![]() |
Menjanje setova na Korg Pa600
Pozdrav kolege. Kupio sam Korg Pa600 pre nekoliko dana. Ubacio sam set od Korg Pa800 i lepo je radilo. Posle tri dana ubacujem drugi set od Pa800. Tu nastaje problem. Klavijatura pocinje da mi zuji. Na neke perfomanse ona zuji i bruji kao kada udarite u trijangl i onaj zvuk se cuje. Sada bih ponovo da vratim onaj prvi set od Pa800 ali sam cuo da nije preporucljivo da se cesto menjaju setovi. Ne znam nista o tome pa vas molim za savet. Nisam toliko iskusan sa klavijaturama. Ja sam harmonikas koji je silom prilika poceo da svira klavijature.
Unapred zahvalan. |
Citat:
Setove mozes da menjas koliko hoces, doduse, nije preporucljivo za nas sto imamo LE, jer mozemo da zajebemo SM karticu stalnim vadjenjem. |
Citat:
Hvala na odgovoru. |
Slobodno ubacuj, pricaju gluposti...
|
Mislim da si u pravu do nekle. Samo kad ucitavas setove, izbegavaj da ucitavas GLOBAL, a ostalo mozes da ucitavas koliko hoces. Pozdrav
|
Citat:
|
U globalu se nalaze podesavanja klavijature, i kada ucitas global od pa800 u svoj pa600, moze da dodje do takvih problema, jer su to dve razlicite klavijature sa razlicitim operativnim sistemima. Pozdrav i svako dobro.
|
Citat:
|
Ne, mozes da ucitavas svaki set koji odgovara za pa600, ali nemoj da ucitavas ceo set od jednom, nego posebno, a global preskocis, njega ne ucitavas. Nadam se da me razumes?
Kada otvoris set, u njemu imas STYLE, PERFORMANS, GLOBAL i jos nekoliko drugih foldera, i onda ucitavas svaki folder posebno, jedan po jedan, i opet ponavljam, GLOBAL preskocis. Nadam se da sam pomogao. :) Pozdrav |
Evo vec ko zna koji put ti se kaze da ne ucitavas Global samo a ti ne svacas ili ne citas postove..I u onoj drugoj temi Pa 600 sam ti isto to napisao gdje si pitao isto to pitanje.Pozz
|
Prijatelju ja sam u svoj pa600 ubicio bezbroj setova ni sam neznam koliko sam ih isprobao
i sam sam napravio grešku na početku ubacio GLOBAL i desi se da nešto zapinje i ne štima . Kada sam saznao da je global problem od tad ih uredno izbrišem iz seta koji probavam i samo naprijed. To da se ne smije ubacivati mnogo setova čista glupost. |
Citat:
|
Ukljucis "Memori"dugme skroz lijevo ispod ona dva za vintanje hahahaha
|
Citat:
|
Tibore, Zeljko ti je rekao za "Memory" ali nije spomenuo da pre Toga moras to nariktati u globalu... ides na - global - mode preferences - pa onda opciju "Memory mode" stavis na "Fix Arr. + Lower". tako dobijas da ti se cuje lower svaki put kad pritisnes neki akord na aranzerskom delu. sa dugmetom "Memory" to samo palis i gasis po potrebi.
|
Nemoze Zeljko znati sta on nije ili jeste sve iskljucio ili ukljucio:lol:Valjda ce sad biti sve uredu kako si mu ti rekao.Poz
|
A ne moze Zeljo, dzaba mu da pritisce Memory dok ne odradi to u globalu, onda moze kako hoce;)
|
Odlicno :-) Uspelo je. Hvala vam drage kolege :-)
|
Jedan ton ceo akord
Citat:
Imam problem sa Korg Pa600. Hocu da u levoj ruci pritisnem jedan ton a da od odsvira ceo akord. Na pr ton c-on svira Cdur i istovremeno vuce kroz liniju sve tonove ( c e g..) Kod mola stitsnem C i Es i on vuce ceo Cmol ( c es g ..) Ja sam isao na Mode preferences i onda na one finger. Kada stisnem ton C on odsvira ceo dur ali kada stisnem C i Es on mi svira C7 (c e g b ) Sta da radim da mi lepo odsvira mol ? Hvala unapred :-) |
Vrlo konfuzno si nam pokusao postaviti pitanje. Vidi sta pises u dvije recenice jedna za drugom:
"Kod mola stitsnem C i Es i on vuce ceo Cmol ( c es g ..)" "ali kada stisnem C i Es on mi svira C7 (c e g b )" Sta bi ti zakljucio i kako bi iz ovoga shvatio pitanje ? |
Koliko sam ga ja razuemo , prvo mu je pritiskom na C i Es svirao Cmol , a kada je citiram :
Citat:
E sad jedino sto ja nisam shvatio sta on ustvari hoce :D |
Valjda ce nam objasniti.
|
Pa, ako je "one finger" zašto će ti C i Es??
Sent from my HTC One XL using Tapatalk |
...
za c mol stisni C i b,ne C i dis
inace za tako akoradanje...mol ti je uvjek sljedeca crna niza tipka od osnovne koju uhvatis. |
Ovako da vam pojesnim. hocu da kada stisnem jedan ton on meni svira ceo dur. Kada hocu mol trebam da stisnem dve dirke. Npr Dmol ( d f a) Tu stisnem logicno ton D i ton F da bi mi odsvirao Dmol liniju. Meni to klavijatura ne radi vec mi svira D7. Hocu da mi svira Dmol a ne D7. Kako to da izvedem? Kada bih vukao ton nize od ton D (ton C ) zajedno sa D on mi odsvira Dmol ali to nema veze sa zivotom... Tako se ne grade molske skale... Pomozite mi ljudi.AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!
Dodato: Ja mislim da je nenormalno da sviram ton C i B pa da mi izlazi Cmol ili da sviram ton C i D pa da mi izlazi C7. Pre cu da razbijem celu klavijaturu nego tako da sviram. Pa to nema veze sa vezom... |
Ja mislim da je jedna dirka C = dur, C+bilo koja bela iznad =C7 a C+bilo koja crna ispod = Cm
Bar tako je bilo pre 20ak godina kad sam to probavao... Elem, Izbegavaj to pod hitno i hvataj ceo akord za tvoje dobro. Jedino se nadam da nisi invalid u levu ruku, onda je oprošteno Sent from my HTC One XL using Tapatalk |
Koji os imas na klavijaturi?
|
Već je kolega nesvesno napisao ,, one finger". To je problem! Nadji u podešavinjima da odabeereš .. mislim da je u genelas setings..traži,... šta hoćeš da ti leva ruka bira.... Tu si pomešao lončiće,.. To podešavanje usnimi ILI ako ne rešiš javi mi se da ti posaljem global!
Dodato: ... Koliko se sećam za ta podešavanja leve ruke treba da stoji ( kako ko svira.... ) uglavnom na Expert... Tako je kod mene. Nemam klavijaturu pored sebe da kazem gde se tačno to nalazi... |
Ovako, slazem se da je jedna dirka ceo akorg ali nikako ne mogu da se slozim da stisnem jedan ton i crnu dirku ispod da mi scira mol. Ja sam harmonikas i kada svirm Cmol ja koristim tonove C Es i G a ne C i B.
Da li uopste ovde neko zna da mi kaze kako da da preuredim klavijaturu i kada stisnem C I Es da mi svira Cmol... |
Izvoli global Pa600 - moj global i trebalo bi da radi sve kako treba. Izvinjavam se sto ovako kačim link ali mislim da samo global nije vredan uploada na netu... http://www.sendspace.com/file/qk2hgo
|
Hvala ti puno kolega. Aj da ga skinem pa ti javim sta sam uradio.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 08:53 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org