![]() |
Korg I3 flopi
Pozdrav svima,imam korga i3 od skoro,dosao kod mene u neki dug al ima problem sa flopi citacem.Klavijatura kad se upali radi normalno,ubacim disketu koja je prethodno formatirana na 720kb,krene da ocitava i izbaci "error:can't read floppy disc",od deset novih disketa ni jednu nece da ocita,probao sam sa zamenom flopi citaca,ali i dalje izbaciva samo no disc drive...ako neko moze da mi pomogne u resavanju problema molio bih?
|
verovatno da ni taj drugi nije ispravan ili je ubacen obican flopi od korga is35,40,pa50,60,80,jer nisu isti,za i3,x3 je mnogo tesko naci flopi jedinicu.
|
da li imas predstavu koja flopi jedinica moze da ide u zamenu za frabicki citac? kao sto je bilo na rolanda g serije da je pasovalo par modela,tako mozda i za ovo nesto postoji....?
|
samo fabricki,jer na is seriju i pa50,60,80 moze obicna flopi jedinica koja ide u racunare pentium 1,2,3,4,ali sa i3 i X3 je druga prica,kod njih je 2dd Fdd,mnogo je tesko naci flopi za ove modele,novih vise nema,samo ako naletis na polovan negde.
|
opet ja sa tim flopijem,mucim i sebe a vas ovde...mozda ce neko divljati i kazati da smaram,ali zaista mi je potrebna pomoc,nisam pri novcima za bolji aranzer,a na ovaj mi trebaju ti pusti ritmovi a neznam nacina kako bih se mogli ubaciti sem preko flopija...da li neko moze pomoci ista oko ovoga?
|
pa jedino da vidis dali i3 podrzava da umesto flopy jedinice ubacis Flopy-USB emulator.
|
kad ubacis disketu jel mozes vidjeti nazive fajlova koji su na njoj ?
ako je do toga onda to riješiš za par sekundi . u globalu pronađi opciju protection (tako nesto) vidjet ces na dnu ekrana arr protect , prog protect, sty protect mislim da bi sve trebalo biti na off . probaj pa vidi . ovo ti je dobra stvar , kad uspijes sredit set spremis ga i ukljucis protekciju . |
nemore nikako,ubacim disketu sa setom,vrti i ispise na ekran can't read disc,probam da formatiram i taman kad treba da zavrsi opet isto ispise
|
Ima da se kupi ( retko je naći ali ima, viđao sam po oglasima) disketa za čišćenje floppy glava. Ukoliko nema sama disketa potraži set za čišćenje glava. Trebalo bi biti u nekim prodavnicama kompjuterske opreme. Probaj sa tim. On ukoliko vrti disketu ,,normalnom " brzinom i ne krlja ili ne usporava, trebalo bi ovo da pomogne. Nisam stručan za I3 ali zar nije floppy drive isti kao kod sličnih generacija klavijatura? Proveri da li je napojni kabal ( komunikacioni) isti kao kod compa koji ima floppy drive. Da li ima isto pinova, plastikica - džeksna ako ne paše ona se malo zareže pa prilepi... tako sam uradio nekada na E-96 tici.
Dodato: Nešto je pisano i ovde na tu temu: http://www.yu-midi.org/forum/archive...hp/t-7661.html Ili ova solucija: Dodato: ..... Kao što je već rekao ACACASPER |
nema tu popravke i ciscenja,njemu je u kvaru flopi jedinica,tu spasa njoj nema,jedino resenje je ili druga flopi jedinica ili emulator.
|
jedino druga flopi jedinica,ali neznam samo koja bih mogla u zamenu....ne moguce je da niko nije imao slican problem ili isti sa ovim aranzerom...
|
ja sam imao i3 i imao sam takav problem,ali nisam nasao tada drugu jedinicu i prodao sam ga.probaj nadji onaj emulator,to ti je jos bolje od flopi jedinice.
|
Nema ti druge nego da mijenjas Floppy Drive. Cijena za Floppy Drive koji ce odgovarati tvom i3 je sa sve transportom za Evropu (posto dolazi iz USA) oko $35 a Floppy Emulatora imas od $25 pa do $85. Oni od $25 su uglavnom prevara i jedino sa puno srece ce funkcionisati na i3.
|
bojim se da ne bih dzaba bacio pare za taj emulator,da ga uzmem a on ne odgovara...bio bih srecan kad bih neko ko ima isti taj aranzer ucinio,da mu posaljem moj pa da mi ocita samo set u njega,onda mi flopi ni ne treba
|
moj ti je savet da prodas taj i3,jer ne isplati ti se da ulazes u njega,i kupis neki malo noviji aranzer.
|
o tome sam razmisljao,da ga prodam pa koliko dobijem i uzeti neku pa seriju,to bih bilo mnogo bolje
|
Dali si zalepio rupe na disketi sa obe strane ?
|
To je napisao i kolega u predhodnoj temi koju sam linkovao citiram:
,,Pozz. prijatelju probaj ovo: obicnu disketu preljepi onu rupicu i moras imati windows 98- i formatiraj u 720 mb, i disketa ti je kao 2dd, ili ako imas od prije orginal disketu 2DD i onda bi ti trebalo radit jer to je problem cesto sa Korg i3, osim ako ti nije neipravan flopy disk. eto probaj ako sam uspio sta pomoci. jer ove 2HD diskete nekas uopce ne prihvaca" Ne znam koliko to ima veze ali eto.... |
Ima veze posto i3 radi samo na 2dd disk.
|
Ipak mislim da $35 nije mnogo za popravku i3. Bez toga ga moras prodati fakticki kao neispravnog, a to nije bas najbolje sto mozes da uradis. I ovako mu cijena nije posebno velika, jos sa tim kvarom...
|
ali sa druge strane,sta moze raditi sa i3,samo 4 ritma staje u njega,nema velikih mogucnosti.bolje da ga proda i kupi recimo is40 umesto i3???
|
Ama sta ce da dobije za i3 sa kvarnim Floppyjem ?
|
pa kolko tolko,ovako em je stari aranzer em ne radi flopi niakva vajda.
|
eto,zvao juce mali milion servisa,i nasao flopi jedinicu,covek mi trazi 3000 dinara sa ugradnjom,pa cu pokusati da je odnesem da je sredi....nekako mi je sigurnije taj flopi da ubacim nego emulator,pitanje je da li ce ga podrzati uopste...
|
moj drug je ubacio emulator u is40 i odlicno radi,mnogo bolji i korisniji nego flpoi jedinica,a platio ga je 3500din.
|
a pitanje je da li ce ga i3 podrzati? kao sto je kolega vec napisao,nije isto onaj sto kosta 35$ i onaj od 85$
|
vidi evo sada sam se raspitao,i3 ne podrzava emulator,99,9% je tako.tako da ti ostaje samo u tom servisu da ti zamene flopi jedinicu.
|
pozdrav ekipa ja isto imam s flopyem problema zapravo s tim formatiranjem diskete dali se moze formatirati na windowa 7-ci...da sada ne moram rusiti sistem na kompijuteru zbog diskete.... ja u i3 imam hard disk ugraden jel mogu nekako set sa diskete prebaciti na hard pa da ga sa harda ucitam u klavijaturu... hvala unaprjed :)
|
I3 ne podrzava formatiranje sa racunara.
|
polijepi rupu na uglu diskete sa ljepljivom trakom pa formatiraj u klavijaturi!
|
nece ni u klavijaturi da formatira
|
mozes li da napises koji je flopy koji proizvodjac i sifru jer ako bude imao neko od korisnika takav da ti pomognemo ili bar semu , jer postoji solucija da u tvom flopiju samo promenis citac ...
|
a gdje pise to koji je flopy...jel moram rastavljati klavijaturu?
|
zna se da je flopi na i3 2dd napisao sam vec.
|
1 Privitaka
mozes od obicnog flopi diska , samo se sitne stvari premeste dobiti flopi za tvoju klavijaturu i za korga 01w
|
obajsni molimte kako to moze,kad nije isti citac?
|
imas u atachmentu koji sam postavio samo daj nekom elektronicaru da ti odradi .
|
korg triton classic pro
Pozdrav svima dobio sam klavijaturu korg triton classic pro 78 tipki.Klavijatura nema ni scsi niti ima internu memoriju u seb,samo floppy disk .Moje pitanje bi bilo ako mi neko moze objasniti kako da ono sto odsviram snimim na disketu ako je to ikako moguce ??? Hvala puno :):):)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 14:03 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org