YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   "T3 to T2 & T2 to T3" Semplovi (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26327)

mladen.lav 21.11.2013 19:01

"T3 to T2 & T2 to T3" Semplovi

Dali postoji mogucnost da se semplovi sa t2 prebace tj konvertuju za t3? Isto tako i obrnuto, da li postoje nekakvi programi za to? Hvala

tranzit 21.11.2013 20:09

Valjda si dobio sa instrumentom Tyros3 File Converter, kojim mozes konvertirati sounde iz Tyros 2 u Tyros 3 format. Obrnuto nece ici. Mozes cak i Sampling Custom Voices sa ranijih modela kao sto su PSR9000 i 9000Pro da konvertujes u Tyros 3 format ali preko Tyros 2 File Convertera. Znaci, prvo u Tyros 2 format, a onda iz njega u Tyros 3.

mladen.lav 21.11.2013 20:42

Skinuo sam sa Yamaha stranice konvertor za t3. Obrnuto ne moze ili?

milepsr 21.11.2013 20:44

Awave studio. Npr.

tranzit 21.11.2013 20:46

Rece ti Mile, mada nisam siguran za Tyros 3 format kod njega ali ako ocekujes kvalitetno konvertovanje, onda ces pricekati Extreme Sample Converter sa njegovim Updateom na verziju 4.

Edit,
Da, da vidim sada da Awave moze i sa T3 u T2.

mladen.lav 21.11.2013 20:53

Moze li se nekako jedan mp3 format pretvoriti u taj tyros-ov format? Jer se na jednom Tyrosu isto moze snjimati samo on to snjima u nekom svom formatu ne u mp3 kao npr Korg? Tako je barem bilo kod T2. Pitam to iz razloga zbog matrica posto imam neke matrice pa me interesuje na koji nacin ih uvesti u T3

tranzit 21.11.2013 20:54

Nece moci. Mozes uvoditi samo Wav i Aif format ali ne i MP3.

mladen.lav 21.11.2013 20:56

pa to i pitam mogu li mpr konvertovati u taj Wav format jel isti kvalitet i kako je stanje onda sa velicinom file?

tranzit 21.11.2013 21:03

To i jeste najveci problem. Velicina Wav Filea je oko 11 puta veca od normalnog MP3 na 128kbps, pa to onda za jednu prosjecnu pjesmu u trajanju od 4 minuta dodje 40MB.

casper 21.11.2013 21:03

Citat:

Originalno postovano od mladen.lav (Post 258747)
Dali postoji mogucnost da se semplovi sa t2 prebace tj konvertuju za t3? Isto tako i obrnuto, da li postoje nekakvi programi za to? Hvala

Citat:

Originalno postovano od mladen.lav (Post 258764)
Moze li se nekako jedan mp3 format pretvoriti u taj tyros-ov format? Jer se na jednom Tyrosu isto moze snjimati samo on to snjima u nekom svom formatu ne u mp3 kao npr Korg? Tako je barem bilo kod T2. Pitam to iz razloga zbog matrica posto imam neke matrice pa me interesuje na koji nacin ih uvesti u T3

Sudeći po boldanim izrazima, ne barataš osnovnim pojmovima. Pod sample se podrazumjeva uzorak sounda, a MP3 matrica je ipak nešto drugo.

Za konvert sampla pomoću programa Awave iz Tyros3 u Tyros2 sam na brzaka napravio video (možda pomogne i drugima).

Convert sample Tyros3 (uvn) to Tyros2 (tvn
You need to upgrade your Flash Player

mladen.lav 21.11.2013 21:10

al jel svaki tip Wava moze u Tyros sve frekvencije sve cita tyros ili?

casper 21.11.2013 21:12

1. U koji Tyros?
2. Što god da imaš od materijala može se konvertirati, uvn u tvn, mp3 u Waw, wav u mp3 aif u flac .... samo je pitanje gubitaka. Nisi potpuno (upoće) jasan, što ti konkretno treba.

tranzit 21.11.2013 21:25

Ama hoce matrice da uvede u Tyros, pa bi rado da to bude MP3, ama to nece ici, a Wav mu preveliki, citava zbrka.

casper 21.11.2013 21:34

I za to postoji rješenje, samo treba objasniti što mu treba.

Uzmeš mobitel, tablet, MP player, pikneš u njega SD od 32GB koja je puna MP3-ca, spojiš ga kablom na AUX IN ....
I kao tipkaš po mobitelu (u stvari puštaš empetrice) a na Tyrosu3 kao sviraš. :lol:

Ali za to je dovoljan i Casio za 30€. Nadam se da to ne treba Lav-u i da njega interesira sasvim nešto drugo. ;)

tranzit 21.11.2013 21:38

A ja bas mislim da ga upravo to interesuje... hahahahaha.

mladen.lav 21.11.2013 22:29

ha ha ha
Jako duhovito ja pitam samo da znam jer nemam velikog iskustva sa Yamahom ranije sam imao samo Korg, a matrice mi ne trebaju jer ja uopste ne tezgarim nego sviram iz hobija kuci, al Tranzit na sve ima odgovor, sve zna, svima spusti itd nije ni cudo sto ima 4000 postova kad nema posta gdje on ne trpa nos....

casper 21.11.2013 22:37

Polako "lafčino", nemoj biti takav. Želimo ti pomoći, a ti odmah skačeš na zadnje noge.

mladen.lav 21.11.2013 22:44

Drugo si ti Casper ti si Bog sto se yamahe tice i od tebe sam najvise naucio citajuci. Ali naravno ko sam ja da odlucujem ovde ko radi dobro ko lose tj. ko je dobar na forumu a ko ne.
Nego da ja tebe pitam a da ne otvaram nove teme koliko semplovani terci se moze staviti u T3 msm koliko ima mjesta na voice creatoru? Za midi terce znam.

casper 21.11.2013 23:26

Imaš potpuno krivo kad spominješ znanje oko Yamahe, Tranzit je ovdje na forumu ( a i šire) neprikosnoven što se toga tiče. Samo je izgleda "omatorio" pa mu se ne da pisati. :D
No, spustimo loptu na zemlju. Imaš 128 slotova, tj. praznih mjesta za pohraniti terce.

mladen.lav 21.11.2013 23:29

Sad glupo pitanje, a jel imas ti gotove terce semplovane da mi posaljes? Msm nije mjesto za takvo pitanje, znam da je protiv pravila, ali ipak pitam?

tranzit 21.11.2013 23:44

A mozda ima onaj tranzit te terce, koji ih je ako bas hoces da znas, nekada davno i napravio za sve Yamahine aranzere, ama slabo ces ih od njega dobiti, posto on ne zeli vise "da trpa nos" svagdje. Da ti momcino malo prelistas tih 4.000 postova, pa da ponesto i naucis, mozda ces tada i shvatiti zasto ih je 4.000 i da ne budes toliko nadobudan, mozda bih ti pomogao i ja a i mnogi drugi. Pogrijesio si, veoma si pogrijesio, naletio si bez potrebe na zid a niko te nije jurio.

casper 21.11.2013 23:45

Ne koristim rađene terce. Ponekad, vrlo rijetko iskoristim tvornički Harmony. Da ih i imam, ne bi ti vrijedile od mog Tyros4. Tek prije dvije godine sam počeo svirati Yamahu, tako da nemam neku arhivu od prijašnjih modela.
Pogledaj u downloadu, možda ima štogod iskoristivo.

@Tranzit - nemoj mu zamjeriti, mlad je dečko, i mi smo tada imali više "revolta" i mnogo puta bespotrebno razbili nos o zid

tranzit 21.11.2013 23:50

Bili smo i mi mladi i puni entuzijazma i elana ama smo imali respekta, pogotovo prema ljudima o kojima ama bas nista ne znamo, a taman posla da ih jos i vrijedjamo !!!!" Znamo to i ti i ja.

mladen.lav 21.11.2013 23:50

a taj zid si vjerovatno ti ili?

tranzit 21.11.2013 23:51

Da.

casper 21.11.2013 23:52

@Tranzit -I to je istina. JBG-a bilo je drugo vrijeme, kad je učitelj bio "zakon", a piva jedini porok.

tranzit 21.11.2013 23:55

Imas pravo. Veoma lijepo vrijeme !!!!!

mladen.lav 22.11.2013 00:02

hahahah =)) =)) =))
Jesi li ti video muzicku skolu ili akademiju mozda kad si mi tako talentovan? Da ja prcam svaki dan nekoga ovde na forumu i da pisem i komentarisem sve imao bi i ja 8000 postova bolje ti je sviraj jer na onim demo snimcima i nisi neki expert kako se hvalis. Ako si ti zid ja sam hiltovka. Platim 10€ i skidam necu se tebi moliti.
Od druga Caspera imas 3 puta vise postova, ali sam od njega naucio 6 puta vise nego od tebe. Sto se tice tvoje pomoci kada prelistam nema posta gde sam ja nesto pitao a da mi ti nisi odgovorio mene spustio itd. Sviraj care nemoj pametovati uvjek nesto!!! Nemozes biti moler, zidar, inzinjer i vozac.... isto tako nemozes ni ti znati o ketronu, yamahi, korgu i komentarisati demo snimke yu-midi kolega. Kada sam te pitao za PA900 samo si mi spustao a ni jedan odgovor konkretan nisi dao nerviras brate nerviras

zaobidji me

Nije ovo tvoj forum niti si ti admin ok?

tranzit 22.11.2013 00:06

Izgleda da ti uopste nisi svjestan sta pises ali za to ce se vec drugi pobrinuti, sa takvima kao ti nemam obicaj da korespondiram jer si zestoko ispod nivoa koji je za to potreban.

harepa50 22.11.2013 00:10

@mladen.lav

Moliću lijepo da se vratiš na temu i prestaneš sa nepotrebnim raspravama i vrijeđanjima!

Isto tako bi mogao pročitati i Pravilnik ako već nisi, a da si ga pročitao ne bi se tako ponašao. I ovaj Forum ima svoj kućni red. Trebao bi da poštuješ čovjeka koji je bar 4 puta stariji od tebe. Svim ovim nećeš naići samo na moje negodovanje, nego i negodovanje svih članova Foruma kojima je tranzit uvijek pomogao. Ja te opominjem po Pravilniku ovog Foruma, da ova rasprava ne bi eskalirala bez potrebe.

mladen.lav 22.11.2013 00:11

pa sto se ne pobrines ti, ti si bog i batina ovde ili zid kako ti kazes. =)) nek me banuju ako je po balkanskom rezimu stela 4000 postova protiv 80 neka me banuju ako mss na to ;) jak si mi govordzija.....

nesaband 22.11.2013 00:12

I tako to predje u raspravu i ode od teme ali totalno tako da ja vise ne znam ni sta je tema.:lol:

Ali nema veze,bas je zanimljiva diskusija.A moderatori dozvoljavaju ovo spamovanje iz samo njima znanih razloga.:confused:

mladen.lav 22.11.2013 00:17

ja ne znam ko je koga OVDE prvo vedjao? Ako procitate post, vidjecete. A ja se izvinjavam ako sam ja nekoga vredjao ISKRENO ali msm da ovde godine nemaju veze znaci drug stariji i moze me poslati u pm ili? pravilnik znam citao sam pomazem kada mogu i aktivan sam clan donirao pare isto nema veze. Neka Admin provjeri sve moje postove pa vidi kada sam ja nekoga uvredio ali jednostavno nekada je dosta da ti jedan popuje na svaki post i pitanje :mad: a opsto sto se foruma tice ja se izvinjavam zbog iskoka sa teme i ovoga

tranzit 22.11.2013 00:20

De momak saberi se, smiri strasti, niko tebe nije vrijedjao, a ako jeste samo ti citiraj to gdje si bio uvrijedjen. Ostavi to populisanje i prestani ti mene da vrijedjas. Nema nikakve stele ni balkanske, niti bilo koje druge ali ima pravilnik foruma.

mladen.lav 22.11.2013 00:23

izvini ti si upravu ;) ja sam fajlas

nego pitacu da se vratim na temu jos jednom se izvinjavam. Kako je to kod t3 jel cita semplove prilikom paljenja kao i t2 ili oni budu u ramu

zeljko 22.11.2013 00:53

=))=))=))E bas je lav hehehe...Sta isprica i ostade ziv.Nemam komentar.

casper 22.11.2013 01:02

Citat:

Originalno postovano od mladen.lav (Post 258805)
.....Kako je to kod t3 jel cita semplove prilikom paljenja kao i t2 ili oni budu u ramu

Tyros3 učitava (sporo) samplove isto kao i T2. Tyros4 ( i sada T5) imaju flash ram i klavijatura je u pogonu za max 45 sekundi.

Boban 22.11.2013 01:27

Moras malo imati respekta prema starijima pogotovo ljudi ti hoce pomoci a i vi ili pomozite ili setajte se na nekom drugom postu.Sto se tice teme tu nemam pojma.Poz

Gesendet von meinem GT-I9100 mit Tapatalk

zeljko 22.11.2013 01:31

:confused:Sta je ovo jbt.Pun mjesec veceras ili sta hahahaha.

Boban 22.11.2013 01:32

Jest pun nemoze se spavati......

Gesendet von meinem GT-I9100 mit Tapatalk

Trenutno vrijeme na Forumu 10:04

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org