![]() |
Koliko kosta pesma ?
Kao sto sam naslov kaze, sta radite u situaciji kada vam pridje gost i pita: Koliko kosta pesma ?
|
12 eura i 79 centi =))=))=))=)) Nikada nisam imao neku odredjenu cijenu pjesme, niti sam gostima ikada rekao bilo kakvu cijenu za pjesmu.
|
Nisam ni ja a ako (sada) ovi mladji klinci donesu 100din ja im vratim kao ne treba,castim(kao).Na svadbama kako kad,ako su papirici i salvete u pitanju onda sami "odredimo" koliko ce kostati,znaci uporedimo kolicinu novca i broj pesama pa lepo podelimo kako mi smatramo da treba:lol: onda opet ovisi koliko nas radi.U svakom slucaju ide u rasponu od 200 do 500 dinara,ako neko bas isistira.
Nego u zadnje vreme je izgleda(nazalost) sve cesca pojava da omladina dodje sa mobitelom i pokaziva "znas li ovu pesmu" pa ovu, pa ovu...e onda dobijam osip po kozi,a za dzep se sve redje i redje hvataju! Naj bolja je ona "koliko hocete" ili "kakvi ste pri dinaru",upali dosta puta. |
Svakom gostu po volji, nema tu određene cjene.
|
vecinom rec kosta izbace,, svi pridju pa pitaju ee izvini koliko je pesma???
ja kazem ,znas kako, od 2 do 3,4 minute eventualno, hahahah |
možda sam malo stariji pa evo kako ja to radim
desi se da ljudi sami donesu na papiriću napisano po nekoliko pjesama i nešto novca e sad zavisi koliko je novca a koliko pjesama ako nema drugih narudžbi ispoštujem ono što je napisano na papiru ali ako ima i drugih onda nekako gledam da pjesma bude 50 kuna (u hrvatskoj najviše radim) ali ako pitaju ljudi koliko je pjesma moj odgovor je uvijek "od srca koliko god sve odgvara" bude tu i ugodnog i neugodnog iznenađenja ali većinom bude sve korektno danas je teško nekad je bilo tko će više dati na muziku a danas kad pokrijemo troškove bude dobro :) |
nisam ni ja nikad rekao gostu kolko kosta pesma,ali uvek i sami nekako znaju 3 pesme 10e.
|
korg18
kod nas u BiH,se naplacuje po 5 eura pjesma,i mnogi nece da pjevaju ako se ne plati pjesma koju traze eto sve sam rekao,jedino ako se dobro poredi kakva dobra svirka onda sviraj nek traze koju hoce pjesmu,a kad poredis malo onda je belaj.......
|
Pesma je 10 evra (uz obrazlozenje: jbg i mene tolko kosta, to ti je nabavna cena...samo za tebe baaate ).
|
Pa jbt.ovdje u minhenu u jednoj kafani kosta 5 eura pjesma.Normalno ima ljudi koji dadnu 100 eura i onda muzika svira za njega dok ga ne ispostuje,pa ponekad ne moze Niko drugi naruciti pjesmu kad se navali neki koji ima love hehe.Jednom ja davno se zajeba i plati a nisam znao da jos nisu zavrsili od jednog gosta pjesme i poceli moje svirati,kad eto ti tog meni i poce kako je on tu svaki dan bla bla i malo se zakacimo verbalno dok nije popustio da mi pametuje i tvrdi kako je on opasan i svi ga znaju itd:lol:A ja stvarno nisam znao da ima i takvih gostiju a i da muzicari ne znaju sta i kako treba da rade da bi se izbjegle ovakve svadje hehe
|
Kod nas u Dalmaciji je đaba. :D
Naime,dođu ladno i kažu koju će pjesmu i ne ostave ništa... U 3 godine svirke desilo se možda 5 puta ako i toliko da je netko došo,reko pjesmu i ostavio neku kintu s tim da ti ljudi nisu bili odavde,tj. mooožda je jedan bio odavde. Kad su u tih nekoliko slučajeva ostavljali,nije nikad bilo manje od 100 kuna i više od 200 ilitiga 13-25€. Ovdje znamo da je to tako pa se ni ne nadamo bakšišu pa nam bude lakše. Onog tko dođe više puta a prvi i drugi put je dobio pjesmu đaba,tome ne sviramo namjerno pa treći put dođe s parama. B-) |
Ej ti korculanac,nemoj slucajno da prelazis granicu(s namerom da sviras),da ne bi taj virus i kod nas totalno zaziveo!!!Ostadoh bez 'leba!:-$ , i ne govori nikom ovako javno!!!!
|
Citat:
|
već sam malo pisao kako i na koji način riješavam takve situacije
imao i ovoga ..kad što je često u zanje vrijeme neko zatraži neku pjesmu a nema narudžbi nema bakšiša pjevam ali bez najave znači može pjesma ali nema onoga ...od kuma .od rođaka,od tetke i vražie matere ništa tako pjesma može ali najava ne a ako se netko nadoveže pa nezna da se skine onda se snalaziš kako znaš i umiješ ja znam često reći takvima nešto tipa : pa jebi ga prijatelju ti cijelo veče naručuješ najskuplje pjesme ja odo totalno u minus nikakve koristi nemam od ove svirke ...poneko shvati pa odustane a ima i onih koji ne kontaju šta im kažem :) opet ne dozvoljam da se svirka pretvori u privatnu zabavu nekog dosadnog lika znalo se dešavati i u dobra vremena da bude kako bi danas rekli trolanja (to prije nije postojalo ) sviramo žive pjesme u svadbi mi igra stotinu gostiju i dođe lik hoće pjesmu tipa- sine moj ili tako nešto lijepo ga zamolim da sačeka dok se gosti izigraju pa ćemo malo i lakše pjesmice ne uzimam lovu inače bi nastao problem većinom je to i cilj takvih ima toga za čitavu kjnigu :) |
Potpisujem @martinez
|
Jeli se vama dogodi recimo na svirci, meni jest kad sviram harmoniku. U neka doba mi postane teska, ramena krenu vec da me bole i ledja i onda dodje neko pa baci 50-100 maraka i meni bol kao da je rukom odnesena :lol: :lol:
Kak'i kosmodisk, kakvi melemi hahahhaha |
DA DA DELL istina dešavalo se
ono već su kasni sati i više nam ni do čega nije i gosti polako odlaze i samo čekaš kraj i gledaš kako da napraviš stanku i da ideš a onda uleti sa lovom netko ko kasno pali i krene svirka kao da je tek počela fešta živa je istina to što si napisao kako se dobija na svježini kad uleti bakšiš :) |
Ma hebes i pare kad ledja odu.Cuvaj ledja druze trebace ti
|
Tu vise nema pravila, to je vec pogadjanje sa gosta :D pesma vise nema cenu bar kod nas...
|
ja uzmem kolko daju,i onako mi valja svirat :D
|
ja sam znao takvim dosadnim tipovima reći ovako: koliko god daš, meni je uvijek malo=))=))=))
|
Bolje bih prosao kad bih prodavao cevape 5 eura jedna porcija:)
|
Držimo se onog.. ,,UuuuUUuuuu, gde baš tu najskuplju !?"
|
Ta je najbolja... :lol::lol::lol::lol:
|
kad te pita zelju reces, pa gdje si izabrao najskuplju :)
|
Evo u Ameriku obicno se baca $20 dollara za pjesmu, ali nikad nebi naplatio nekokga dok me pitaju koliko kosta. Ako dadnu pare to je od zelja negova
|
Citat:
|
Kad izadje Tyros 9 sa ugradjenom fiskalnom kasom i jednim monitorom okrenutim prema gostima sa cenovnikom, svi problemi ce bit reseni.
|
Znači naravoučenije je da dobijete na svežini kad vam uleti :D bakšiš.
послато са Samsung Galaxy S Duos GT7652 |
kada bih me neko pitao kolika je cijena pjesme , nez sat bih mu rekao, nekako bi mi bilo neugodno... kod nas je ustaljena cijena 10 km, tj 5 e... tako da , ko god dolazi ta je cijena, svi su vec upoznati sa tim
|
u bih obicno se za narudzbu pjesme daje po 10 KM mada nije to nikakvo mjerilo sve zavisi od gosta do gosta
|
Jest cener je najmanje za pjesmu Bosni...al ima ih koji i nezale,pa kad novci podju da se vade,auuuu...mada ih ima koji podju da mudruju,da ti dva-tri cenera pa hoce da citavu noc za njih sviras,al izadje se na kraj i sa takvim...
|
Uh, kod nas nikad nije bilo gore. U zadnje vrijeme daje se po 10 ili 20 kuna za pjesmu. Strašno!
|
Trenutno vrijeme na Forumu 18:49 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org