![]() |
Ova Terca
Pozdrav
Hocu da napravim ovu tercu od 1:35 na Fantom x6.... Jel moze neko da mi kaze koja je boja ili sepml u pitanju?? http://www.youtube.com/watch?v=biT5eBF0iY0 pozz |
Ako mene pitas vrlo slicne rezultate ces postici sa obican sawtooth wave.
|
jel to neka fabricka od fantoma ili??
pozz |
Ma mislio sam na obican waveform, ako tvoj fantom ima ton generator samo izaberi obican saw. Ako hoces poslacu ti sample.
|
aj molimte ako te ne muci..
pozz |
1 Privitaka
Samo mapiraj tonove u klavijaturi, ja sam im odredio root key i loopovao sam ih.
|
hvala =)
kako mislis da mapiram?? pozz |
Samo sam mislio da poredjas tonove u klavijaturi posto u nazivu tona pise koji je ton ti ih tako poredjaj u klavijaturi, tj. prema nazivu.
|
Dali tonove razvlačiš prema dole ili prema gore? Npr. dal' ton C3 ide od C3 - C4 ili C3 - C2
|
Tu se nalaze tonovi C3 C4 C5 C6 G3 G4 G5, ja ih poredjam ovako:
C3 G3 C4 G4 C5 G5 C6 sad mozes kako hoces da vuces, recimo mozes od C3 do G3 pa onda G3 do C4 i sve tako do kraja. |
nije isto ako ih vučeš sve prema dole ili sve prema gore, probaj ih posložit na oba načina...vidjet češ razliku, kad sempliram klavijaturu tj. kad sempliram neki sound sa klavijature za Kontakt, onda prvo pređem sve crne i bijele tipke, da čujem na kojim tonovima su razlike zvuka, onda zadnji ton u razlici od drugih - njega sempliram i u Kontaktu, razvlačim prema dole, ako ga previše razvučem, sempl (ton) se počne/može zamučivat, tad semliram još 1 među ton te oktave
|
Znam za to, pogotovo je to cujno kod semplova kod kojih svaki ton ima drugaciji timbre, recimo gitare, sax, klarinet... doduse i na nasim klavijaturam sem klavira mislim da ostali instumenti nisu semplovani hromatski vec samo neki tonovi, pa zato i moras da slusas gde se nalazi ta razlika.
|
Ej drugar,moze li ovo u KMP,ako ti nije frka :) Hvala unapred :)
|
1 Privitaka
Evo ti u KMP samo ga sredi malo ako ne odgovara (attack, release..)
|
Svaka cast druze. Hvala punooooo ;)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 13:57 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org