument ovako sto se moze pronaci po internetu i zvuk je dobar i kvalitetan naravno stvar ukusa. Mene interesuje kvalitet izrade i tipka. Dali je neko dosao u susret i ima li ko kakvih iskustava? Ja sam dobio ponudu ovde u Njemackoj Online da je kupim za 1685€ sa 3 godine garancije ali nemam prilike nigdje u blizini da je vidim i probam, a da kupim klavijaturu na slepo je malo opasno i rizicno. Sta vi mislite? Hvala vam puno :) Dodato: . . . . . . . negdje pise da ima, a negdje da nema.... pa da pitam dali pa900 ima Natural Ambience Drums Sound Technology zna li to iko iz prve ruke? |
To ti je u nemackoj jednostavno.Sve narucene stvari preko interneta imas pravo do 14 dana da vratis.Naruci je preko www.musicstore.de i ako ti se ne svudja daju uslov do 30 dana da moze da se vrati oni nude i na otplatu do 72 meseca.
Gde si u nemackoj.Ova radnja se nalazi u Köln tamo mozes da probas sve Instrumente |
U Schwäbisch Hall-u sam mali grad 60tak km od Stuttgart-a
Nasao sam ja trgovinu session.de iste pogodnosti daje mislio sam financirati malim ratama 4 godine. Dali su mi po cjeni od 1685€. Samo mi rizicno da kupim jer kako stvari stoje od nasih ljudi je jos niko nije kupio :confused: a da se sada vozim negdje i trazim gdje je ima u radnji pa da probam i vidim, mi se ne isplati. Ovde ima mnogo trgovina, ali ili su gitare u pitanju ili solci kljave, saksofoni, klarineti.... a odaranzera Njemci najvise koriste Yamahu. Nisam pametan sta da radim.... :">:">:"> Dodato: Pa ljudi jel do sad niko nije kupio pa900? Bas niko.....?:( |
Pa evo ja cu pokusati da ti ukratko pomognem u opisu klavijature.
prvo zapazanje je da je napravljena od jako jeftine plastike i da se tu prilicno stedelo ,rezultat toga je lakoca klavijature (10,6 kg) Ja sam dugmetarac pa ne mogu da dam opis o dirkama ali po misljenju ljudi koji imaju iskustva sa dirkama one su negde u rangu dirki sa PA-800. Sto se tice same operativnosti klavijature dodata je memorija na 192 mb,dodati su ekvilajzeri za svaki sound kao na PA-3x (tako da svaki element bubnja ili boja mogu dodatno da se obrade ) imas generalni ekvilajzer za celu klavijaturu,sto svakako pomaze . Nemas Out 1-2 vec samo input L-R Ima iste efekte kao pa-800 (nema master efekte kao pa-3 sa kojima moze dosta toga da se uradi) Sve ostalo ti je manje -vise kao na PA-800 . Moj kompletan utisak je da ova sprava moze svakako dosta bolje da se usteluje od PA-800 ali isto tako njena izrada deluje manje profesionalna jer se prilicno stedelo. Sve u svemu on je zamena za pa-800 i za taj novac to je to,imaces klavijaturu malo losije izrade sa boljim zvukom. Ukoliko zelis top klavijaturu moras dati jos 1000e za pa-3x Nadam se da sam ti pomogao . |
Hvala ti puno
Pa je li ta izrada toliko loša? Kakve su komande-dugmad? I kako izlaze zvučnici? |
Nije PA900 toliko losa klavijatura, sta vise, nije uopste losa. Iskustva pojedinaca mogu biti negativna ali prilican broj ljudi je vrlo zadovoljan tim instrumentom. Medjutim, prije svega, vec postoji jedna vrlo opsirna tema o PA900 pa je ova novo-otvorena prilicno suvisna jer je tamo receno sve sto se moglo reci.
http://www.yu-midi.org/forum/showthr...#axzz2edhHN5Dz |
U onoj temi se 90% govorilo o pa600 neka ovo bude tema ljudi koji su probali ili su vlasnici. :) u svakom slučaju hvala kolegama koji su mi malo pomogli
|
Nije to toliko lose ali se ipak vidi da se stedelo na materijalu .Nije plastika ni izbliza onako robusna kao sto je na pa-800 i nekim ranijim modelima,ali kao sto sam ti rekao zbog toga je verovatno i laksa za 3 kg od pa-800 sto nije malo. Uz pazljivo ophodjenje prema njoj neces biti nikakvih problema ali ako kojim slucajem spadne sa stalka nisam bas siguran kako ce se to zavrsiti
Ovo ti ne pricam napamet vec zato sto sam bio prisutan pri otvaranju te klavijature radi poplicavanja dirki i video to uzivo. Kao sto sam ti i u predhodnom postu rekao ,kupovinom ove klavijature imaces osetan tonski napredak u odmosu na pa-800 ,ali definitivno je klavijatura malo losije izrade. Pitao si za prekidace i tastere na klavijaturi,oni su gumirani (ako mogu tako da se izrazim) nisi plasticni kao na pa-800 pa mislim da sa njima nece biti vecih problema. |
@fica71
Dakle imaju li dirke opruge ili je to samo plastika koja se savija? |
Bi i mene interesovalo jer koliko sam ja shvatio na korgpa.com tipka je ista kao na pa1x a to je extra tipka naravno stvar ukusa
Dodato: Moze li se na aswign. Switch tri tipke staviti odvojeno na jednu sinhro start na drugu sinhro stop ili na skracenicama postoji samo zajedno funkcija za start i stop? |
Zaista ne znam te informacije jer je to klavijatura od mog kuma,znam da mi rekao da imaju tegice na dirkama ali da ih je on ipak poplicio jer mu tako odgovara,fabricka postavka mu nije odgovarala.
Sto se tice start stop mislim da nema tu opciju dodeljivanja ali mogu da proverim pa da javim Dodato: Znam da u kontrolama mozes na papucu da dodelis start-stop ali onda papucu moses koristiti samo u tu svrhu. |
Kako ne znas a kazes bio si prisutan kad su otvarali klavijaturu!?
|
Ne znam cemu takav ton,hoces da kazes da ja lazem . Bio sam prisutan i video sve to ali me dirke nisu zanimale jer da citas lepo moje postove video bi da sam dugmetarac i iz tog razloga nisam obracao paznju na dirke .
Zaista nekim ljudima ovde ne treba nista objasnjavati ,jer sve sto kazes docekaju na noz bez ikakvog povoda. Dodato: A da ne mislis da lazem evo ti i dokaz da je klavijatura jos 25 avgusta stigla u Valjevo iako je nije bilo nigde u prodaji. https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater |
Ima nas svakakvih nemoj se nervirat tebi druze hvala puno na pomoći jako sam ti zahvalan i prihvatam dalja mišljenja i utiske o intrumentu
|
Pa ovo i jeste forum na kome treba da razmenjujemo informacije koje nas zanimaju i da pomognemo jedni drugima sa informacijama koje su bitne ,sve sam lepo objasnio i pokusavam da pomognem tebi i mnogima koji nemaju priliku da probaju i vide klavijaturu pre eventualne kupovine (a da ne pricam o otvaranju iste i razgledanja njene unutrasnjosti) ,i onda se nadje neko da me u pozadini svog teksta naziva lazovom,a lepo sam objasnio da me to nije zanimalo.
Isto tako kada sam dobio PA-3X (koji imam jos uvek i necu ga menjati ) medju prvima u srbiji i ojasnjavao njegove karakteristike i prednosti u odnosu na pa-2 i pa-800 ,oni koji su je videli samo na slici (a uzivo posle godinu dana ) su nadjacali nas par koji smo imali klavijature sa pricom kako je to sranje i da ona ne vredi te pare itd.... razna sranja. I onda vidis da sa takvima ne treba ulaziti u raspravu ali ne vredi kada ti podigne zivac. Nadam se da sam tebi pomogao oko odluke dali da kupis klavijaturu ili ne ,jos jednom moje skromno misljenje je da ces daleko bolje zvucati sa njom nego sa pa-800 (normalno ukoliko umes da iskoristis njene mogucnosti),ali je malo skromnije izrade (vreme ce pokazati dali ce imati nekih problema kao pa-800 ,to za sada niko ne moze da zna) |
Može li neko od kolega kada bude pri vremenu neki video okačiti na YouTube :)
|
@fica71
Takvo potpitanje si dobio jer opruge nisu sitan detalj koji moze da se "previdi" a ti jos kazes to je od mog kuma,on mi je reko ovo,ono..... Ne ulazim u to da li si video ili nisi,ne interesuje me,jednostavno mi je bila potrebna informacija a ocigledno ti nemas tu informaciju tako da neka se na tome zavrsi... Pozdrav! |
Covjek je fino rekao da je dugmetarac i da ga tipke ne zanimaju. Ne vidim u cemu je problem frka i rasprava
|
ja bi Pa900 uzeo samo da ima 4 islaza.Navikao sam da osvajam Nogu i dobos a to nije vise moguce na Pa900.To sto je losija plastika me neinteresuje,bitno sta izlazi,rukovanje i Dirka.
|
Mladene, na pitanja koja si postavio već imaš u temi koju je Tranzit linkovao. Razlog što je više pisano o pa600 je sama činjenica sličnosti dveju klavijatura i što su se ljudi pre upoznali sa pomenutom 600 tkom. Drugi razlog je traženje opravdanje za cenu za koju se prodaje, opet poređenja koja su po meni opravdana. Iz cele teme jasna se stvara slika o instrumentu, a funkcije koje nudi takođe možeš naći u istoj zajedno sa kvalitetom dirki i svega ostalog...
Nakon nekoliko mojih postova da pokušam da ti dočaram Pa900 ti stičeš sledeće mišljenje: ,,https://www.youtube.com/watch?v=oRBbC59M_3s po ovom videu ja cujem nijansu zvuka (nijansu koju u kafani cuje 1% ljudi" Razlika je velika, ali ako tebe isključivo zanimaju dirke,... ništa posebno nisu. Ako dirka u trenutku oduševi, to je to ( naravno pozitivno) ukoliko čovek ostane donekle ravnodušan i traži razlog da je malo pohvali,... nema tu ničeg, ama baš ničeg vredno komentarisanja. Dakle - može da prođe. O svemu ostalom mislim da ima i više nego odgovora. Tvoje pitanje pokreće istu temu koja je napisana od početka jovo nanovo. http://www.yu-midi.org/forum/showthr...#axzz2etPQqffm |
Dali pa900 cita setove od pa600?
|
Čita 8->
|
Sve cita sve radi Masina :)
|
Mozete zamisliti..Sad upravo tj.i jucer sam gledao po oglasima..Jedan idiot postavio oglas ovdje u njemackoj,prvo sto je napisao pogresan naslov "Pa 900 za poklon"pa onda dole ispod napisao da mijenja rado za Korga Pa 3x:lol:Najvjerovatnije je mislio da je Pa 900 poklon za onog ko zamjeni s njime Pa 3x,valjda zbog Toga sto je Pa 900 ipak novija klavijatura hahahahahahah
Da ne povjeruje covjek kakvih danas budala ima.Malo je upucat ga odmah u Globus tj.u glavusu:lol: A ja takodje postavio da prodam Pa 600 i jedan mi se javi i pita me da li ima mogucnosti da mu prodam ali na rate tj.da vraca pomalo kao Kredit :lol:Jbt.sta je ovo?Propast svijeta polako.Da mi je bio na dohvat ruke razvalio bih ga i sve mu zube pobio heheh |
Danas sam bio na Korgovo Skolovanje za Pa Serije Pa600,900 i Pa3x(Musikant) ovde u Nemackoj i prvi put sam mogo da cujem sve 3 klaviature preko razlasa i moram da kazem da ima razlike izmdju pa900/600 i pa3x.Pa3x zvuci mnogo cistije i jasnije i ima punch,covek je svirao komplet sa fabrickim bojama i ritmovima.
|
Pa nije bez razloga PA3X toliko skuplji.
|
Pa1X ima jednu od boljih dirki..
|
Hmmm... A sta je sa ostalih 60?
|
PA900 je super. Neznam zasto neki uporedjuju sa PAx*, obicno bi se reklo koliko para toliko muzike. Mnogi bi da plate minimalu i da zvuce kao Becka filharmonija...
PA900 je super sprava. Jedino sto kod njega ne volim je "balance" dugme, navikao sam da po potrebi stisam solazu, ovo radi slicno ali nije to to... Sa svim ostalim sto ova masina radi, ja sam prezadovoljan. |
Zdravo kolege,
Takodjer sam si uzeo PA900 i moram da kazem da se nisam pokajao. Dosta sam razmisljao izmedju PA600 i PA900 pa cak i PA3X koja je naravno daleko bolja od svih ,ali sam se ipak odlucijo za PA900. Eto jedino sta se meni licno bas kao nesvidja to su zvucnici ali dobro nista strasno za kucnu upotrebu sasvim dovoljno. Ali zato moram da kazem da su display i dirke i to sta mogu da koristim skoro pa sve setove od razlicitih pa serija ucinile svoje i povrdile moju odluku kupovine ovog Instrumenta. I sta je jos interesantno to je da je Klavijatura stvarno lagana i malena ;-) Sve u svemu ko trazi Klavijaturu ili Instrument za povoljnu cjenu ja licno mislim da nemoze nista da pogresi sa PA900. Pozz |
Kupi slobodno za klasu je bolja i tipke Su bolje i bolji zvuci izlaze od pa 800 imas 192 MB sasvim dovoljno ja sam pa800 prodao i kupio pa900 normalno da je pa3 bolja ali i skuplja a za nastupe ti je sasvim dovoljna to je moje misljenje
|
Citat:
Dodato: Citat:
|
Samo da kazem sve sto rade korg radi na kasicicu vacaraju narod samo tako,sve te klavijature su tako nemocne da nema dalje ovo sto pricam ne odnosi bukvalno samo na korg vec na sve aranzere stave neki mb vise a mi se kao radujemo,tuzno je da slepci ne naprave za svaki od 8 istrumenata zaseban kanal toje najvaznije sve do tada glupo je dase vise prica ovo je super ovo nije itd,a materijalima doticnih dva istrumenta da nepricam katastrofa,probao sam i pa600 i pa900 tuzno klavijatura na pa 900 uzas nista bolja od pa600
pa radje kupiti pa600 i recimo vokalist zasebno od 599e i zavrsio si posao i pa600 i pa900 imaju samo L R izlaz nemam sta da kazem dalje uzasno. |
Ma dobre su to klavijature.
Mozda i mi malo previse ocekujemo:) |
kao prvo korg pa 900 generalno ima losu dirku ali sve je stvar navike.mnogo je bogatiji i napredniji od pa 800.desavaju se bagovi ali ako ne radis brejkove i ne ubacujes bass manual povremeno u svirku ,nece bagovati.verovatno ce resiti neke stvari sa updejtovima.Nije iyradjen toliko lose koliko se prica .Plastika ne svira vec vi ....jedina mana je master ekvilajzer koji je resiv .povezite gitarsku ekvilajzer papucu i ova klavijatura ce da izadje bolje od pa 3x korga.Zvucnici na pa 900 su katastrofalni i ako nemate neke bolje kuci da ih povezete preko nekog pojacalca ,dzabe ce te praviti ritmove na njegovim ,jer na svirci izlazi mnogo drugacije ,mrsavo,neuskladjeno.Generalno pored ovih mana koje sam naveo ,Ja sviram pa 900 oko godinu i nesto i prezadovoljan sam .Pravim sam svoje ritmove ,igram se svaki dan sa efektima ,drum editorom i rezultati su sve bolji i bolji te i sama sprava dokazuje da je ozbiljan aranzer u pitanju.Toliko od mene drage kolege. I jos samo da dodam .Pa 1x je klavijatura sa najboljom dirkom ikada koja je napravljena na aranzerskim spravama a pa 900 dirka nema veze sa pa 1x....
Dodato: Koliko vidim ,ti si kolega bas ljut.Moras da shvatis da bi takva klavijatura o kojoj ti mastas ,kostala preko 10 hiljada a to je za nase uslove neizvodljivo.Yamaha tyros pa nisu ljudi zadovoljni.Sto se tice pa 900 .Klavijatura je pored svih mana koje ima kao i svaka koju kupis odlicna.realno je pa 600 mnogo siromasan ,dok pa 900 ima sve sto treba jedan bogat aranzer da ima .Pa 3x kosta i hiljadu eura izmedju njega i pa 900 je realna razlika.Nema potrebe za odvajanjem kanala kao sto si naveo da imaju samo l-r.Poigraj se sa pa 900 i bice ti jasno o cemu ti pricam,bas drum ,aperi ,sve se moze doterati u njemu da za odvajanjem nema potrebe.master ekvilajzer mozes dobiti povezivanjem gitarske ekvilajzer papuce i pa 900 ce izlaziti mocnije od pa 3x. |
Tako je kolega!
Svi su poceli samo da kukaju na sve klavijature! Svaka klavijatura ima svoje vrline i mane. Mozda jesu malo precenjene, ali to nam je sto nam je. Od kukanja po forumima nemamo nista. Ako ti se ne svidja ova predji na onu i resio si problem. Ja samo mogu da kazem da na snovu onog sto sam video (a nisam puno video) pa900 nije los uopste, ne volim da pricam o klavijaturi koju nisam proucio, ali mi se cini da nije tako lose stanje kako se prica. A to za dirku? Jeste drugacija nego na prethodnim modelima, ali smo svi navikli na one sa prethodnih modela. Mozda je ova bolja, samo joj nismo dali priliku. Mozda ako naviknemo na ovu kazemo: "Kako su bile lose dirke na prethodnim modelima!" |
Fica71
Sasvim se slažem sa tobom u onome zadnjem postu.Ne brini se zbog toga naime uvijek se nađe neko pametan tako je i bilo i biče.Znam po sebi kad sam davao upute kako se rade samplovi za yamahu 9000/pro i neki počeli mi soliti mozak tako i ovako a nisu imali pojma hehehe.Nema veze.Puno puta dođem ovamo pa čitam komentare i neki me baš nasmiju ali ne odgovaram na njih jer bi odma počela svađa. A o Korgu PA900 mogu,da kažem ovako sasvim na kratko što je naravno moje osobno mišljenje o njemu i naravno napominjem,da svako ima svoj ukus i ima kljavu takvu kakva mu odgovara. Za mene osobno nije nijedan od Korgova Korg PA 300/600/900 neka profesionalna klavijatura što se zna i naravno može potvrditi svaki dobar poznavalac korgova. Dobro ako izuzmem jako lošu izradu kučišta i tako dalje i još što mi dođe više kao neka plastična igračka Korg pa900 za pare koje košta nije neka naročito velika cijena.Al kako,če inače,da se održi pokazat če vrijeme. Ne bih,da se opuštam u veče pojedinosti o njemu zato,ču nabrojiti samo jedno između njih a i ta baš nije mala i takvu klavijaturu ja za takve pare ne bih uzimao. Naime Korg PA900 kao prvo nema OUT 1 i 2 i to mu je jako velik feler pošto ima ugrađen VOKODER.Ja ako na klavijaturi koristim Vokoder vučem ga van baš na ta dva izlaza inače sasvim bezveze je to jest meni sasvim nekoristan ako na mixeti ne mogu,da koristim ulaz mikrofona posebno a ne zajedno sa ritmovima te bojama od klavijature.Iako je namjera kao,da bude PA900 kao naknada Korga PA800 kojeg su totalnoma sjebali zbog kvarova matičnih plata te crkavanja ramova (ne kod svih serija) i mada PA800 baš zbog toga nisam tada uzimao moje mišljenje da je svakako puno bolji.Barem što se tiče kvalitete izrade kučišta i tako dalje. Ovo je moje osobno mišljenje o toj klavijaturi i kao što sam napomenuo svako ima svoje i ja sa svojim naravno nemam namjeru,da utječem na njegovo. Pozdrav svima na forumu. |
pozdrav ljudi.
ja sam se tek ukljucio pa izvinite ako upadam kao indijanac :) prodao sam korg pa80 juce i sad razmisljam da kupim pa900, ali me je pokolebao kolega koji mi je rako da midi fajlovi ne izlaze ni blizu kao na pa80 (sto sam i probao i neke su dobre, a neke zvuce kao sa igracke) interesuje me da li se to moze ustimati, a vjerujem da moze jer je novija i bolje klavijatura, i kako? |
Kolega koji ti je rekao da midi fajl ,,bolje izlazi" na Pa80 nego li na Pa900 ima ozbiljno oštećenje sluha. Možda zato što Pa900 ( logikom) ima savremeniju sintezu zvuka, te pored midi fajlova reprodukuje i MP3 fajlove... Isti midi fajl će na obe u najboljem slučaju zvučati ,,isto" . Zvuk midi fajla tj razlike u zvuku se proveavaju preko ozvučenja ( ili slušalice)... Zvučnici na njima nisu istog kvaliteta i izrade. Da ne bi bilo onih kulinarskih izraza da na nekoj ,,izlazi" ,,masnije". Nikako razlika u zvuku neće biti tipa metalofon i simfonijski orkestar ... O moj Bože....
|
a to sto si napisao da na pa900 moras eksere da udaras u displej,koja glupost,zato sto brat i ja posedujemo pa3x i pa900,pa900 displej radi besprekorno duplo bolje nego na pa3x i pa900 je takodje dosta brzi od pa3x ,stavi npr isti sempl u pa900 ili set i ukljuci stopericu ,pa900 ga kolje debelo :) ,meni najvise bode oci kod pa900 sto ne moze da se izdvoji mikrofon na poseban kanal,losiji nesto vokoder je mana isto u odnosu na pa3x i jos par nekih stvari ne puno bitnih,sve u svemu dobra je klavijatura,a to sa izradom kad pocnete,nije to toliko lose i ne brinite nece vam se raspasti u toku svirke ,o boze...sasvim je pristojno izradjena
|
Trenutno vrijeme na Forumu 14:33 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org